“Dieetpleister slecht voor de gezondheid”

In de VS reageren ze enthousiast op een nieuw middel in de strijd tegen overgewicht. Slim Form Patch belooft kiloverlies zonder aangepast dieet. Maar professor Luc Van Gaal (UZA) waarschuwt voor de gevaren van deze dieetpleister.
De Slim Form Patch bevat extracten van blaaswier met een hoog gehalte aan jodium. Dat beweert via het schilklierhormoon in te werken op onze stofwisseling, waardoor het lichaam meer vet gaat verbranden. Tegelijk zou de pleister het hongergevoel stillen, waardoor je ’vanzelf’ minder voedsel opneemt.

Maar klopt hier ook wat van? ”Deze aanpak is ronduit gevaarlijk”, waarschuwt professor Luc Van Gaal, diensthoofd diabetologie van UZA.

Hyperactieve schildklier

”Overgewicht betekent een teveel aan vet dat moet worden weggewerkt door een aangepast dieet en een gezonde levenswijze. Deze pleister wil zogezegd het metabolisme stimuleren door de schildklier te verzadigen met jodium. Dat kan voor hyperactiviteit van de schildklier zorgen waardoor niet zozeer de vetmassa maar vooral magere massa zoals spieren en vocht wordt aangetast.”

“Risico’s zijn niet te onderschatten”

“Als je weet dat ons hart de belangrijkste spier is, zijn de risico’s niet te onderschatten. Zeker voor mensen die al een slecht werkende schildklier hebben. Er bestaan in de wetenschappelijke literatuur ook geen eensluidende adviezen dat zo’n aanpak via het schildklierhormoon obesitas zou bestrijden.”

bron: gva.be

1 reactie

  1. Ik kom er nu achter dat ik een abonnement heb op de pleisters, maar ze werken bij mij voor geen meter, wil dan ook via deze weg mijn abonnement bij deze opzeggen. Hopelijk is het voor jullie kant duidelijk en geen problemen voor mijn kant zal opleveren.

    Vriendelijke groeten
    José

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in