Dit Is Geen Dieetboek Teun van de Keuken

Dit Is Geen Dieetboek is het nieuwe boek van Teun van de Keuken. In dit boek gaat hij uitgebreid in op meerdere diëten en probeert hij deze ook zelf uit. In deze review lees je alles over dit boek en wat je uit het boek leert.

dit is geen dieetboek gratis download

Dit Is Geen Dieetboek korte samenvatting

In Dit Is Geen Dieetboek gaat Teun van de Keuken op zoek naar de waarheid achter verschillende diëten. Hij probeert maar liefst zeven verschillende diëten uit. Dit zijn de aloude Schijf van Vijf, keto, sport, vegan, intermittent fasting, een sapkuur en het puntendieet.

Over alle verschillende diëten lees je hoe het werkt en wat de basisverschijnselen zijn. Teun geeft concrete tips bij elk dieet en waarschuwt ook voor de belangrijkste valkuilen.

Het is leuk om te weten dat Teun alle diëten heeft uitgeprobeerd, soms tot grote verbazing van zijn gezin. Zo kreeg hij een flinke uitbrander van zijn vrouw toen hij een courgette wilde wegen voordat die in de pan verdween.

Aan het eind van het boek komt Teun tot de conclusie dat hij nooit meer wilt diëten. Dit komt omdat het veel discipline vraagt van hem en zijn gezin.

GRATIS Dit Is Geen Dieetboek

We mogen 10 exemplaren van Dit Is Geen Dieetboek weggeven. Geef aan waarom jij een boek wil winnen en wie weet ligt er binnenkort een exemplaar in je brievenbus.

Klik hier en doe mee met deze prijsvraag

Wie is Teun van de Keuken?

teun keuken dieetboek
teun keuken dieetboek

Teun van de Keuken is bekend van televisieprogramma’s als de Keuringsdienst van Waarde. Daarnaast stond Teun aan de wieg van het chocolademerk Tony’s Chocolonely.

Van de Keuken schreef eerder twee andere boeken. De Supermarktsurvivalgids en Puur en Eerlijk. Deze gaan vooral over hoe mensen verleid worden om veel en dure producten te eten.

Dit Is Geen Dieetboek recensie

Een van de leukste dingen aan dit boek is dat Teun de verschillende diëten allemaal geprobeerd heeft. Dit heeft hij gedaan, ondanks dat er geen grote noodzaak was (zijn gewicht was iets hoger dan eerder). Hij deelt de ervaringen met alle diëten. Tijdens het volgen van deze diëten komt hij hele zware momenten tegen, maar af en toe voelt hij zich ook heel euforisch omdat hij resultaat boekt.

dit is geen dieetboek online
dit is geen dieetboek online

Zoals je van Teun gewend bent, ontleedt hij de diëten ook tot op het bot. Dit doet hij samen met wetenschappers. Zo maakt Teun gehakt van het sapdieet, dat volgens hem van de onzin aan elkaar hangt. Dit is ook terecht (bron). Ook de aloude Schijf van Vijf is volgens hem (en ook volgens andere wetenschappers) niet meer van deze tijd (bron).

Uiteindelijk is het boek vooral leuk om te lezen, maar de ervaringen van Teun zijn slecht toe te passen op andere mensen. Er zijn bijvoorbeeld veel mensen die wel erg succesvol afgevallen zijn door een combinatie van intermittent fasting en keto (bron). Dat Teun had lastig vindt om deze diëten goed vol te houden, zegt niets over andere mensen.

Wat kost Dit Is Geen Dieetboek? dit is geen dieetboek gratis download

Dit Is Geen Dieetboek van Teun van de Keuken is te bestellen bij alle grote boekhandels. Je treft het boek ook aan bij de betere boekhandel bij jou in de buurt. Je betaalt €13,99 voor een e-boek of €22,99 voor een paperback.

Conclusie

We zijn aan het eind van deze Dit Is Geen Dieetboek recensie gekomen. Ons eindoordeel over dit boek is dat het erg vermakelijk is om te lezen, maar dat de ervaringen van Teun niet voor iedereen van toepassing hoeven te zijn. Teun geeft bijvoorbeeld aan dat hij nooit meer wil diëten, omdat het teveel vraagt van hem en zijn gezin. Dat is prima, maar er zijn veel mensen die wel erg gemotiveerd zijn om hun overtollige kilo’s kwijt te raken.

Het is uiteraard wel goed dat Teun in dit boek ook naar het wetenschappelijk bewijs voor verschillende diëten heeft gekeken. Het boek helpt je dan wel om een voedingspatroon te vinden dat jij kunt gebruiken om af te vallen.

1 reactie

  1. Heeft u nog een gratis boek van Teun vd Keuken, zoja zou ikgraag er 1tje willen ontvangen, ben volop bezig met gezond te eten, en volg bijna alle programma’s daarover ook de keuringsdienst van waarde, en afgelopen week de prijsknaller ….

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in