Carola van Kesteren

Biografie en Advies van Carola van Kesteren

Profiel Carola van Kesteren

 • Naam: Carola van Kesteren
 • Beroep: Gediplomeerd en geregistreerd BGN-gewichtsconsulente
 • Specialisatie: Kinderen carola
 • Aandachtsgebied: Autisme
 • Indicatiesteller bij het CIZ

Begeleiden van Kinderen

Dit is mijn 3e jaar als gewichtsconsulente. In deze 3 jaar heb ik mij gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen. De meeste voldoening vind ik toch in het begeleiden van kinderen. Toevallig hebben een paar van de kinderen die ik begeleid een vorm van autisme. Ik voel dat hierin mijn hart ligt en wil mij hierin dan ook graag verder specialiseren. Daarom volg ik nu een studie voor het begeleiden van mensen met een autistische spectrum stoornis (ASS). Zij hebben een wat andere kijk op de wereld en zij verdienen goede begeleiding. Met de opleiding ASS vinden ze in mij een autismevriendelijke coach.

Autisme

Op gebied van autisme heeft men een grotere kans op overgewicht en is er vaak sprake van eetproblemen waarvan ik de oorzaak wil achterhalen en het probleem op een autismevriendelijke manier wil aanpakken.

Begeleiding van Volwassenen

Naast kinderen begeleid ik ook volwassenen. Het merendeel van mijn clientèle is volwassen en bestaat grotendeels uit vrouwen.

BGN-gewichtsconsulente

Kwaliteit en nascholing vind ik belangrijk in mijn werk. Ik ben dan ook geregistreerd BGN-gewichtsconsulente. Mensen die ik begeleid krijgen hierdoor mijn consulten (al dan niet gedeeltelijk) vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering.

Columns

Ik vind het leuk mijn werk uit te diepen en voor mij uitdagend te houden. Daarom schrijf ik nu columns voor vetvrij.com en voor het maandelijkse digitale magazine ElisabethsMagazine. Voor mij een uitstekende manier informatie te delen. Ook neem ik deel aan een intervisiegroep met andere gewichtsconsulenten in mijn regio en ben ik betrokken bij leuke projecten, zoals sCoolsport.

Vragen en Advies

Heb je naar aanleiding van de columns vragen op het gebied van kinderen, voeding en overgewicht of heb je vragen op dit gebied in combinatie met autisme, stelt u deze dan gerust. Ik probeer je vragen zo goed mogelijk te beantwoorden en als ik dit zelf niet kan zal ik je verwijzen naar iemand die dit wel kan.

Begeleiding

Mocht jij of je kind door mij begeleid willen worden dan kunt u contact opnemen via het contactformulier op mijn website.

Carola van Kesteren

www.carolavankesteren.nl
www.praktijkdegewichtscoach.nl

Skinny Detox Review en Ervaringen

Detox is een afslanksupplement van JS Nutrition. Het supplement kan je helpen om af te vallen en om gifstoffen in het lichaam af te...

Nutrigo Lab Burner review

Nutrigo Lab Burner noemt zich zelf een moderne, complex werkende vetweefselverlager. Wat dit in de praktijk inhoudt lees je in deze Nutrigo Lab Burner...

Fat Burn Active reviews en ervaringen

Fat Burn Active is, zoals de naam al doet vermoeden, een fat burner. In dit supplement vind je maar liefst 12 verschillende ingrediënten, die...

23 Reacties

 1. ik heb een vraagje, mijn moeder wilt dat ik meer weeg maar ik wil dit niet. ik heb al na gekeken of ik een gezond gewicht heb en dat is ook zo maar mijn moeder vind dit toch veel te weinig. ze staat altijd naast me op de weegschaal en wilt dat ik 5 kilo aankom tegen de volgende keer. is er een truckje waardoor je voor een half uurtje meer weegt zodat ik mijn moeder kan foppen? (bv. veel water drinken zodat je voor een paar minuten meer weegt en dat het er daarna gewoon weer af gaat.)

 2. Hallo

  ik heb een vraagje, mijn nichtje is aan de forse kant en is daar druk mee bezig om minderen/anders te eten. Het moeilijkste vind ze de dagen op school met de kantine. Nou zijn we op zoek naar gezonde tussendoortjes. Alle kinderen eten chips en chocoladerepen en de verleiding is Nog te groot. Heb je tips voor gezonde dingen op school behalve fruit

  • Hallo Anna,

   Leuk dat je mailt. Ik hoop wel dat je nichtje verstandig bezig is en gewoon blijft eten maar verstandigere keuzes maakt. Streng lijnen is niet verstandig.
   Je nichtje moet goed beseffen dat het haar lichaam is. Zij bepaalt zelf wat zij wel/niet neemt voor op school. Ik bedoel daarmee dat zij beslist of zij haar keuzes laat afhangen van bijv. schoolgenootjes die liever ongezonde keuzes maken of die haar willen overhalen.
   Op school is er helaas nog vaak geen gezonde schoolkantine. Natuurlijk kan je alles zelf meenemen, brood, knäckebröd, fruit, rauwkost, een klein yoghurtje, een gekookt eitje, een rijstwafel of handje nootjes of wat gedroogd fruit. Daarmee geef ik gelijk antwoord op je vraag. Dit zijn namelijk hele gezonde en verantwoorde tussendoortjes.
   Vezelrijk, calorie-arm, vol gezonde vitaminen en mineralen. Kortom, een waardevolle aanvulling op je maaltijden!

 3. Hoi Silvie,

  Fijn dat je reageert op mijn pagina. Je maakt je zorgen om je zoon, dat begrijp ik. 14 jaar is ook een moeilijke leeftijd ivm puberteit. Je schrijft dat je je zorgen al regelmatig aan hem hebt kenbaar gemaakt. Het is moeilijk om op die leeftijd tot de jongelui door te dringen. Op deze leeftijd neem je niet zoveel aan van je ouders en al zeker niet als je er zelf geen zin in hebt.
  Ik begrijp je zorgen wel. Als ouder probeer je je kind gezonde voeding mee te geven en als het dan klakkeloos wordt weggegooid en zoonlief thuis komt en de voorraad plundert word ik ook niet blij van.
  Weet je de reden dat hij het weggooit? Ik kan mij indenken dat het niet lekker is om elke dag dezelfde boterhammen met beleg te moeten eten. Misschien wil hij meer variatie en kan je iets bedenken waardoor hij meer uitgedaagd wordt. Bijv. samen proberen lekkere lunches te bedenken, deze samen te kopen, vantevoren klaar te maken? Hopelijk eet hij het dan wel. Ook in de ochtend kan zijn ontbijt wat uitgebreider en gevarieerder. Denk bijv. eens aan havermoutpap of brinta of yoghurt/kwark met muesli of noten en zaden afgewisseld door dan eens gewoon brood met beleg en dan eens geroosterd brood ofzo. De maaltijden zijn hét moment van de dag om je lichaam van goede energie te voorzien. Als je dan ook 3 x daags een tussendoortje neemt bestaande uit bijv. fruit, rauwkost, wat magere zuivel, eens een handje noten (amanden, walnoten, hazelnoten) of eens een belegde knackebrot of rijstewafel dan krijg je in principe voldoende gezonde voeding binnen.
  Is er bij je zoon misschien sprake van autisme? Of heeft hij als klein kind al eetproblemen gehad of als baby misschien sondevoeding?
  Ik heb zo 1 2 3 geen oplossing. Daar heb ik veel meer informatie voor nodig.
  Het is inderdaad wel een spiraal waarin hij zich bevindt. Hij start de dag al met te weinig voeding/energie, vervolgens slaat hij de lunch over waardoor zijn lichaam in de loop van middag om energie/voeding schreeuwt en waardoor je zoon dus gaat snaaien met als gevolg dat hij zijn avondeten weer laat staan omdat hij zich zojuist tegoed heeft gedaan aan allerlei lekkers. Zijn lichaam krijgt onvoldoende energie binnen en wat hij dan neemt is niet zo gezond met als reactie een snel stijgende bloedsuikerspiegel met daar weer op als reactie een snel dalende bloedsuikerspiegel waardoor hij opnieuw in de cirkel belandt. Lastig, maar hopelijk blijven jullie in gesprek en komen jullie samen tot een oplossing.

  Met vriendelijke groet,
  Carola van Kesteren

 4. Hallo Carola,

  IK heb een vraagje over mijn zoon. Hij is 14 jaar en heeft volgens ons een eetprobleem.
  Hij eet ’s morgens gewoon zijn ontbijt, dit bestaat uit 1 boterham met of pasta of hagelslag. Verder maken we iedere dag zijn lunchbox klaar met darin 2 boterhammen en 1 dubbele plak peperkoek met boter.Negen van de tien keer beland dit in de prullenbak ( omdat hij dit thuis doet). Dan komt hij thuis en duikt de kast in en heeft vreselijke honger. Waardoor hij het avondeten weer minder wil eten omdat hij nog verzadigd is van zijn snaaipartij.
  Ondanks regelmatig hierover praten en mopperen wil hij maar niet snappen dat het eten van voedsel belangrijk is voor geest en energie. En dat daardoor prestaties op school steeds achteruit gaan.
  Hij is natuurlijk heel de dag naar school en daarom kun je hier ook geen invloed meer op uitoefenen.
  Bij de laatste keer wegen was zijn gewicht ongeveer 46 kg en dat was ruim een half jaar terug.
  Wat kunnen we het beste doen om te voorkomen dat hij in een neerwaartse spiraal beland qua eten.

  Met vriendelijke groet,
  Silvie

 5. Goedmidag hb eeen vraag mij zoon is 4jaar en weegt maar 12kilo en lengte is bijna 1meter. Dus hij is een kleintje hij is ook niet zo grote eeter en wil graag dat hij snel aankomt hij is eght dun

  • Hallo Sara,

   Als de gegevens van je zoon kloppen is er bij hem sprake van ondergewicht. Kinderen van 4 worden nog gezien door consultatiebureau en/of schoolarts. Wat zeggen zij van zijn gewicht en lengte? Voor jezelf is het goed in kaart te brengen wat hij wel eet. Ik ben benieuwd naar de reden dat hij niet zo’n eter is. Was dit altijd al zo? Is het tijdelijk? Eet hij ergens anders iets wel? Is hij afgeleid bij het eten? Wat eten jullie zelf? Er is dus meer info nodig om tot handelen te kunnen overgaan. Als je echt advies wilt kan je mij mailen via mijn website http://www.praktijkdegewichtscoach.nl. Als je ver weg woont kan ik je of doorsturen naar een collega in het land of online adviseren.

 6. Dank voor je reactie.

  Als je gewicht moet verliezen is 1300 calorieën op zich goed te doen, maar gezien haar huidige lengte en gewicht kan ze al geschaard worden onder de ‘volwassenen’. Ik ben zelf niet zo van de lijstje van wel/niet eten. Een goede basis bestaat uit een goed ontbijt, goede lunch en goede avondmaaltijd, aangevuld met 3 x daags een tussendoortje uit de Schijf van Vijf, dus geen koeken zoals evergreen, sultana enz., maar tussendoortjes als fruit, rauwkost, 1 handje amandelen, walnoten of hazelnoten, wat magere zuivel, eens een extra volkoren boterham of een volkoren cracker of rijstwafel. Als beleg op brood neem je magere vleeswaren of maximaal 1 plak magere kaas, het liefst aangevuld met groenten, zoals komkommer of tomaat of paprika.
  Als je ’s avonds je bord voor de helft vult met groenten en een kwart aanhoudt voor vlees/vis en een kwart voor aardappelen, volkoren rijst of volkoren pasta ben je al op de goede weg. Daarnaast lekker bewegen, minimaal 1 uur per dag, zo’n 10000-13000 stappen per dag. Ook frisdrank zorgt voor extra calorieën. Drink voldoende water en neem thee ipv sapjes of limonade.
  Afijn .. genoeg tips zou ik zeggen. Succes!

 7. daar kreeg ze niet echt een houvast. Ze mocht per dag +/- 1300 kcal eten. Wat volgens mij, toch weinig is. Ze mocht niets meer van pasta of rijst eten. S’ morgens eet ze 2 boterhammen met beleg (choco, smeerkaas, confituur), s’ middag 3 à 4 boterhammetjes met 30 g mager beleg en verse groentjes. S’ avonds eten we warm eten. Ze doet wel nog een koek (+/- 100 kcal), een stuk fruit en 3 stukjes chocolade mee. Na het avondeten neemt ze nog een yoghurt en een stuk fruit.
  Ze was in 3 maand slechts 300 g afgevallen. Ze gaat dan ook nog 3 x per week anderhalf uur gaan sporten. Hoe zou ze een beter resultaat kunnen bereiken ?

 8. Beste Carola,

  mijn dochter (15 jaar) is 1.73 m groot en weegt +/ 74 kg. Ik ben al met haar naar een diëtiste geweest maar daar lukte het niet zo goed om af te vallen. Ik had graag geweten wat het dagtotaal is dat zij mag eten met het pro points 2.0 systeem. Ze zou graag 6 kg vermageren.

  mvg, Veerle

  • Hallo Veerle,

   Ik ben niet bekend met een pro points systeem. Ik zet ook niemand op een dieet, maar leer mensen een gezond eet- en leefpatroon aan, waarbij gewichtsverlies vaak het logisch gevolg is. Mijn vraag is waarom het bij de diëtiste niet goed lukt?

   Gr.,
   Carola

 9. beste,

  Divinia , 12 jaar is nogal vrij mollig.
  Ze vind zichzelf nogal dik en wil er graag slank uitzien zoals haar vriendinnen. Vooral haar onderbuik is voor haar een last. Ook de dijen zijn redelijk dik. Ze heeft een normaal gewicht voor haar lengte maar zou toch willen afvallen.

  Heb jij tips?
  Mvg

  • Hoi Divinia,
   Het lichaam van een 12-jarige verandert. Van kind wordt het puber naar jonge vrouw. Ook de vetverdeling verandert daarbij. Onder invloed van vrouwelijke hormonen krijg je de komende jaren meer vrouwelijke rondingen. Dat is de natuur. Ieder lichaam is anders. Accepteer het zoals je nu bent. Door veel groenten, fruit en volkoren producten te eten en lekker te bewegen blijf je fit en gezond. Kijk eens op http://www.voedingscentrum.nl voor informatie over gezond eten wat bij jouw leeftijd past.
   Succes!

 10. Hoi Carola,

  Ik ben Sheron en ben moeder van 2 kids, heb voor 3 jaar geleden 28 kilo verloren dmv het koolhydrate vrije dieet dr Cohen. moet zeggen dat het me vreselijk makkelijk afging, alleen door het overlijden van mijn moeder zijn de kilos er weer aan. Heb geprobeerd om het opnieuw op te pakken maar krijg het niet onder de knie..
  Ik vond jullie site en ben me wat gaan verdiepen er in. Maar toch zou ik graag wat advies willen , zou je me kunnen vertellen welk dieet bij mij zou passen? Ik wil toch echt wel weer zeker 25 kilo kwijt. Mijn gezin bestaat dus uit 4 maar mijn man is altijd in de avond weg,( hij is nl kok.. ) Ik hoop dat je me een beetje op weg kunt helpen..

  Heel erg bedankt alvast.
  Groetjes Sheron

  • Hoi Sheron,

   Je schrijft dat je met behulp van een koolhydraatvrij dieet 28 kilo bent verloren. Nadat je moeder is overleden zijn de kilo’s er weer bij gekomen. Je schrijft dat dit door haar overlijden komt. Ik neem aan dat je bedoelt dat je vanwege verdriet en emoties ze er weer hebt bijgegeten? Door het volgen van bepaalde diëten vallen de meeste mensen af. Ook bij het koolhydraatvrij dieet. Wat zo jammer is dat men uiteindelijk geen gezond en verantwoord eet- en leefpatroon aanleert, waardoor op termijn (en vaak is dat sneller dan je wenst) de kilo’s er weer bijkomen. Door een koolhydraatarm dieet te volgen schakelt je lichaam over op vetverbranding. Dat wil je immers graag, want dat vet wil een mens kwijt. Bij dat verbrandingsproces komen veel giftige gassen vrij en verliest men veel vocht. Daarom gaat het gewichtsverlies in eerste instantie ook heel snel. Het is echter een dieet wat je op termijn niet volhoudt. Het is immers niet makkelijk om met een gezin, in hectische tijden, in combinatie met werk enz. een dergelijk eetpatroon vol te houden. Je valt dus terug in je oude patroon met als gevolg dat je snel weer aankomt. Mijn advies is dus om niet meer op dieet te gaan. Laat je goed adviseren door bijv. een BGN gewichtsconsulente en leer voor eens en voor altijd een gezond eet- en leefpatroon aan! Dan hoef je nooit meer op dieet. Als moeder moet je je kinderen het goede voorbeeld geven. Als moeder kan je dus niet aan de shakes enz., want je geeft dan het verkeerde voorbeeld aan je kinderen. Als moeder geef je het gezonde voorbeeld door gezond te koken en eten, water te drinken, matig te snoepen en veel te bewegen. Kijk eens op http://www.gewichtsconsulenten.nl voor een BGN consulent bij jou in de buurt. En weet je dat de meeste zorgverzekeraars de consulten vergoeden vanuit de aanvullende verzekering?

   Ik hoop dat ik je zo een beetje op weg hebt geholpen. De rest is aan jou.Heel veel succes!

   Groeten,
   Carola

 11. Hee carola, ik ben tessa en ik ben 15 jaar oud ik heb een vraag over mijn gewicht en waar mijn vet gaat zitten. Ik weeg 66.1 kg en ik vind dat vrij zwaar. Maar dat is nog niet het enige ik ben 5kg aan gekomen in 1jaar, en het meeste vet is nu gaan zitten bij imijn benen die in het begin van het jaar 55cm was en nu 59cm. Hoe krijg ik mijn benen en gewicht dunner en lichter? Of blijft het zo dik voor altijd?
  Ik ben hopeloos en wordt depri ervan ik durf geen eens te zwemmen of een kort broekje te dragen.
  Hopelijk krijg ik van u advies.
  Mvg tessa

  • Hoi Tessa,

   Meisjes van jouw leeftijd worden volwassen. Je lichaam verandert en je krijgt vrouwelijke vormen, borsten, heupen en zwaardere benen. Dat is heel natuurlijk. Je lichaam ondergaat een hele verandering vanwege de puberteit.
   Ieder lichaam is anders. Je kan lang en dun zijn of kleiner en voller, maar de ene vrouw heeft ook zwaardere borsten dan de ander of bredere heupen. Als dit alles komt door een verkeerd eetpatroon zou je dit moeten aanpassen. Je mag niet op dieet. Kinderen moeten nog groeien en hebben daar gezonde voeding voor nodig. Kaart het eens aan bij je ouders als dat kan en kijk samen of je hulp wilt zoeken. Pas na een gesprek en intake kan ik bekijken of er veranderpunten zijn. Als je ver weg woont kan je een BGN gewichtsconsulent in je woonplaats zoeken. Kijk maar op http://www.gewichtsconsulenten.nl voor adressen.
   Succes!

 12. ik weet niet of u hier iets van weet ik denk het wel.
  ik ben een meisje van 15 en weet bijna 70 kilo ik wil heel graag afvallen ik heb gelezen dat je als kind niet mag diëten dus dat ga ik ook niet doen ik vroeg me af of uw nog handige tips heeft voor een strakke buik en om afgevallen ik weet niet hoe veel ik eigelijk hoor te wegen maar het lijkt mij geen 70 kilo ik wil echt super graag afvallen ik wil tegen me ouders kunnen zeggen mam pap ik moet nieuwen kleding hebben ik pas me ouden kleding niet meer !

  ik hoop echt dat uw me kan helpen

  mvg,Amanda

  • Hallo Amanda,
   Ik reageer pas nu omdat ik niet wist dat je een vraag had gesteld. Sorry daarvoor.
   Omdat ik je lengte niet weet kan ik je BMI niet bepalen. Ik kan dus niet precies zeggen of er bij jou sprake is van overgewicht. Daar heb ik meer info voor nodig.
   Heel slim dat je als jongedame niet op streng dieet gaat. Kinderen moeten namelijk voldoende gezonde voeding binnenkrijgen om nog te kunnen groeien. Jouw lichaam is volop in ontwikkeling. Als je echt veel te zwaar bent is het soms toch slim gewicht te verliezen, maar wel op gezonde wijze en onder begeleiding. Misschien kan je eens een BGN consulent in jouw omgeving raadplegen. Check de site http://www.gewichtsconsulenten.nl voor adressen. Een gezonde leefstijl bestaat uit voldoende beweging, water drinken, veel groenten en fruit eten en voldoende volkoren producten. Als je dichtbij mij woont kan ik je misschien helpen. Het kan ook online. Omdat je qua eten afhankelijk bent van je ouders is het belangrijk dat zij jou steunen en helpen bij een gezonder eetpatroon. Misschien moet jullie hele gezin wel geadviseerd worden. Dat kan ik van hieruit niet beslissen.

   Als je er echt mee zit kan je hulp zoeken. Een BGN consulent wordt vaak vergoed vanuit de zorgverzekering. Praat er eens met je ouders over.

   Succes!

 13. Dag Carola,
  ik heb een dieet gevolgd van 86 naar 75.5 en dat in maart t/m aug. vorig jaar.Ik heb het geleidelijk aan gedaan. Nu nog steeds op 76.6, dus ga ik geen grammetje meer achteruit. is dat nadelig? Ik wil er best wel wat meer maar niet naar 60kg. mijn lengte is 1.67.

  • Hoi Penny,
   Sorry dat ik nu pas reageer. Had niet eerder de reacties gezien.
   Je schrijft dat je zelf met een dieet bent afgevallen en als ik het goed begrijp blijf je nu “hangen” en val je niets meer af. J hebt nu een BMI van 27,5. Dat is nog iets te hoog. Als je iets minder weegt dan 70 kg val je in de gezondere categorie. Ik ben benieuwd naar het dieet wat je hebt gevolgd. Je schrijft dat je geleidelijk bent afgevallen. Dat klinkt goed. Met cashdieten kom je niet ver. Veel bewegen (1 uur per dag), veel groenten en fruit en voldoende volkoren producten. Dat is een basisadvies. Op http://www.voedingscentrum.nl kan je veel info vinden. Ook kan je gratis een account aanmaken voor de Eetmeter. Je krijgt dan een goed beeld van je huidige eetpatroon en krijgt goede adviezen. Als dat allemaal niet lukt kan je misschien een BGN consulent bij jou in de buurt raadplegen. Kijk maar eens op http://www.gewichtsconsulenten.nl. Natuurlijk kan ik je ook advies geven. Als je verder weg woont kan dit ook online. Succes!

 14. Haaj ,

  Ik ben 10 jaar en weeg 49 maar ik vind mezelf dik maar anderen zeggen van niet heb ik nou wel of niet overgewicht?

  M.v.g.

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in