Dieet Pro Goedkoopste Gezond of Gevaarlijk?

Maaltijdvervangers en eiwitshakes worden al sinds jaar en dag gebruikt om te helpen bij afvallen. Dieet Pro is zo’n afslankshake die je kunt gebruiken ter vervanging van je maaltijden.

Vloeibare maaltijdvervangers kunnen handig zijn als je snel gewicht wilt verliezen, maar bij langdurig gebruik krijg je last van mogelijke bijwerkingen.

dieetpro kortingcode

Twijfel je nog om dieet pro te gebruiken en wil je de juiste keuze maken? Lees dan eerst dit artikel.

Dit is wat je gaat ontdekken:

 • Welke ingrediënten er zitten in dieet pro
 • De ervaringen van dieet pro gebruikers
 • Of je met dieet pro sneller kunt afvallen
 • 5 nadelen waarom ik afvallen met shakes afraad

Wat is Dieet Pro?

Dieet pro is een merk van Nutri Dynamics dat verschillende voedingssupplementen en producten op het gebied van gezondheid, dieet en sport aanbiedt.

Volgens de leverancier is de dieet pro eiwitshake vrij van koolhydraten, vetten, suikers en gluten. Daarnaast is de afslank shake vezelrijk en bevat het verschillende mineralen en vitaminen.

Samenstelling voedingswaarden per shake
 • 79 calorieën
 • 0,4 gram vet (waarvan 0,3 gram verzadigd)
 • 0,8 gram koolhydraten (waarvan 0,8 gram suikers)
 • 18,2 gram eiwitten
 • 0,08 gram zout

De dieet pro shake is te verkrijgen in de volgende smaken:

 • Aardbei
 • Chocolade
 • Banaan
 • Vanille

Volgens de gebruiksaanwijzing is het de bedoeling dat je dagelijks twee shakes neemt als maaltijdvervanger: 1 shake als ontbijt en 1 shake als vervanging van de lunch. Het dieet pro afslankpoeder kun je mixen met (soja) melk of water.

Dieet Pro Shakes worden al jaren veel gebruikt door mensen die willen afslanken. De ervaringen met Dieet Pro Shakes zijn over het algemeen bijzonder goed en er zijn veel succesverhalen van mensen die veel kilo’s hebben verloren. Om die reden zijn we dieper in de Pro Dieet shakes gedoken. Wij zetten de belangrijkste Dieet Pro Shakes ervaringen op een rijtje en onderzochten hoe deze ervaringen tot stand komen. Dit doen we door de werking van Dieet Pro te analyseren.

Dieet Pro Shakes Ervaringen

Op het internet staan talloze Dieet Pro ervaringen. Zo kreeg het dieet veel publiciteit toen zangeres Lisa Lois bekend maakte dat zij dertig kilo had verloren. In een lange post op Facebook legde zij uit dat zij dat het gedaan door veel te sporten en door het gebruik van de Dieet Pro Shakes. Een van de pluspunten die Lisa Lois benoemt is dat een shake slechts 79 calorieën bevat, mits je deze alleen met water gebruikt.

Weinig calorieën

Dat een Dieet Shake Pro maar 79 calorieën bevat is goed nieuws. Als je verder gezond eet, betekent het namelijk dat je lichaam een tekort aan energie heeft uit voedingsstoffen. Dit tekort is de basis van het afvallen. Je lichaam kan op twee manieren met dit tekort omgaan. Óf je lichaam gaat je vetreserves gebruiken, óf je lichaam gaat de spiermassa opeten. In beide gevallen verlies je gewicht, maar we willen uiteraard graag dat ons lichaam, onze spiermassa intact laat. (bron)

Wil je Afvallen met Shakes  dan zijn de shakes van Dieet Pro een prima keuze. De Dieet Pro Shakes bevatten bijna uitsluitend eiwitten en dit beschermt je spiermassa terwijl je afvalt. Je spieren worden voldoende gevoed door de eiwitten en in plaats daarvan kiest jouw lichaam ervoor om vet te gaan verbranden. Dit heeft twee voordelen. Allereerst wil je het vet verbranden om dit het grootste probleem oplevert voor je figuur. Ten tweede wil je de spiermassa in stand houden omdat je spieren ook in ruste een aantal calorieën verbruiken. (bron)

Bewezen Werking van Eiwitten

De werking van de Dieet Pro Shake is hiermee dus gebaseerd op bewezen principes. Het gebruik van eiwitten heeft daarnaast nog een aantal voordelen als je gewicht wilt verliezen. Zo zorgen de eiwitten voor een verzadigd gevoel. Dit zorgt ervoor dat je later op de dag minder snel een hongerig gevoel krijgt.

Dit heeft verschillende oorzaken. Zo is uit onderzoek gebleken dat een eiwitrijk ontbijt ervoor zorgt dat je later op de dag minder heftig reageert op verleidingen. Dit is zeker handig als je een dieet volgt met shakes die niet altijd even smakelijk zijn. Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat je bloedsuikerwaarden minder schommelen. Als je bloedsuikerwaarden laag zijn, kan dit betekenen dat je honger krijgt. (bron)

Meer dan alleen de shake

Een andere uitgebreid beschreven Dieet Shakes Pro ervaring is die van (ook toevallig) Lisa. Lisa verloor in een periode van zes weken 15 kilo. Zij is 1.70 lang en woog 84 kilo toen zij startte met het gebruik van de Dieet Pro Shakes. Zes weken later woog zij 69 kilo De ervaringen van Lisa maken duidelijk dat het belangrijk is om het dieet van de Pro Dieet Shake te combineren met andere maatregelen op het gebied van voeding.

Lisa gaf bijvoorbeeld aan dat de inname van extra vezels heel goed hielp. Dit zorgt er namelijk voor  dat je stoelgang goed op peil blijft. Dit helpt uiteindelijk weer bij het verliezen van gewicht, maar het zorgt er ook voor dat je je een stuk beter voelt omdat je lichaam afvalstoffen sneller kwijt kan. Daarnaast heeft je lichaam de extra vezels wel nodig, omdat de shakes van zichzelf weinig voedingsvezels bevatten.

Vitaminen

Daarnaast had Lisa veel baat bij het gebruik van multivitaminen. Dit is vermoedelijk om dezelfde reden als bij de voedingsvezels. Omdat de shake veel eiwitten bevat en niet zoveel andere vitaminen en mineralen is het erg zinvol deze extra in te nemen via supplementen. Op het moment dat je te weinig vitaminen en mineralen binnen krijgt, is de kans groter dat je een hongergevoel houdt. Vooral als je ’s avonds honger krijgt is het makkelijk om iets ongezonds te gaan eten.

Slim Combineren

Een goede strategie om extra vezels of vitaminen binnen te krijgen is om dit te combineren met de shake. Je kunt bijvoorbeeld wat granen toevoegen aan je shake of een lekkere groenteshake maken. Op deze manier kun je niet alleen variatie aanbrengen in de smaak van de shake, je krijgt ook veel extra voedingsstoffen binnen.

Het jojo-effect

Een van de grootste nadelen van het  een jojo-effect op het moment dat ze stoppen met het gebruik van de Dieet Pro Shakes. Dit kan veroorzaakt worden doordat er te snel afgebouwd wordt. Als je in een keer stopt met het gebruik van de shakes is de kans aanwezig dat er snel weer een aantal kilo’s bij komen. Het advies is dan ook om het gebruik van de shakes langzaam af te bouwen en om in plaats hiervan eiwitrijke producten (zoals bijvoorbeeld eieren, vlees of vis) en groenten te eten. Op deze manier blijf je dicht bij de voeding die je binnen krijgt tijdens het shakedieet. Overigens is het jojo-effect een stuk minder dan bij crash-diëten omdat je je spiermassa wel volledig in stand houdt.

Hoe werkt Dieet Pro?

Geadviseerd wordt om dagelijks twee dieet pro shakes te nemen, als vervanging van het ontbijt en de lunch. Het avondeten mag je zelfs bepalen, mits het gezond is.

Door maaltijden te vervangen met shakes zal je dagelijks een calorietekort creëren. Op deze manier zou je in theorie moeten afvallen en je streefgewicht kunnen bereiken zonder te sporten.

Als je eenmaal bent afgevallen en je streefgewicht bereikt hebt, dan kun je van twee pro dieet shakes naar slechts één shake per dag gaan als maaltijdvervanger.

Hiermee creëer je nog steeds een klein calorietekort en voorkom je dat je automatisch terugvalt op je oude, ongezonde voedingspatroon en in korte tijd weer enkele kilo’s bijkomt (het bekende jojo-effect van een crash dieet).

 

Shakes kunnen geen gezond voedingspatroon vervangen

De dieet pro shake is bedoeld om een of twee maaltijden per dag te vervangen.

Maar sommige mensen zien dieet pro de perfecte voedseloplossing.

Waar ze niet bij stil staan is dat deze shake onvoldoende vezels en micronutriënten bevat die mensen nodig hebben om gezond te kunnen functioneren.

Alleen zeer zwaarlijvige personen die tientallen kilo’s aan lichaamsgewicht moeten verliezen, hebben baat bij een crash dieet dat volledig bestaat uit speciaal vervaardigde shakes.

Afvallen met shakes verstoren het hormoonevenwicht

Afvallen met shakes om een calorietekort te creëren, zorgt voor lichamelijke stress.

Dit komt omdat de balans van belangrijke hormonen in je lichaam wordt verstoord.

Een drastische vermindering van calorieën gedurende een aantal weken leidt bij vrouwen tot een flinke verhoging van het stresshormoon cortisol (bron).

Behalve vermoeidheid en prikkelbaarheid door een calorietekort, is het ook ontzettend moeilijk om iedere dag weer te vechten tegen die vervelende hongergevoelens en de verleiding van ongezonde voeding.

Dieet pro geen oplossing voor de lange termijn

Dieet pro bevat veel eiwitten, wat een van de belangrijkste voedingstoffen is voor gewichtsverlies.

Een hoge eiwitinname leidt tot meer verzadiging, waardoor je automatisch minder calorieën eet (bron).

Op die manier zijn de shakes van dieet pro een handige manier om in korte tijd veel gewicht kwijt te raken. Ze zijn alleen geen volwaardige maaltijdvervanger.

De shakes mogen dan wel belangrijke voedingstoffen bevatten, ze kunnen nooit een volledig gezonde maaltijd vervangen met volwaardige voeding.

Onbewerkte natuurproducten bevatten bovendien antioxidanten, plantaardige ingrediënten en enzymen die moeilijk allemaal potje kunnen worden gestopt.

Sommige eiwitshakes bevatten wel vezels, maar aanzienlijk minder dan de hoeveelheden die voorkomen in fruit, groenten en peulvruchten.

Shakes verhelpen ongezonde eetgewoonten niet

Shakes worden vaak gezien als een soort van ‘shortcut’ om snel resultaat te zien.

Maar over het algemeen werkt een crash dieet gebaseerd op shakes niet.

Afvallen met shakes kan werken om snel af te vallen, maar ze dwingen je niet om je oude manier van eten te veranderen.

Succesvol afvallen en je streefgewicht behouden vereist namelijk langdurige veranderingen op het gebied van alcohol, voeding en beweging.

Als je gewoon weer terugkeert naar je oude ongezonde eetgewoonten, nadat je bent gestopt met het drinken van shakes, dan is de kans groot dat je weer aankomt in gewicht.

Neem je eetpatroon onder de loep en bekijk welke slechte gewoontes je kunt veranderen. Alleen op die manier blijf je op gewicht.

Leven op vloeibare voeding is onverantwoord

Op het moment dat je iets lekkers ruikt en een gezonde, smakelijke maaltijd op tafel ziet, dan komt het verteringsproces op gang.

Je begint honger te krijgen en je hormonen geven aan dat je iets moet eten.

Dit proces werkt echter niet als je een pro dieet shake voor je neus krijgt. Een groot deel van dit probleem is dat vloeibare diëten vezels missen. De vezels die er vaak zijn ingestopt, ter compensatie, zijn in de meeste gevallen onvoldoende.

Volledig leunen op vloeibare voeding, zoals maaltijdvervangers en eiwitshakes, is onverantwoord en kan op den duur leiden tot allerlei tekorten het verstopt raken van je darmen. Vezels stimuleren immers de darmbeweging en nemen water op. Dit draagt bij aan een zachte stoelgang en voorkomt ontstoppingen.

Bij mensen met een chronische nierziekte kan een hoge eiwitinnname zelfs leiden tot nierfalen (bron).

Ervaringen met dieet pro

De ervaringen van gebruikers van dieet pro zijn grotendeels positief. Op verschillende fora valt te lezen dat mensen flink wat kilo’s zijn kwijtgeraakt met de shakes.

Tevens geven veel gebruikers van dieet pro aan dat ze hun koolhydrateninname sterk hebben verminderd en meer zijn gaan bewegen. Gezonder eten door een voedingspatroon te volgen dat koolhydraten beperkt leidt in de meeste gevallen automatisch tot gewichtsverlies. Niet zo gek dus dat deze groep veel gewicht verloor.

Grote kans dat je hetzelfde effect zou hebben bereikt met deze gezonder levensstijl, zonder de shakes van dieet pro.

Dieet pro waar te koop

Dieet pro producten worden op verschillende websites aangeboden en zijn makkelijk te bestellen.

Er bestaan verschillende soorten afslank shakes die kunnen worden gebruikt als maaltijdvervanger. Nu moet gezegd worden dat de voedingswaarde van veel populaire huismerk uit enkelvoudige koolhydraten (suikers) bestaat. Dat is ontzettend slecht natuurlijk als je doelstelling is om vet te verbranden.

Dieet pro ingrediënten

Als je kijkt naar de ingrediënten van dieet pro dan blijkt het een van de betere merken te zijn als je wilt afvallen met shakes. De dieet pro shakes onderscheiden zich vooral door een hoog gehalte aan eiwitten en weinig koolhydraten.

Wat de meest succesvolle diëten op de markt met elkaar gemeen hebben is dat ze zich vooral richten op voedsel in plaats van het tellen van calorieën. Het is vanzelfsprekend dat het aantal calorieën dat je eet belangrijk is voor het behouden van je gewicht. Maar calorieën drastisch verminderen door alleen shakes te drinken en geen rekening te houden met wat je binnen krijgt, werkt zelden effectief op de lange termijn.

Op basis van de Pro Dieet Shakes ervaringen is duidelijk dat het dieet over het algemeen zeer goed wekrt. Dit komt ook uit allerlei onderzoeken die gedaan zijn naar de shakes. Er is een goede wetenschappelijke basis dat het gebruik van eiwitshakes helpt om snel gewicht te verliezen. Wel is er hierbij meer nodig dan alleen de shakes. Het gebruik van voedingssupplementen, zoals bijvoorbeeld extra vezels en vitaminen en mineralen helpt om gewicht te verliezen.

Daarnaast is het van belang dat je anders gaat eten dan voorheen nadat je gestopt bent met de Pro Dieet Shakes. Dit klinkt logisch, maar bij veel mensen gaat het hier mis. Als je te abrupt stopt met de shakes of als je terugvalt in oude eetpatronen, dan is de kans heel groot dat je gaat jojo-en. Als je stopt met het gebruiken van de Pro Dieet Shakes, doe dat dan geleidelijk en eet vooral veel eiwitrijke producten en groente.

Groeten,

eline

RECENSIES OVERZICHT
Algehele Waardering
Vorig artikelBuniduo Gel Comfort – Reviews en ervaringen
Volgend artikelTros Radar Ketox24 Korting en Aanbiedingen
dieet-pro-gezond-gevaarlijkWat de meest succesvolle diëten op de markt met elkaar gemeen hebben is dat ze zich vooral richten op voedsel in plaats van het tellen van calorieën. Het is vanzelfsprekend dat het aantal calorieën dat je eet belangrijk is voor het behouden van je gewicht. Maar calorieën drastisch verminderen door alleen shakes te drinken en geen rekening te houden met wat je binnen krijgt, werkt zelden effectief op de lange termijn.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in