Cambridge Dieet Review en Ervaringen

Het uit Engeland afkomstige Cambridge Weight Plan Dieet is op dit moment weer erg populair. Het Cambridge Weight Plan Dieet werkt op basis van maaltijdvervangers. Cambridge heeft inmiddels bijna 500 consulenten in Nederland en is mede door een reclamecampagne bij RTL Koffietijd enorm populair. Het Cambridge Dieet is afkomstig uit Engeland ontwikkeld door de wetenschappelijke onderzoeker Dr. Alan Howard. Het programma zorgt ervoor dat normale voeding voor een aantal weken wordt vervangen door 3 maaltijdvervangers per dag. Je kunt kiezen voor programma’s met een kilocalorieëninname van 500 tot 1200 per dag via shakes, soepen, repen of een pap. Per maand kan je gewichtsverlies rond de 4-10 kilogram liggen.

Cambridge Dieet Cambridge Dieet Review en Ervaringen Banner vetvrij liggend timfit

Cambridge Dieet Testpersonen Gezocht

Omdat we graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Voor Cambridge zijn we op zoek naar 50 testpersonen die het testpakket t.w.v. 119 euro gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

Er zijn nog 26 plaatsen beschikbaar

 1. Geef middels een reactie aan waarom jij Cambridge graag wil testen
 2. We sturen het product gratis naar je toe
 3. Je gebruikt het product volgens de voorschriften
 4. Je vult het evaluatieformulier in

Cambridge Dieet Cambridge Dieet Review en Ervaringen Meer informatie

Het Cambridge Dieet

Cambridge Dieet Cambridge Dieet Review en Ervaringen Cambridgedieet

Het Cambridge is veel strenger dan de twee voornoemde voedingsplannen. Op dit dieet gebruik je voornamelijk eiwitrijke maaltijdvervangers en dranken. Je dient je te houden aan een strikt voedings- en fitnessplan, waarbij je tussen de 500 en 800 kcal per dag mag consumeren. Dit maakt dit dieet een van de effectiefste en snelste opties op de markt. Het wordt veelal geadopteerd door personen die geen succes hebben weten te boeken met andere voedingsplannen.

Vragen en Ervaringen 

Er staan op dit moment meer dan 5900 echte reacties over Cambridge op vetvrij.com
Bekijk de reacties of plaats zelf een vraag of ervaring.

Cambridge Weight Plan

Het Cambridge Dieet is speciaal ontwikkeld voor mensen die snel, veilig, verantwoord en gemakkelijk willen afvallen en voor mensen, die vervolgens op hun streefgewicht willen blijven, zonder daarbij in de verleiding te komen om meer te gaan eten.De kracht van het Cambridge dieet is het (zeer) lage aantal calorieën, terwijl je toch alle noodzakelijke voedingsstoffen, vitaminen en mineralen binnenkrijgt. Je hoeft geen calorieën te tellen. Het Cambridge dieet bestaat uit shakes, soepen, pappen en repen in een verscheidenheid aan smaken.

timfit ervaringen recensie

Binnen het Cambridge Weight Plan kun je kiezen uit verschillende programma’s, met of zonder reguliere voeding. Het volgen van het Cambridge Dieet is erg eenvoudig: er behoeven geen kcal te worden geteld of speciale boodschappen te worden gedaan! In plaats daarvan vervangt een keur aan voedzame, caloriearme soepen, dranken en repen uw normale voedsel. Elke dieetdrank of elke portie soep levert 157, respectievelijk 154 kcal. Heeft u eenmaal uw streefgewicht bereikt, dan kunnen wij u helpen met adviezen en producten om zo slank te blijven. Cambridge Dieet Cambridge Dieet Review en Ervaringen Cambridgedieet repen

Wellicht ken je mensen in je omgeving die afgevallen zijn met het Cambridge Dieet 800. Deze benaming bestaat niet meer. Het Cambridge Dieet is van opzet veranderd waardoor er nu een soort stappenplan is. Op deze manier kun je het dieet ook beter blijven volgen als je langzaam wat af wilt bouwen.

Het Cambridge Dieet 800 komt nu overeen met stap 2. In dit dieet vervang je drie maaltijden door Cambridge Weight Plan producten. Daarnaast neem je wat groenten en een eiwitrijk product. Op deze manier eet je nog steeds, net als in het oude dieet, 800 calorieën. Echter is alleen de naam van het dieet aangepast.

Je kunt ongetwijfeld nog bij je consulent aangeven dat je graag het Cambridge Dieet 800 wilt volgen, ook al is de naam nu veranderd naar stap 2.

Cambridge Weight Plan Recepten

Goede voeding is essentieel voor volwassenen en kinderen. Maar wat is verantwoord? De basis zit in natuurlijke producten die niet alleen gezond zijn maar in de smaak vallen. Het Recepten Afslankplan heeft een aantal voordelen:

 • De recepten bestaan enkel uit natuurlijke producten.
 • De recepten zijn voordelig en makkelijk te maken.
 • De recepten zijn geschikt voor het hele gezin.
 • De recepten helpen je wekelijks tot wel 2 kilo lichaamsvet te verbranden.

7x7_button

Door de natuurlijke eigenschappen van de recepten is gewichtsverlies niet alleen gegarandeerd, het is ook nog eens blijvend.

Cambridge Coaching

Besluit je om te starten met Cambridge? Dan kun je rekenen op  persoonlijke begeleiding van een Cambridge consulent. Samen met je consulent kies je voor een persoonlijk 500, 800, 1000 of 1200 kcal programma. Over de verschillen van deze programma’s kun je verderop in dit artikel meer lezen.Na afloop van het programma begeleidt je consulent je naar een gezonde levensstijl, waardoor de opbouw naar een volledig normaal voedingspatroon en gewichtsbehoud op een verantwoorde en blijvende manier gebeuren. Dit voorkomt het gevreesde jojo-effect.

De 4 Fasen van Cambridge

Het Cambridge Weight Plan bestaat uit vier fasen:

 • Voorbereiding
 • Afslanken
 • Af- en opbouwen
 • Gewichtsbeheersing

Fase 1: Voorbereiding

De eerste voorbereidende stap is het contact opnemen met een consulente in de buurt. De eerste meeting is vooral een kennismakingsgesprek om je motivatie te bespreken en te kijken of Cambridge iets voor je is. Zo ja, dan wordt gekeken welk programma het beste bij je past en stel je samen een realistisch streefgewicht als doel.

Fase 2: Afslanken

Tijdens deze fase gebruik je maaltijdvervangers van Cambridge. Er zijn verschillende programma’s die je kunt volgen zoals Cambridge 500 en Cambridge 800. Bij alle programma’s moet je minimaal 2,5L per dag drinken en het liefst is dat water. Groene of zwarte thee en koffie (met of zonder cafeïne)mag ook, light frisdranken worden afgeraden omdat citroenzuur het afvallen kan belemmeren.

Fase 3: Af- en opbouwen

Deze fase ga je in als je gaat stoppen met je dieet. Het af- en opbouwprogramma zorgt voor de overgang tussen het afbouwen van het gebruik van de producten en het opbouwen van nieuwe voedingsgewoonten om je huidige gewicht te behouden. Dit gebeurt in samenwerking met je consulent.

Fase 4: Gewichtsbeheersing

Tijdens deze laatste fase ga je je richten op de volgende drie punten

 • levensstijl
 • voeding
 • beweging

Cambridge Weight Plan

Met behulp van het Cambridge Levensstijl 7 Stappenplan en het kookboek maak je kennis met een nieuwe gezonde manier van leven met bewuste voeding.

Cambridge Weight Plan 500

Het Cambridge 500-programma is speciaal geschikt voor mensen met ernstig overgewicht. Tijdens dit programma krijg je maar een totaalvoeding van nog geen 500 kilocalorieën per dag binnen. Al je maaltijden worden vervangen door shakes, repen, soepen en pap en verder mag je niets eten of snoepen. De soepen en shakes bevatten rond de 150 kilocalorieën per portie en de repen rond de 230 kilocalorieën. Het Cambridge Weight Plan 500 komt nu overeen met stap 1.

Cambridge Weight Plan 800

Wil je maar een paar kilo kwijt willen? Dan is Cambridge 800 iets voor jou. Omdat je tijdens dit programma naast de shakes ook een avondmaaltijd mag eten is het beter vol te houden. Cambridge 800 is een alternatief product voor mensen die niet zo snel willen afvallen, of mensen die op medische gronden het Cambridge dieet niet mogen volgen. Dit product mag gebruikt worden zonder eerst een persoonlijk intake gesprek te hoeven hebben. Uiteraard kunt u wel rekenen op de begeleiding van ons. Cambridge 800 is een maaltijdvervangend product gebaseerd op Maltodextrine en soja-eiwit, en gezoet met zoetstof. Cambridge 800 wordt gebruikt als onderdeel van een energiebeperkt dieet. Naast twee of drie 800 maaltijden gebruikt u een gewone maaltijd laag in calorieën en koolhydraten.

Cambridge 800 is Cambridge Dieet Cambridge Dieet Review en Ervaringen Cambridgedieet

 • Vetarm
 • Uitstekende bron van eiwitten en vezels
 • Verrijkt met vitamines en mineralen
 • Cholesterolarm
 • Geen toegevoegde conserveringsmiddelen
 • Geen kunstmatige kleurstoffen
 • Slechts water (geen melk) toevoegen

Het Cambridge Weight Plan 800 programma is vervangen door stap 2 van het nieuwe plan.

Cambridge Weight Plan 1000 en 1200

De programma’s 1000 en 1200 zijn specifiek geschikt voor iedereen die geleidelijk een paar kilo wil afvallen. Je kunt je calorie inname beperken tot 1000 of 1200 kilocalorieën (kcal) per dag.

Deze programma’s zijn vervangen door stappen nummer 4 en 5 in het nieuwe stappenplan van het Cambridge Weight Plan.

Cambridge Dieet Recepten

Tijdens het Cambridge dieet vervang je niet je gehele voeding door de producten van Cambridge. Je blijft ook nog gewoon normale voeding eten. Hiervoor is het wel van belang dat je recepten weet die binnen het dieet passen. Gelukkig krijg je hiervoor hulp van je consulent. Deze al je een groot aantal verschillende recepten aanraden.

Om je toch een idee te geven van wat je kunt eten, vind je hieronder een Cambridge Dieet Recept.

Gevulde kip met mozzarella

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pak een stukje kipfilet en snij de kipfilet open om een soort zakje te maken. Stop wat mozzarella, basilicum en zongedroogde tomaten in dit zakje. Wikkel vervolgens een plakje spek om de kipfilet. Zet de kipfilet vervolgens 25-30 minuten in de oven. Maak tegelijkertijd een salade op basis van sla, wortel, courgettes en eventueel een klein beetje olijfolie. Desgewenst kun je met jonge aardappels of zoete aardappels zorgen voor wat extra calorieën.

Kosten Cambridge Weight Plan

Er hebben adviesprijzen maar consulenten zijn vrij zelf een tarief te bepalen. Uit een steekproef onder verschillende consulentes kwamen enorme verschillen. Gemiddeld kosten CB500 shakes iets meer dan €50,00 per week Volg je CB800, dan moet je rekenen op €33,60 per week.

Assortiment Cambridge Weight Plan

Voor gewichtsbeheersing zijn alle producten los te koop. Hier volgt een overzicht inclusief prijzen van Cambridge producten voor de Nederlandse en Belgische markt.

Shakes in de volgende smaken

 • Aardbei
 • Banaan
 • Bosvruchten
 • Butterscotch
 • Cappuccino
 • Chocolade
 • Chocolade mint
 • Toffee walnoot
 • Vanille

Soepen in de volgende smaken

 • Champignon
 • Groente
 • Kip
 • Champignon
 • Tomaat

Repen voor in de volgende smaken

 • Caramel
 • Chocolade
 • Malt Toffee 3
 • Orange
 • Peanut Crunch
 • Cranberry Crunch

Dranken voor in de volgende smaken

 • Banana Bliss
 • Chocolate Velvet

Andere producten (per stuk)

 • Cambridge Shaker
 • Mix-a-Mousse (10 porties)
 • Fibre 89 (40 porties)
 • Summer Berry drankmix (voor 30 liter water)
 • Sunshine Orange drankmix (voor 30 liter water)
 • Groenten Drink Bouillon ( 25 porties)
 • Calorieën Alfabet van Ir. Rien Vervoort

Cambridge Dieet Ervaringen

Op Vetvrij.com zijn heel veel echte ervaringen achtergelaten door mensen die het Cambridge Dieet geprobeerd hebben. Er staan heel veel reacties van mensen die veel kilo’s verloren hebben. Veel van deze mensen hebben uiteindelijk hun streefgewicht bereikt, ook al was dit streefgewicht enige tientallen kilo’s onder het gewicht waar zij mee begonnen. Sommige mensen geven wel aan dat ze wat langer in de verschillende fasen blijven, om er zo voor te zorgen dat de veranderingen beter beklijven.

Overigens zijn er verhalen bekend van mensen die dankzij het zwaarste programma; de Cambridge 500, last kregen van gezondheidskwalen. In sommige gevallen is het Cambridge 500 programma dan ook gewoon veel te zwaar. Negatieve gevolgen voor de gezondheid, zoals bijvoorbeeld een ongewenste respons van de insulinehuishouding kunnen het gevolg zijn (bron). Dit is een reden om het Cambridge Dieet niet zonder consulent te volgen. Een consulent kan bekijken wat het beste is voor jouw lichaam.

Cambridge Dieet Ervaring van Femmie

Het Cambridge Dieet is al jaren enorm populair. onderaan deze pagina staan duizenden reacties van bezoekers die ervaring hebben met Cambridge producten. We hebben Femmie gevraagd om een verslag te schrijven over haar ervaring. Vandaag ontvingen we haar eerlijke verhaal.

3 Shakes Per Dag

Ik ben 18 juni 2012 begonnen met het Cambridge dieet, 3 shakes per dag, daar werd ik na een week ziek van. Aangezien ik last heb van en spastische darm ben ik daar mee gestopt. Toen ben ik samen met mij dochter gaan kijken wat ik verder kon gaan doen en kwam bij WeightCare terecht.

Ik ben daar toen mee begonnen en nam 2 shakes per dag en ’s avonds warm eten( 1 aardappel beetje groente en een stukje vlees) en 2 stuks fruit per dag.

Spastische Darm

Ik gebruik alle soorten shakes behalve de chocola, en voor mijn spastische darm neem ik ook ’s morgens 3 gedroogde pruimen en een klein beetje cruesli door mijn shakes want anders kan ik moeilijk naar de wc.
Dit ging heel goed, alleen kreeg ik in oktober pijn klachten en dat bleken galstenen te zijn, was gekomen door het afvallen zeiden ze.

Vanaf december ben ik een poosje gestopt, vanwege mijn pijn klachten, ik durfde haast niets meer te eten, was toen 20 kilo kwijt. 31 december geopereerd mijn galblaas eruit, daarna nog een poosje rustig aan gedaan en in februari weer begonnen want ik wil er graag 25 kilo in totaal af hebben.

24 Kilo Afgevallen

Op het moment zit op de 24 kilo ongeveer, het schommelt steeds een beetje tussen de 23 en 24 kilo, en het wil ook niet zo best, gaat heel langzaam, maar dat geeft niet een paar onsjes per week ben ik al weer tevreden mee.

Ik neem nu ’s morgens een shake en tussen de middag meestal een bakje cruesli. In mijn omgeving zeggen ze nu ook dat ik niet meer moet afvallen want dat past dan niet meer bij me, maar mijn streven is toch om onder de 80 kilo uit te komen, dus ik ga nog wel even door.

Trots

Ik ben heel trots dat ik dit allemaal zelf voor elkaar heb gekregen, want andere dieten hield ik niet vol ( heb ook weinig doorzettingsvermogen) en dit is me toch maar mooi gelukt en ik hoop dat het ook zo blijft, en van mijn spastische darm heb ik weinig last meer van.

Femmie

Cambridge Consulent

Verspreid door Nederland door zitten honderden verschillende Cambridge consulenten. In de meeste gevallen kun je in de omgeving van je woonplaats meerdere Cambridge consulenten vinden. Het overgrote deel van de consulenten is vrouw. Wil je liever een mannelijke consulent, dan kan het zo zijn dat je hier een eindje voor moet rijden.

De ervaringen van de bezoekers van Vetvrij.com met de consulenten zijn wisselend. Sommige mensen melden dat ze lastig van een consulent af kunnen komen. Vermoedelijk is dit omdat de consulenten geld aan jou verdienen. Andere mensen zijn razend enthousiast over hun consulent.

Overigens is het ook mogelijk om zelf consulent te worden. Als je dit doet dan krijg je ondersteuning vanuit Cambridge. Je gaat dan aan de slag als zelfstandig ondernemer en je kunt zo mensen helpen om hun problemen met overgewicht te lijf te gaan.

Cambridge Dieet Online Bestellen

Hoe graag we je ook anders zouden willen vertellen, het is niet mogelijk om de producten van Cambridge online te bestellen. Sommige consulenten bieden wel de mogelijkheid aan om producten online te bestellen, maar dan alleen als je al aangesloten bent bij hun praktijk.

Omdat de Cambridge diëten vrij zwaar kunnen zijn, zou je kunnen zeggen dat dit goed is. Op deze manier krijg je altijd begeleiding. Hierdoor kun je dus niet zelf al te zware risico’s nemen met je gezondheid. Aan de andere kant heb je dus ook niet de vrijheid om zelf een dieet op basis van Cambridge te gaan voeren.

Voordelen

 • Gegarandeerd gewichtsverlies
 • Gemakkelijk, je hoeft geen calorieën te tellen
 • Geen hongergevoel

Nadelen

 • Hogere belasting voor de nieren.
 • De producten/ maaltijdvervangers zijn prijzig
 • Weinig afwisseling
 • Nadruk ligt op calorieën

Conclusie

Het Cambridge Dieet is een effectieve manier van afvallen. Dit komt met name omdat je bij aanvang slechts 500 kcal per dag binnen krijgt. Hierdoor gaat je lichaam in de spaarstand. Cambridge producten bevatten verschillende vitaminen en mineralen, maar ze voldoen niet aan een volledig voedingspatroon. Aanvulling is dus aan te bevelen. gewone voeding ook levert.

Vragen over het Cambridge Weight Plan Dieet

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over het Cambridge Weight Plan? Wil je ervaringen uitwisselen? discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties.

Cambridge Dieet Cambridge Dieet Review en Ervaringen Drs miriam amstel

RECENSIES OVERZICHT
Algehele waardering
Persoonlijke Dieet ErvaringPreCon BCM Dieet Review
Eenvoudig AfvallenModifast Review, Ervaringen en Aanbiedingen
cambridge-dieetHet Cambridge Dieet is een effectieve manier van afvallen. Dit komt met name omdat je bij aanvang slechts 500 kcal per dag binnen krijgt. Hierdoor gaat je lichaam in de spaarstand. Of het gewicht er na afloop van het dieet afblijft is afhankelijk van je eet- en leefpatroon. Cambridge producten bevatten verschillende vitaminen en mineralen, maar ze voldoen niet aan een volledig voedingspatroon. Aanvulling is dus aan te bevelen. gewone voeding ook levert. Wil je snel en eenvoudig afvallen en beheers over voldoende discipline, dan is het Cambridge Dieet iets voor jou!

6044 Reacties

 1. Laat ik mijn vraag dan nog maar even herhalen, voor het geval deze anders verdwijnt van de pagina: Zijn er hier mensen die na een aantal weken CB500 zijn overgestapt op CB800. Ik heb het met mijn consulente besproken en wil waarschijnlijk komende week over op 800. Hebben jullie hier ervaring mee? Zo ja, hoe gaat dat? Kom je veel aan, want daar ben ik eerlijk gezegd wel een beetje bang voor..

 2. jemig die reactie van Karin, damn hey..stel je aan kind…wat ken jou t schele wat iemand doet om 20:00 uur. dat jij de doden dan herdenkt, super van je, maar als iemand anders lekker op een forumpje wil zitten, moet diegene dat toch zelf weten. waar bemoei je je mee

  • Je ziet het Cindy, zoals Sanne zegt, laten we bij on-topic blijven en houd je bij ht Cambrdge Dieet.

 3. @all,

  Het kan door technisch redenen een keertje voorkomen dat de tijd bij je reactie niet klopt.

  Laten we on-topic blijven en het bij het Cambridge Dieet houden.

  Dank en een fijn weekend!

  Sanne

 4. Het heeft alles te maken met respect voor de doden van de tweede wereldoorlog.. meer niet.. en om dat net voor de dodenherdenking te gaan tikken over een dieet…. tja… zegt iets over iemand…

  • Karin dodenherdenking heeft sowieso met respect voor anderen te maken en m.i. niet alleen met de 2e WO. Een reactie zoals jij die geeft vind ik ook weinig respectvol. Het is zo gemakkelijk over de ander te oordelen zonder dat je zijn achtergrond of reden kent. Wacht met je oordeel tot je weet waarom iemand doet wat hij doet. Probeer de ander te begrijpen!

 5. Quinten,

  om eerlijk te zijn sta ik verbaasd dat je precies om 20.00 uur een bericht stuurt! Vind je de dodenherdenking niet belangrijker dan een ‘licht’ gevoel in je hoofd en een dieet?? In de oorlog hadden ze NIETS te eten, werden er duizenden mensen gedood, stierven er mensen van honger en dorst.

  .. en dan ga jij om 20.00 precies mekkeren over je dieet.. ik kan er niet over uit, ik vind het ZO RESPECTLOOS!

  ik moest het even kwijt..

  Karin

  • Nou, nou Karin ik vind dit veel te ver gaan. Je weet helemaal niet of het zo is, misschien staat zijn pc achter, zit er vertraging op de lijn. Misschien denk iemand wel heel vaak aan de slachtoffers van geweld maar niet op het opgelegde tijdstip van 8 uur.

   Ik vind dat je echt te kort door de bocht gaat.

   Geertje

  • karin
   dat mijn bericht nu toevallig om acht uur geplaatst is kan ik niks aan doen ik had hem eerder geschreven.en dat je zegt dat zegt iets over iemand je kent me helemaal niet dus kan je ook niet oordelen over mijn.

 6. tweede dag zit er op heb geen honger gevoel maar ben alleen licht in mijn hoofd maar dat zal er wel bij horen hebben jullie dat ook gehad?
  voor de rest vind ik het echt meevallen hoop dat het zo blijft.
  wens iedereen weer succes.

 7. Hallo allemaal!
  Ik ben nu 12 dagen bezig en net voor het eerst weer wezen fitnessen. Heerlijk! Echt een uur fanatiek er tegenaan gegaan en daarna weer een halve liter water gedronken. Ik was blij dat het goed ging! had wel een klein beetje hoofdpijn, maar dat was na het waterdrinken gelukkig over. Echt heel fijn om me zo energiek te voelen! Nu hopen dat het ook nog een positief effect heeft op de weegschaal. De laatste keer dat ik woog, afgelopen zondag was ik 62,5. Ik had toen nog 7,5 kilo te gaan en ik hoop toch dat er nu minimaal weer 1,5 af is. Vanavond kan ik bij mijn vriend weer op de weegschaal. Spannend!
  Verder had ik nog een vraag. Zijn er hier mensen die na een aantal weken CB500 zijn overgestapt op CB800. Ik heb het met mijn consulente besproken en wil waarschijnlijk komende week over op 800. Hebben jullie hier ervaring mee? Zo ja, hoe gaat dat? Kom je veel aan, want daar ben ik eerlijk gezegd wel een beetje bang voor..

 8. Dankjewel voor de reacties!! Ik ga zo wel even naar de drogist en haal die thee en voor de zekerheid ook maar laxeerpillen ofzoiets. Voelt niet fijn als je nooit gaat……..Net mijn bananenshake weer gehad en nu de hele middag me weer verheugen op soep vanavond!!! We kunnen het dames!!!

  Gr Tamara

 9. Misschien beetje gekke vraag, maar hoe zit het met jullie stoelgang?? Ik ben vorige week donderdag begonnen met CB en die ochtend nog geweest en daarna alleen zondag nog. Is dat normaal????????? Je eet natuurlijk bijna niets, dus dat het minder is snap ik, maar zo weinig….
  Verder gaat het hier nog steeds goed, nog niets gesmokkeld en shake en soep vrolijk verder. Zal wel blij zijn als er volgende week een reep bij mag, eindelijk iets te kauwen.

  Gr Tamara

  • Velen gebruiken vezels in de shakes. Ik kreeg na enkele dagen ook last van obstipatie. Toen Colon Clean gekocht en daarvan doe ik 2 eetlepels in mijn shake s ochtends. Nu gaat het beter.

  • Ik had me van die natura thee gekocht( stoelgang thee) en na 3 uur zou het geweldig moeten gaan, maar dat helpt me helaas totaal niet. Dus heb me nu maar laxeertabletten gekocht, ik weet ze zijn niet goed voor je maar ik heb ze toch echt 1x in de week nodig.

 10. Hoi allemaal.
  hoe gaat het ermee.
  Heb me vandaag voorgenomen om nog maximaal 3 weken door te gaan en dan af te bouwen. moet nu precies nog 5 kilo, van mezelf dan:P zit dan op de 62 kilo en ben 1.64 dus dat vind ik wel netjes. Moet de 18de weer wegen dus over 2 weken en ik hoop dan toch wel dat ik het eraf heb:D haha dus fijn duimen voor mezelf op dit moment. Succes allemaal verder

  • Hoi Josje, dan ben je ook zo’ n 3 maanden bezig. Mooi gewicht hoor 62 kg en lekker ruim voor de vakantie. Vind het knap hoor hoe jij je er zo positief door heen slaat.
   Sommigen smokkelen regelmatig en toch vliegen de kilo’ s er af en jij houdt je zo strikt aan het dieet en bent daarin ook creatief en ziet het aantal kg’s langzaam minder worden. Moet zeggen dat ik daar respect voor heb voor je doorzettingsvermogen en ik duim met je mee voor die laatste 5 kilo’s!

  • Nou heel erg bedankt het is niet makkelijk. Heb alleen soms het gevoel alsof ik uit ketose ben, vind het toch een beetje raar. Denk dat ik morgen even naar de drogist ga om me wat sticks te halen want soms heb k toch een honger en dat zou eigenlijk niet moeten. Maar goed nog even vol houden en we gaan slank de zomer in:D jij ook succes verder gr

 11. Hallo allemaal
  Ik ben nu 3 dagen bezig. Het is heel goed vol te houden. ’t Valt me helemaal niets tegen. Ik heb het idee dat ik al in korte tijd al vocht ben verloren. Nu het vet nog. Morgen weer naar consulente. Ik ben benieuwd.

 12. hey allemaal , jullie zijn goed bezig!!! ik ben nu 5 weken bezig en ruim 11 kg lichter! mensen gaan het nu zien!( dat stimuleerd wel)!
  even een vraag , wie eet er repen , en welke vinden jullie het lekkerst?
  ben benieuwd!
  kom op! doorzetten! en hou vol!
  grt

 13. Dankjewel Roos voor je reactie. Ben benieuwd naar jouw ervaringen met afbouwen. Volgens andere berichten val je dan ook nog af. Zie wel even hoe ik ervoor sta na 6 weken. Dan tussenweek en dan misschien nog 2 weken en dan afbouwen? Zal het eens met mijn consulente bespreken volgende week. Wil op vakantie natuurlijk wel eens een borrel drinken!! En ik hoop inderdaad het goed vol te houden en slank op vakantie te gaan, dat is echt mijn DOEL!!!!

  • Gaat je lukken! :)
   Ik heb dus nu in mijn afbouwfase eerst 10 dagen een ’tussenweek’. Dan val je inderdaad af… misschien moet jij het ook zo gaan doen en dan de laatste 2 weken toch een week over doen. Ik zou het inderdaad gaan overleggen. Succes!

 14. Hallo allemaal,

  Ik ben vorige week woensdag 25 april op intake geweest en meteen donderdag begonnen met CB 500. Mijn man en zusje doen ook mee. Gisteren eerste weegmoment, was 3.7 kg afgevallen!! Ik wil van 92 kg (bij lengte van 1.78) terug naar ongeveer 75 kg. Wil het zo ’n 10 weken vol gaan houden en dan afbouwen. Nou lees ik wel eens over “versneld afbouwen”. Ik ga nl dan 2 weken later op vakantie dus zou dan binnen 2 weken af moeten bouwen. Is dit een optie of moet ik dan eerder stoppen en eerder gaan afbouwen? Hoor het graag!
  Iedereen succes verder! Gr Tamara

  • Ik ben net begonnen met de afbouw, maar mij is juist geadviseerd om zo lang mogelijk te doen over de afbouw, dus ik doe iedere fase 10 dagen ipv een week… Ik kan me voorstellen dat je lichaam ook weer moet wennen aan eten. En het laatste wat ik wil is terugvallen, dus ik zou er de tijd maar voor nemen. Succes met de afvalrace…. in ieder geval ga je slank op vakantie.

 15. Hallo mede lijners!
  Ik heb eerder cambridge gedaan en was in 4 weken maar liefst 8 kilo kwijt wat een feest was dat en goed uit te houden hoor , nu ben ik weer begonnen nadat ik 3 kilo angekomen ben en dit komt omdat ik niet goed afgebouwd heb ( dom ) ik ging op vakantie en dacht ach valt wel mee nee dus !!!!! dus wil een ieder wel anageven het shaken is goed te doen de eerste 3 weken maar dan het afbouwen is nog veel belangrijker !!!! Dan went je lichaam aan alles.

  Ik ben 1 mei weer begonnen en het eerste resultaat is alweer zichtbaar op de weegschaal al 1 kilo eraf heerlijk ! nu even doorzetten ik wil er nog eens 8 af totaal !

  iedereen suc 6 zet m op !!! gr Sophie

  • net me tweede maaltijd genomen dacht neem lekker een soepie nou dat was niet te eten heb het ook weggegooit en weer lekker een shake genomen nu een chocholade was ook heel lekker.
   en de 2en half liter water zit er ook al bijna in tot nu toe vind ik het mee vallen maar ja is de eerste dag he.dus zal wel zwaarder worden ga straks wel me soepie,s ruilen voor shake ben benieuwd hoe het vanavond gaat want dan moet ik voor me dochter koken.

  • eertse dag zit er op is me erg meegevallen heb nu alleen een beetje hoofdpijn maar ga zo lekker naar bed.ben benieuwd hoe ik me morgen voel want zal morgen wel zwaarder zijn.afwachten dus maar.
   iedereen weer veel succes.

 16. Quinten, heel veel succes! Ik zit vandaag op mijn derde dag en merkte dat het gister al makkelijker ging dan de eerste dag!
  Bij mij helpt het heel erg om afleiding te zoeken door middel van puzzels maken, stukjes fietsen en leuke computerspelletjes spelen!

  Nogmaals heel veel succes!

  • Dat heb ik dus ook, ben nu een week bezig en als ik het gevoel van honger krijg of iets van eten wil pakken ga ik wat doen. Even gedachten verzetten. Helpt heel goed. Succes allemaal!!!

  • geertje de 500 paste het best dat had jij al gezegd.maar heb wel summer berry gekocht voor door me water heen en heb ook de bouillon gekocht voor als ik echt trek zou krijgen.dus ben er helemaal klaar voor.en nu vool houden.moet gewoon want ik moet afvallen.

 17. vandaag begonnen met het cb dieet heb net me eerste vanille shake naar binnen en moet zeggen dat ik hem best lekker vond.was gister bij me intake gesprek en had een hele aardige man ado toen moest ik wegen maar tot me verbaasing woog ik thuis het zelfde dus dat viel mee.de weegschaal gaaf aan 101.1 dus nu moet ik naar de 65 kilo dus heb heel wat tegaan maar ga er voor.en ben benieuwd hoe de andere shake en soepen smaken maar hou jullie op de hoogte volgende week woensdag weer wegen.allemaal wel veel succes.

 18. Hoi Allemaal.
  Eindelijk heb ik de stap gezet om af te vallen en wel met Cambridge! Heel wat uitgezocht en ook financieel dingen afgewogen want het is toch wel een bedrag ! Het was al een hele stap om dit te besluiten. Nubel ik de dichtsbij zijnde consulent op! Is ze met vakantie een hele week. Lekker voor haar maar voor mij niet want ik wil zo snel mogenlijk aan de slag! Probeer ik een andere consulente iets verder weg maar ja ik wil zo graag afvallen en snel geholpen worden dus dan maar dat! Die andere consulente deed zo bot van : kan jij alleen in de avonduren op afspraak komen? helaas geen plek voor jou ik zit vol suc6 er mee!! nou jaaaaa zeg! zo kort af en zo bot. terwijl ik net zo n grote beslissing heb genomen! Nu weer een andere consulente via internet opgezocht staat erbij : Hou er rekening mee dat het me vaak pas lukt om over 2 a 3 weken een intake te plannen. WHAAAAAAAAA ! willen jullie geld verdienen en willen jullie iemand nu helpen?????? ik baal er zo enorm van dat ik gewoon lang moet wachten nu. vooral die 2de consulente heeft absoluut geen reclame gemaakt voor Cambridge . Denk nu dat ik maar even wacht tot die 1ste consulente terug is van vakantie en maar hopen dat ik ook niet 2a 3 weken moet wachten voor een intake gesprek!!!

  • Hallo Anna, wat vervelend dat je bot ving terwijl je graag snel van start wilt. Wellicht is het erg druk omdat velen nog voor de zomervakantie wat kilo’s kwijt willen. Het duurde bij mij een week maar dan kan ik op sommige dagen overdag. De intake duurde bij mij ook anderhalf uur. De vervolgafspraken een kwartier tot een half uur. Ik hoop dat je bij de eerste consulente gauw terecht kunt. Misschien de intake overdag afspreken als je tenminste een paar uurtjes vrij kunt krijgen dan ben je tenminste aan de gang met CB. Veel succes!

 19. Zo, vandaag ben ik 3 weken bezig met de CB.
  Ik heb CB al vaker gedaan, maar dit is toen nooit goed weer afgebouwd.
  Dus kwam ik in 3 maanden tijd weer 8 kilo aan.
  Deze keer wil ik het wel volhouden met afbouwen.
  Ik heb besloten om maar 6 weken CB te doen, ook al moet er veel meer af.
  Dit omdat ik de vorige keer na de eetweek moeite kreeg om me aan het dieet te houden. Vanaf die tijd smokkelde ik af en toe.
  Dit keer dus geen gesmokkel.
  Maar ik vind het wel eng om over 3 weken weer af te moeten bouwen.

 20. Hoi Kaatje!

  Bedankt voor je oppeppende woorden!
  Ik ben zeer benieuwd hoe het me vergaat na ongeveer 3 dagen..
  2,5 liter water ging me aardig goed af! Ik had gedacht dat ik daar meer moeite mee zou hebben.. Dat valt dus al weer mee ;)
  Hoe ver ben jij? Hoe veel ben je kwijt en hoe veel wil je nog kwijt?

  Ik hoop dat ik zo’n 14 á 15 kilo kwijt kan raken..
  Mijn lengte is 1.68 en ik weeg op dit moment 84 kilo.
  Ik hoop dat dit om en nabij de 70 kilo gaat worden..
  Ik denk dat dat wel reeël is..

  Nogmaals bedankt!

  • Ik ben nu 2 weken bezig. Mijn lengte is 1.65 m en ik was 76,4 kilo bij de consulente. Op mijn eigen weegschaal 72,5 kg :(. Dat was dus nogal een verschil en domper bij de intake. Bij 1e weegmoment was ik 3,4 kg kwijt en komende vrijdag moet ik voor 2e keer wegen.
   Mijn streefgewicht is 60 kg en ik moet dus nu 4 kg meer dan ik dacht dat ik moest.
   Vandaag mag ik voor het eerst een reep. Eindelijk iets anders dan shakes. De soepen vond ik maar niets, die heb ik geruild.
   Volgens de consulente zou ik het verlies van de kilo’s moeten merken in mijn broeken. Maar helaas die zitten nog net zo strak. Beetje bang dat het op plaatsen afgaat, waar het niet hoeft. De eerste week woog ik me elke dag, maar deze week helemaal niet, dus ben benieuwd wat er nu af is. Ik hoop op meer dan een kilo. Succes vandaag en houd vol!

 21. Ik ben vandaag begonnen met CB..
  Het valt me best zwaar! Ik denk (bijna) de hele dag aan eten en ik heb hoofdpijn!
  Hoe ging bij jullie de eerste dag?

  En is het al een ‘slecht’ teken, nu ik het vandaag al zo ‘zwaar’ heb gehad?

  • Hey Pauline, dat is niet gek, maar normaal. Het wordt beter na een dag of 3 als het hongergevoel verdwijnt. Blijf alleen heel goed drinken. De eerste week vond ik ook pittig en om alle verleidingen te weerstaan blijft lastig. Vooral de warme of hartige hap. Blijf je focussen op je doel! Veel succes! Hoeveel kilo wil je kwijt?

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in