De vetleugen – Alles over vetten en koolhydraten

Al tientallen jaren worden we voor de gek gehouden. Het klopt gewoon niet dat we onbeperkt koolhydraten mogen eten, als we alle vet maar laten staan. Het is ook niet waar dat we gezond afslanken als we juist koolhydraten laten staan en vet, room en boter eten tot we niet meer kunnen. Ook de stelling dat we zo veel mogelijk meervoudig onverzadigde vetten zouden moeten eten is onjuist.
Ons organisme functioneert vandaag de dag nog precies zo als in het stenen tijdperk. Daarom moeten we net zo eten als de Neandertaler: veel plantaardige eiwitten, mager vlees en samengestelde koolhydraten, maar geen suiker, wit meel, en dierlijk vet. De Neandertalers moesten bewegen om te kunnen eten. Als wij eten en bewegen als zij, worden we slank en gezond, of we willen of niet.

Wegwijzer door de jungle van verkeerde voedingsadviezen.

Bestel dit boek bij bol·com

De vetleugen
De vetleugen
Treutwein, N.

Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Norbert Treutwein is een Duits wetenschapsjournalist gespecialiseerd in voeding, fitness en gezondheid. Hij is hoofdredacteur bij verschillende medische bladen en vaktijdschriften geweest. Zijn in Duitsland verschenen boek over verzuring: Übersäuerung – krank ohne Grund? was een bestseller.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in