Citroensapkuur Capsules Citroensapvasten

De Citroensapkuur of Citroensapvasten is een sapkuur die is bedoeld om je lichaam te ontgiften. Een bijkomend voordeel is dat je ermee kunt afvallen. Er zijn verschillende kant en klare toepassing op de markt verkrijgbaar zoals de citroensapkuur capsules of de afslankpillen van citro-cure. Het volgende artikel gaat echter over de oorspronkelijke kuur op natuurlijke basis.

Tijdens de citroensapkuur eet je geen vast voedsel, maar alleen verdund citroensap dat je, om de zure smaak te neutraliseren, mengt met ahornsiroop. Citroensap op zich is niet slecht. Het werkt zelfs als een soort geneesmiddel, als een antibioticum. Maar citrusvruchten in het algemeen en dus ook de citroen vormen een zware belasting voor de lever. Door de grote hoeveelheid zuur die de lever moet afbreken, kan het beschadigen. Citroensap is daarnaast niet goed voor je vullingen. Weliswaar bevat ahorn veel koolhydraten en citroen veel vitaminen, maar eiwitten komen er bij deze kuur niet aan te pas en ook dat kan problemen geven. Citroensapvasten is een vrij rigoureuze manier om je lichaam te reinigingen en gewicht te verliezen. De citroensapkuur kan ook helpen tegen uiteenlopende maag- en darmkwalen.

Bestel dit boek over sapvasten bij bol·com

Sapvasten en ontgifting
Sapvasten en ontgifting
S. Meyerowitz

Voor je begint met de citroensapkuur

Je moet de kuur niet langer volgen dan 10 dagen en deze zorgvuldig afbouwen. Je zal merken dat je tijdens de kuur gevoeliger reageert op alles, want reiniging is namelijk een bewustwordingsproces. Als je met deze kuur begint is het

verstandig je hier mentaal op voor te bereiden. Hierbij is de psychische gesteldheid, motivatie en ondersteuning van de directe omgeving zeer belangrijk voor het welslagen van de kuur. Het is dan ook raadzaam om drie dagen voor de kuur geleidelijk aan minder te eten en meer te drinken en geen alcohol en koffie te nuttigen. Dierlijke voedingsstoffen hebben een langdurig verteringsproces en het is beter drie dagen vegetarisch te eten.

Je moet jezelf realiseren dat als je een gezin hebt, dit een sociale gebeurtenis is waaraan je 10 dagen niet meedoet. Ook is voor velen eten een emotionele lading omdat het gebruikt wordt bij bijvoorbeeld boosheid en verdriet. Tijdens de kuur kan dit tot conflicten leiden met jezelf.

Luister goed naar je lichaam en verzorg jezelf goed en doe het wat langzamer aan als het lichaam hier om vraagt. Beweeg voldoende door bijvoorbeeld dagelijks te wandelen want dit is een uitstekende ondersteuning van het reinigingsproces en heeft een positieve invloed op de gemoedstoestand.

Soms helpt het een dagboek bij te houden over de stemmingen en vorderingen. Doe de kuur niet als je een allergie voor citrus hebt, jonger dan 16 jaar bent, zwanger bent of borstvoeding geeft, net een operatie hebt gehad, ernstig ziek bent geweest, lijdt aan maag/darmzweren, tbc hebt of problemen hebt met de schildklier.

Gebruik je de anticonceptiepil dan dien je er rekening mee te houden dat laxeren een onderdeel is van de kuur. De bijsluiter van de pil benadrukt onbetrouwbaarheid bij overmatig laxeren. Aanbevolen wordt dan ook tijdens de kuur een ander anticonceptiemiddel te overwegen.

Reinigen met de citroensapkuur

Je hebt voor de citroensapkuur het volgende nodig:

 • 1 a 1,5 liter C+ Ahornstroop van Madal Bal
 • cayennepeper
 • groene poeder
 • kruidenthee bij voorkeur Celestial Seasonings (deze thee heeft een perfecte natuurlijke samenstelling)
 • een goed multi-vitamineprepraat of Chlorella

Bereiding Ahorn-Citroensap-mengsel

Meng per longdrinkglas 2 eetlepels citroensap met 2 eetlepels C+ Ahornstroop en voeg daar warm of koud water aan toe met een snufje cayennepeper. Je kan natuurlijk ook in 1 keer 2 liter voor de hele dag aanmaken.

Gedurende 10 dagen drink je iedere dag 8-12 longdrinkglazen van dit C+ Ahorn-Citroensap-mengsel. Dit mengsel bevat alle noodzakelijke spoorelementen dus je zal geen honger hebben. Wanneer je dat wenst kan je altijd meer van het mengsel drinken.

De groene poeder moet je oplossen in een glas water en dit neem je ’s morgens direct na het opstaan en ’s avonds vlak voor het slapen.

Dit doe je gedurende de hele kuur

Groene poeder heeft een zacht laxerende werking dus zo heb je voldoende stoelgang. Krijg je krampen pas de hoeveelheid dan aan.

Naast dit alles moet je veel water drinken liefst zonder koolzuur. Dit vele drinken zorgt ervoor dat de uitscheidingsorganen niet al te zwaar worden belast door de giffen en afvalstoffen. Het is dan ook belangrijk dat je beslist geen ander voedsel of voedingssupplementen gebruikt want dit verstoort de reiniging. Laat ook rookwaren liggen, want het reinigingsproces is zinloos als je gelijktijdig verontreinigt met schadelijke stoffen.

Tips tijdens de reiniging

Verder kan je je tijdens de reiniging veel geestelijke rust gunnen en doe zoveel mogelijk dingen die je graag doet. Beweeg regelmatig, dit bevordert de afbraak van overtollig vetweefsel en zorgt voor zuurstoftoevoer, leidt de aandacht af en je blijft fit. Er wordt niet alleen vet verbrand maar ook spierweefsel dus houd je de spieren intact. Doe ook ademhalingsoefeningen want goed ademhalen leidt tot levenskracht en zelfbewustzijn. Via de ademhaling worden afvalstoffen uitgescheiden en voedingsstoffen opgenomen. Neem voldoende nachtrust want slapen geeft het lichaam de gelegenheid zich te herstellen. Je moet je warm kleden want door de reiniging kan je het koud krijgen omdat er geen verbranding van vast voedsel plaatsvindt en je verliest vet. Je bent gewend om op bepaalde tijden te eten dus zoek op die momenten afleiding.

Masseren is goed voor de doorbloeding en helpt bij de schoonmaak en buikmassage (rechtsom) stimuleert de darmen. Plaats ’s avonds een warme kruik op de nieren en lever dan worden deze organen gestimuleerd afvalstoffen af te voeren.

Neem de nodige hygiëne in acht zoals 2x per dag tanden poetsen en baden. Je voorkomt zo onaangename lichaamsgeuren en mondgeuren die kunnen optreden gedurende de reiniging. Je scheidt deze namelijk ook af via de ademhaling en huid.

Het verloop van het reinigingsproces

Het is heel normaal dat je allerlei klachten krijgt tijdens het reinigingsproces zoals:
hoofdpijn, kou, zwakte, huiduitslag of hartkloppingen.

Bestaande kwalen kunnen heviger worden en de oorzaak is niet de citroensapkuur zelf maar dat je niet eet en het lichaam bezig is te ontslakken.

Drink bij zulke klachten veel en beweeg om de afvoer te versnellen. Vaak komen deze klachten op de tweede of derde dag en voel je je vanaf de vierde dag weer in orde.

Ook zal je last hebben van een witte/gele aanslag op de tong en daaraan kan je de vordering van de reiniging aflezen. Tot aan de 7e dag zal de tong in toenemende mate beslagen zijn en aan het eind van de reiniging wordt deze weer roze en glad. Het duurt 7 dagen om het proces op gang te brengen dus is het niet afdoende om een kortere periode te vasten. Niet iedereen krijgt na 10 dagen een roze tong want ieder persoon verschilt hierin.

Effecten van de citroensapkuur en klachten

Tijdens de kuur verdwijnen of verminderen de klachten en treedt er verbetering op wat betreft darmen, slijmvliezen, huid, haar, infecties en bloeddruk. Zijn deze klachten niet verdwenen dan is een 2e kuur een maand later aan te bevelen om de resten van alle gifstoffen op te ruimen. Het lichaam is wel schoner geworden maar nog niet totaal gereinigd.

De algehele conditie wordt sterk verbeterd en dat zie je vooral aan de haren en huid. Voor veel mensen is gewichtsverlies ook een welkom neveneffect. Sommigen doen de sapkuur juist om af te vallen. Gemiddeld verlies je tijdens de kuur 5 kilo gewicht maar dit is afhankelijk van de mate van overgewicht dat je hebt. Dus heb je geen overgewicht zal je minder afvallen.

Na de kuur is het de kunst om op gewicht te blijven dus probeer de oude gewoontes niet op te pakken en met kleine veranderingen zal je op gewicht blijven.

Natuurlijk is de kuur ook een manier om je te bevrijden van een groot aantal verslavende middelen zoals koffie, zwarte thee, alcohol, suikerrijk snoepgoed, vet voedsel en rookwaren. De reiniging met het Ahorn-Citroensap-mengsel doet de lichamelijke behoefte naar dit soort stimulantia en antidepressiva afnemen en tenslotte helemaal verdwijnen. Het is wel een voorwaarde dat je voor het begin van de kuur de schadelijke gewoontes al hebt geminimaliseerd en het tijdens de kuur geheel staakt. Ook geldt dat als de behoefte aan dit soort producten van psychische aard is, de citroensapkuur alleen niet helpt.

Het is een prettig bijverschijnsel dat in het geval van regelmatig gebruik van pijnstillers, laxeermiddelen en slaaptabletten deze na de kuur niet meer gebruikt hoeven te worden of alleen in sterk gereduceerde mate.

Veel mensen vinden de uitwerking die de lichamelijke reiniging op de geest heeft erg prettig, je ervaart een toenemende helderheid, ontspannenheid en een zekere onbezorgdheid. Je ondervindt een gevoel van evenwicht en geestelijk welbevinden. Je kan dit gevoel vasthouden door ieder dag even de tijd te nemen voor jezelf maar ook aandacht te besteden aan de voeding.

De bestanddelen in de kuur

De vitamine C in de citroen is onontbeerlijk voor een gezond bindweefsel, beendergestel en bloedvatenstelsel. Ook speelt het een belangrijke rol bij de celstofwisseling en het op peil houden van de weerstand van het lichaam. Je krijgt tijdens de kuur voldoende vitamine C binnen waardoor er een verbeterde celstofwisseling ontstaat zodat iedere cel zich beter van giffen kan ontdoen. Citroensap stimuleert de omzetting van proteinen, vetten en koolhydraten wat resulteert in een versnelde reductie van overbodige vetafzettingen. Je hoeft niet bang te zijn voor een te hoog zeergehalte of een te sterke prikkeling van de slijmvliezen. Het is namelijk sterk verdund met water en de Ahornstroop dus dit is uitgesloten. Bovendien wordt citroenzuur als een base in het lichaam opgenomen.

Naast het citroensap is de C+Ahornstroop een zeer belangrijk bestanddeel van de kuur. Tijdens de reiniging zorgt de stroop voor de toevoer van alle noodzakelijke mineralen en spoorelementen. C+ Ahornstroop is een volwaardig en waardevol natuurproduct.

Ahornstroop bevat de volgende mineralen

 • Calcium o.a. voor het spier-, beender- en zenuwgestel
 • Kalium o.a. voor het activeren van enzymen en de afvoer van afvalstoffen
 • Magnesium o.a. goed voor hart- en bloedvaten
 • Mangaan voor omzetting van koolhydraten en ijzer en verdrijft vermoeidheid
 • Natrium o.a. ondersteunt de werking van het zenuw- en spierstelsel
 • IJzer o.a. noodzakelijk als bestanddeel van de rode bloedlichaampjes
 • Zink o.a. voor het beendergestel, vorming van huid-en haarcellen

Houdbaarheid

De stroop is luchtdicht verpakt en langer dan een jaar houdbaar. Is het blik eenmaal geopend moet je er op letten dat de stroop na verloop van tijd net als zoet vruchtensap gaat gisten. Je stopt dit proces door de stroop te verhitten tot 70°. Zo vervluchtigen de alcoholsporen en smaakt de stroop gewoon weer zoals je gewend was.
Stroop over?? Gebruik het dan in de keuken in plaats van suiker.

Cayennepeper

De cayenne bevat ook vitaminen, mineralen, spoorelementen en enzymen. Het stimuleert de spijsverteringsorganen zoals de nieren, werkt ook slijmoplossend, ontstekingsremmend en kalmerend. Doordat het tevens de bloedsomloop stimuleert wordt het lichaam op temperatuur gehouden en zo blijft je je behaaglijk voelen tijdens de kuur.

Groene poeder

Groene Poeder is 100% plantaardig en een zacht laxerend middel dat gifstoffen afvoert en overtollige slakken laat loskomen tijdens het reinigingsproces.
De darmen worden schoongemaakt en je krijgt weer een gereguleerde stoelgang indien dat voor de kuur niet aanwezig was. Het bevat senneblad dat krachtig laxeert, venkelzaad dat krampopheffend werkt en zoethout dat is toegevoegd voor de smaak en werkt slijmoplossend.

Kruidenthee

Kruidenthee bevat geen theïne, cafeïne, looizuur en andere gifstoffen. Dit zit namelijk wel in zwarte thee. Celestial Seasonings heeft een uitgebreid assortiment met allemaal verschillende smaken. Je kan ze zowel warm als koud drinken en ze zijn een prima dorstlesser.
Ze leveren een bijdrage aan de gezondheid want ze bevatten uitsluitend natuurlijke grondstoffen, ze zijn cafeïnevrij en een paar soorten bevatten geneeskrachtige kruiden die hulp bieden bij de reiniging zoals:

Peppermint = een thee van uitsluitend pepermunt dat het reinigingsproces ondersteunt en mond- en lichaamsgeuren, die vaak voorkomen tijdens de kuur, neutraliseert.

Sleepytime = deze thee bevat kamille (verwarmt, is ontstekingremmend en krampopheffend), melisse ( tegen hoofdpijn, voorkomt hartkloppingen en werkt kalmerend) en mint (neutraliseert en maakt luchtwegen schoon).

Lemon Zinger = bevat citroen en melisse.

Red Zinger = bevat hibiscus en melisse.

Het is naast deze theeën ook altijd goed om brandnetelthee te drinken omdat dit reinigt en versterkt, werkt op de nieren en is bloedzuiverend.

Beëindigen van de kuur en opbouwfase

Indien je besluit met de kuur te stoppen moet je je goed realiseren dat de spijsverteringsorganen goed op gang moeten komen. je moet niet acuut beginnen met voedsel want dit kan organen beschadigen en dan ben je weer zo op het oude gewicht. De overgang van 10 dagen alleen vocht naar vast voedsel moet soepel verlopen. Dus eet licht verteerbaar voedsel in kleine hoeveelheden en goed kauwen.

Ga je weer eten neem dan volwaardig voedsel en laat oude gewoonten achter anders maak je jezelf weer ziek. Het lichaam moet geleidelijk wennen aan vast voedsel. je kan ’s avonds bloedzuiverende thee drinken maar geen laxeermiddelen meer!! Door het vaste voedsel kom je ongeveer 1 kilo aan want de darmen krijgen natuurlijk weer darminhoud. Hieronder wordt een opbouwdagenschema beschreven en dit is een goede leidraad voor een verantwoorde overbrugging. Gebruik geen dierlijke producten (ook geen kaas en eieren) en doe ongeveer 3 opbouwdagen.

Eerste opbouwdag

Gebruik als ontbijt, lunch en diner een kwart liter C+ ahorn citroensapmengsel met 1 sinaasappel. Het vruchtvlees uit de sinaasappel bereidt de darmen voor op vast voedsel. Je kan tussendoor een kwart liter vers geperst sinaasappelsap per keer drinken. ’s Avonds drink je pepermuntthee of bloedzuiverende thee.

Tweede opbouwdag

Je ontbijt met een kwart liter versgeperst sinaasappelsap en 1 appel.
Tussendoor 1 sinaasappel
De lunch een rauwkost van geraspte wortelen met citroensap en C+ahorsstroop.
Tussendoor een kwart liter versgeperst sinaasappelsap.
Als diner neemt je een fruitsalade met citroensap en C+ Ahornstroop
En ’s avonds wederom een kwart liter versgeperst sinaasappelsap en kruidenthee.

Derde opbouwdag

Ontbijt met kruidenthee, 1 appel en 1 rijstwafel.
Tussendoor een kwart liter versgeperst sinaasappelsap.
Als lunch neem je een lichte groentensoep die is gemaakt van verse of diepvriessoepgroente in plantaardige bouillon, met 1 of 2 rijstwafels.
Tussendoor een kwart liter versgeperst sinaasappelsap.
Als diner wederom groentensoep met rijstwafels en ‘s avonds fruit naar keuze.

Tijdens deze opbouwdagen en na beëindiging van de kuur wordt aangeraden een voedingssupplement te nemen.

Jouw mening telt!

Wat is jouw ervaring met de citroensapkuur? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties. Reageren kan ook anoniem!

82 Reacties

 1. 2e dag citroensap vasten. Ik word al misselijk als ik eraan denk weer een beker van dit stapte moeten drinken….

  Ik wordt echt misselijk van dit drankje. Zijn er alternatieven?

 2. Ben nu in 6e dag, voel mij perfect en uitgerust. Dag 2 en 3 wel wat hoofdpijn. Je neemt vanzelf wat meer rust. Geen hongergevoel maakt dat dit gemakkelijk te volgen is en op de een of andere manier is het weerstaan van verleidingen geen probleem (ook bij het lopen langs friet- of oliebollenkraam). Ik sport nagenoeg elke dag wel en er is een afzwakken van de spierkracht te merken. Meerder merken ahornsiroop geprobeerd; de Madal Bal C+ het lekkerst. Niet teveel cayennepeper nemen; max een kwart theelepel op 2 liter. Ik snap overigens niet waarom deze uitstekende Madal Bal C+ Ahornsiroop 30 euro per liter moet kosten bij bestellen via de website van citroensapkuur of rechtstreeks bij de site van Madal Bal (of bij De Tuinen 31 euro) als ditzelfde product in een andere internet winkel 17 euro per liter rekent. Voor een kuur van 10 dagen (2 liter) scheelt dat ongeveer € 26 tot 28. Bij gebruik van ahornsiroop na de kuur in de opbouwdagen terug naar gewoon (niet te veel) voedsel zelfs nog meer of wel ca € 40. Even opletten dus.
  Na de kuur op licht voedingspatroon blijven, bijvoorbeeld 5 of 6x per dag kleine hoeveelheden. Daar zijn wel voorbeelden van te vinden.

 3. Ik heb de kuur gedaan, het sap dus, niet de capsules!!! (capsules werken niet!!!), 1e 3,5 dagen was het behoorlijk zwaar, goed beroerd geweest, daarna voelde ik mezelf opknappen en voelde me echt fit en lekker. Nu dag 2 opbouwen en sinds gisteravond ben ik hondsberoerd, iemand hier ervaring mee? Of tips? Of misschien toch wat onder de leden??? Ben misselijk, licht in het hoofd, zodanig dat ik weer vrees voor een infectie aan mn evenwichtsorgaan, maar misschien ligt het aan de darmen die weer aan het werk moeten?

 4. Een andere vorm om je lichaam te reinigen met sappen is dmv sportvasten. Tevens maak je een switch van suiker naar vetverbranding. De kuur duurt 10 dagen, 3 afbouwdagen – vasten (sap) dagen – 4 opbouwdagen. De 10 dagen worden ondersteund door voedingssupplementen ter versterking van de spieren en een half uur sport ( in vetverbrandingszone) per dag.

 5. Hallo lieve medekuurders,
  Ik ben begonnen met dag 8. Ik ben 7kg kwijt en voel me prima!
  Ik slaap veel beter dan voor de kuur. Nog 3 dagen en dan opbouwen.
  Daarna ga ik over op een koolhydraatarmdieet om in totaal 12 kg te verliezen.

  • Hallo Lida, ik zit op dag 7 en ben de opbouwfase aan het bestuderen. Jij hebt de kuur al even geleden gedaan en ik ben benieuwd of je gezonde voeding hebt kunnen voortzetten en wat het koolhydraatarm dieet inhoudt.
   Ben je nog steeds op gewicht? Graag reactie!

 6. Halloo allemaal,

  Ik wil hier morgen aan beginnen, wil er wel bij sporten maar ben bang dat ik duizelig wordt. Gerder wil ik graag mij ervaring delen met iemand die hier nu ook mee begonnen is. Lijkt mij echt onwijs zwaar. Maar denk dat het echt nodig is om te kunnen beginnen met een ander leefstijl. Wil na dag 7 smoothies erbij introduceren, is dit wel een goed idee?

  • Ik ben gisteren begonnen en het valt mij eigenlijk niets tegen. Ik moet wel even wennen aan de smaak van Ahornsiroop (vind het niet echt lekker), maar verder is het tot op heden goed te doen. Vandaag dag 2, ben benieuwd.

 7. Hoe ga ik nu verder?
  Ik heb de kuur gedaan, was een hele opgave zonder alcohol, koffie en sigaretten te leven, maar het is me gelukt! Helaas slechts een teleurstellende 7 kilo kwijtgeraakt, dat was echt wel even naarstig balen.

  Inmiddels heb ik afgebouwd en ga ik morgen de derde dag nog maar een keer herhalen. Belangrijkste reden; geen idee hoe ik nu verder moet!

  Ik wil (en moet) nog heel wat kilo’s zien kwijt te raken. De vraag is of ik dat het beste doe met een eiwit dieet, een bloedgroep dieet, een koolhydraat arm dieet, een platte buik dieet of een van de andere honderd “briljante diëten” die ik inmiddels voorbij heb zien komen.

  Heeft iemand van jullie goede ervaringen om gezond, maar ook snel kilo’s verliezend, door te zetten?

 8. Ik heb gefaald. Na 2 dagen uitgenodigd bij een familie BBQ…tja, nee zeggen heb ik doorgaans geen moeite mee maar nu toch wel…zucht!

  Nu week verder. Ga morgen weer beginnen.

  Hebben jullie tips om vol te houden?

  Groet Jenny

 9. Hallo, ik heb een vraag: ik heb een dwarsleasie vanaf borsthoogte, zit dus in een rolstoel. Zal dit citroendieet ook bij mij helpen!?

 10. Ik ben vandaagom 9.00 begonnen met de citroensap kuur. Ik voel me nu (19.00) een beetje slap, maar heb wel last van hoofdpijn dat begon rond 17.00 uur en word wel zwaarder. IK heb even op bed gelegen vanmiddag omdat ik me niet echt fit voel. Het mensel vind ik wel lekker en drink eigenlijk best veel water en thee. Ik wil het wel graag volhouden en als ik de andere reactie’s zo lees word het na de eerste dagen wel beter, en dat geloof ik ook wel…dus ga lekker verder.

  Fijne avond iedereen
  Groetjes Tilly

 11. Ik ben vorige week begonnen met de kuur en doe het in 15 dagen. Ik heb eerst 5 dagen opgebouwd, door minder te eten en geen vlees, vis en koffie te nemen. Daarna 5 dagen de sapkuur gedaan en nu 5 dagen aan het opbouwen zoals op deze site staat vermeld. Ik ben in de 5 dagen sap ruim 3 kilo kwijt, lijkt op zich niet heel veel, maar ik ben ervan overtuigd dat je deze kuur niet moet doen om af te vallen. Je moet het doen om je lichaam te reinigen en het te zien als het begin van een nieuwe levenstijl (eetgewoonte). De eerste 2 dagen voelde ik me iets meer down, maar nu voel ik me super! Lichamelijk en geestelijk doet het echt goed…

  Ik vind het iig een aanrader om zo’n kuur twee keer per jaar te doen!

 12. Ben al 2 dagen mee bezig valt mee en ben al 1,5 kilo kwijt en dit al in 2 dagen :)) groene poeder valt mee maar die siroop, cayenne peperenz :(( emotie zegt genoeg hahaha

 13. Hi,

  Ik las een aantal reactie waarin de woorden “Het is bedrog!” en “Ik ben geen pond afgevallen!” voor kwamen. Ook vragen zoals “Mag je naast de kuur eten?”.

  Ik adviseer iedereen die hier aan wilt beginnen bovenstaande informatie over de kuur goed door te nemen! Hier staat alles in wat je moet weten!

  Ik ben vrijdag 6 april begonnen met de kuur en zit nu dus op dag 7. Ik pers zelf elke avond zo’n 4 á 5 citroenen (200ml), voeg de Ahornsiroop toe (200ml) en een mespuntje Cayennepeper in 1,6 liter water. Heb de thee, de groene poeder en drink verder heel veel water. Ik ben al 4 kg af gevallen.

  Geen last van hongergevoel door de Ahornsiroop. Krijg ik dat wel, dan drink ik wat meer achter elkaar op en zit ik lekker vol. De mentale “strijd” is denk ik het zwaarst en af en toe ook het feit dat je niet echt aan sociale activiteiten deel kan nemen. Bereid je daarom mentaal voor als je ‘NEE’ zeggen moeilijk vindt.

  Ik ruik stiekem regelmatig aan eten, snoep en koek, om mezelf een beetje te treiteren en te testen, maar moet soms ook hard weglopen omdat de verleiding moelijk te weerstaan is..
  Maar ik weet waar ik het voor doe en ik heb het al zo lang en goed volgehouden dat het zonde van alle energie en dagen zonder eten zou zijn als ik nu op zou geven.. Op naar de laatste 6 dagen!

 14. Hallo allemaal ,zijn er mensen die vanaf morgen deze detox kuur willen meedoen?
  Ik begin vanaf morgen met de eerste 3 dagen afbouw van geen vlees en koffie en sigaretten en daarna (komende maandag dus)10 dagen het drankje en vitamine pillen en kruidenthee , dan 3 dagen opbouw.

  • Dag Anja, ik hoop a.s. zondag met deze kuur te beginnen, ik ben erg benieuwd..
   veel diverse reacties heb ik gelezen,
   groet, Bertine

 15. De mensen die het hier hebben over bedrog en geen grammetje afvallen, hebben het volgens mij over de citroensap capsules.
  Die heb ik ook gehad en die werken inderdaad niet!!
  Maar als je echt de kuur doet, dus het drinken van citroen/ahorn mengsel en niet eet, dan werkt het echt wel.
  Het is de moeilijkere manier, maar het is het waard.

 16. Beste mensen, ik heb een jaar geleden deze citroensapkuut gedaan met 3 potjes, ik heb gedaan hoe het moet, ik heb ze allemaal ingenomen. Dit is dikke bedrog! dit werkt niet! is gezichtsbedrog, ze nemen mensen zoals jullie , naieve mensen trappen daar toch in, ze moeten ook hun geld verdienen, dit is BEDROG!!!!!!!!!!!!!!

 17. Weet je wel zeker dat je het goed hebt gedaan? Ik kan me namelijk moeilijk voorstellen dat je niet afvalt als je 10 dagen lang alleen maar citroensap met ahornsiroop drinkt en dus helemaal niets eet. Al is het alleen maar doordat je door het laxerende effect van het groene poeder veel darminhoud verliest.

 18. Weet je wel zeker dat je het goed hebt gedaan? Ik kan me namelijk moeilijk voorstellen dat je niet afvalt als je 10 dagen lang alleen maar citroensap met ahornsiroop drinkt en dus helemaal niets eet. Al is het alleen maar doordat je door het laxerende effect van het groene poeder veel darminhoud verliest.

 19. er werd mij in de reclame beloofd dat ik met een dubbele kuur 5 tot 7 kg zou afvallen.

  Integendeel, ik ben er geen gram mee afgevallen en heb ze echt trouw iedere dag genomen. Hoe moet ik dit beschouwen: puur bedrog of geldklopperij? :(

 20. Wanneer je overgewicht hebt en je mentaal en fysiek verandering wil geven aan je leefpatroon is deze ontslakkingskuur een perfecte start.
  Je komt jezelf tegen en leert jezelf kennen in 14 dagen. De betekenis van eten en beweging krijgt na 14 dagen een zuiver beeld.
  Een absolute must is jezelf voorbereiden en niet teleurgesteld zijn als blijkt dat je er nog niet klaar voor bent de volledige kuur af te maken.
  Zeker wel een goede manier de eerste kilo’s te verliezen en jezelf te motiveren in je kunnen!

 21. Tegen de slechte adem doe je in principe niets want dit is een teken van verontreiniging. Het moet vanzelf overgaan . Je mond spoelen is een bestrijding van een symptoom en niet de oplossing. Waar je wel ondersteuning van kan krijgen is het zogenaamde ‘oil pulling’ dat je helpt om extra giftstoffen af te voeren. Details daarover vind je op DetoxAcademy.nl

 22. Hallo,

  Vandaag ben ik bezig met de 8e dag. Ik moet zeggen dat de eerste 3 dagen moeilijker waren omdat je eten mist maar tot aan vandaag is het prima vol te houden. Alleen kijk ik nu erg op tegen de laatste 2 dagen en het opbouwen. Maar ja ik ben nu al zover gekomen dus moet ik dit ook maar even volhouden.

  Heeft er nog iemand tips over de opbouwdagen?

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in