Er is een nieuwe cola op de markt gekomen, gezoet met stevia. Cola Stevia Life Green van het merk Coca Cola. Een slimme zet van de firma Coca Cola want hiermee hopen ze een gezonder imago te krijgen. Gezoet met stevia en een groene verpakking staan beide voor gezonder dus mensen die niet beter weten zullen dan hier het eerste naar grijpen. Een beetje beter dan de gewone cola met suiker of met kunstmatige zoetstoffen is het zeker, maar gezond zou ik het product allesbehalve noemen.

Fosforzuur

We eten en drinken om eigenlijk maar 1 reden en dat is gezond en vitaal oud worden en ons lichaam te VOEDEN met voedsel. Natuurlijk is lekker ook belangrijk maar hierin zijn we tegenwoordig doorgeslagen en het lijkt wel alsof lekker belangrijker is geworden dan voedzaam. Coca Cola kun je eten en drinken ja, maar het is geen voeding want het voedt niet, sterker nog het verzwakt ons lichaam en is ongezond.

De bestanddelen die in cola life zitten zijn o.a fosforzuur en cafeïne.

Fosforzuur hebben ze nodig in de cola als bestanddeel om de specifieke zuur pittige smaak te krijgen die aan cola zit. Maar fosforzuur kan de nieren aantasten en nierstenen bevorderen. Ook raak je door fosforzuur extra calcium kwijt wat de kans op botontkalking vergroot.

Cafeïne

Ook de cafeïne die erin zit is niet bevorderend voor het lichaam. Er zit weliswaar veel minder in cola dan in koffie toch werkt ook de cafeïne in cola stimulerend op het zenuwstelsel en zet de bijnieren aan om extra stresshormonen af te scheiden. De cafeïne doen ze erin om het oppeppende effect te geven wat mensen tegenwoordig zo nodig hebben of willen. Cola doet iets in het lichaam wat positief lijkt omdat je er energie van krijgt maar eigenlijk allesbehalve positief is. Wanneer je al veel stress hebt of je hebt ADHD dan kan je je voorstellen dat dit de boel alleen maar verergert. Maar niet alleen voor deze groep is het slecht. Om cafeïne uit het lichaam weg te krijgen heeft het heel veel water nodig. Wanneer je geen vers water drinkt in grote hoeveelheden zal het lichaam water uit zijn eigen cellen moeten trekken. Dit zal een uitdrogend effect hebben. Je ervaart deze uitdroging als meer dorst en omdat cola verslavend werkt is dit het eerste drankje waaraan je denkt. Je raakt uiteindelijk in een vicieuze cirkel waar het hele lichaam en vooral de darmen, nieren en lever enorm door overbelast worden.

Verzurend Effect

Daarnaast heeft cola ook nog eens een verzurend effect op het lichaam en doet roofbouw op onze basische mineralen zoals calcium, magnesium, zink enz. Deze basische mineralen zijn nodig om de verzuring te neutraliseren. Doordat je tekorten krijgt aan deze mineralen kun je weer allerlei klachten krijgen. Te denken valt aan een verzwakt immuniteitssysteem, beenkrampen, gewrichtspijn, overgewicht, hoofdpijn, verhoogde spierspanning, meer stress enz enz. Een glas cola zou feitelijk dodelijk zijn als ons lichaam dit ontzuringsmechanisme niet zou hebben. Laten we er zuinig op zijn.

Naar mijn mening als voedingstherapeut zeg ik van alle ongezonde cola die er is dan is dit op zich wel de beste ervan maar het is en blijft rommel in mijn ogen. De nadelige gevolgen van suiker of aspartaam heb je niet meer maar verder blijft het een ongezond drankje.

Onthoud 2 dingen:

1. het enige vocht dat ons lichaam nodig heeft en alleen maar wil is WATER.
2. eet en drink om je lichaam te voeden alleen dan zul je gezond blijven.

Gezonde Groeten,

irene

 

Dit zegt Coca Cola Nederland over Coca-Cola life.

In aanvulling op het bestaande assortiment van Coca-Cola in Nederland, is ‘Coca-Cola life’ in Nederland geïntroduceerd. Coca-Cola life is gezoet met ingrediёnten van natuurlijke oorspron. Een blikje van 330ml Coca-Cola life bevat 89 calorieën. Coca-Cola life bevat het extract van steviablad, de natuurlijke zoetstof van de Zuid-Amerikaanse steviaplant. 

Juan Ignacio De Elizalde, General Manager Benelux Operations: “We zijn blij dat we Coca-Cola life kunnen toevoegen aan het Coca-Cola-assortiment in Nederland. Het is een mooie aanvulling op onze bestaande merken, die inspeelt op het veranderende leefpatroon van de consument. Nu bieden we ook een lekkere cola met minder calorieën [1] die gezoet is met zoetstoffen van natuurlijke oorsprong. Coca-Cola life is een innovatieve colavariant waarmee we consumenten dus een nieuwe keuze willen bieden. Wij zullen blijven investeren om keuze te kunnen bieden om ervoor te zorgen dat mensen verantwoord kunnen leven.”

5 Reacties

 1. Ben nu bijna 50 en hoor nu veel dat cola slecht is melk slecht is brood slecht is van alles is slecht tegenwoordig.ik drink mijn hele leven al cola en heb nog nooit wat slecht gemerkt aan mijn lichaam je moet het gewoon met mate drinken natuurlijk is 2 liter cola per dag slecht maar wie drinkt er zo veel dan.

  Gewoon alles met mate

 2. LET OP: Gezoet met een EXTRACT van Stevia. Dit is wezenlijk iets anders. Ze mogen niet zeggen gezoet met Stevia, want dat zou suggereren dat het gezoet is met een het blaadje en dat is niet zo.

  Ze gebruiken een EXTRACT van Stevia genaamd Steviolglycosiden met het E-nummer E960. Zoek voor de grap eens op de Aanvaardbare Dagelijkse Inname (ADI). Die is op basis van advies van de EFSA vastgesteld op 4 mg/kg lichaamsgewicht. Aspartaam heeft het E-nummer E951 en daar mag je per dag 40 mg/kg lichaamsgewicht tot je nemen. Dus je mag van het extract van Stevia 10 x minder per dag tot je nemen dan van Aspartaam.

  Zodra je iets uit zijn natuurlijk matrix haalt wordt het iets anderts. Denk maar eens aan kauwen op cocabladeren of er thee van zetten (de hoeveelheid positieve effecten) vs het extract cocaïne (de hoeveelheid negatieve effecten).

  Daarnaast zit er gewoon ook nog 22,5 gram suiker in een blikje Coca Cola Life.

 3. Ok, dus Coca Cola Stevia Life Green is niet per definitie gezond. Maar als je toch graag cola drinkt. Wat is dan de beste keuze?

  – Coca Cola regular
  – Coca Cola Light
  – Coca Cola Zero
  – Coca Cola Green

  Rianne

  • Het beste is helemaal geen cola maar water Rianne :)

   Als je toch graag cola wil drinken zou ik gewoon de reguliere cola drinken.
   Heb je dit filmpje overigens wel eens gezien?

   Groetjes,

   Casper

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in