De Boodschappencoach, op Safari met Ralph

Het beste uit de supermarkt

Ralph Moorman kennen we onder andere van zijn boeken Het Hormoonbalansdieet en De Hormoonfactor. Sinds kort is er een nieuwe titel toegevoegd aan deze reeks. In De Boodschappencoach vertelt Ralph Moorman hoe je ‘ongeschonden’ door het oerwoud van de supermarkt komt. Leer hoe je producten van goede kwaliteit herkent tussen al het ongezonde fabrieksvoedsel waar de supermarkt tegenwoordig vol mee ligt.

De Missie van Ralph

boodschappencoach Ralph Moorman is de voedingscoach van Nederland en laat in zijn derde boek zien dat je niet op ‘de automatische piloot’ door de supermarkt moet gaan. Ralph is op een missie en bijt zich vast in de verborgen ingrediënten waar de supermarkt vol van ligt. Door middel van ‘vraag en aanbod’ wil Ralph de producten in de supermarkt naar een hoger niveau tillen. Als er minder vraag is naar ‘slechte’ producten, zullen ze uiteindelijk verdwijnen uit de schappen.

Voorbeelden

Waarschijnlijk heb je, net zoals de meeste supermarktbezoekers niet door wat er echt in de producten zit die je in je winkelwagen legt en erger nog, waar ze verantwoordelijk voor zijn. Een aantal voorbeelden:

  • Sauzen vol schadelijke toevoegingen
  • Fruit waar restjes pesticiden aan kleven
  • Vruchtendrank waar nauwelijks vruchten in zitten
  • Verborgen suikers in producten
  • Diepvriesbiefstuk dat samengesteld is uit ‘samen geplakte stukjes’
  • Vegetarische producten boordevol smaakversterkers en chemische toevoegingen
  • Avocadodip met maar 5% avocado
  • Kip geïnjecteerd met water en waterbindende stoffen
  • ‘Light-producten’ waar je dik van wordt
  • Zonnebloemolie in plastic flessen die giftige chemicaliën afgeven

Tomtom voor de Supermarkt

‘Kan ik dan maar beter niet meer naar de supermarkt gaan’? vraag je jezelf misschien af? Gelukkig zijn er ook nog gezonde, schone en ‘eerlijke’ producten in de supermarkt te vinden. De kunst is alleen om te weten waar je op moet letten. Dankzij ‘De Boodschappencoach’ heb je altijd een ’tomtom’ bij je in de supermarkt. Ralph Moorman leert je hoe je producten van goede kwaliteit herkent tussen al het ongezonde fabrieksvoedsel.

Aanraders en Afraders

Naast tips om de juiste route door de supermarkt te nemen, staan er overzichtelijke lijsten in het boek met voedingsmiddelen die zijn ingedeeld bij de ‘Aanraders’ of de ‘Afraders’. Deze do’s en dont’s zijn voorzien van kleurcodes en symbolen zodat je in één oogopslag ziet wat er met het product aan de hand is.

Supermarktsafari

We kennen Ralph ook van zijn unieke ‘Supermarktsafari’. Tijdens deze ‘safari’ neemt Ralph je mee naar de supermarkt om je te laten zien hoe je gezond boodschappen doet. Eerder heeft vetvrij.com in samenwerking met Ralph Moorman een unieke supermarktsafari prijsvraag georganiseerd. Inmiddels heeft Jolanda haar prijs in ontvangst mogen nemen. Lees het uitgebreide verslag dat Jolanda schreef deze unieke tocht door de supermarkt.

Ralph Moorman

Ralph Moorman is lifestyle- en voedingscoach van verschillende bekende Nederlanders. Na zijn opleiding levensmiddelentechnologie aan de Wageningen Universiteit heeft hij zijn unieke ‘hormoonbalansprogramma’ ontwikkeld. Hierin legt hij de nadruk op de relatie tussen hormonen, gezondheid en (over)gewicht. In zijn boeken Het Hormoonbalansdieet en De Hormoonfactor kun je hier meer over lezen.

Afvallen en Aankomen

Ralph Moorman heeft veel mensen begeleid die dachten een probleem te hebben met een trage stofwisseling en zeiden zeer weinig te eten. Vaak bleek bij deze mensen toch een minder goed eetpatroon naar voren te komen nadat ze een week lang hun voeding keurig hadden bijgehouden. Ze schrokken zelf van de hoeveelheid die ze ongemerkt snackten. Ook zijn er mensen die hun begeleider en vooral zichzelf voor de gek hielden. Raph heeft hier de column ‘Afvallen en Aankomen‘ over geschreven.

Meer informatie

Wil je meer informatie, of een van de boeken van Ralph Moorman bestellen? Bezoek dan de website van Ralph Moorman en De Hormoonfactor.

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in