Cambridge Dieet Review en Ervaringen

Het uit Engeland afkomstige Cambridge Weight Plan Dieet is op dit moment weer erg populair. Het Cambridge Weight Plan Dieet werkt op basis van maaltijdvervangers. Cambridge heeft inmiddels bijna 500 consulenten in Nederland en is mede door een reclamecampagne bij RTL Koffietijd enorm populair. Het Cambridge Dieet is afkomstig uit Engeland ontwikkeld door de wetenschappelijke onderzoeker Dr. Alan Howard. Het programma zorgt ervoor dat normale voeding voor een aantal weken wordt vervangen door 3 maaltijdvervangers per dag. Je kunt kiezen voor programma’s met een kilocalorieëninname van 500 tot 1200 per dag via shakes, soepen, repen of een pap. Per maand kan je gewichtsverlies rond de 4-10 kilogram liggen.

Cambridge dieet cambridge dieet review en ervaringen banner vetvrij liggend timfit

Cambridge Dieet Testpersonen Gezocht

Omdat we graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Voor Cambridge zijn we op zoek naar 50 testpersonen die het testpakket t.w.v. 119 euro gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

Er zijn nog 26 plaatsen beschikbaar

 1. Geef middels een reactie aan waarom jij Cambridge graag wil testen
 2. We sturen het product gratis naar je toe
 3. Je gebruikt het product volgens de voorschriften
 4. Je vult het evaluatieformulier in

Cambridge dieet cambridge dieet review en ervaringen meer informatie

Het Cambridge Dieet

Cambridge dieet cambridge dieet review en ervaringen cambridgedieet

Het Cambridge is veel strenger dan de twee voornoemde voedingsplannen. Op dit dieet gebruik je voornamelijk eiwitrijke maaltijdvervangers en dranken. Je dient je te houden aan een strikt voedings- en fitnessplan, waarbij je tussen de 500 en 800 kcal per dag mag consumeren. Dit maakt dit dieet een van de effectiefste en snelste opties op de markt. Het wordt veelal geadopteerd door personen die geen succes hebben weten te boeken met andere voedingsplannen.

Vragen en Ervaringen 

Er staan op dit moment meer dan 5900 echte reacties over Cambridge op vetvrij.com
Bekijk de reacties of plaats zelf een vraag of ervaring.

Cambridge Weight Plan

Het Cambridge Dieet is speciaal ontwikkeld voor mensen die snel, veilig, verantwoord en gemakkelijk willen afvallen en voor mensen, die vervolgens op hun streefgewicht willen blijven, zonder daarbij in de verleiding te komen om meer te gaan eten.De kracht van het Cambridge dieet is het (zeer) lage aantal calorieën, terwijl je toch alle noodzakelijke voedingsstoffen, vitaminen en mineralen binnenkrijgt. Je hoeft geen calorieën te tellen. Het Cambridge dieet bestaat uit shakes, soepen, pappen en repen in een verscheidenheid aan smaken.

Timfit ervaringen recensie

Binnen het Cambridge Weight Plan kun je kiezen uit verschillende programma’s, met of zonder reguliere voeding. Het volgen van het Cambridge Dieet is erg eenvoudig: er behoeven geen kcal te worden geteld of speciale boodschappen te worden gedaan! In plaats daarvan vervangt een keur aan voedzame, caloriearme soepen, dranken en repen uw normale voedsel. Elke dieetdrank of elke portie soep levert 157, respectievelijk 154 kcal. Heeft u eenmaal uw streefgewicht bereikt, dan kunnen wij u helpen met adviezen en producten om zo slank te blijven. Cambridge dieet cambridge dieet review en ervaringen cambridgedieet repen

Wellicht ken je mensen in je omgeving die afgevallen zijn met het Cambridge Dieet 800. Deze benaming bestaat niet meer. Het Cambridge Dieet is van opzet veranderd waardoor er nu een soort stappenplan is. Op deze manier kun je het dieet ook beter blijven volgen als je langzaam wat af wilt bouwen.

Het Cambridge Dieet 800 komt nu overeen met stap 2. In dit dieet vervang je drie maaltijden door Cambridge Weight Plan producten. Daarnaast neem je wat groenten en een eiwitrijk product. Op deze manier eet je nog steeds, net als in het oude dieet, 800 calorieën. Echter is alleen de naam van het dieet aangepast.

Je kunt ongetwijfeld nog bij je consulent aangeven dat je graag het Cambridge Dieet 800 wilt volgen, ook al is de naam nu veranderd naar stap 2.

Cambridge Weight Plan Recepten

Goede voeding is essentieel voor volwassenen en kinderen. Maar wat is verantwoord? De basis zit in natuurlijke producten die niet alleen gezond zijn maar in de smaak vallen. Het Recepten Afslankplan heeft een aantal voordelen:

 • De recepten bestaan enkel uit natuurlijke producten.
 • De recepten zijn voordelig en makkelijk te maken.
 • De recepten zijn geschikt voor het hele gezin.
 • De recepten helpen je wekelijks tot wel 2 kilo lichaamsvet te verbranden.

7x7_button

Door de natuurlijke eigenschappen van de recepten is gewichtsverlies niet alleen gegarandeerd, het is ook nog eens blijvend.

Cambridge Coaching

Besluit je om te starten met Cambridge? Dan kun je rekenen op  persoonlijke begeleiding van een Cambridge consulent. Samen met je consulent kies je voor een persoonlijk 500, 800, 1000 of 1200 kcal programma. Over de verschillen van deze programma’s kun je verderop in dit artikel meer lezen.Na afloop van het programma begeleidt je consulent je naar een gezonde levensstijl, waardoor de opbouw naar een volledig normaal voedingspatroon en gewichtsbehoud op een verantwoorde en blijvende manier gebeuren. Dit voorkomt het gevreesde jojo-effect.

De 4 Fasen van Cambridge

Het Cambridge Weight Plan bestaat uit vier fasen:

 • Voorbereiding
 • Afslanken
 • Af- en opbouwen
 • Gewichtsbeheersing

Fase 1: Voorbereiding

De eerste voorbereidende stap is het contact opnemen met een consulente in de buurt. De eerste meeting is vooral een kennismakingsgesprek om je motivatie te bespreken en te kijken of Cambridge iets voor je is. Zo ja, dan wordt gekeken welk programma het beste bij je past en stel je samen een realistisch streefgewicht als doel.

Fase 2: Afslanken

Tijdens deze fase gebruik je maaltijdvervangers van Cambridge. Er zijn verschillende programma’s die je kunt volgen zoals Cambridge 500 en Cambridge 800. Bij alle programma’s moet je minimaal 2,5L per dag drinken en het liefst is dat water. Groene of zwarte thee en koffie (met of zonder cafeïne)mag ook, light frisdranken worden afgeraden omdat citroenzuur het afvallen kan belemmeren.

Fase 3: Af- en opbouwen

Deze fase ga je in als je gaat stoppen met je dieet. Het af- en opbouwprogramma zorgt voor de overgang tussen het afbouwen van het gebruik van de producten en het opbouwen van nieuwe voedingsgewoonten om je huidige gewicht te behouden. Dit gebeurt in samenwerking met je consulent.

Fase 4: Gewichtsbeheersing

Tijdens deze laatste fase ga je je richten op de volgende drie punten

 • levensstijl
 • voeding
 • beweging

Cambridge Weight Plan

Met behulp van het Cambridge Levensstijl 7 Stappenplan en het kookboek maak je kennis met een nieuwe gezonde manier van leven met bewuste voeding.

Cambridge Weight Plan 500

Het Cambridge 500-programma is speciaal geschikt voor mensen met ernstig overgewicht. Tijdens dit programma krijg je maar een totaalvoeding van nog geen 500 kilocalorieën per dag binnen. Al je maaltijden worden vervangen door shakes, repen, soepen en pap en verder mag je niets eten of snoepen. De soepen en shakes bevatten rond de 150 kilocalorieën per portie en de repen rond de 230 kilocalorieën. Het Cambridge Weight Plan 500 komt nu overeen met stap 1.

Cambridge Weight Plan 800

Wil je maar een paar kilo kwijt willen? Dan is Cambridge 800 iets voor jou. Omdat je tijdens dit programma naast de shakes ook een avondmaaltijd mag eten is het beter vol te houden. Cambridge 800 is een alternatief product voor mensen die niet zo snel willen afvallen, of mensen die op medische gronden het Cambridge dieet niet mogen volgen. Dit product mag gebruikt worden zonder eerst een persoonlijk intake gesprek te hoeven hebben. Uiteraard kunt u wel rekenen op de begeleiding van ons. Cambridge 800 is een maaltijdvervangend product gebaseerd op Maltodextrine en soja-eiwit, en gezoet met zoetstof. Cambridge 800 wordt gebruikt als onderdeel van een energiebeperkt dieet. Naast twee of drie 800 maaltijden gebruikt u een gewone maaltijd laag in calorieën en koolhydraten.

Cambridge 800 is Cambridge dieet cambridge dieet review en ervaringen cambridgedieet

 • Vetarm
 • Uitstekende bron van eiwitten en vezels
 • Verrijkt met vitamines en mineralen
 • Cholesterolarm
 • Geen toegevoegde conserveringsmiddelen
 • Geen kunstmatige kleurstoffen
 • Slechts water (geen melk) toevoegen

Het Cambridge Weight Plan 800 programma is vervangen door stap 2 van het nieuwe plan.

Cambridge Weight Plan 1000 en 1200

De programma’s 1000 en 1200 zijn specifiek geschikt voor iedereen die geleidelijk een paar kilo wil afvallen. Je kunt je calorie inname beperken tot 1000 of 1200 kilocalorieën (kcal) per dag.

Deze programma’s zijn vervangen door stappen nummer 4 en 5 in het nieuwe stappenplan van het Cambridge Weight Plan.

Cambridge Dieet Recepten

Tijdens het Cambridge dieet vervang je niet je gehele voeding door de producten van Cambridge. Je blijft ook nog gewoon normale voeding eten. Hiervoor is het wel van belang dat je recepten weet die binnen het dieet passen. Gelukkig krijg je hiervoor hulp van je consulent. Deze al je een groot aantal verschillende recepten aanraden.

Om je toch een idee te geven van wat je kunt eten, vind je hieronder een Cambridge Dieet Recept.

Gevulde kip met mozzarella

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pak een stukje kipfilet en snij de kipfilet open om een soort zakje te maken. Stop wat mozzarella, basilicum en zongedroogde tomaten in dit zakje. Wikkel vervolgens een plakje spek om de kipfilet. Zet de kipfilet vervolgens 25-30 minuten in de oven. Maak tegelijkertijd een salade op basis van sla, wortel, courgettes en eventueel een klein beetje olijfolie. Desgewenst kun je met jonge aardappels of zoete aardappels zorgen voor wat extra calorieën.

Kosten Cambridge Weight Plan

Er hebben adviesprijzen maar consulenten zijn vrij zelf een tarief te bepalen. Uit een steekproef onder verschillende consulentes kwamen enorme verschillen. Gemiddeld kosten CB500 shakes iets meer dan €50,00 per week Volg je CB800, dan moet je rekenen op €33,60 per week.

Assortiment Cambridge Weight Plan

Voor gewichtsbeheersing zijn alle producten los te koop. Hier volgt een overzicht inclusief prijzen van Cambridge producten voor de Nederlandse en Belgische markt.

Shakes in de volgende smaken

 • Aardbei
 • Banaan
 • Bosvruchten
 • Butterscotch
 • Cappuccino
 • Chocolade
 • Chocolade mint
 • Toffee walnoot
 • Vanille

Soepen in de volgende smaken

 • Champignon
 • Groente
 • Kip
 • Champignon
 • Tomaat

Repen voor in de volgende smaken

 • Caramel
 • Chocolade
 • Malt Toffee 3
 • Orange
 • Peanut Crunch
 • Cranberry Crunch

Dranken voor in de volgende smaken

 • Banana Bliss
 • Chocolate Velvet

Andere producten (per stuk)

 • Cambridge Shaker
 • Mix-a-Mousse (10 porties)
 • Fibre 89 (40 porties)
 • Summer Berry drankmix (voor 30 liter water)
 • Sunshine Orange drankmix (voor 30 liter water)
 • Groenten Drink Bouillon ( 25 porties)
 • Calorieën Alfabet van Ir. Rien Vervoort

Cambridge Dieet Ervaringen

Op Vetvrij.com zijn heel veel echte ervaringen achtergelaten door mensen die het Cambridge Dieet geprobeerd hebben. Er staan heel veel reacties van mensen die veel kilo’s verloren hebben. Veel van deze mensen hebben uiteindelijk hun streefgewicht bereikt, ook al was dit streefgewicht enige tientallen kilo’s onder het gewicht waar zij mee begonnen. Sommige mensen geven wel aan dat ze wat langer in de verschillende fasen blijven, om er zo voor te zorgen dat de veranderingen beter beklijven.

Overigens zijn er verhalen bekend van mensen die dankzij het zwaarste programma; de Cambridge 500, last kregen van gezondheidskwalen. In sommige gevallen is het Cambridge 500 programma dan ook gewoon veel te zwaar. Negatieve gevolgen voor de gezondheid, zoals bijvoorbeeld een ongewenste respons van de insulinehuishouding kunnen het gevolg zijn (bron). Dit is een reden om het Cambridge Dieet niet zonder consulent te volgen. Een consulent kan bekijken wat het beste is voor jouw lichaam.

Cambridge Dieet Ervaring van Femmie

Het Cambridge Dieet is al jaren enorm populair. onderaan deze pagina staan duizenden reacties van bezoekers die ervaring hebben met Cambridge producten. We hebben Femmie gevraagd om een verslag te schrijven over haar ervaring. Vandaag ontvingen we haar eerlijke verhaal.

3 Shakes Per Dag

Ik ben 18 juni 2012 begonnen met het Cambridge dieet, 3 shakes per dag, daar werd ik na een week ziek van. Aangezien ik last heb van en spastische darm ben ik daar mee gestopt. Toen ben ik samen met mij dochter gaan kijken wat ik verder kon gaan doen en kwam bij WeightCare terecht.

Ik ben daar toen mee begonnen en nam 2 shakes per dag en ’s avonds warm eten( 1 aardappel beetje groente en een stukje vlees) en 2 stuks fruit per dag.

Spastische Darm

Ik gebruik alle soorten shakes behalve de chocola, en voor mijn spastische darm neem ik ook ’s morgens 3 gedroogde pruimen en een klein beetje cruesli door mijn shakes want anders kan ik moeilijk naar de wc.
Dit ging heel goed, alleen kreeg ik in oktober pijn klachten en dat bleken galstenen te zijn, was gekomen door het afvallen zeiden ze.

Vanaf december ben ik een poosje gestopt, vanwege mijn pijn klachten, ik durfde haast niets meer te eten, was toen 20 kilo kwijt. 31 december geopereerd mijn galblaas eruit, daarna nog een poosje rustig aan gedaan en in februari weer begonnen want ik wil er graag 25 kilo in totaal af hebben.

24 Kilo Afgevallen

Op het moment zit op de 24 kilo ongeveer, het schommelt steeds een beetje tussen de 23 en 24 kilo, en het wil ook niet zo best, gaat heel langzaam, maar dat geeft niet een paar onsjes per week ben ik al weer tevreden mee.

Ik neem nu ’s morgens een shake en tussen de middag meestal een bakje cruesli. In mijn omgeving zeggen ze nu ook dat ik niet meer moet afvallen want dat past dan niet meer bij me, maar mijn streven is toch om onder de 80 kilo uit te komen, dus ik ga nog wel even door.

Trots

Ik ben heel trots dat ik dit allemaal zelf voor elkaar heb gekregen, want andere dieten hield ik niet vol ( heb ook weinig doorzettingsvermogen) en dit is me toch maar mooi gelukt en ik hoop dat het ook zo blijft, en van mijn spastische darm heb ik weinig last meer van.

Femmie

Cambridge Consulent

Verspreid door Nederland door zitten honderden verschillende Cambridge consulenten. In de meeste gevallen kun je in de omgeving van je woonplaats meerdere Cambridge consulenten vinden. Het overgrote deel van de consulenten is vrouw. Wil je liever een mannelijke consulent, dan kan het zo zijn dat je hier een eindje voor moet rijden.

De ervaringen van de bezoekers van Vetvrij.com met de consulenten zijn wisselend. Sommige mensen melden dat ze lastig van een consulent af kunnen komen. Vermoedelijk is dit omdat de consulenten geld aan jou verdienen. Andere mensen zijn razend enthousiast over hun consulent.

Overigens is het ook mogelijk om zelf consulent te worden. Als je dit doet dan krijg je ondersteuning vanuit Cambridge. Je gaat dan aan de slag als zelfstandig ondernemer en je kunt zo mensen helpen om hun problemen met overgewicht te lijf te gaan.

Cambridge Dieet Online Bestellen

Hoe graag we je ook anders zouden willen vertellen, het is niet mogelijk om de producten van Cambridge online te bestellen. Sommige consulenten bieden wel de mogelijkheid aan om producten online te bestellen, maar dan alleen als je al aangesloten bent bij hun praktijk.

Omdat de Cambridge diëten vrij zwaar kunnen zijn, zou je kunnen zeggen dat dit goed is. Op deze manier krijg je altijd begeleiding. Hierdoor kun je dus niet zelf al te zware risico’s nemen met je gezondheid. Aan de andere kant heb je dus ook niet de vrijheid om zelf een dieet op basis van Cambridge te gaan voeren.

Voordelen

 • Gegarandeerd gewichtsverlies
 • Gemakkelijk, je hoeft geen calorieën te tellen
 • Geen hongergevoel

Nadelen

 • Hogere belasting voor de nieren.
 • De producten/ maaltijdvervangers zijn prijzig
 • Weinig afwisseling
 • Nadruk ligt op calorieën

Conclusie

Het Cambridge Dieet is een effectieve manier van afvallen. Dit komt met name omdat je bij aanvang slechts 500 kcal per dag binnen krijgt. Hierdoor gaat je lichaam in de spaarstand. Cambridge producten bevatten verschillende vitaminen en mineralen, maar ze voldoen niet aan een volledig voedingspatroon. Aanvulling is dus aan te bevelen. gewone voeding ook levert.

Vragen over het Cambridge Weight Plan Dieet

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over het Cambridge Weight Plan? Wil je ervaringen uitwisselen? discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties.

Cambridge dieet cambridge dieet review en ervaringen drs miriam amstel

RECENSIES OVERZICHT
Algehele waardering
Persoonlijke Dieet ErvaringPreCon BCM Dieet Review
Eenvoudig AfvallenModifast Review, Ervaringen en Aanbiedingen
cambridge-dieetHet Cambridge Dieet is een effectieve manier van afvallen. Dit komt met name omdat je bij aanvang slechts 500 kcal per dag binnen krijgt. Hierdoor gaat je lichaam in de spaarstand. Of het gewicht er na afloop van het dieet afblijft is afhankelijk van je eet- en leefpatroon. Cambridge producten bevatten verschillende vitaminen en mineralen, maar ze voldoen niet aan een volledig voedingspatroon. Aanvulling is dus aan te bevelen. gewone voeding ook levert. Wil je snel en eenvoudig afvallen en beheers over voldoende discipline, dan is het Cambridge Dieet iets voor jou!

6044 Reacties

 1. Niet doen! Ik ben er enorm ziek van geweest, tot slot was mijn glasblaas ontsteken en ben ik met spoed geopereerd. De littekens herinneren mij nog dagelijks aan dit vreselijke ‘dieet’. Het is bovendien erg duur, ruim 100 euro per week. Je mag niets anders dan die vieze shakes, dus kauwt ook maandenlang niet, dit maakt je langzaam gek. Afrader! Laat je door de huisarts doorverwijzen naar en dietist

 2. Bedankt voor het interessante artikel! Weet iemand of dit net zo goed werkt Calorietje Afslankdruppels? Daar ben ik namelijk wel goed mee afgevallen

 3. Ik heb al 2x eerder het cambridge dieet gevolgd met zeer goed resultaat, echter ook 2x weer volledig aangekomen helaas (door eigen schuld toch weer in het ongezonde patroon beland). Maar ze zeggen 3x is scheepsrecht dus ik meld mij toch weer aan vol goede moed.

  • Hoi hoi!!
   Ik heb donderdag een afspraak met mijn consulente en start vrijdag ook voor de 3e x in 12 jaar tijd.
   1e x succesvol 2e iets minder en nu ga ik er weer helemaal voor want het is de spuitgaatjes uitgelopen met mijn slechte gewoontes qua eten.

 4. Door de overgan ben ik ten mimste 10 kg zwaarder geworden. Ik probeer al enkele jaren deze 10 kilo kwijt re raken maar het lukt mij niet. Hopelijk met het Cambridge dieet wel. Dus wil ik dit graag uitproberen

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in