De Vreemdste Afvaltruc Ooit

Op dit moment kampt ruim 40% van de volwassenen met overgewicht en dit zal volgens recente onderzoeken de komende jaren zelfs stijgen naar meer dan 50 %. Dat betekent dat 1 op de 2 volwassenen te zwaar zal zijn, schokkend!

Wetenschappers voorspellen dat deze enorme toename van mensen met overgewicht gepaard zal gaan met een evenredige stijging van aan overgewicht gerelateerde ziektes als hart- en vaatziekten, diabetes type 2, kanker en beroertes. Iets om over na te denken.

Hoe schokkend deze gegevens ook zijn, de bewustwording van het feit dat je overgewicht hebt, en daardoor een verhoogde kans op gerelateerde ziekten, zullen je hopelijk activeren om actie te ondernemen om weer terug te gaan naar een gezond gewicht (en die mooie kleren die daar bij passen;-))

Door 1 kleine aanpassing in je voedingspatroon kan je al veel verschil gaan maken. Het hoeft niet direct een radicale verandering te zijn, veel babystapjes bij elkaar opgeteld kunnen hetzelfde verschil maken als 1 grote reuzenstap.

Bladgroentes + fruit + water = afvallen

Het is net wiskunde. Als je een bepaalde succesformule snapt dan is het simpel.

Hieronder geef ik je een hele succesvolle formule die je zal helpen gewicht te verliezen op een hele eenvoudige manier: De groene smoothie formule!! Wiskunde was nog nooit zo lekker en gemakkelijk.

Een groene smoothie is een fruitsmoothie, gemaakt van het fruit wat jij lekker vindt, aangevuld met super gezonde bladgroentes. Het geeft je op een hele smakelijke manier je dagelijkse noodzakelijke hoeveelheid groentes en fruit en is een fantastisch middel om gewicht te verminderen, wat wil je nog meer. Het enige wat je nodig hebt om ermee te beginnen is een blender of, als je geen blender hebt, eventueel een staafmixer.

De Groene Algebra Smoothie 1

Benodigdheden

 • Sap van 1 citroen
 • 500 ml lauw water
 • 1-2 appels (geschild als ze niet biologisch zijn)
 • ½ avocado
 • ½ cup (125 ml) verse bladpeterselie
 • ½ cup verse munt

Bereiden

Schenk het water en de citroensap in de blenderkan en voeg de appels en avocado toe. Blend tot je een romige smoothie hebt gekregen. Voeg daarna de verse munt en peterselie toe en blend nogmaals tot je een mooie egale smoothie hebt gekregen.

Je kunt deze groene smoothie drinken wanneer je maar wilt. Als maaltijdvervanger of als tussendoortje, kies jouw beste moment en de hoeveelheid. Je kunt hierbij niets fout doen.

Je zult merken dat deze smoothie heerlijk vullend is door het gebruik van de avocado. Als je hem bijvoorbeeld als ontbijt neemt zou het goed kunnen dat je tot aan de lunch geen hongergevoel hebt, zalig toch. Het zou ook een perfect tussendoortje zijn in de late middag zodat je niet voor het avondeten nog zin hebt in snacks.

Geniet van deze heerlijke smoothie! Meer smoothies uitproberen? Download dan mijn Groene Smoothie E-Book.

Marjolijn

5 Reacties

 1. hallo Marjolein, ik heb zojuist je e-book van de groene smoothies gekocht, maar het lukt me niet om me te registreren. Mijn tablet zegt dat dat via mijn tablet niet gaat. Kun je het naar mijn e-mailadres sturen. Anders wil ik graag mijn geld terug, maar liever dan dat heb ik het book.
  groetjes, Wil

 2. Je kunt smoothies zien als een aanvulling op je gebruikelijke eetpatroon Mieke. Wel zal je merken dat je meer energie krijgt, en minder honger. Hierdoor val je af.

  Sanne

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in