D for Diet Review en Ervaringen

Review en Ervaringen met D for Diet en de Diet Box

Ben je op zoek naar een dieetschema waarmee je snel kunt afvallen? De populaire manier om dit aan te pakken is met een proteïnedieet. Zulke diëten kom je nu overal tegen. De d for diet bekendste voedingsplannen zijn in hun kern eiwitrijke diëten, waarbij je daartegenover ook zo min mogelijk koolhydraten eet. D for Diet past prima binnen deze categorie. Dit dieet nemen we vandaag onder de loep. Ben je benieuwd naar de voor- en nadelen van D for Diet? Lees dan verder.

Wat is D for Diet?

D for Diet is een voedingsplan waarmee je ongezonde eetgewoonten kunt aanpakken. Zoals eerder benoemd is het een proteïnedieet. Dit voedingsplan bestaat uit 4 fasen, waaronder:

 1. Totale eiwit dieet
 2. Gematigd eiwit dieet
 3. Minimaal eiwit dieet
 4. Eindspurt eiwit dieet

Een gefaseerde aanpak is iets dat je vaker zult tegenkomen bij voedingsplannen. Zo probeert men in te spelen op de verschillende behoeften van je lichaam per fase. Op de website van D for Diet zijn er tools opgenomen waarmee je kunt bepalen in welke fase je aan de slag kunt. Ook geven de tools je de nodige advies aan de hand van je resultaten. Dit geeft aan dat dit product het afslanken op een verantwoorde manier wilt aanpakken.

The Diet Box

Met de The Diet Bo’ haal je alles in huis haalt om in 4 stappen snel, eenvoudig en op een verantwoorde manier af te vallen. d for diet box

 • The Diet Box is een startpakket
 • 6 doosjes met 30 maaltijden
 • Een handleiding met instructies over ‘D for Diet’
 • Gratis Powermixer
 • Gratis busje multivitaminen

De 30 maaltijden bestaan uit een gevarieerd assortiment waaronder: koude en warme dranken, ontbijtgerechten, soepen, hoofdgerechten en desserts.
Bij het programma zit kosteloze begeleiding. Je kunt je vragen stellen via e-mail welke door de de voedingsdeskundigen van ‘D for Diet’ zullen worden beantwoord.

Totale eiwit dieet

Dit is de eerste fase en het startpakket van D for Diet. In dit startpakket zitten alle benodigdheden om de helft van je overgewicht kwijt te raken. Het pakket bestaat uit 30 complete maaltijden en vitamine supplementen. De maaltijden bevatten dranken, ontbijt, hoofdgerecht, tussendoortjes en soepen. In elk pakket zit er genoeg voeding voor ongeveer een weekje. Indien je verder wilt kun je de items weer bestellen. Hiernaast bevat het pakket een handleiding en een shaker waarmee je de maaltijden snel en makkelijk kunt klaarmaken.

In de beginfase van D for Diet gebruik je uitsluitend de maaltijden in het startpakket. Je mag dan alleen de groenten, supplementen en speciale eiwitten die worden voorgeschreven gebruiken. De handleiding geeft uitgebreid uitleg hierover. De duur van deze fase hangt volledig af van de persoon. Het is de bedoeling dat je hier de helft van de overtollige kilo’s verliest.

Gematigd eiwit dieet

Aan het tweede deel van dit dieet begin je zodra je de helft van je overtollige kilo’s kwijt bent. Wanneer je dit punt hebt bereikt ben je zeker gemotiveerd om verder te gaan. De eerste resultaten zijn dan al binnen. Hoe verschilt fase 2 van fase 1? In fase 2 mag je in de avonduren een normale maaltijd eten.

Minimaal eiwit dieet

Tegen deze tijd heb je het merendeel van wat je wilt afvallen kwijt. Nu rest nog 20% dat eraf moet. In de derde fase haal je al 15% van het totaal aan teveel gewicht eraf. De overige 5% laten we voor de volgende fase. In deze fase heb wat meer vrijheid qua voedingskeuze. Je mag nu het ontbijt vervangen door een normale maaltijd.

Eindspurt eiwit dieet

De laatste fase is de fase waarin je weer op de normale manier mag eten. Hier richt je je op het verliezen van de laatste 5% aan overgewicht. Je zult merken dat je gedurende deze fasen steeds langzaamaan weer normale voeding bent gaan eten.

Voor wie is D for Diet geschikt?

Op de website van D for Diet zijn er tools waarmee je kunt natrekken als dit dieet geschikt is voor je. Geef je gewicht, leeftijd en geslacht op en je geschiktheid wordt zelf nagerekend. Deze tool zegt je meteen als dit dieet niet geschikt is voor je, of als je liever eerst de huisarts moet raadplegen.

Is D for Diet effectief?

Het proteïnedieet van DforDiet is eenvoudig om te volgen en je krijgt de nodige begeleiding. Dit maakt het behalen van de gewenste resultaten wat eenvoudiger. Daarnaast zijn zulke voedingsplannen al langer een effectieve manier om snel af te slanken.

Wat kost D for Diet?

In de webshop van D for Diet kun je de verschillende maaltijden, supplementen en dergelijke aanschaffen. Daarnaast kun je de Diet Box aanschaffen voor € 89,00.

Voordelen

D for Diet heeft enkele leuke voordelen waaronder:

 • Online begeleiding door een diëtiste.
 • Geen spierafbraak dankzij de speciale eiwitsupplementen.
 • Je leert gezonde voedingskeuzes maken.
 • Geen honger gevoel vanwege de eiwitten.

Nadelen

Enkele nadelen van dit dieet zijn:

 • Het gebruik van maaltijdvervangers is niet voor een ieder aangenaam.
 • Je moet dagelijks de voorgeschreven supplementen innemen.
 • Je mag geen koolhydraten gebruiken. Er zit daarom een onaangename transitieperiode waarin je lichaam hieraan moet aanpassen.
 • In de eerste fase is er weinig ruimte voor andere (lekkere) voeding.

Conclusie

D for Diet is een volledig pakket waarmee je op een verantwoorde manier je doelgewicht kunt bereiken. De eerste fase zal wat extra discipline vergen, maar daarna wordt het alleen maar makkelijker vol te houden. De resultaten zijn snel en meteen merkbaar, daarnaast krijg je ook de nodige begeleiding online.

Gezonde Groeten,

natascha

RECENSIES OVERZICHT
Algehele Waardering
Vorig artikelAfvallen en een strakke buik na je zwangerschap
Volgend artikelWaterdieet Water Drinken en Afvallen
d-for-diet-en-the-diet-boxD for Diet is een volledig pakket waarmee je op een verantwoorde manier je doelgewicht kunt bereiken. De eerste fase zal wat extra discipline vergen, maar daarna wordt het alleen maar makkelijker vol te houden. De resultaten zijn snel en meteen merkbaar, daarnaast krijg je ook de nodige begeleiding online

24 Reacties

 1. Ben ik weer. Nu twee en halve week bezig. Ik ben al 5 kilo afgevallen. Ik heb inmiddels ontdekt wat ik allemaal lekker vind en daar ga ik mee verder. Ik heb totaal geen hongergevoel en ik ben inmiddels gewend geraakt aan de gerechten. Gewoon doorzetten!

 2. Ben ook net begonnen met het dieet. Dit is mijn derde dag.
  Stiekem vanochtend gekeken op de weegschaal en er is 1,3 kg vanaf!
  Ik houd mij strikt aan de ‘regels’ van fase 1.
  De eerste dag had ik moeite met de overgang van normaal eten en het dieet. In de avond had ik erg buikpijn van de honger. Nu merk ik er niets meer van.
  Ik heb nog niet alle gerechten gegeten maar ik moet zeggen dat het brood echt niet te eten is. De tip hierboven om er kaneel bij te doen, vind ik een goede! Morgen meteen maar uitproberen.
  Het klopt inderdaad dat er een smaak in de gerechten zit die erg terug komt. Ik probeer me er gewoon doorheen te zetten.
  De desserts en drankjes overigens zijn heerlijk!
  Het snelle afvallen en geen hongergevoel hebben motiveert me enorm. Ik ga zeker door!

 3. In ben nu 6 dagen bezig.
  De smaken van de soepen, brood en kaassouffle vallen me erg tegen. Omeletten en desserts gaan wel en de sappen zijn ook wel weg te krijgen.
  Maar ik heb dagelijks flinke honger, ik eet er veel groeten zoals salade bij.
  Het valt me helemaal tegen dat ik in 6 dagen nog helemaal niks ben afgevallen.
  Nog 3 weken te gaan voor de trouwerij en ik had zo gehoopt nog 5 kg af te vallen. Ik twijfel of ik er wel mee door zal gaan.
  Ik heb veel soorten dieeten gedaan, maar deze vind ik tot nog toe het zwaarste omdat het erg weinig is als je er niks bij pakt, en de smaken erg chemisch lijken.

 4. Sorry ik vind het brood en de soep en kaassoufflé echt niet lekker. Ben net begonnen maar heb echt moeite om door te gaan. mijn honger vergaat meteen

 5. Eerst het proefpakket geprobeerd en dat was goed te doen dus voor 2 weken besteld maar na ruim 1 week werd ik werkelijk erg misselijk van een aantal producten (de aardappelpuree,omelet en brood).Er zit een bepaalde smaak aan die erg overheerst. De rest wat ik hiervan overhad heb ik allemaal weggegooid. De overige producten vind ik wel gaan.

  • precies ik heb dat ook met veel producten, afvallen is leuk maar als je iets moet eten wat niet smaakt ga je snel iets anders zoeken……..

  • Dit merk is ronduit smerig, ik heb ook powerslim gebruikt, een stuk duurder, maar ook echt lekker. dan is het geen probleem om het lang vol te houden.

 6. Echt een onzettend goed dieet. Ze maken hun beloftes waar (geen honger, snel afvallen, je voelt je opvallend fit en geen jojo-effect) en de diverse sapjes, soepjes, omeletjes etc. zijn qua smaak goed te doen.

  Ik ben in 2 weken 4 kilo afgevallen (dat was begin mei) en daarna gaan sporten en wat meer op m’n voeding gaan letten. Je hebt immers dan die kilo’s eraf, en dat motiveert heel erg om door te gaan. Je hoeft na je dieet echt niet als een konijn te gaan leven en kunt (zolang je erbij blijft sporten en op je voeding let) in het weekend gewoon een biertje of een wijntje drinken.

  Intussen zijn er daardoor nu 6 kilo af. Enige nadeel is dat D for Diet prijzig is, maar daarvoor krijg je ook een dieet terug dat in alle opzichten werkt en gewoon goed aanvoelt. Dit is het eerste dieet ooit dat voor mij goed werkt en ik zou het iedereen aanraden.

 7. Mag je ’s avond na de maaltijd eigenlijk nog een dessert nemen? Dus bv zes uur de (vervang) maaltijd en om acht uur het dessert? En is het toegestaan om soms een handje amandelen te eten in de eerste twee fases?

 8. weet iemand wanneer je het brood en de kaassouffle mag eten? ik kan dit niet vinden in het boekje.

  Ook vraag ik me af of je bijvoorbeeld ui en knoflook mag gebruiken?

  Ik hoop dat iemand mij kan antwoorden

  alvast bedankt,

 9. Drie weken heb ik nu achter de rug. De 1e week 2 kg, 2e week 1,5 kg en de 3e week 1 kg afgevallen. Dus niet echt heel veel.
  Ik vind het eten niet echt heel lekker maar ook niet vies. Door de omelet doe ik tomaten en parika dan is het wel lekker. De laatste paar dagen krijg ik, als ik net gegeten heb, kokhalsneigingen. Ik houd me goed aan de instructies. Iemand enig idee hoe dit komt?
  Vol goede moed ga ik door maar ik zou er liever wat meer af zien gaan

  • Beste annefrancis,

   Mijn voedingsdeskundige zegt dat de kokhalsneigingen kunnen komen doordat je de multivitaminen te kort op de maaltijd neemt. Het omhulsel van de multivitaminen en de eiwitten reageren op elkaar. Daarnaast kun je dit soort symptomen, net als ruiken uit de mond, voorkomen door heel veel water (minimaal 2 liter) te drinken. Dat helpt echt! Succes allemaal.

 10. Ik ben nu bijna 5 weken bezig met D for Diet en ben al ruim 7 kilo afgevallen, had zelf voorgenomen om in de 1e fase 5 kilo af te vallen dat is dus 7 geworden. Stap volgende week over op fase 2, moet wel zeggen dat ik nu wel de behoefte krijg aan een stukje vlees of vis. Kijk er naar uit. Succes allemaal

 11. Ik ben nu 1,5 week bezig en ben ruim 4 kilo kwijt. Ook ik vind dit een makkelijk vol te houden dieet en inderdaad: de kaassouffle en het broodje zijn niet echt lekker, ontzettend droog. Verder vind ik de maaltijden en vooral de desserts erg lekker.
  Een tip om het broodje lekkerder te maken: doe wat zongedroogde tomaatjes door het deeg, plat maken en 6 minuten in de koekepan, heerlijk ! Nog 12 kilo en ik zit op mijn streefgewicht.

 12. Ik ben nu 3 weken bezig en ik ben 9.6 kg afgevallen van totaal 13 kg. Ik zit nu in fase 2. De diet box is een makkelijke starter kit, waarmee je een idee krijgt van de verschillende smaken in het assortiment. Het meeste is prima te eten. Alleen het brood en de kaassouffle vond ik niet echt lekker. Na de eerste keer diet box heb je een goed idee wat je wel en niet bevalt en kun je losse gerechten of assortimenten bestellen.

  Het is geen goedkoop dieet, maar daarom is de drempel om te smokkelen misschien ook wel hoog.

  De zakjes zijn relatief makkelijk te gebruiken. Een staafmixer is wel handig voor soep of desserts om klontjes klein te krijgen.

 13. Ben nu 6 dagen bezig, tot nu toe ging het geweldig , ben 3 kilo kwijt in die dagen!! Maar heb vandaag voor het eerst een broodje gebakken,niet te eten. Heb net van tomaten een prutje gekookt met flink peper er door en daar het brood ingedoopt maar nog niet lekker. Iemand een tip??

  • Hallo Ineke,

   ipv water kun je spa rood toevoegen, ook veel kruiden.
   Als ik het als ontbijt neem doe ik er stevia poeder doorheen en flink wat kaneel, een beetje spa rood, rollen en je hebt je kaneelbroodje.
   Bij avondeten maak ik er een roti van, met heel veel komijnzaad erdoor, wat kerriepoeder, lekker met sperziebonen die je klaar maakt met tomaten, koflook en kerrie. Brood gaat beter rijzen met spa rood en word zachter. Succes

 14. Ook ik ben net 1 week bezig met Dfordiet en inderdaad het resultaat is zeer goed.
  Ik moet 34 kilo afvallen en ben na 1 week als 5,5 kilo afgevallen.
  ga nu met volle moed de 2e week in en ga me dan weer over 1 week wegen.
  Het is niet echt goedkoop maar gezondheid is niet te koop dus wat is duur.
  Ik voel mij al een heel ander mens, omdat ik resultaat zie en voel.
  als ik nu naar de supermarkt ga neen ik een zak aardappelen onder mijn arm en loop daar mee door de supermarkt, die leg ik dan weer terug en denk dan, zo daar had ik anders continu mee gelopen aan extra gewicht.
  Echt leuk om te doen.

 15. Ik ben nu een week bezig met deze methode. De resultaten zijn verbluffend. Ik ben in 1 week 6 kilo en 7 centimeter om mijn middel afgevallen. De resultaten van de eerste week verschillen wel per persoon en per gewicht. Hoe meer overgewicht hoe meer je afvalt.

  Ik vindt het grote voordeel van dit dieet dat het heel makkelijk te volgen is. De maaltijden zijn lekker en divers. En wat ik heel belangrijk vind is dat je een hele duidelijke beschrijving krijgt en ook weet wat je eigenlijk aan het doen bent en waarom.

  Ik heb een overgewicht van 30 kilo. Ik zit nu in stap 1 van het dieet. In stap 1 moet ik de helft van mijn overgewicht afvallen, dan mag ik beginnen aan stap 2. Dit wil zeggen dat ik ’s avonds weer vlees en vis mag gaan eten, samen met de groentes die je vrijwel onbeperkt in stap 1 ook al mag eten. Als is nog 30% van mijn overgewicht kwijt ben mag ik ook weer ‘normaal ontbijten’. Er worden hiervoor wel duidelijk richtlijnen gegeven. Stap 4 is de overgangsfase naar een normaal voedingspatroon.
  Ik heb al behoorlijk wat dieeten gedaan, maar dit is het eerste dieet waar ik enthousiast over ben.

  Je ziet meteen resultaat en na de eerste twee dagen voel je je energiek en fit en gewoon ontzettend goed.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in