Candida of Candia Dieet

Het Candida Dieet is ook bekend als jet Candia Dieet. Voor het dieet zijn enkele algemene richtlijnen van belang, o.a.: eet absoluut géén gisthoudende producten. In plaats van gewoon brood het liefst zuurdesembrood gebruiken. Per dag zijn ongeveer 5 zuurdesemboterhammen toegestaan. Indien minder dan 5 zuurdesemboterhammen wordt gegeten, mag men in plaats daarvan een qua calorische waarden overeenkomstige hoeveelheid zilvervliesrijst of andere granen eten.

Wat niet eten tijdens het Candida dieet

Géén voedingsmiddelen die meer dan 15% koolhydraten bevatten. Als uitzondering op deze regel zijn wél toegestaan: brood (gistvrij), zilvervliesrijst en gekookte aardappelen. In plaats van zuurdesembrood mag volkoren pasta (gist- en suikervrij) worden genuttigd. Natuurlijk géén geraffineerde koolhydraten: alle suikers (dus ook honing, druivensuiker, dextrose-tabletten, e.d), zetmelen(witmeelproducten) e.d. zijn verboden, ook al zit er 15% of minder koolhydraten in.

Bestel Vechten met Gerechten tegen Candida en ME

Vechten met gerechten tegen Candida en ME
Vechten met gerechten tegen Candida en ME
Titi Koolsbergen & J. Vreugdenhil

een complete voedingswijzer, recepten en adviezen voor iedereen met ME

Géén schimmelhoudende producten (champignons, schimmelkaas. Schimmelculturen zijn natuurlijk eveneens taboe; gefermenteerde producten op basis van andere fermenten zijn toegestaan.

Zo veel mogelijk (de maag moet het kunnen verdragen) rauwkost eten: sla, andijvie, wortelen, radijs, komkommer, e.d. Als u een gevoelig maagslijmvlies heeft, moet u met kleine hoeveelheden rauwkost beginnen en dit in de loop van tijd langzaam opvoeren.

Géén vruchten die zoet smaken(ook al is het koolhydraatpercentage minder dan 15%). Altijd toegstaan zijn: grapefruit, citroen, zure appels, sinaasappels en aalbessen.

Géén varkensvlees en kalfsvlees eten.

Wel toegestaan tijdens het Candida dieet

vette vis (haring, makreel, sardientjes, zalm, e.d.);
vetarme vis (krab, kreeft, schelvis, koolvis, tong e.d.);
amsvlees, schapenvlees, geitenvlees, kip, rundvlees, gevogelte.

Extra tips voorafgaand aan het Candida dieet

Eet minder vlees en meer vis.

Bereidingswijze:
Alleen wanneer vetgebruik is toegestaan:
– bij voorkeur: rauw eten, grillen, koken, stomen;
– minder gewenst is: frituren, bakken, braden;
– verboden is: barbecuen.

Gebruik géén lichaamsvreemde voedseltoevoegingen zoals (geur- kleur en smaakstoffen). eet het liefts onbespoten groenten en fruit.
Gebruik absoluut géén melk of melkproducten.
Zachtgekookte eieren zijn zonder restrictie toegestaan.
Toegestaan zijn: zeer jonge kaas bijv. Huttenkase, 20+ kaas (Edammer e.d.) alleen met mate; korst breed afsnijden i.v.m. mogelijke schimmels in de korst.

Noten: walnoten, amandelen en hazelnoten zijn toegestaan, mits niet gebrand.

Voor Candida patiënten met een Herpes virus (koortslip) is dit verboden.
Alle etenswaren moeten zo vers mogelijk gegeten worden. Liever NIET uit een pot en blik is al helemaal verboden. Diepvriesproducten tijdens de wintermaanden zijn wel toegestaan.

Scherpe specerijen zijn niet toegestaan.
Het gebruik van de zoetstof aspartaam in candarel e.d. is heel beperkt toegestaan.

Dranken: geen alcohol (maar op verjaardagen enz. is een kleine hoeveelheid witte droge wijn toegestaan), koffie en zwarte thee.
Wat wel mag: soyamelk, zonder suiker, Spa (blauw, desnoods rood), sap van niet- zoete vruchten, heel beperkt Seven Up ligt, maar liever niet en zeker geen ligt producten, kruidentheeën zoals Mariadistelthee, Paardebloemthee, Goudsbloemthee en theeën van Zonnatura.

Eet tijdens het Candida Dieet kleine porties en kauw lang en goed

De maaltijden moet u opdelen in meerdere kleine porties dat helpt, vooral als je ook nog goed je eten kauwt. Candida zit meestal in de lagere gedeelten van de ingewanden (darmen). Door kleine porties te eten en goed te kauwen is het eten al in het bloed opgenomen voordat het bij de Candida komt.

Moet ik tijdens het Candida dieet mijn hele leven op een houtje bijten

Nee, dat hoeft niet. Suiker moet u zoveel mogelijk blijven vermijden. Als de behandeling duidelijk resultaat heeft opge- leverd dan kunt voorzichtig een voedingsproduct aan het menu toevoegen, bijv. fruit. Doe dat wel met mate één appel of peer per dag en eet vooral geen overmatig zoet fruit zoals meloenen of druiven. Gaat dat, gedurende een aantal weken, goed dan kunt u overgaan op bijv. gewoon gistbrood en kijk of de klachten nog steeds wegblijven. Als de klachten terug komen dan schrap dan hetgeen u heeft toegevoegd.

Bestel dit boek bij bol·com

Candida
Candida
Edith van Blijdesteijn

Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Dit boek gaat over gisten en schimmels en het schadelijke effect dat ze kunnen hebben op de gezondheid van de mens. Vanuit Engeland en, Amerika komen steeds meer signalen dat schimmels zoals candida albicans verantwoordelijk zijn voor een hele reeks stoornissen. Tegenwoordig komt candida steeds meer voor, waarschijnlijk door de verandering in de levensstijl, het vele medicijngebruik en de verandering in voeding de laatste vijftig jaren, waardoor het weerstandsvermogen van de mens achteruit gaat. De oorzaak van iedere ziekte kan worden teruggebracht tot vier hoofdgroepen: erfelijke factoren, emoties, voeding en externe factoren. Vaak is een combinatie van factoren verantwoordelijk voor de ziekte. Bij candida domineert een van de vier: de externe factoren. Antibiotica worden veelvuldig voorgeschreven. Dit is niet de verstandigste wijze van benadering van een ziek lichaam. Men kan een kwaal niet genezen door symptoombestrijding. Een holistische arts of therapeut kan het lichaam in balans brengen. Dit boekje is geen doe-het-zelf gids, maar geeft meer inzicht in uw problemen en helpt mee aan het verkrijgen van een betere gezondheid en een gelukkiger leven. In acht hoofdstukken wordt aandacht besteed aan: Wat is candida? Wat zijn de gevolgen voor uw gezondheid? En hoe brengt u candida onder controle? Het boekje eindigt met de hoofdstukken over het anti-candida dieet, recepten, vragen van patiënten en praktijkgevallen.

Bron: Candida.nl / bol.com

Heb je ervaring met het Candida Dieet? Vragen of suggesties? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties. Reageren kan ook anoniem!

Hartelijk dank voor je bijdrage!

27 Reacties

 1. Ik vind persoonlijk zeer slechte combinatie – eiwit met fruit n.m. onbewerkte fruit,

  zware belasting voor Je maag- want eiwit blijft langer in de maag verteren en koolhydraten zijn

  zo verteerd in de mond – en als ze dan op/met de eieren in de maag vallen dan blijven ze te lang en

  het kan gisten.

 2. Er is in 2012 een nieuw boek uitgebracht met een ervaringsverhaal over Candida, recepten die in het dieet passen, en een handig overzicht waarin te zien is waar de ingrediënten te verkrijgen zijn: Heb jij Candida? Ik (ook)!

  • Dit lijkt mij niet, aangezien bier een aantal ingrediënten bevat die niet zijn toegestaan in een candida dieet. Suiker en gist zijn de twee belangrijksten. Wat je zou kunnen doen is even op het etiket kijken wat er precies in verwerkt zit. Zo kun je dit uiteraard bij elk product doen. Succes!

 3. Hoi,

  Ik heb een aantal jaren geleden voor 3 maanden het candidadieet gevolgd. Dat betekende voor mij: Geen suikers (ook geen zoet fruit o.i.d.), geen gist, geen varkensvlees, geen koeienmelk en geen lichaamsvreemde stoffen (E-nummers en dergelijke).
  In het begin vond ik het een hel, ik kon echt niets meer uit een gewone supermarkt kopen, want overal zat wel iets in wat ik niet mocht hebben.
  Na een studie van een week (zo ervoer ik dat toen) wist ik eindelijk een beetje wat ik nog wel kon eten en drinken en waar ik het kon vinden.
  Na een maand begon ik me veel beter te voelen. Het heeft me echt heel veel goeds gedaan. Ik viel ook nog eens 15 kilo af, wat me niet verkeerd uit kwam.

  Inmiddels gaat het weer minder met mijn gezondheid, dus ik heb besloten het dieet weer op te pakken.

  Ik heb nog een aantal tips:
  Gebruik Oerzoet als zoetmiddel. Dat is, naar mijn idee, het enige dat daadwerkelijk helemaal zonder suiker, koolhydraten en/of lichaamsvreemde stoffen zit. Het is te krijgen in de natuuurwinkel.

  Ik eet zuurdesembrood, als alternatief voor gewoon brood. Het is even wennen, maar dan gaat het prima. Zorg wel dat je het invriest en alleen de plakjes eruit haalt die je dan wilt gaan eten, dan blijft het brood het lekkerst.

  Als beleg gebruik ik voornamelijk geitenkaas. Zowel smeerbare, als plakjes. Vooral de combinatie is lekker! Geitenkaas is ook heerlijk als extra ingrediënt bij verschillende warme maaltijden en een goede gewone kaasvervanger.

  Ik maak appelflapjes van zure appels met kaneel, oerzoet en speciale bladerdeeg. Een lekker tussendoortje.

  Ik maak kokosmakronen als extraatje van kokossnippers met ei en oerzoet.

  Bij de natuurwinkel verkopen ze Amaizin bio corn chips en TerraSana speltcrackers die ook heerlijk zijn als tussendoortje.

  En natuurlijk zelfgemaakte popcorn. Super makkelijk, olie in de pan, bodempje maïs erin, deksel erop en na een paar minuten is de pan vol met popcorn. Beetje zout erop en klaar!

  Voor de rest kan ik ook het Heden Ik boek aanraden, let nog wel goed op de ingrediënten, want soms zit er toch nog iets bij, wat je beter niet kunt nemen.

  Ik hoop dat jullie er iets aan hebben!

  Groetjes Joyce

 4. Geachte L.S.,
  Ik merk al mijn hele leven (ik nu 44 jaar) dat ik reageer op (te veel suiker). Nu vroeg ik me af of het dan verstandig is om bijvoorbeeld producten voor mensen met diabetisch te eten zoals Céréal producten die gezoet worden met Malticol of sacharose? Hoe zijn de ervaringen daarmee?
  Met vriendelijke groet,
  Karin

 5. Wat fijn toch om te lezen dat er meer mensen zijn die hetzelfde probleem hebben.
  IK ben sinds een aantal weken ook weer aan het candida dieet. Had ook enorme moeite met de stoelgang en het ergste probleem was ook die jeuk.
  Vind het erg raar dat er nog maar weinig artsen hiervan af weten. Ben echt helemaal door de molen gehaald jaren geleden in het ziekenhuis en geen arts die mij kon vertellen waar die jeuk toch vandaan kwam. Ze hebben zelfs nog weleens beweerd dat dit tussen mijn OREN zat!!!
  Vind het jammer te lezen dat koek gezoet met fructose ook niet mag. Koop nl altijd van die peper/ontbijtkoek bij de natuur winkel en neem dit als tussendoortje.
  Heeft iemand enig idee hoe lang je het dieet zo ongeveer vol moet houden???

  Iedereen succes.

 6. Kunt u mij zeggen als men een candida dieet volgt men Molkosan mag gebruiken…………?????
  Mag men tijdens het ochtend ontbijt en de lunch wortelsap gemengd met appel en rode biet drinken………??????
  Dank bij voorbaat Robert Michel

 7. Dag Linda

  Ik ben blij voor u en uw zoontje dat jullie zo goed geholpen zijn met het anti-candida dieet. Ik ben wel verwonderd dat u ook nog fructose gebruikt. Fructose zou 2,5 maal zo zoet zijn als glucose en 1,7 keer zo zoet als sacharose. In welke vorm gebruikt u dat en waar koopt u het?

  Ik heb ook al lang CVS maar ben door het anti-candida dieet toch voor 90 % beter (mijn verhaal staat hierboven). Ik kan nochtans niet zeggen zoals u dat ik rustiger in mijn hoofd ben want ik heb nog altijd dat zweverig gevoel en ’s avonds moet ik mij nog altijd zetten tegen die vreetaanvallen. Ik geef er niet aan toe, maar zou wel kunnen blijven eten, iets dat ik voor mijn ziekte niet had.

  Tegen caprylzuur kan ik niet want als ik dat neem, ligt mijn eten onverteerd in mijn stoelgang.

  Ik denk dat mensen met CVS en mensen met kinderen die ADHD hebben, wel dankbaar zouden zijn, mocht u jullie verhaal van genezing eens doen op een forum van CVS en ADHD.

  Ik wens u verder nog veel sterkte om het dieet verder te doen.

  Vriendelijke groeten

  Jeanine

 8. Ik stopte met suiker voor mijn zoontje, die heeft ADHD. We zijn samen gestopt. Bij de reforma haalde ik koekjes en snoepjes en beperkte dat tot speciale momenten. In de thee deed ik fructose en volia, zijn driftbuien verdwenen. En mijn chronische vermoeidheid….
  Dat was een onverwacht bijverschijnsel. Ik voelde me 10 jaar jonger.

  Mijn huiduitslag werd ook minder. In mijn liezen verdween het, alleen rondom mijn navel bleef het vervelend. Dus ik ben erin gedoken en heb lekkere kruiden ontdekt die candida vijandig zijn, zuurdesembrood en lekker gevarieerd eten. Tuurlijk mag zoet wel, maar met mate. Je moet toch gewoon kunnen leven. Dus als ik zin heb in zoet, doe ik dun wat rijstestroop op mijn brood. Erg lekker. Je moet het alleen niet altijd en elke dag doen.

  Mijn vreetbuien zijn weg, ik ben rustiger in mijn hoofd, mijn huiduitslag is weg en ik voel me fitter. Dit vind ik geen beperking, dit is vrijheid!

  Tip; haal caprylzuur. Uithongeren is niet voldoende, de schimmels moeten ook dood. Anders blijven de sporen altijd bestaan in je lijf (net als met een paddestoel….)

 9. Hé Jeanine bedankt voor de reactie,

  Ik heb sinds verleden jaar na 3 maal een anti biotica kuur gehad te hebben, last van een darmschimmel, die hardnekkig is, ik heb van alles geprobeerd, zoals caprylzuur tot knoflook maar word overal ziek van , lijkt wel of ik overgevoelig ben geworden, maar waarschijnlijk si dit ook door de schimmel ( die dan afsterft )waardoor ik deze overgevoelige klachten krijg, ik eet inderdaad nog wel brood maar dat is miniem en heb ook begrepen dat gist niets echt als voeding kan worden gezien voor schimmel,
  Ik eet gewoon veel verse groente, salade´s, geen pasta´s meer ( die aten wij heel vaak ) geen aardappelen, en minder brood ( maar nog wel een boterham in de ochtend, dat moet kunnen dacht ik zo,
  en dat blijkt anders had ik deze behoorlijke herxheimer niet gekregen.

  Ik drink nu idd veel water tot 2 liter per dag en hoop dat ik snel wat opknap.

  gr Louise

 10. Dag Louise

  Het is inderdaad lang en het is waarschijnlijk een herxheimer reactie. Meestal komt dit doordat de lever niet goed werkt. U moet dan veel plat water drinken en liefst wat warm of lauw. Misschien eet u ook nog dingen die niet zo goed zijn voor de lever.

  Waarvoor doet u eigenkijk dit candida dieet? Wat waren uw klachten? Hebt u soms CVS? U eet toch geen brood meer? want dan is het als dweilen met de kraan open. In plaats van brood zou u volle zilvervlies rijst moeten eten uit de dieetwinkel. Voor 2 tot 3 dagen rijst koken, in de koelkast bewaren en uitscheppen wat u nodig hebt. Ik eet het koud als ontbijt gemengd met stukjes appel of peer en eet nog eens het zelfde als vier uurtje. De tweede broodmaaltijd vervang ik door overschot van gekookt eten.

  Ik hoop dat u hier wat aan hebt en wens u vlugge beterschap.

  Groeten

  Jeanine

 11. ik ben 4 weken geleden begonnen met het dieet, de eerste week nog nergens last van de tweede en derde week echt ziek geworden, misselijk , transpireren, diarree, hoofdpijn , koude rillingen, angstig.
  nu zit ik in de vijfde week van het dieet en voel mij iets beter alhowel ik nog wel blijf transpireren en vlagen van rillingen en angstig ben, is dit nog steeds van de afvalstoffen van candida? volgens mij overduidelijk herxheimer reactie´s maar kan dat zo lang duren?
  ik zie op sommige sites dat het idd een paar weken kan aanhouden maar op een gegeven moment moet het toch verbeteren lijkt mij ? heeft iemand hier ervaring mee

 12. Hi allen,
  Ik ben nu 4 dagen bezig met het candida dieet. Ik eet op mijn brood veel amandelnotenpasta, maar deze is gemaakt van gebrande noten!!! Mag dit wel? Kan iemand mij helpen?
  Grtjes Jetje

  • Nee, gebrande noten mag je niet nuttigen tijdens het candida-dieet. Op brood dus alleen runderrookvlees, kipfilet of geiten(smeer)kaas. ’s ochtends brood vaker vervangen voor biograde met koudgeperste lijnzaadolie (1,5 eetlepel). Succes ermee! Blijft de candida vaak terug komen laat dan eens een ontlastingsonderzoek doen. Wellicht is een parasiet de boosdoener.

 13. @Mannie
  Roken en dus ook blowen helpt inderdaad aan deze vervelende schimmel.
  Je mag ook geen alcohol drinken. Misschien als je dan inderdaad al eens stopt met blowen en roken dan heb je zo ie zo al een vooruit gang.

  Ik lees hier een hele hoop over gist enzo, maar ik blijf gewoon brood eten, dit kan toch verder geen kwaad? Tenminste ik volg het dieet nu bijna een week en ik merk echt verbetering! Dus ik hoop dat gewoon brood eten wel kan.

  Minnie

 14. Beste Benjamin,

  Hoe staat het ermee? Helpt het dieet? Ik ben bang dat ik het zelfde beesie aan m’n fluit heb hangen… Ik heb alleen absoluut geen last van jeuk (nou ja…) maar wel plekjes etc. Ik kan het met hydrocorti-nogwat best aardig wegkrijgen, maar dit is altijd slechts tijdelijk en inmiddels loop ik al 15 jaar te ….

  Ik had bedacht dat het wel eens aan blowen kon liggen. Zegt jou dat iets? (of iemand)

  Ik hoor/lees het wel.

  Succes en alvast bedankt voor je leuke stukje tekst.

  Mannie

 15. beste Im89,

  Als broodbeleg gebruik ik kipfilet, rookvlees en geitenkaas.
  In de natuurwinkel kun je notenpasta kopen van alleen hazelnoten of amandelen. Ook heb je daar veel keuze uit jams waar geen suiker aan toegevoegd is. Als je jams van de vruchten neemt die bij een candida dieet zijn toegestaan, zit je altijd goed. Sandwichspread uit de natuurwinkel zit ook geen gist of suiker in. Radijs, tomaat etc. gaat ook goed op brood.
  Zoals je ziet, zijn er nog wel mogelijkheden.

  vr. gr. mirjam

 16. Aangezien suikers dus zijn verboden in een Candida dieet, vroeg ik mij af wat jullie dan nog als broodbeleg gebruiken :P En weet iemand of je suikervrije snoepjes, etc. voor bijvoorbeeld suikerpatiënten, wel mag? Of zitten daar ook bepaalde zoetstoffen in die niet goed zijn voor Candida? Ik hoop dat iemand mijn vragen kan beantwoorden Alvast bedankt ;)

 17. gegroent :-)
  ik heb al een paar maanden verschrikkelijke jeuk aan men … ;-)

  ik heb dit boekje ontdekt en ben 9 dagen geleden begonnen met het dieet
  daarvoor heb ik troplox gebruikt van soriabel. schimmeldodende etherische olien, samen met molkoson, en accupentuur. maar toen volgde ik het dieet niet .
  nu volg ik het dieet en gebruik ik ook coloidaal zilver, noni-juice, pro biotica en poepsnoepkes van soriabel in den aard van tropolox :-)

  ik weet vooral dat ik deze schimmel (dokteur heeft niet gezegd dat het kandida is) komt door mijn overdadig ge-eet .
  en ik dus teveel eet eigenlijk
  dat is vooral mijn grootste les nu .

  ik had een paar vraagjes ivm het dieet
  kaas niet maar geitenkaas mag? ook in eerste 2 weken ?
  ik eet nu elke dag volkorenrijst onbijtvlokken is dit ok ?
  bruine rijst is ok ? ook in eerste 2 weken ?
  zuurdesem ok in eerste 2 weken ?

  het is vooral om de 2 eerste weken voorgeschreven in dit boekje wat ik redelijk onduidelijk vind wat wel en wat niet .

  graag een kleine tip
  harteljik bedankt
  x
  Benjy
  X

 18. Het anti-candida dieet helpt echt bij CVS/ME!

  Ik lijd al meer dan twaalf jaar aan het chronisch vermoeidheidssyndroom maar schat dat ik mij de laatste jaren toch voor 90% beter voel. Dit heb ik te danken aan het anti-candida dieet. De eerste vijf jaar van mijn ziekte heb ik periodes gehad dat ik bijna niets meer kon doen en geen 50 m. ver meer kon gaan. Ik voelde mij dag en nacht extreem uitgeput en had nog een hele boel andere symptomen. Ik ben van de ene dokter en specialist naar de andere gelopen zonder dat ze me konden helpen of zeggen wat ik had. De meeste staken het op stress en de zenuwen. In mijn bloed was er niets verdacht te vinden, afgezien van antistoffen tegen candida en het Epstein-Barr-virus. Ook drie alternatieve bloedanalyses zoals LBA (met de donkerveldmicroscoop), volbloed-analyse en gedroogdbloed-analyse brachten niets aan het licht. Ik heb ook bijna alle alternatieve therapieën uitgeprobeerd maar ook daar geen hulp gevonden. Uiteindelijk kwam ik terecht bij een orthomoleculaire arts, die aan de hand van al mijn symptomen de diagnose CVS stelde. Hij schreef mij een anti-schimmel middel voor, experimentele medicijnen, vitaminen en mineralen. Na zes maanden heb ik het opgegeven, en ben gestopt met alles wat ik op dat moment innam, want ik voelde mij absoluut niet beter, integendeel, ik had er nog spier en gewrichtspijnen bij gekregen. Het had mij wel veel geld gekost! Ondertussen was ik al vijf jaar ziek en 10 kilo vermagerd. Vanaf ik wist dat ik CVS had, heb ik mij lid laten maken van de ME vereniging en alle boeken die er toen over CVS te krijgen waren gelezen. Al vlug werd ik er mij van bewust dat, alhoewel mijn ziekte nu een naam had, ik toch van niets of niemand hulp moest verwachten en dat ik mijzelf zou moeten behelpen.

  Ik ben toen aan het anti-candida dieet begonnen. Dat houdt in dat men suiker en alle andere zoetigheden moet weglaten uit de voeding. Chocolade, koeken en taarten vormen een goede voedingsbodem voor schimmel. Ook onttrekt suiker vitaminen en mineralen aan het lichaam waardoor we nog meer uitgeput raken. Chocolade was bij mij de grootste boosdoener want ik kreeg daar ook nog schimmel in mijn mond van. Aan chocolade wordt men verslaafd, het vergiftigd de lever en voedt de schimmel. Het is die schimmel die de CVS lijder zo uitput. Ook ondervond ik dat ik mij na het eten van brood ook zo uitgeput voelde. Ik heb het brood van toen af vervangen door volle rijst of zuurdesembrood.

  Mensen die het anti-candida dieet ook willen uitproberen, moet ik wel waarschuwen dat, als men het ineens zo streng doet, men er een Herxheimer reactie door kan krijgen. Dit wil zeggen dat er door het massaal uithongeren van de candida-schimmel toxines gevormd worden waardoor men zich nog zieker kan gaan voelen. Eigenlijk is het een goed teken dat het dieet werkt maar de meeste denken daardoor dat het niet helpt. Wie schrik heeft van zo een reactie doet er goed aan de suiker maar langzaam af te bouwen. Wie toch een reactie krijgt, moet veel plat water drinken.

  Ik hoop dat ik met mijn verhaal veel CVS lijders kan helpen en wens hen veel sterkte toe.

  Jeanine

 19. Kan iemand mij vertellen waar ik lekkere recepten kan vinden? Bij mij is kort geleden het candida-syndroom geconstateerd en ik heb geen idee waar ik moet beginnen. Ik mag ook geen kruiden en melkproducten dus ik kan ook dingen niet echt lekker maken. Wie heeft nog een lekker en verantwoord recept volgens het candida dieet?

 20. ik ben iemand die al twee jaar ziek is en ‘k vroeg me af waar jullie zitten in belgië? ik moet nog eerst een stoelgangonderzoek laten doen Weten jullie misschien of men in België hetzelfde bekijkt bij zo’n onderzoek als in nederland? ik wil eerst zo’n onderzoek laten doen om te kijken of ik wel candida heb en dan wil ik direct goed beginnen met het genezingsproces. Alleen weet ik niet goed wanneer ik die geneesmiddelen en supplementen moet innemen. weten jullie dit?

 21. Hallo,
  Sinds het begin van dit jaar heb ik problemen met mijn darmen, nog niet geweten wat het juist was.
  Volgens mijn dokter, natuurarts in Nederland, zou
  ik een darmschimmel hebben. Mijn huisarts in België kent het niet zo goed, dus ik ging voorts op de diagnose van de natuurdokter. Mijn problemen zijn vooral, misselijkheid, veel krampen over de ganse buikstreek en ook veel diaree. Van einde mei tot nu heb ik het candida dieet zo goed mogelijk gevolgd, met de nodige medicatie nl kolorex (waar ik steeds misselijk van ben), fungizone (waar ik nog meer diaree van kreeg) en een voedingssupplement met caprylzuur. Tot hiertoe zijn er enkele goede dagen bij, maar toch nog steeds te veel ups en downs. Mijn huisarts raad mij aan om via een internist een darmonderzoek te laten doen. Ik vraag mij af of je via dit onderzoek duidelijkheid krijgt in mijn probleem, of het wel zeker een darmschimmel is, en ik maak mij dan ook ernstig zorgen dat het niet een nog een veel ernstiger probleem is. Je hoort zoveel. Dus ik ben er nog zeker niet.
  Graag reactie, bedankt hiervoor.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

We zoeken 5000 personen die gratis afslankproducten willen testen. Meld je aan.

Gratis Afslank

Producten Testen

15987