Wat is het DCN programma?

DCN staat voor Detox, Cleanse en Nourish. Dit is een voedingsprogramma waar je onder specialistische begeleiding binnen een periode van 4 maanden aan je gewichts- en gezondheidsdoelen werkt. Het DCN programma bestaat uit een compleet menu, boodschappenlijst, recepten en een digitale handleiding met alle nodige informatie.

DCN programma DCN Detox, Cleanse en Nourish Detox vetvrij liggend

Met het voedingsplan van DCN kan je binnen 24 dagen 5 tot 10 kilo afvallen. Deze is opgedeeld in de volgende drie fases, met name:

 1. 3 dagen detox fase,
 2. 7 dagen cleanse fase en de
 3. 14 dagen voeding fase.

Na de eerste 24 dagen begin je weer bij de detox fase. Je herhaalt deze drie fases steeds voor een periode van 4 maanden.

Binnen de dieetperiode van 24 dagen gebruik je dagelijks 3 grote maaltijden en 1 gezonde snack en een maaltijdvervangende eiwitshake of smoothie. Om ervoor te zorgen dat je elke dag de nodige vitaminen naar binnen krijgt zijn er speciale supplementen opgenomen in het DCN programma. Deze capsules bevatten zowel essentiële nutriënten alsook stoffen die je stofwisseling stimuleren. Je lichaam krijgt op zo een manier de nodige vitaminen naar binnen en ook de ondersteuning om de opgeslagen gifstoffen sneller uit je lichaam af te voeren.

Het ontslakken is een belangrijk onderdeel van dit programma. Dankzij ongezonde voedingskeuzes en de regelmatige blootstelling aan verscheidene gifstoffen zijn er best wat chemische stoffen opgeslagen in onze lichamen. Dit leidt tot gewichtstoename, futloosheid, concentratieproblemen en lastige huidaandoeningen. Daarom bestaat de eerste stap van het DCN programma uit een detox fase. Hiermee worden de voornoemde kwaaltjes aangepakt en wordt je stofwisseling geoptimaliseerd.

Voor wie is het DCN programma geschikt?

Het DCN programma is voor een ieder geschikt. Wil je wat kilootjes afvallen? Of wil je aan de slag met een gezonder leefstijl? Dan is het DCN programma een goede optie. Het helpt je op een gezonde manier je gewichtsdoelen bereiken door middel van coaching, gezond voedsel en supplementen. Hou er rekening mee dat dit plan een tijdsduur heeft van 4 maanden. Het is dus geen snelle crashdieet waarbij je binnen 5 dagen 10 kilo afvalt.

Is het DCN programma effectief?

Het DCN programma is niet slechts een dieet, het is een stappenplan naar een gezonder en vitaler levensstijl. Binnen de eerste 24 dagen zal je het grootste verschil merken. Niet alleen op de weegschaal maar ook je conditie, energieniveau en concentratievermogen gaan vooruit.

Wat kost het DCN programma?

Er zijn 3 verschillende pakketten:

 • Goud pakket, bestaande uit fruit / groente / bessen capsules en smoothies. Prijs € 124 per maand.
 • Zilver pakket, bestaande uit fruit / groente capsules en smoothies. Prijs € 96 per maand.
 • Brons pakket, bestaande uit bessen capsules en smoothies. Prijs € 74,50 per maand

Voordelen van het DCN programma

 • Gewichtsverlies, en je verliest ook echt vetweefsel in plaats van vocht.
 • Je huid, haar en nagels zien er gezonder uit.
 • Je hebt meer energie.
 • Je hebt minder last van een opgeblazen gevoel.
 • Je stofwisseling geschiedt optimaal.
 • Je slaapt beter.
 • Je voelt je fitter.

Nadelen van het DCN programma

 • Het DCN programma moet je 4 maanden lang volhouden. Dit is vrij lang voor een dieetplan.
 • Gedurende die 4 maanden moet je steeds de capsules en smoothies aanschaffen.
 • Om de 21 dagen moet je steeds aan de zware detox fase beginnen.
 • Het is vrij prijzig.

Conclusie

Het DCN programma is weer zo een dieet dat belooft je op een gezonde en snelle manier te helpen afvallen. Op zich lijkt dit voedingsplan makkelijk vol te houden vanwege het uitbreid en overzichtelijk pakket. Hierin vind je een lijst met benodigdheden, een handleiding, de voedingssupplementen en maaltijdvervangende shakes. Veel denkwerk is er dus niet aan verbonden. Je eet veel groente, fruit en dierlijk voedsel en krijgt zo alle essentiële nutriënten naar binnen.

Alleen de detox fase van 3 dagen lijkt me heel zwaar. In de detox fase mag je geen vlees eten en haal je de nodige eiwitten uit de smoothies en bonen. Gedurende de eerste 10 dagen van dit dieet eet je helemaal geen koolhydraten. Dit is soms moeilijk vol te houden aangezien je lichaam de nodige energie uit koolhydraten haalt. In die periode kan je last hebben van futloosheid omdat je lichaam die omschakeling moet maken naar een ander energiebron. Op het eerste gezicht is het DCN programma een gezonde en effectieve manier om een gezonder gewicht te bereiken.

Gezonde Groeten,

natascha

RECENSIES OVERZICHT
ALgehele Waardering
Persoonlijke Dieet ErvaringEerste Hulp bij Tussendoortjes
Eenvoudig AfvallenAloë Vera Forever Living Products Review
dcn-detox-cleanse-en-nourishWat is het DCN programma? DCN staat voor Detox, Cleanse en Nourish. Dit is een voedingsprogramma waar je onder specialistische begeleiding binnen een periode van 4 maanden aan je gewichts- en gezondheidsdoelen werkt. Het DCN programma bestaat uit een compleet menu, boodschappenlijst, recepten en een...

5 Reacties

 1. dit programma werkt echt. in de eerste maand 10kilo kwijt, uiteindelijk 4 maanden volgehouden en bijna 20kilo kwijt, het word niet als dieet gezien want je mag echt wel veel eten en het is ook nog eens lekker. nu nog steeds de recepten aan het volgen maar zonder de supplmenten omdat ik het erg prijzig vind maar het leert je een gezonde levensstyle aan. ik vind het iig heerlijk allemaal. 4 maanden en dan kan je rustig zondrr supplementen door gaan. geen dieet gewoon een gezonde levensstyle aanleren

  • Hi, vroeg mij af of je je ergens kan aanmelden om dcn programma te volgen? Zie alleen dat dat met Facebook kan en dat heb ik helaas niet.

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in