Paleo Dieet Ervaring van Joke

column over het Paleo of Oerdieet door Joke de Jong

“De afslankmethode die werkt bestaat”……niet.

En toch blijven we in dat ene wondermiddel geloven. Jaren geleden toen ik advies gaf over afslankproducten in een drogist en iemand vroeg mij “werkt dit echt?” kon ik het niet laten om te zeggen dat; als er 1 pil was op de wereld die echt werkte, dan was er niemand te zwaar. Gelukkig waardeerde mensen deze nuchtere kijk en adviseerde ik daarna verder. Ik was zelf ook te zwaar en ook al was ik eerlijk naar de klanten en geloofde ik in mijn eigen leuzen ,toch probeerde ik ook hier en daar een appelazijntje, een spray, een trilapparaat…want ja, je weet maar nooit…Helemaal als je op beweging en voeding let en suikers laat staan en het lukt je dan nog niet om af te vallen, dan wordt je wanhopig.

[thrive_leads id=’44924′]

Maar voor al die mensen die van alles hebben geprobeerd en het maar niet lukt; waarvan sommige hun geloof niet meer in een dieet kunnen vestigen…De afslankpil bestaat misschien niet maar de ultieme afslankmethode wel! Mijn wens is echt dat iedereen dit gaat proberen, want als je doorzet dan wil je net als ik nooit meer terug!

[quote_box_right]Omdat vetvrij.com is uitgeroepen tot een van de beste websites op het gebied van dieet en voeding mag ik je tijdelijk een gratis receptenboek aanbieden. Dit receptenboek bevat voldoende recepten voor een complete week Paleo.[/quote_box_right]

Waar heb ik het over? Het ahah- gevoel, het eureka en het puzzelstukje dat de puzzel compleet maakt. Het oerdieet oftewel paleo. Ik hoop dat je nu meteen iets te binnen schiet. Bijvoorbeeld een naam als Cordain of Melchior Meijer maar zo niet, in mijn eigen woorden is het een levensstijl waarin je geen brood, pasta, aardappels, rijst of wat voor granen dan ook eet. En heel belangrijk geen ‘geproduceerde’ ‘voedingsmiddelen’, let op de voeding staat tussen haakjes en dat is niet voor niets. Chips, koekjes en zakjes kruidenmix zijn als je erover nadenkt natuurlijk zo ver van onze natuurlijk voedsel verwijderd dat het eigenlijk wel logisch is dat we dat juist zouden moeten mijden en dat als we het bij groente, vis, fruit, noten zaden en mager vlees houden we ons echt sterk zullen voelen en lekker in ons vel zullen zitten.

Gratis Paleo Cursus

De 11 delige Paleo Cursus zorgt ervoor dat je vol energie en weer oersterk je dag door kan. Er zijn veel manieren om samen met mij uw gezondheid te verbeteren door middel van Paleo. In het boek “de Paleo Revolutie” van Mitchel van Duren kun je alles lezen over het paleo programma en leer je om deze levensstijl jezelf eigen te maken.

Voor vele klinkt dit als een opgave, ja maar ik kan niet zonder dit of dat. Bedenk dan zou je niet graag niet meer afhankelijk willen zijn? Dat je perse dit of dat moet eten, dat je niet van huis kan zonder te eten.. dat je als je je slap voelt maar snel het eerste pakt wat je tegenkomt, een snickers als ontbijt zodat je weer een energie boost krijgt. Maar al die snelle suikers maken ons ziek. Je denkt goed bezig te zijn met een plak ontbijtkoek als ontbijt maar door de suikers krijg je ook een snelle opleving maar ook weer een dip en dan voel je je slap en moet je weer eten. Uiteindelijk is een schommelend bloedsuiker funest voor je lichaam.

Het is moeilijk op papier over te brengen hoe enthousiast ik ben maar ik zou mensen soms willen aanklampen op straat waarvan je kunt zien, die zitten niet lekker in hun vel, er is een oplossing!! Paleo Dieet Recepten.

In het kort over mij; Ik was ooit slank totdat ik last van depressiviteit kreeg, mijn persoonlijkheid veranderde maar ook mijn uiterlijk en in combinatie met medicijnen en door vreemde eetgewoontes te ontwikkelen kwam ik aan. Gevolg was dat ik flink ging drinken, roken en daarna op mezelf ging wonen waar ik nooit kookte. Pizza, patat en cola wat ik nooit lustte at ik nu alleen maar. Na mijn studie ging ik werken en knapte ik van binnen en buiten op. Ik moest veel bewegen in mijn werk en kon best een patatje eten want dat liep ik er wel weer vanaf. Ik ging nu ineens heel weinig eten en leefden soms alleen op sultana en koffie. Oftewel ik heb mijn lichaam flink op de proef gesteld.

Na een periode van 3 jaar stabiel op gewicht te zijn kwam ik ineens weer aan. Ik had enorme honger en kreeg zittend werk. De kilo’s vlogen eraan en binnen 6 maanden was ik 8 kilo aangekomen. De worsteling met diëten begon. Heel vaak liet ik lekkers staan zelfs de suiker in mijn koffie en thee. Maar niets hielp. Af en toe leek het wel of ik van een appel nog aankwam. Ik deed iets fout maar ik kon mijn vinger er niet op leggen en daar word je erg verdrietig van. Via een artikel kwam ik op Prodimed, het klonk als een dieet met veel discipline en je zou terecht komen bij een diëtiste. Alles of niets dacht ik. Nu of nooit! Het klikte erg goed tussen de diëtiste en mij, wat erg belangrijk is. Ik verloor mijn overgewicht maar tijdens onze sessies vertelde ze me over paleo. Een eiwitdieet maakt je bewust van de koolhydraten die je laat staan. En bij mij gingen mijn ogen open, mijn lichaam wilde zonder granen verder! Ik ben mij gaan verdiepen en eet sindsdien paleo. Het is geen dieet maar een lifestyle. In Amerika zijn ze al eens stuk verder en er wordt ook wel van een voedsel revolutie gesproken. Ik hoop met dit artikel mijn steentje bij te dragen aan de revolutie want hoe meer je hier over leert hoe logischer het wordt. Het is fijn dat we de kilo’s kwijtraken maar waar je het echt voor zou moeten doen is de energie en het idee dat je geen rotzooi meer binnen krijg en naar mijn idee dan ook minder of niet ziek zal worden.

Gun jezelf de waarheid over eten en ik garandeer dat je er nooit spijt van gaat krijgen!!

lees meer over het Paleo of Oerdieet

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in