Columns schrijven

Maandag 6:00 begint de week weer. De Nederlandse Vereniging van Diëtisten waar ik werk, heeft een workshop columns schrijven gepland. Drie mensen nieuw in het hoofdbestuur en twee nieuwe medewerkers op kantoor die om beurten een column moeten schrijven voor NVD’s nieuwsbrief. Dit was de aanleiding om een cursus te organiseren. Vandaag ga ook ik dus deze workshop Ay-Lin-fotoblog-prikkeldraad1 columns schrijven volgen. De eindredacteur waar ik mee samenwerk verzorgt deze. Het lijkt me leuk om Jaap van Texperts bezig te zien. Vorige week lag er op mijn bureau een verrassing en reminder voor deze middag, een vlijmscherme boodschap voor me die ik naast mijn computer kan houden om telkens weer scherp te zijn op mijn teksten en boodschap.

De maandag na werk is bij mij altijd gehaast want om 20:00 heb ik volleybaltraing en daarvoor wil ik gekookt en gegeten hebben zonder dat ik daar tijdens het blokken en aanvallen last van heb. Vandaag is het niet een training maar een wedstrijd dus eigenlijk nog belangrijker om op tijd te eten, er moet echt gepresteerd worden.

Voedingslezingen op hoogste niveau Gezond & Blij Ay Lin Kho

Dinsdag is het ook weer een interessante dag. Een deel op de redactie van het Nederlands Tijdscrhift voor Voeding en Gezondheid en in de middag naar Utrecht om naar een lezing te gaan over infecties en chronische inflammatoire ziektes. De Nederlandse Academie voor Voedingswetenschappen organiseert dit. Ik ben daar lid van. Ook zullen er veel voedingswetenschappers aanwezig zijn dus altijd interessant voor mij om ook op het hoogste niveau bij te blijven.

NutriKho in Eindhoven, Arnhem en Leiden

Woensdag en donderdag zijn mijn NutriKho-werkdagen. Dan werk ik veel voor Gezond & Blij zonder diëten, mijn boek. Zo is er vandaag een interview met me over mijn boek voor de lokale Ay-Lin-fotoblog-fiets kranten, als deze het oppikken ten minste. Hopen dat zo langzaamaan mijn boek bekend wordt en van mond-tot-mond naar een groter publiek gaat. De psychologische tips om onbewust meer of minder te eten en de onderbouwde achtergrondinformatie is de oplossing om je gezond te voelen en de uitdagingen van dag tot dag te trotseren, geen diëten volgen dus! Als ik voor NutriKho werk doe ik dat meestal bij Seats2Meet. Erg prettig om met andere ondernemers samen te werken in een motiverende ruimte.

Arnhem Rijnland

In de ochtend heb ik een telefoonafspraak met een vrouw van Slowfoods Rijnland. We gaan kijken of ik een avond een voedingspresentatie kan verzorgen en hoe ik kan bijdragen aan het Smaakevent wat in het najaar, in september weer in Arnhem wordt georganiseerd. Vorig jaar heb ik twee lezigen gegeven en dat was een succes. Op mijn presentatie, die naast de grote presentatie in de zaal naast me plaatsvond waren er bij beide presentaties ongeveer vijftien man aanwezig. Bij een andere presentatie na mij wat over een receptenboek ging was er niemand, waardoor ze helaas teleurgesteld naar huis ging. Dit jaar ga ik in de grote zaal presenteren. Dus ook hier geldt: klein beginnen…

Museum Boerhaave Leiden Ay-Lin-fotoblog-vlaggen

De middag is voor Brusselse Professor Peter Scholliers die in Leiden een lezing gaat geven over eten en het ontstaan van de (Belgische) eetcultuur. Dit houdt hij in Museum Boerhaave en daar ga ik dus van te voren ook een kijkje nemen. Ze hebben namelijk een speciale voedingsexpositie in samenwerking met de universiteit van Wageningen. De lezingen die worden gegeven zijn onderdeel hiervan. Een aanrader.

Magazine Vork en Bouillon!

Exemplaar nummer van Vork, Prikken in de voedselketen een interessant magazine ligt bij me op de deurmat! Het gaat over voeding van boer tot bord. Een artikel van me is gepubliceerd en het staat zelfs op de voorpagina. Het artikel heet Lees voor kip konijn… Het gaat over de nieuwe etiketteringsregels in Nederland die eind december 2014 zijn ingegaan en voedselaansprakelijkheid. Ik vind dat je je wat moet verdiepen in wat je eet en je (eigen) gezondheid. We moeten toch niet zoals in Amerika altijd de schuld geven aan producenten, een soort klant-is-koning cultuur. Dat de etiketteringsregels nu wat duidelijker worden voor ons heeft voordelen maar er zullen altijd geschillen blijven ontstaan door onwetenheid of onverschilligheid van sommigen onder ons.
Bouillon! magazine heb ik ook net in de brievenbus gekregen. Vorig jaar was ik door de Ay-Lin-fotoblog-boeken hoofdredacteur geïnterviewd en ik sta in het voorjaarsnummer met een grote foto van de SBS6-opnames waar ik in mijn boek aan het lezen ben. Voor de foodies onder Vetvrij-lezers is Bouillon! een leuk magazine. Het gaat over eten in Nederland en ook in het buitenland, genieten, restaurants, eetgeschiedenis en eetcultuur.

Deadlines gaan door

Vrijdag is voor mij een werkdag in Houten dus ik zit dan op het kantoor de hele dag aan de kopij te werken die ik voor de deadline van vandaag doorstuur naar de eindredacteur. De kopij heb ik grotendeels klaarliggen dus nu is het wachten op de eerste proefdruk voor de correctieronde, dat is altijd een leuke dag.

Weekend!

Boek

Ik zie in mijn mailbox dat er één bestelling Gezond & Blij zonder diëten via mijn website is binnengekomen. Leuk, lang geleden omdat ik de distributie heb uitbesteed heb aan Centraal Boekhuis wordt er daar besteld. De vrouw woont in Enschede en heeft het in het ziekenhuis gehoord via mijn broer, super zo’n broer. Snel even het boek inpakken en haar label uitprinten en dan na de markt langs Bruna om ze te posten.

Markt Ay-Lin-fotoblog-laptop

Het weekend vaste prik de zaterdagse markt, zoveel mogelijk alle boodschappen vers kopen. Ik heb een hele goede koelkast met een speciale lade die extra koud is. Je kunt verse producten hier extra lang in bewaren, wat een uitvinding! Het blijft echt veel langer goed.

Heerlijke tomatenketchup

Na de markt ga ik eindelijk zelf tomatenketchup maken. Ik heb geen zin meer in de gekochte waar iedereen van zegt dat er veel suiker in zit. Ik heb een mooi recept gevonden in het boek Spice Wise. Zelfs in dit recept van een gezond boek van een meesterchef zou er 300 gram suiker in Ay-Lin-fotoblog-tomatenketchup moeten. Absurd, ik begin met 50 en door steeds te proeven kan ik de zoetheid zelf bepalen. Dat ging snel, na 50 gram ben ik gestopt, het is heerlijk en de zurige smaak van tomaat komt naar boven. Voor mij geen zoete Heinz meer!

Magazines zzz…

Het is alweer een uurtje of vier. Nu tijd om Bouillon! en Vork uitgebreid te lezen en dan in slaap te vallen op de bank. Zzz… heerlijk soezen na een week op pad te zijn geweest.

Heb je een persoonlijke coach nodig waar je niet naar toe hoeft te gaan? Of wil je praktische tips over voeding, gezondheid en je eetgedrag krijgen. Dan is het boek Gezond & Blij zonder diëten een aanrader.

Gezonde Groeten,

aylin

Ay Lin Kho is voedingswetenschapper en schrijver van het boek Gezond & Blij zonder diëten. voor meer informatie bezoek je de website van Ay Lin Kho

1 reactie

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in