Vet Cool! Dikke tieners krijgen cursus in de bollenstreek

De diėtisten van Valent starten op woensdag 10 september in Sassenheim met hun nieuwe cursus Vet Cool!! Deze cursus is bedoeld voor tieners van 12 t/m 18 jaar met (de neiging tot) overgewicht en bestaat uit 8 bijeenkomsten in de Valent-lokatie aan de Hoofdstraat 88 in Sassenheim.

Het aantal tieners met overgewicht is de laatste jaren enorm gestegen. De diėtisten hebben deze cursus gemaakt om de tieners te helpen met het ontwikkelen van een gezonde leefstijl.  De cursus wordt met een verwijsbrief van de huisarts, vergoed vanuit de basisverzekering.

Jong en zwaar
Waar geven tieners hun zakgeld aan uit? Of het geld van hun bijbaantje? Wat eten of drinken ze als ze gaan stappen? Of als ze met vrienden op pad gaan? Wat eten en drinken ze thuis? Vandaag de dag worden we met z’n allen steeds zwaarder. Het  percentage tieners met overgewicht en obesitas is van 1997 tot 2004 verdubbeld. Overgewicht brengt veel gezondheidsrisico’s met zich mee, zoals hart- en vaatziekten, diabetes, gewrichtsklachten en/of psychische klachten. De risico’s hierop kunnen worden beperkt met een gezond gewicht.

Gezonde leefstijl

Waarom een cursus voor tieners? Tieners krijgen zelf meer inspraak, hebben hun eigen verantwoordelijkheden en leren onafhankelijk te zijn. Tijdens de cursus leren zij in groepsverband wat een gezond eet- en leefpatroon is. Maar met alleen kennis zijn we er nog niet. De huidige leefstijl moet dan nog wel veranderd worden. De diėtisten geven de tieners genoeg handvatten om zelf de leefstijl te kunnen en willen wijzigen. Maar tijdens de cursus kunnen de tieners ook elkaar stimuleren en ervaringen uitwisselen. Voor de ouders wordt een informatiebijeenkomst gegeven, want de kinderen kunnen het niet alleen. Met steun van de ouders zullen de kinderen een beter resultaat bereiken.

Cursusinhoud

In de cursus wordt aandacht gegeven aan wat gezonde voeding is en wat een gezond gewicht is. Specifiek wordt ingegaan op productkennis. Naast advies over voeding komt het belang van bewegen aan de orde. Verder is het ontzettend belangrijk om te leren hoe de tiener om kan gaan met moeilijke momenten tijdens en na het lijnen. Hoe zit het met tussendoortjes en feestjes? Ten slotte zullen de diėtisten het hebben over zelfwaardering. Dit aspect is ontzettend belangrijk voor een tiener.

Aanmelding

Woensdag 10 september start de cursus starten. Vet Cool bestaat uit 8 bijeenkomsten die om de week zullen plaatsvinden. Tijdstip: 15:30-17:00 uur. Plaats: Hoofdstraat 88  in Sassenheim. Voor deelname of meer informatie kunt u mailen naar[email protected]Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken of bellen naar 071 409 33 33. De cursus wordt met een verwijsbrief van de huisarts, vergoed vanuit de basisverzekering.

bron: deteyding.nl

1 reactie

  1. Vorig jaar heeft Valent een cursus gegeven, genaamd Vet Cool. deze zal dit jaar niet worden opgepakt, zo begrijp ik uit contact met valent. Wordt er mogelijk nog een andere cursus gegeven in de regio Leiden.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in