Cambridge Dieet Review en Ervaringen

Het uit Engeland afkomstige Cambridge Weight Plan Dieet is op dit moment weer erg populair. Het Cambridge Weight Plan Dieet werkt op basis van maaltijdvervangers. Cambridge heeft inmiddels bijna 500 consulenten in Nederland en is mede door een reclamecampagne bij RTL Koffietijd enorm populair. Het Cambridge Dieet is afkomstig uit Engeland ontwikkeld door de wetenschappelijke onderzoeker Dr. Alan Howard. Het programma zorgt ervoor dat normale voeding voor een aantal weken wordt vervangen door 3 maaltijdvervangers per dag. Je kunt kiezen voor programma’s met een kilocalorieëninname van 500 tot 1200 per dag via shakes, soepen, repen of een pap. Per maand kan je gewichtsverlies rond de 4-10 kilogram liggen.

Cambridge Dieet Testpersonen Gezocht

Omdat we graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Voor Cambridge zijn we op zoek naar 50 testpersonen die het testpakket t.w.v. 119 euro gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

Er zijn nog 26 plaatsen beschikbaar

 1. Geef middels een reactie aan waarom jij Cambridge graag wil testen
 2. We sturen het product gratis naar je toe
 3. Je gebruikt het product volgens de voorschriften
 4. Je vult het evaluatieformulier in

Het Cambridge Dieet

Het Cambridge is veel strenger dan de twee voornoemde voedingsplannen. Op dit dieet gebruik je voornamelijk eiwitrijke maaltijdvervangers en dranken. Je dient je te houden aan een strikt voedings- en fitnessplan, waarbij je tussen de 500 en 800 kcal per dag mag consumeren. Dit maakt dit dieet een van de effectiefste en snelste opties op de markt. Het wordt veelal geadopteerd door personen die geen succes hebben weten te boeken met andere voedingsplannen.

Vragen en Ervaringen 

Er staan op dit moment meer dan 5900 echte reacties over Cambridge op vetvrij.com
Bekijk de reacties of plaats zelf een vraag of ervaring.

Cambridge Weight Plan

Het Cambridge Dieet is speciaal ontwikkeld voor mensen die snel, veilig, verantwoord en gemakkelijk willen afvallen en voor mensen, die vervolgens op hun streefgewicht willen blijven, zonder daarbij in de verleiding te komen om meer te gaan eten.De kracht van het Cambridge dieet is het (zeer) lage aantal calorieën, terwijl je toch alle noodzakelijke voedingsstoffen, vitaminen en mineralen binnenkrijgt. Je hoeft geen calorieën te tellen. Het Cambridge dieet bestaat uit shakes, soepen, pappen en repen in een verscheidenheid aan smaken.

timfit ervaringen recensie

Binnen het Cambridge Weight Plan kun je kiezen uit verschillende programma’s, met of zonder reguliere voeding. Het volgen van het Cambridge Dieet is erg eenvoudig: er behoeven geen kcal te worden geteld of speciale boodschappen te worden gedaan! In plaats daarvan vervangt een keur aan voedzame, caloriearme soepen, dranken en repen uw normale voedsel. Elke dieetdrank of elke portie soep levert 157, respectievelijk 154 kcal. Heeft u eenmaal uw streefgewicht bereikt, dan kunnen wij u helpen met adviezen en producten om zo slank te blijven.

Wellicht ken je mensen in je omgeving die afgevallen zijn met het Cambridge Dieet 800. Deze benaming bestaat niet meer. Het Cambridge Dieet is van opzet veranderd waardoor er nu een soort stappenplan is. Op deze manier kun je het dieet ook beter blijven volgen als je langzaam wat af wilt bouwen.

Het Cambridge Dieet 800 komt nu overeen met stap 2. In dit dieet vervang je drie maaltijden door Cambridge Weight Plan producten. Daarnaast neem je wat groenten en een eiwitrijk product. Op deze manier eet je nog steeds, net als in het oude dieet, 800 calorieën. Echter is alleen de naam van het dieet aangepast.

Je kunt ongetwijfeld nog bij je consulent aangeven dat je graag het Cambridge Dieet 800 wilt volgen, ook al is de naam nu veranderd naar stap 2.

Cambridge Weight Plan Recepten

Goede voeding is essentieel voor volwassenen en kinderen. Maar wat is verantwoord? De basis zit in natuurlijke producten die niet alleen gezond zijn maar in de smaak vallen. Het Recepten Afslankplan heeft een aantal voordelen:

 • De recepten bestaan enkel uit natuurlijke producten.
 • De recepten zijn voordelig en makkelijk te maken.
 • De recepten zijn geschikt voor het hele gezin.
 • De recepten helpen je wekelijks tot wel 2 kilo lichaamsvet te verbranden.

7x7_button

Door de natuurlijke eigenschappen van de recepten is gewichtsverlies niet alleen gegarandeerd, het is ook nog eens blijvend.

Cambridge Coaching

Besluit je om te starten met Cambridge? Dan kun je rekenen op  persoonlijke begeleiding van een Cambridge consulent. Samen met je consulent kies je voor een persoonlijk 500, 800, 1000 of 1200 kcal programma. Over de verschillen van deze programma’s kun je verderop in dit artikel meer lezen.Na afloop van het programma begeleidt je consulent je naar een gezonde levensstijl, waardoor de opbouw naar een volledig normaal voedingspatroon en gewichtsbehoud op een verantwoorde en blijvende manier gebeuren. Dit voorkomt het gevreesde jojo-effect.

De 4 Fasen van Cambridge

Het Cambridge Weight Plan bestaat uit vier fasen:

 • Voorbereiding
 • Afslanken
 • Af- en opbouwen
 • Gewichtsbeheersing

Fase 1: Voorbereiding

De eerste voorbereidende stap is het contact opnemen met een consulente in de buurt. De eerste meeting is vooral een kennismakingsgesprek om je motivatie te bespreken en te kijken of Cambridge iets voor je is. Zo ja, dan wordt gekeken welk programma het beste bij je past en stel je samen een realistisch streefgewicht als doel.

Fase 2: Afslanken

Tijdens deze fase gebruik je maaltijdvervangers van Cambridge. Er zijn verschillende programma’s die je kunt volgen zoals Cambridge 500 en Cambridge 800. Bij alle programma’s moet je minimaal 2,5L per dag drinken en het liefst is dat water. Groene of zwarte thee en koffie (met of zonder cafeïne)mag ook, light frisdranken worden afgeraden omdat citroenzuur het afvallen kan belemmeren.

Fase 3: Af- en opbouwen

Deze fase ga je in als je gaat stoppen met je dieet. Het af- en opbouwprogramma zorgt voor de overgang tussen het afbouwen van het gebruik van de producten en het opbouwen van nieuwe voedingsgewoonten om je huidige gewicht te behouden. Dit gebeurt in samenwerking met je consulent.

Fase 4: Gewichtsbeheersing

Tijdens deze laatste fase ga je je richten op de volgende drie punten

 • levensstijl
 • voeding
 • beweging

Cambridge Weight Plan

Met behulp van het Cambridge Levensstijl 7 Stappenplan en het kookboek maak je kennis met een nieuwe gezonde manier van leven met bewuste voeding.

Cambridge Weight Plan 500

Het Cambridge 500-programma is speciaal geschikt voor mensen met ernstig overgewicht. Tijdens dit programma krijg je maar een totaalvoeding van nog geen 500 kilocalorieën per dag binnen. Al je maaltijden worden vervangen door shakes, repen, soepen en pap en verder mag je niets eten of snoepen. De soepen en shakes bevatten rond de 150 kilocalorieën per portie en de repen rond de 230 kilocalorieën. Het Cambridge Weight Plan 500 komt nu overeen met stap 1.

Cambridge Weight Plan 800

Wil je maar een paar kilo kwijt willen? Dan is Cambridge 800 iets voor jou. Omdat je tijdens dit programma naast de shakes ook een avondmaaltijd mag eten is het beter vol te houden. Cambridge 800 is een alternatief product voor mensen die niet zo snel willen afvallen, of mensen die op medische gronden het Cambridge dieet niet mogen volgen. Dit product mag gebruikt worden zonder eerst een persoonlijk intake gesprek te hoeven hebben. Uiteraard kunt u wel rekenen op de begeleiding van ons. Cambridge 800 is een maaltijdvervangend product gebaseerd op Maltodextrine en soja-eiwit, en gezoet met zoetstof. Cambridge 800 wordt gebruikt als onderdeel van een energiebeperkt dieet. Naast twee of drie 800 maaltijden gebruikt u een gewone maaltijd laag in calorieën en koolhydraten.

Cambridge 800 is

 • Vetarm
 • Uitstekende bron van eiwitten en vezels
 • Verrijkt met vitamines en mineralen
 • Cholesterolarm
 • Geen toegevoegde conserveringsmiddelen
 • Geen kunstmatige kleurstoffen
 • Slechts water (geen melk) toevoegen

Het Cambridge Weight Plan 800 programma is vervangen door stap 2 van het nieuwe plan.

Cambridge Weight Plan 1000 en 1200

De programma’s 1000 en 1200 zijn specifiek geschikt voor iedereen die geleidelijk een paar kilo wil afvallen. Je kunt je calorie inname beperken tot 1000 of 1200 kilocalorieën (kcal) per dag.

Deze programma’s zijn vervangen door stappen nummer 4 en 5 in het nieuwe stappenplan van het Cambridge Weight Plan.

Cambridge Dieet Recepten

Tijdens het Cambridge dieet vervang je niet je gehele voeding door de producten van Cambridge. Je blijft ook nog gewoon normale voeding eten. Hiervoor is het wel van belang dat je recepten weet die binnen het dieet passen. Gelukkig krijg je hiervoor hulp van je consulent. Deze al je een groot aantal verschillende recepten aanraden.

Om je toch een idee te geven van wat je kunt eten, vind je hieronder een Cambridge Dieet Recept.

Gevulde kip met mozzarella

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pak een stukje kipfilet en snij de kipfilet open om een soort zakje te maken. Stop wat mozzarella, basilicum en zongedroogde tomaten in dit zakje. Wikkel vervolgens een plakje spek om de kipfilet. Zet de kipfilet vervolgens 25-30 minuten in de oven. Maak tegelijkertijd een salade op basis van sla, wortel, courgettes en eventueel een klein beetje olijfolie. Desgewenst kun je met jonge aardappels of zoete aardappels zorgen voor wat extra calorieën.

Kosten Cambridge Weight Plan

Er hebben adviesprijzen maar consulenten zijn vrij zelf een tarief te bepalen. Uit een steekproef onder verschillende consulentes kwamen enorme verschillen. Gemiddeld kosten CB500 shakes iets meer dan €50,00 per week Volg je CB800, dan moet je rekenen op €33,60 per week.

Assortiment Cambridge Weight Plan

Voor gewichtsbeheersing zijn alle producten los te koop. Hier volgt een overzicht inclusief prijzen van Cambridge producten voor de Nederlandse en Belgische markt.

Shakes in de volgende smaken

 • Aardbei
 • Banaan
 • Bosvruchten
 • Butterscotch
 • Cappuccino
 • Chocolade
 • Chocolade mint
 • Toffee walnoot
 • Vanille

Soepen in de volgende smaken

 • Champignon
 • Groente
 • Kip
 • Champignon
 • Tomaat

Repen voor in de volgende smaken

 • Caramel
 • Chocolade
 • Malt Toffee 3
 • Orange
 • Peanut Crunch
 • Cranberry Crunch

Dranken voor in de volgende smaken

 • Banana Bliss
 • Chocolate Velvet

Andere producten (per stuk)

 • Cambridge Shaker
 • Mix-a-Mousse (10 porties)
 • Fibre 89 (40 porties)
 • Summer Berry drankmix (voor 30 liter water)
 • Sunshine Orange drankmix (voor 30 liter water)
 • Groenten Drink Bouillon ( 25 porties)
 • Calorieën Alfabet van Ir. Rien Vervoort

Cambridge Dieet Ervaringen

Op Vetvrij.com zijn heel veel echte ervaringen achtergelaten door mensen die het Cambridge Dieet geprobeerd hebben. Er staan heel veel reacties van mensen die veel kilo’s verloren hebben. Veel van deze mensen hebben uiteindelijk hun streefgewicht bereikt, ook al was dit streefgewicht enige tientallen kilo’s onder het gewicht waar zij mee begonnen. Sommige mensen geven wel aan dat ze wat langer in de verschillende fasen blijven, om er zo voor te zorgen dat de veranderingen beter beklijven.

Overigens zijn er verhalen bekend van mensen die dankzij het zwaarste programma; de Cambridge 500, last kregen van gezondheidskwalen. In sommige gevallen is het Cambridge 500 programma dan ook gewoon veel te zwaar. Negatieve gevolgen voor de gezondheid, zoals bijvoorbeeld een ongewenste respons van de insulinehuishouding kunnen het gevolg zijn (bron). Dit is een reden om het Cambridge Dieet niet zonder consulent te volgen. Een consulent kan bekijken wat het beste is voor jouw lichaam.

Cambridge Dieet Ervaring van Femmie

Het Cambridge Dieet is al jaren enorm populair. onderaan deze pagina staan duizenden reacties van bezoekers die ervaring hebben met Cambridge producten. We hebben Femmie gevraagd om een verslag te schrijven over haar ervaring. Vandaag ontvingen we haar eerlijke verhaal.

3 Shakes Per Dag

Ik ben 18 juni 2012 begonnen met het Cambridge dieet, 3 shakes per dag, daar werd ik na een week ziek van. Aangezien ik last heb van en spastische darm ben ik daar mee gestopt. Toen ben ik samen met mij dochter gaan kijken wat ik verder kon gaan doen en kwam bij WeightCare terecht.

Ik ben daar toen mee begonnen en nam 2 shakes per dag en ’s avonds warm eten( 1 aardappel beetje groente en een stukje vlees) en 2 stuks fruit per dag.

Spastische Darm

Ik gebruik alle soorten shakes behalve de chocola, en voor mijn spastische darm neem ik ook ’s morgens 3 gedroogde pruimen en een klein beetje cruesli door mijn shakes want anders kan ik moeilijk naar de wc.
Dit ging heel goed, alleen kreeg ik in oktober pijn klachten en dat bleken galstenen te zijn, was gekomen door het afvallen zeiden ze.

Vanaf december ben ik een poosje gestopt, vanwege mijn pijn klachten, ik durfde haast niets meer te eten, was toen 20 kilo kwijt. 31 december geopereerd mijn galblaas eruit, daarna nog een poosje rustig aan gedaan en in februari weer begonnen want ik wil er graag 25 kilo in totaal af hebben.

24 Kilo Afgevallen

Op het moment zit op de 24 kilo ongeveer, het schommelt steeds een beetje tussen de 23 en 24 kilo, en het wil ook niet zo best, gaat heel langzaam, maar dat geeft niet een paar onsjes per week ben ik al weer tevreden mee.

Ik neem nu ’s morgens een shake en tussen de middag meestal een bakje cruesli. In mijn omgeving zeggen ze nu ook dat ik niet meer moet afvallen want dat past dan niet meer bij me, maar mijn streven is toch om onder de 80 kilo uit te komen, dus ik ga nog wel even door.

Trots

Ik ben heel trots dat ik dit allemaal zelf voor elkaar heb gekregen, want andere dieten hield ik niet vol ( heb ook weinig doorzettingsvermogen) en dit is me toch maar mooi gelukt en ik hoop dat het ook zo blijft, en van mijn spastische darm heb ik weinig last meer van.

Femmie

Cambridge Consulent

Verspreid door Nederland door zitten honderden verschillende Cambridge consulenten. In de meeste gevallen kun je in de omgeving van je woonplaats meerdere Cambridge consulenten vinden. Het overgrote deel van de consulenten is vrouw. Wil je liever een mannelijke consulent, dan kan het zo zijn dat je hier een eindje voor moet rijden.

De ervaringen van de bezoekers van Vetvrij.com met de consulenten zijn wisselend. Sommige mensen melden dat ze lastig van een consulent af kunnen komen. Vermoedelijk is dit omdat de consulenten geld aan jou verdienen. Andere mensen zijn razend enthousiast over hun consulent.

Overigens is het ook mogelijk om zelf consulent te worden. Als je dit doet dan krijg je ondersteuning vanuit Cambridge. Je gaat dan aan de slag als zelfstandig ondernemer en je kunt zo mensen helpen om hun problemen met overgewicht te lijf te gaan.

Cambridge Dieet Online Bestellen

Hoe graag we je ook anders zouden willen vertellen, het is niet mogelijk om de producten van Cambridge online te bestellen. Sommige consulenten bieden wel de mogelijkheid aan om producten online te bestellen, maar dan alleen als je al aangesloten bent bij hun praktijk.

Omdat de Cambridge diëten vrij zwaar kunnen zijn, zou je kunnen zeggen dat dit goed is. Op deze manier krijg je altijd begeleiding. Hierdoor kun je dus niet zelf al te zware risico’s nemen met je gezondheid. Aan de andere kant heb je dus ook niet de vrijheid om zelf een dieet op basis van Cambridge te gaan voeren.

Voordelen

 • Gegarandeerd gewichtsverlies
 • Gemakkelijk, je hoeft geen calorieën te tellen
 • Geen hongergevoel

Nadelen

 • Hogere belasting voor de nieren.
 • De producten/ maaltijdvervangers zijn prijzig
 • Weinig afwisseling
 • Nadruk ligt op calorieën

Conclusie

Het Cambridge Dieet is een effectieve manier van afvallen. Dit komt met name omdat je bij aanvang slechts 500 kcal per dag binnen krijgt. Hierdoor gaat je lichaam in de spaarstand. Cambridge producten bevatten verschillende vitaminen en mineralen, maar ze voldoen niet aan een volledig voedingspatroon. Aanvulling is dus aan te bevelen. gewone voeding ook levert.

Vragen over het Cambridge Weight Plan Dieet

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over het Cambridge Weight Plan? Wil je ervaringen uitwisselen? discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties.

RECENSIEOVERZICHT
Algehele waardering
Vorig artikelPreCon BCM Dieet Review
Volgend artikelModifast Review, Ervaringen en Aanbiedingen

6038 Reacties

 1. Hello everyone!

  Ik ben docent en had het gistermiddag met mijn collega’s erover dat ik toe ben aan een boost. Een kickstart om weer even wat kili’s kwijt te raken zonder dat ik in de eerste instantie heel erg te moeten nadenken over de samenstelling van mn voeding. Ik eet al een aantal maanden bijna geen koolhydraten meer en ben flink afgevallen maar toch schommel ik nog vaak.

  Ik zou heel graag Cambridge willen testen omdat je toch je voedingstoffen binnenkrijgt maar tegelijkertijd je calorie intake laagt blijft.

  Bring it on!

 2. ben benieuwt of dit voor mij wel gaat werken i.v.m traag werkende schildklier van alles al geprobeerd wacht met spanning af op het pakket

 3. Ik heb al jaren een strijd met de kilo’s. Ik wil het nog wel 1 x proberen met cambridge…de ervaringen zijn veel belovend. Er moeten heel wat pakken suiker eraf. Dus meld me bij deze aan als test persoon!! En ga ik er voor!!

 4. Hoi Hoi!!ik zit al jaren te tobben en ik hoop nu eindelijk voor eens maar vooral voor altijd een duidelijke dagritme en dagindeling te krijgen qua eten/voeding en beweging….zit zelfs al aan een maagverkleining te denklen!groetjes Patricia

 5. Ik werk in de gezondheidszorg, maar ben zelf duidelijk te zwaar. Het zou fantastisch zijn als dit zou gaan lukken en ik met deze producten de overtollige kilo’s kwijt kan raken. Ik wil me dan ook graag aanmelden voor deze test. Ik hoor graag van jullie

 6. Ik werk in de gezondheidszorg, maar ben zelf duidelijk te zwaar. Het zou fantastisch zijn als dit zou gaan lukken en ik met deze producten de overtollige kilo’s kwijt kan raken. Ik wil me dan ook graag aanmelden voor deze test.

 7. Omdat ik nu al een paar jaar met een jojo effect afval wil ik nu iets proberen wat hopelijk helpt. Ik heb me in de voor en nadelen verdiept, maar als je iets wilt ga je er voor! Ik ben er gemotiveerd voor dus ik heb er zin in. Zelf ben ik er ook erg benieuwd naar

 8. hoooi graag wil ik binnen korte tijd mijn zwangerschap kilo,s kwijt en dit met behulp van de cambridge dieet, ik heb voor deze dieet gekozen omdat mijn zusje hiermee 20 kg was afgevallen, zoveel hoef ik niet af te vallen hoor tussen de 5 a 10 kg is meer dan voldoende ik ben iemand die heel weinig eet maar toch heeft mijn lichaam wel hulp nodig voor het vet ververbranding ik denk dat cambridge de juiste hulpmiddel is daarom wil ik graag aan beginnen en mijn succes delen met jullie alleen wil geen fotos of prive gegevens delen. consulent kan wel.

 9. Het Cambridge Dieet lijkt me een geweldige uitdaging om toch nog een paar kilo af te vallen en weer de zelfverzekerde vrouw te zijn die geniet van het leven. En ik denk dat ik me lichamelijk en geestelijk een stuk beter ga voelen als het is geslaagd, Ik word dan nog gelukkiger ?? Ook al zit het in mijn hoofd dat ik altijd wil afvallen. En het niet echt nodig is. Maar het zal me zoveel rust en voldoening geven als het is gelukt. Ik kijk er graag naar uit!! Hopelijk is mijn reactie goed genoeg om dit te mogen uit testen. ?

  Groetjes Marly

 10. Ik ben 56 en raak al zeven jaar mijn overtollige kilo’s niet kwijt. Sporten heb ik geen energie meer voor. Maat 36 is maat 42 geworden. Bovenarmen als knuppels, buikvet waardoor er geen taille meer is en bovenbenen vol putjes. Als ik dit product mag uitproberen zal mijn leven weer de oude worden Ik kan dan eindelijk na jaren weer leuk gaan winkelen. Ook ben ikervan overtuigd dat ik mijn energie terug krijg. Ik wacht in spanning af.

 11. Jaa wil dat wel..heel graag zelfs?….Moet echt weer wat kilootjes lichter worden en met cambridge gaat dat schijnbaar goed….nou ben benieuwd…kom maar op!!??

 12. Ik zou dit dieet heel graag willen proberen omdat ik na veel andere diëten toe ben aan iets dat werkt. Ik heb er veel over gelezen en ben er helemaal klaar voor!

 13. K probeer van alles maar het lukt mij maar niet om af te vallen, inmiddels ruim 2 jaar gestopt met roken… missc. werkt het afvallen met het Cambridge Dieet en ik zou dit heel graag willen testen!!

 14. Hallo,
  Ik ben een schildklier patiënt. Doordat mijn schildklier traag werkt is het voor mij erg moeilijk om af te vallen. Ik heb al jaren 8 kg overgewicht maar na verschillende dieëten is het me toch niet gelukt af te vallen. Als ik drie kg kwijt ben kom ik na een dieet weer aan. Ik zou de cambridge dieet graag willen proberen om te zien of dat ook bij mij werkt.

  • Dat lijkt mij niet zo’n goede keuze Sir.
   Het heeft er bij mij voor gezorgd dat ik juist schildklierproblemen kreeg. Overleg a.u.b. eerst met je internist!

  • Ik heb ook een trage schildklier. Cambridge werkt prima voor mij. Ik volg het nu 4 weken en ben 8 kilo kwijt. Misschien niet zo snel als sommige anderen, maar ik ben op advies van de consulent in fase 2 gestart (vanwege mijn schildklier), week erop ging ik al naar fase 3 en inmiddels zit ik in fase 4. Ik eet dus ook al best veel weer gewoon. De eerste 3-4 dagen vond ik zwaar, maar daarna ging het prima. Nog 2 kilo te gaan…ik had niet veel overgewicht, viel net nog binnen de bmi-grens ‘gezond gewicht’. Succes met het afvallen.

 15. Ik ben 38 jaar 1.60 en 80 kg veel te veel en wat ik ook probeer ik krijg het er niet af. Wellicht dat dit helpt.?

 16. Hallo wil met Cambridge dieet beginnen maar woon in sintmaarten.kan ik bestellen en dan wordt t verscheept.Is dit mogelijk. thank you.

 17. Hallo,

  Ik ben vorige week donderdag 22/02/2018 begonnen, dus bijna een week voorbij.
  Ik ben gestart op 131 kg en deze morgen stond de teller op 126,4 kg dus -4,6 kg.
  Het is al een goed begin, ik volg op dit moment stap 3. Maar ik wil graag terug overschakelen naar stap 1.
  Ik heb ooit nog eens cambridge dieet gevolgd met het oude 500 programma en op 15 weken tijd -27 kg.
  Maar ik ben toen in mijn oude patroon hervallen en dus heeft het niet veel geholpen ook heb ik de afbouw niet mee gevolgd.
  Deze keer ga ik deze wel doen.

 18. Heej Maddie88
  Ik wil me ook aansluiten. Ik ben namelijk zelf ook net begonnen en heel wat kilo’s te gaan. Misschien kunnen we wat uitwisselen zodat we elkaar kunnen steunen. Ben nu aan de 4e dag bezig.

  Liefs

 19. Hallo meiden.

  Ik zou me graag willen aansluiten op dit forum.
  Ik heb morgen een afspraak bij de consulent en ben heel benieuwd hoe het mij gaat bevallen.

  Vorige keer ook gedaan denk een kleine jaartje geleden maar toen kwamen er allemaal medische klachten tussen waardoor ik gestopt ben.
  Achteraf was het gewoon iets te snel na mijn bevalling. Daarom nu dus weer een nieuwe poging.
  Vorige keer stap 1 begonnen vond ik goed te doen eerste paar dagen is idd zwaar ook omdat je gewoon staat te koken voor je gezin maar na 3 dagen werd het beter bij mij en verdween langzaam mijn honger gevoel!!
  Nu twijfel ik of ik eerste weer 3 welen sta 1 ga doen of dat ik gelijk naar stap 2 ga en idd s avonds gewoon met het gezin mee ga eten. Ga het er morgen wel even over hebben met de consulent.

  Ik wil er heeeeeel graag 20 af hebben dus heb nog een lange weg te gaan maar we gaan ervoor voor de volle 100%!

  Wat vervelend dat je je zo slecht voelt! Hoop dat je lichaam bij stap 2 een beetje meer rust vind..

  Wat goed frietje dat je je er zo voor in zet en de knop om is! Ik denk precies het zelfde als jij! Hou vol! Wanneer ben je begonnen en hoeveel ben je al kwijt?

 20. Hallo Katje,
  hoe bevalt het jou? het dieet?
  ik ben maandag begonnen en zoek mensen die dit ook volgen of hebben gevolgd..

  ik ben dus maar pas begonnen, maar ben zo benieuwd naar meer ervaringen.

  • Ik doe samen met mijn man het dieet zijn in mei begonnen Ik Ben 13 kilo kwijt mijn man 17. Wij doen het niet heel streng zitten in stap 6. Als we een feestje hebben doen we gewoon mee. Ik had in February Hele home bloeddruk Daar had Ik medicijnen voor vanaf aug is mijn bloeddruk weer helemaal goed dus hoefde geen medicijnen Meer .soms heb je moeilijke weken maar over het algemeen vind Ik het wel een goed dieet om vol te houden.

  • Hallo Jennifer,
   Ik ben op 1 september 2017 begonnen en mijn gewicht was 129 kg.
   Vanochtend las ik op de weegschaal 110 kg af dus 19 kg kwijt.
   Gaat dus prima en ik ga door tot 90 kg.
   Gewoon jezelf hierop instellen en je gaat je steeds beter voelen.
   Op feestjes rode wijn gedronken ( met water ernaast) en heeft weinig invloed gehad.
   Dus het werkt bij mij bijzonder goed.
   Gewoon volhouden?

 21. Dag 3 nu maar geen honger…ja hoofdhonger. Ik word me heel bewust van mijn snaaigedrag. Ik stopte dus echt vaak wat in mijn mond terwijl ik dus geen honger had. Want echt honger heb ik niet. Ik ben blij met de nieuwe vorm van cambridge. 3 wekeb stap 1 (oude 500) en dan moet je 1 week stap 2 (oude 800). Daarna mag je terug naar 1. Maar alle 7 stappen moeten minimaal 2 weken gevolgd worden en stap 7 zelfs 12 weken. Ik denk dat op deze manier terugval veel kleiner wordt! Aanleren van nieuw gedrag kost 12 weken. Daar zal het op gebaseerd zijn. Ik ga elke stap op de letter volgen. Zo klaar met dik zijn.

  • Ik doe samen met mijn man het dieet zijn in mei begonnen Ik Ben 13 kilo kwijt mijn man 17. Wij doen het niet heel streng zitten in stap 6. Als we een feestje hebben doen we gewoon mee. Ik had in February Hele home bloeddruk Daar had Ik medicijnen voor vanaf aug is mijn bloeddruk weer helemaal goed dus hoefde geen medicijnen Meer .soms heb je moeilijke weken maar over het algemeen vind Ik het wel een goed dieet om vol te houden.

 22. Hallo, ik ben nu 5 weken bezig met de Cambridge 500 en al 14 kilo afgevallen. De eerste 3 dagen waren zwaar, maar nu is het best goed vol te houden. Nog 28 kilo te gaan en ik zit op mijn streefgewicht. De producten vind ik lekker en er is gelukkig ook best veel smaakvariatie. Groot voordeel dat je ook begeleiding krijgt en dat geldt ook voor na het bereiken van je streefgewicht. Je wordt dan niet zomaar weer in het diepe gegooid, maar je krijgt hulp bij het weer opbouwen naar een voor jouw gezond voedingspatroon waarbij je op gewicht blijft.

 23. Nou ik ben vandaag begonnen met de 500 en moet eerlijk zeggen vind het best zwaar . Heb de hele dag honger. Dus hopen dat dat honger gevoel weg is over 3 dagen. En moet ook even kijken of dit wel echt weg gelegd is voor mij.

  • Ik denk niet dat het honger gevoel overgaat als je maar 500 calorieën per dag binnen krijgt.
   Heel ongezond.

  • Hi Marion,

   Ik wil ook beginnen met Cambridge 500 zonder consulent, kan je mij vertellen waar ik online kan bestellen.

  • consulenten zijn er voor mensen zonden discipline en doorzettingsvermogen. Heb je dat niet? Dan is het inderdaad verstandig om voor een (dure) consulente te kiezen.

   Esther

  • Je kan niet beginnen zonder consulente, dan doe je niet het erkende Cambridge dieet. Je MOET via een consulente aan het dieet beginnen. Niet omdat je zwak bent (Wat een onzin reactie) maar omdat het dieet goed afgebouwd moet worden en je moet in de gaten gehouden worden mbt gezondheid.

 24. Goede avond dames,

  K heb nog heel veel pakjes Cambridge shake’s over waarvan de datum is verstreken hebben jullie enig idee of k die bij een consult kan ruilen ofz…?

 25. Hallo allemaal?
  Ik wil zo graag afvallen met cambridge, maar ik ben wil eerst weten of je
  met schildklier (die werkt te traag) en hogebloeddruk pillen, dit wel mag volgen.
  Als dit mag start ik meteen?
  Hoop dat iemand mij op deze vraag kan antwoorden.

  • Hoi Els,
   Als je een intake gaat deon, dan wordt er ook naar je medische toestand gevraagd.
   Ik had ook medicatie voor hoge bloeddruk. Moest goedkeuring van de huisarts krijgen.
   Inmiddels bijna 30 kilo afgevallen. En…. Gestopt met de medicatie.
   Informeer gewoon bij een consulente in de buurt. Want wat betreft schildklier weet ik het niet.
   Succes!
   Gr. Ilse

 26. Hoi Francis
  Ik doe Cambrige 500 ik ben dinsdag 30 april begonnen tot vandaag ging het goed maar vanavond ging het fout
  Ik propte een bord vol spaghetti naar binnen
  Maar morgen ga ik gewoon door ik ben 5 kilo kwijt in een week
  Dus ik ga morgen gewoon door
  Ik probeer weer niks te eten maar soms is het echt moeilijk vooral als je voor ander wel lekker moet gaan koken
  Het is ook niet dat ik honger heb maar ik denk er aan dat is het en als ik eten zie
  Ik hoop dat het vanaf morgen goed gaat
  Heeft iemand tips?

  • Hallo allemaal, goed dat je het weer oppakt sha. Ik nu een week bezig precies straks wegen bij de consulent ben benieuwd. Het is af en toe best pittig. Herken wat jij zegt het is niet dat je honger hebt maar dat eten zien is lastig heb ik ook met de geur ik wil dan het proeven. Francis lukt het bij jou?

 27. Dag dames hoe is het met jullie houden jullie het nog vol
  ik zit op de derde dag en het gaat tot nu toe best goed.
  Ik heb zaterdag bezoek moet ook koken dus ik ben benieuw hoe dat gaat koken en diëten samen.
  ik hoor graag jullie reacties

 28. Ik moet eerlijk zijn dat ik ook overweeg om een gastik bypass aan te gaan maar ben bang voor het gevolgen en risico’s
  Heb wel een afspraak gemaakt ik ben benieuwd de wachtlijst is 3 maanden of het vergoed word weet ik nou niet
  Ik heb een intake gesprek op 16 juni
  En operatie zal plaats vinden ergens in september 2015
  Maar tot die tijd ga ik nog laaste keer voor Cambrige
  Ik hoop dat ik deze keer wel kan af maken en afbouwen want vorige keer heb dat namelijk niet gedaan
  Misschien vandaar ook dat het niet goed gegaan is en all de kilo’s weer er bij
  Als het mij Lukt dan is de operatie ook niet meer nodig

  • Hoe is het vandaag tot nu toe gegaan? Hier gaat het goed. De honger zit meer tussen me oren denk ik.

  • Hoi dames, hier gaat het nog steeds goed. 2,4kilo was ik afgevallen na 3 dagen. Ben benieuwd wat het is na een week. Bij jullie al resultaten?

 29. Ik ben nu 2 weken bezig en bij mij gaat het helemaal niet snel….ben 3 kilo afgevallen waar ik er zeker 5 verwachten….ik heb het al eens eerder gedaan en toen ging het Veel sneller…hebben andere daar ervaring mee toevallig?

  • Drink je ook voldoende water ? Anders ook met je consulent bespreken? Of niet veel overgewicht?

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in