Dieetvoeding Prijsvergelijking

Een eiwitdieet is enorm populair, zeker nadat een aantal Bekende Nederlanders probleemloos vele kilo’s zijn afgevallen met behulp van eiwitrijke en koolhydraatarme diëten. Veel mensen kiezen voor een van de grote merken zoals Prodimed en Powerslim, maar net zoals in de supermarkt betaal je bij deze producten ook voor de naam.

Alternatieve Dieetproducten

Wil je geld besparen? Dan heb je de keuze uit een aantal alternatieven, maar zijn deze producten kwalitatief vergelijkbaar met de A-Merken? Hier kan ik kort over zijn, de grondstoffen van de alternatieve producten zijn hetzelfde als van de A-Merken. Met andere woorden, je betaald uitsluitend voor de merknaam en eventueel een stukje begeleiding. Zeker als je op dit moment een (duur) A-Merk gebruikt, en uitsluitend de producten nodig hebt om je streefgewicht te bereiken, dan is het zeker het overwegen waard om over te stappen om over te stappen op een beter betaalbare variant.

Welk product moet ik kiezen?

Heb je de keuze gemaakt om afscheid te nemen van de dure A-Merken, en over te stappen op alternatieve dieetproducten, dan komt de volgende vraag: “welke producten moet ik bestellen” ?

Er zijn op dit moment een aantal betrouwbare bedrijven die kwalitatief goede producten leveren, en ook qua service en leveringsvoorwaarden niet voor elkaar onderdoen. Ik heb ze voor je op een rij gezet:

Zoals gezegd, wat kwaliteit betreft zijn deze merken, net zoals de A-Merken vergelijkbaar, tijd om naar de prijs te kijken. Ik heb van alle merken dezelfde producten opgezocht en de prijs in de onderstaande tabel verwerkt.

Vergelijkingstabel Dieetproducten *

Product Prijzen
Dieet2go Proti-slank Novashop Delgadoo
Muesli Choco Caramel 1,79 1,89 1,89 1,89
Milkshake aardbei 1,79 1,89 1,89 1,89
Soja bolletjes bbq 1,89 1,99 2,54 2,50
Wafel aardbei 2,35 2,45 2,45 2,50
Appel Yoghurt reep 1,89 1,99 1,99 1,99
Havermout Appel/Kaneel 1,69 1,89 1,89 1,75
Caramel pinda crunchreep 1,59 1,99 1,99 1,99
Chocolademelk 1,79 1,89 1,89 1,89
Omelet Kaas 1,69 1, 89 1,89 1,89
Champignonsoep 1,79 1, 89 1, 89 1, 89
Pannenkoek naturel 1,79 1, 89 1, 89 1,89
Crackers naturel 3,69 3,95 3,99 3,89
Crackers naturel 3,69 3,69 3,69 3,69
Brownie 0,55 0,65 0,65 0.85
Madeleine 0,55 0,65 0,65 0,85
TOTAAL 28,53 30,59 31,44 30,50

10% Extra Korting

Zoals de tabel aantoont zijn de producten van Dieet2go het beste geprijsd. Op dit moment is er een kortingscode actief die recht geeft op 10% extra korting bij Dieet2go waardoor het prijsverschil nog groter wordt. Ook voor Protislank is er een kortingscode actief!

 • kortingscode 10% Dieet2go: xh8bks12 
 • kortingscode €2,50 Protislank: 2522
 • gratis verzenden Protislank: ZENDGRATIS

Voor Novashops en Delgadoo zijn op dit moment helaas geen kortingcodes actief.

Eiwitrijk en Koolhydraatarm

Een eiwitrijk en koolhydraatarm dieet  is effectief in vergelijking met andere diëten omdat opgeslagen vetten worden verbrand als energieverbranding. Twee dagen na het starten van het dieet zijn de koolhydraatreserves op, en wordt je energie de eiwitten gehaald die je door de eiwitrijke producten zoals shakes, repen en snacks binnenkrijgt. Eiwitten zijn minder makkelijk om te zetten in energie dan koolhydraten. Het resultaat is dat je lichaam zich wenden tot de opgeslagen energiereserves (vetten) op plekken waar je liever geen lichaamsvet wil hebben (buik, billen en benen)

Gezonde Snacks

Als je aan het aanvallen bent, is de kans groot dat je ook meer beweegt dan normaal, terwijl je minder eet. Hierdoor is het mogelijk dat je toch op een bepaald moment een hongergevoel krijgt. Dat wil je natuurlijk voorkomen, want dat kan leiden tot snoepen of meer eten. Door elke dag logo-facebook-dieet2go 5 eetmomenten te nemen kun je dit al grotendeels voorkomen. Eén van die eetmomenten kan bijvoorbeeld zijn dat je een gezonde snack eet. Gezonde snacks zijn bijvoorbeeld groente en/of fruit. Zorg daarom dat je altijd minimaal één gezonde snack bij je hebt. Veel soorten fruit en groente kun je gemakkelijk in je tas meenemen en kun je waar en wanneer je wilt gewoon rauw opeten. De meeste supermarkten hebben tegenwoordig meerdere soorten gezonde snacks in hun assortiment, zodat er keuze genoeg is. Let er daarbij altijd wel goed op dat je “gezonde snack” ook echt gezond is. Als er ergens bijvoorbeeld 0% vet in zit, betekent dat niet automatisch dat het ook direct gezond is, want er kan bijvoorbeeld wel heel veel suiker in zitten en dat is weer niet gezond.

Voordelen van een Eiwitdieet

 • Veilig en medisch onderbouwd
 • Zorgt voor een goede stofwisseling
 • Werkt bloeddrukverlagend
 • Door de beperkte vet inname werkt het cholesterol verlagend
 • Het eiwitdieet zorgt voor een stabiele bloedsuikerspiegel
 • Geschikt voor patiënten van diabetes type 2
 • Verminderd gewrichtsklachten
 • Tast de spiermassa niet aan
 • Snel resultaat
 • Eenvoudig  vol te houden

Eet langzaam

Zorg dat je tijdens die 5 eetmomenten per dag niet te snel eet. Door langzaam te eten zullen je maag en je hersenen meer tijd hebben om alles goed met elkaar af te stemmen. Ook het gevoel dat je verzadigd bent wordt op deze manier beter afgestemd. Door (te) snel te eten kan het zijn dat je maag al vol zit, maar je hersenen dat signaal nog niet hebben ontvangen, waardoor je blijft eten en dus teveel zult eten. Je bent je op dat moment eigenlijk aan het ‘overeten’. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Dit kun je dus simpelweg voorkomen door langzaam te eten. Je hersenen zullen dan eerder, dus bij minder eten, al het signaal krijgen dat je geen honger meer hebt. Je eet dus automatisch minder, waardoor je ook minder calorieën tot je neemt en je dus minder hoeft te verbranden om daadwerkelijk af te vallen. Doordat je op meerdere moment per dag eet is de tijd tussen de maaltijden ook veel kleiner, waardoor de kans dat je echt een hongergevoel krijgt veel kleiner is.

Wil je meer weten over het eiwitdieet, of heb je andere vragen op het gebied van dieet, voeding en gezondheid? Laat dan een reactie achter via het reactieformulier. Je kunt kosteloos advies vragen aan een van de deskundigen van vetvrij.com

Gezonde Groeten,

sanne

* prijsmeting 03/06/15

1 reactie

 1. Is het kwalitatief echt allemaal hetzelfde? Ook als ik het ga vergelijken met de grote merken zoals Powerslim en Prodimed?

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in