Collageen Drinken ervaringen

Ben je op zoek naar het geheim voor een mooie jonge huid? Een van de dingen die je dan tegen bent gekomen in je zoektocht is collageen. Ben je op zoek naar echte collageen drinken ervaringen, lees dan dit artikel. Eerst bespreken we wat collageen is en waar je op moet letten bij het kiezen van een collageen supplement.

Dit leer je in dit artikel

  • collageen bijwerkingen
  • collageen drinken gevaarlijk
  • collageen drinken kruidvat
  • collageen drinken helpt dat
  • collageen wetenschappelijk onderzoek
  • collageen drinken zinvol
  • beste collageen poeder
  • collageen drinken ervaringen

Wat is collageen?

Collageen is een verzamelnaam voor een groep eiwitten die van nature in het lichaam voorkomen. Er zijn tientallen verschillende soorten collageen, maar in de praktijk zijn er maar een paar soorten die echt van belang zijn. Tachtig procent van al het collageen in ons lichaam is van type I. Dit type collageen komt vooral voor in de huid. Andere types die belangrijk zijn, zijn type III (vooral aanwezig in de aderen), type IV (voor het herstel van wonden) en type IV (in de beschermingsweefsels van organen).

Helaas neemt de hoeveelheid collageen in ons lichaam af naarmate we ouder worden (bron). Vooral de hoeveelheid Type I collageen neemt af. Dit betekent dat de huid veroudert. De huid wordt minder elastisch en soepel. Dit proces wordt soms versterkt door factoren als stress, zonlicht en roken (bron).

Hoe kun je collageen drinken?

Collageen is altijd van dierlijke oorsprong. In de natuurlijke vorm is het niet goed te eten, niet in de laatste plaats omdat het voorkomt in lichaamsdelen die niet goed te eten zijn, zoals de huid en botten. Het collageen wordt daarom uit deze lichaamsdelen gewonnen. Er blijft dan een geleiachtige substantie over.

Dit eiwit is door ons mensen lastig te verteren. Om deze reden wordt het door enzymen omgezet in aminozuren in poedervorm. Sommige soorten zijn beter te verwerken door het lichaam dan andere soorten.

Welke soort collageen drinken?

Op verschillende forums, websites en social mediakanalen lees je allerlei collageen drinken ervaringen. Het blijkt dat de verschillen vooral veroorzaakt worden door de bron van de collageen. Type I. collageen draagt bij aan een soepele en strakke huid (bron).

Er zijn veel collageen producten met allerlei extra bestanddelen die de aanmaak van collageen verder zouden stimuleren. Het effect van deze extra’s is meestal beperkt. Alleen vitamine C is een welkome toevoeging, omdat dit de werking van een aantal enzymen stimuleert (bron).

Collageen drinken ervaringen van Bea (47)

Om je te laten zien wat collageen voor je huid kan doen, delen we de collageen drinken ervaringen van Bea.

“Toen een ijsverkoper een keer vroeg of mijn kleine nichtje met haar oma op stap was, wist ik genoeg. Ik moet iets aan mijn verouderde huid doen. Ik kwam bij toeval terecht bij Mardanti en kocht daar Collageen Skincare.

Na een paar maanden merkte ik dat ik mijn rimpels een stuk minder diep werden. De lijntjes bij mijn mond leken zelfs als sneeuw voor de zon te zijn verdwijnen. Toen ik mijn zus, die in Frankrijk woont, na een halfjaar weer zag, vroeg zij of ik een facelift had gehad. Niets van dat alles, dit komt allemaal door de collageen die ik gebruik. Ik heb er wel een beetje spijt van dat ik vroeger gerookt heb en niet zo goed voor mijn huid hebt gezorgd, anders zag ik er nu nog een stuk jonger uit”.

Meer collageen drinken ervaringen

Wil je meer collageen drinken ervaringen lezen? Lees dan onze review over Mardanti Skincare Collageen. Collageen Skincare is een van de beste collageen producten op de Nederlandse markt.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in