De geheimen van Fruit


Dat fruit gezond is, dat weet je vast. Maar weet je ook precies waarom het zo gezond is? Ik zet een aantal soorten voor je op een rijtje:

Aardbei: Rijk aan vitamine C en voedingsvezels.

Appel: De uitdrukking ‘een appeltje voor de dorst bewaren’ kan ook letterlijk genomen worden. Appels bestaan namelijk voor meer dan 85% uit water, dus ze zorgen goed voor je vochthuishouding, en werken dorstlessend

Acerola: Wordt ook wel de West-Indische kers genoemd. Het kleine, felrode wondervruchtje is ontzettend rijk aan vitamine C. Een paar Acerola besjes bevatten al de hoeveelheid vitamine C die je dagelijks nodig hebt.

Banaan: Bananenschillen hebben een verzachtende werking: in de tropen worden bananenschillen bijvoorbeeld gebruikt om de pijn bij een brandwond te verzachten. De schil wordt dan met de binnenkant op de brandwond gelegd.

Druiven: Staan bekend om de concentratie aan snelle fruitsuikers en B-vitamines. Dat maakt druiven een perfecte bron van energie!

Framboos: Frambozen zijn ontzettend gezond, dat komt door de hoge concentratie aan gezonde anti-oxidanten. Deze stoffen heeft je lichaam nodig om zich te beschermen tegen vrije radicalen.

Mango: De mango wordt ook wel eens de ‘appel van de tropen’ genoemd. Het is een van de meest gegeten vruchten in de tropische landen.

Perzik: Perziken hebben en fluweelzachte schil. Maar ze zorgen niet alleen voor hun eigen ‘perzikhuidje’: ze verzorgen ook jouw huid van binnenuit. Perziken zijn namelijk rijk aan bèta-caroteen, een gezonde stof die zorgt voor een mooie, stralende huid.

Peer: Peren zitten boordevol voedingsvezels, die zorgen voor een gezonde spijsvertering.

bron: gezondheidblog

1 reactie

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in