De Feestdagencoach

Feestdagencoach (20 pagina’s unieke content) is een decemberbijlage bij het boek De Boodschappencoach. Zolang de voorraad strekt is deze gids (als hardcopy) alleen verkrijgbaar bij de boekenwinkel bij u in de buurt of op Bol.com in combinatie met het boek De Boodschappencoach!!

De gids is een zo’n succes dat we per heden de Feestdagencoach gratis online aanbieden!

Download hier de PDF Feestdagencoach

Tijdens de feestdagen staat genieten voorop. We willen lekker eten en de kinderen verwennen. Daarom is er juist in de laatste maand van het jaar voor de levensmiddelenindustrie veel geld te verdienen. Daarbij staat nog meer dan anders niet onze gezondheid voorop, maar het laten rinkelen van de kassa. Met briljante reclamecampagnes en uitgekiende verpakkingen worden we verleid zo veel mogelijk levensmiddelen in te slaan en meer te eten dan goed voor ons is. Het traditionele snoepgoed wordt met behulp van chemische toevoegingen, zware bewerkingen en kleurstoffen zo ‘ontworpen’ dat het naar alsmaar méér smaakt, zodat we snel opnieuw naar de winkel rennen. De productiekosten worden, vaak ten koste van de kwaliteit, laag gehouden. Zo wordt bij het maken van speculaas en pepernoten vaak voor bakprocessen gekozen waarbij onnodig veel schadelijke stoffen ontstaan. Veel snoepgoed bevat riskante kleurstoffen, omdat veilige alternatieven duurder zijn. Om de prijs van wild laag te houden, komen de meeste konijnen, eenden en herten uit de stallen van de bio-industrie. Daardoor bevat het vlees onnodig veel ongezond vet en mogelijk restjes van antibiotica.

Gelukkig liggen er ook fantastische producten in de schappen. Lekker, betaalbaar én gezond. Ja, een banketstaaf zal altijd veel suiker bevatten en een oliebol hoort te glimmen van het vet, maar ook dan kan een slimme productkeuze een wereld van verschil betekenen voor uw gezondheid en gewicht.

Bewuster boodschappen doen betekent

  • Minder snel aankomen
  • Het lichaam minder belasten
  • Lekker lang jong en gezond blijven!

Ondertussen blijft maat houden natuurlijk het devies. Neem deze gids mee naar de winkel en geniet verantwoord – en zonder schuldgevoel! – van de gezelligste maand van het jaar.

Prettige feestdagen!
Ralph Moorman

bron: Ralph Moorman

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in