Congres over dieet als behandeling van epilepsie

Op 3 oktober 2008 vindt het congres ‘VET nodig!’ plaats. Het gaat over het ketogeen dieet als behandelmethode bij refractaire (moeilijk instelbare) epilepsie. Organisator is onder andere het Nationaal Epilepsie Fonds.

Bij kinderen met refractaire epilepsie is het ketogeen dieet een behandeling die zeker overwogen moet worden: de kans op vermindering van de aanvalsfrequentie is relatief groot. Dat is van groot belang voor de kwaliteit van leven van deze, veelal meervoudig gehandicapte, kinderen.
Voor het congres zijn (inter)nationaal vooraanstaande sprekers uitgenodigd. De dag is bedoeld voor professionals die betrokken (kunnen) zijn bij de behandeling van kinderen met het ketogeen, zoals de neuroloog, de diëtist, de kinderarts en de arts Verstandelijk Gehandicapten, de epilepsieverpleegkundige. Vragen die aan de orde komen zijn onder andere: welke informatie hebben professionals nodig om goede zorg te kunnen bieden aan het betrokken kind? Welke vormen van het ketogeen dieet zijn er en wat is bekend over het werkingsmechanisme? Ook wordt het ketogeen dieet belicht vanuit het perspectief van ouders/verzorgers: wat hebben zij nodig om het ketogeen dieet succesvol te kunnen toepassen?
Het congres wordt georganiseerd door de Epilepsie Vereniging Nederland en het Nationaal Epilepsie Fonds in samenwerking met het Multidisciplinair Samenwerkingsverband Ketogeen Dieet Nederland.

bron: epilepsie.nl

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in