Documentaire: ‘Rauw’ en ‘Rauwer’ Anneloek Sollart

Dinsdag was Tom Watkins (11) met zijn moeder Francis Kenter te gast bij De wereld draait door. Moeder Francis Kenter vertelde vol trots dat ze al 5 jaar uitsluitend rauw voedsel nuttigt. De Moeder van Tom is ervan overtuigd dat alle antibiotica en groeihormonen in vlees en zuivel slecht zijn voor een mens. Daarom eten ze alleen rauwe groenten, fruit en noten. Ook haar zoon Tom kreeg de afgelopen vijf jaar uitsluitend rauw voedsel voor zijn kiezen. Hij gaf aan dat zijn eten bij hoge uitzondering een beetje lauw was als het te lang in de blender heeft gezeten. Het eten van Rauw voedsel, ook wel raw food genoemd is al langer bekend. Over het feit of het eten van rauw voedsel gezond is lopen de meningen uiteen.

Na ‘Raw’ komt ‘Rawer’

De documentaire Raw of Rauw was te zien in 2008. Nu, vier jaar later is er een vervolg met de titel Rawer. Destijds werd in een aangrijpende documentaire het leven van de 11 jarige Tom vastgelegd door documentairemaker Anneloek Sollart. Vier jaar later, in 2012, heeft Anneloek een vervolg gemaakt op de eerste documentaire. Bekijk de intro van Rawer uit 2012.

Jouw mening over Rawfood

Wat is jouw mening over Rauw Eten en het feit dat Mevrouw Kenter haar zoontje ook rauw eten voorschotelt? Geef hier een reactie of lees de reacties van anderen.

De documentaire Rauw het fragment uit DWDD en een Engelstalig interview met Tom Watkins kun je hieronder bekijken.

Bekijk de documentaire: “Rauw”

De documentaire “Rauw” is gemaakt door Annelouk Sollaart en maakt deel uit van de serie “Overleven in Nederland” welke in de jeugdprogrammering van [email protected] staat. “Overleven in Nederland” is een serie documentaires over de unieke veerkracht waarmee kinderen zich aan de meest ongewone situaties kunnen aanpassen. Op 26 maart is deze documentaire onder de naam “Rauw” uitgezonden bij [email protected]

Tom en Francis bij DWDD

het interview begint na 5 minuten en 30 seconden

Tom is, één van de zeer weinige jongens die rauw eet. Een dieet dat voorschrijft dat eten niet wordt gekookt, gebakken of verhit. Geen vlees, vis, brood, rijst of pasta, geen kaas, eieren of melk, wel fruit, noten, groente en zaden. Tafelgast Hugo Borst laat duidelijk merken dat hij het niet eens is met de opvoeding van moeder Francis.

Bekijk hier een Engelstalige documentaire met Tom Watkins

Tijdens dit Engelstalige interview zie je de drie “raw-food-kids” Tom Watkins, Blake Clement en Julan

Bekijk ook de volgende vegetarische boeken

De dunne vegetariër
De dunne vegetarier
Antoinette Hertsenberg

Vegetarisch koken met kinderen
Vegetarisch koken met kinderen
Marja Baseler

Meer informatie over Rauwe Voeding kun je vinden via de onderstaande websites:

RauweVoeding.nl
RawFoodSuccess.com (engelstalig)

266 Reacties

 1. Goeie docu! Die Hugo Borst weet er geen fuck vanaf, das duidelijk.
  Ik sta volledig achter Francis, en aan zijn groei te zien heeft het in dat opzicht niks uitgemaakt. Ik zou willen dat mijn moeder dit wist 22jaar geleden.
  Zelf heb ik jarenlang mijn eigen landbouw verzorgt, en mis de heerlijke groente nu wel.
  Maareh, Francis weet je wel dat groente uit de winkel (ook de gem. biologische) vol met resthormonen en restantibiotica uit de meststoffen zit?

 2. Even biologieles gaan nemen Nina. Dan leer je dat olifanten op paarden lijken en dus 0,0 overeenkomst met ons hebben, om over schildpadden nog maar te zwijgen.

 3. alleen rauw eten kan heus wel, kijk maar naar olifanten en schildpadden die eten ook alleen rauw :) niet zo met de economie meegaan he :) en dat het kind nog steeds op 9 jaar lijkt wilt dat niet zeggen dat dat niet goed is? blijkbaar heeft de moeder gelijk, raw eten BLIJF je inderdaad jong en gezond :) dat in nederland meisjes van 17 jaar al op 25 jaar lijken door alcohol gefriturrd eten etc..

 4. Daar zullen ze zeker geen last van hebben, maar er kunnen, door dat eenzijdig voedsel, wel andere kwalen naar boven komen, zoals botontkalking, groeistoornissen, tandproblemen, e.a.
  Als U al hebt gezien, hoe Francis eruit ziet, dat kan nooit gezond zijn, zowel geestelijk als lichamelijk niet.
  Op zijn tijd kan rauwkost best gezond zijn, maar 3x per dag, vind ik overdreven.
  Gevarieerd eten via de schijf van 5 zou nog beter zijn.

 5. waarom is iets wat anders is bijvoorbaat niet goed .. ik denk persoonlijk dat er wel waarheid in deze rauwe voedsel teorie zit..ik denk dat de moeder en haar zoon geen last zullen hebben van hoge bloedruk,,last van verstopte bloedvaten,galstenen of wat dan ook ik heb zelf 4 kinderen en ze mogen van mij eten wat ze lekker vinden..maar ik zeg ook eet niet teveel van dit niet te veel van dat want je word te dik en dat komt ook door dat er teveel bende in het eten word gespoten ik denk persoonlijk dat het wel goed is en dat je met deze levens wijze wel gezond leeft dat anderen dat vreemd vinden of raar dat is hun probleem …. het enige wat mijn heel moeilijk lijkt is variatie te vinden in het maken van de rauw schotels. en ik hou wel van een bakje warme t hee dat mag dan zeker niet nou gezonde moeder en zoon ik hoop dat het de juiste keuze is groetjes mevr menckeberg…

  • nee van dat niet ,maar wel een gebrek aan vitamine d calcium ,calium ,foliumzuur en darmen.
   ik heb zo gegeten maar al mijn bloedwaardes waren slecht en botontkalking door te kort. op het moment dat men toch een keer een boterham pakt op de eerste hulp omdat de darmen dat nu niet meer aankunnen.

 6. Aan Francis (en ieder ander die dit dieet volgt) wil ik, los van mijn mening over dit dieet, alleen even zeggen: wees alstjeblieft alert erop dat je niet ALLE groenten rauw kunt eten, zoals peulgroenten en bonen. Het is algemeen bekend dat hier giftige stoffen inzitten die teniet worden gedaan door ze te verhitten. Verder denk ik dat dit raw food dieet lang niet het ergste van de wereld is. Al ben ik zelf wel voorstander van zuivel, maar liefst dan wel in z’n zuivere vorm, direct van de (biologische) boer.

  • Nergens in de docu wordt vermeld dat de moeder Tom thuis houdt vanwege de angst dat hij zich niet aan zijn dieet zal houden. Hij werd erom gepest en wilde daarom niet meer naar school.

   Het commentaar van de artsen over zijn vermeende lengte is m.i. ook flauwekul, je kunt niet van te voren weten hoe lang je wordt, alle onderzoeken en metingen ten spijt. En dat weet ik uit ervaring, want ik heb ook (te) kleine kinderen die afweken van de groeicurve en onderzocht zijn. Wij hebben altijd heel normaal en volgens de richtlijnen van het voedingscentrum gegeten, we zijn gewoon niet groter en de prognoses klopten niet.

   @Allan: raw food eters eten geen peulvruchten, vandaar o.a. het commentaar van Frances over de schimmels in pinda’s.

 7. er is van alles wel wat te zeggen.
  jacueline ik vind dat kinderen die te dik zijn niet gepest moeten worden.,
  DAT is de reden dat de depri worden en zich ziek melden.
  doe wat aan de pesters.zij moeten in therapie.
  ik was vroeger flink en de beste in sport van de hele klas en in leren.
  was daarom het pispaaltje en ging heel heel ver zo ver dat ik suicidaal werdt en anorexia kreeg.
  en jan de test resultaten liegen er niet om.
  als je naar die moeder kijkt dan zie je dat ze er nie tgezond uit ziet.
  ik heb zelf haar gewicht gehad(dus anorexia) geloof me dan zit het niet goed in je hoofd en voel je je lichamelijk niet fijn.
  het verschil is natuurlijk ook dat de ouders van bv te dikke kinderen niet de hele dag met voedsel bezig zijn of het slechte ervan.
  in docu 1 en 2 zie dat moeder ziekelijk met eten bezig is en tom er in mee neemt.
  in deel 1 zegt tom dat ie die drankjes goor vind en brood lekker vind ruiken.
  is het leven nog leuk als alles moet en niet lekker is???
  dat zij er mee kan leven is prima ,maar laat die jongen zijn eigen keuzes maken.
  kan je wel zeggen als francis zo door gaat heel snel in het ziekenhuis komt.
  mijn darmen zijn stuk en ben inmiddels 8 keer geopereerd aan alles wat inwendig stuk is gegaan door zo te eten.

 8. Uit een vraaggesprek in een uitzending van nieuwsuur met een hoogleraar jeugdzorg die kennis had van het dossier van het jongetje Tom bleek dat het niet medisch hard was te maken dat hij ondervoed en dus mishandeld werd. De onderzoekend kinderarts heeft dus blijkbaar maar wat geroepen????? De moeder is overtuigd dat haar voeding het beste voor haar zoontje is. Dat zijn die andere moeders die hun kinderen patat, veel snoep,veel rood vlees e.d geven ook.
  Ik denk dat zij wel een punt heeft als je kijkt naar de hoeveelheid obese kinderen en de hoeveelheid 15-jarigen die al ouderdoms diabetes hebben!!!!!!!

 9. ik vind het een belangrijke en juiste beslissing , dat tom weer naar school gaat ; hij moet weer met kinderen leren omgaan en de juiste leraren krijgen , die hem lesgeven ; maar verder ?
  wat doet jeugdzorg met veel te dikke kinderen en hun ouders ?
  veel zorgwekkender vind ik dat , zowel fysiek als geestelijk gezien voor die kinderen .
  de praktijk is dat ze niet mee kunnen doen met sporten / gepest worden / grote gezondheidsproblemen voor de toekomst / depressief worden .
  uit mijn ervaring als leerkracht weet ik dat ze daarom spijbelen / zich ziek melden en veel mislopen aan kennis / blijven zitten .
  DAT moet veel meer en harder aangepakt worden .

 10. Orthorexia Nervosa, nog nooit van gehoord.
  Mensen, die geobsedeerd door gezond te willen eten en de belangrijkste voedingsstoffen weg laten en alleen groente, fruit en noten eten.
  Nou begin ik wel te begrijpen, waarom Francis er zo bar slecht uit ziet.
  Ik vind “Gezond eten” ook belangrijk, maar ben niet zo ziekelijk bezig als Francis.
  Ik eet juist regelmatig vis in plaats van vlees, volkoren brood, groente, fruit en zuivelprodukten.
  Alles zo’n beetje op de schijf van vijf.
  Als ik er op zou moeten letten, wat gezond is en wat niet. Dan kan ik beter niets meer eten.
  Want als het er op aan komt is al ons voedsel vergiftigd, wat we eten door het gif, waar de groentes en fruit mee bespoten wordt.
  Francis moet zelf weten, wat zij met haar lichaam doet, maar als zij een opgroeiende zoon in huis heeft, dan zou hij gevarieerd eten moeten krijgen, zoals een boterham met kaas, ‘smorgens,melk of yoghurt, kortom het eten op de schijf van vijf en niet zoals ze nu bezig is met haar zoon.
  Want Francis is zelf de oorzaak, dat haar zoon gepest zal gaan worden op school vanwege “haar ziekelijke obsessie”, waar Tom in meegesleept wordt.
  De kinderombudsman heeft besloten, dat Tom terug kan naar ziijn moeder. ONBEGRIJPELIJK.
  Tom moet weer normaal gaan eten en niet meer meedoen aan die “ziekelijke obsessie van zijn moeder” mee doen.

 11. ik ken iemand met anorexia die verplicht in therapie moest van bureau jeugdzorg en het kind 3 dagen van de week uit huis werd geplaatst.
  dit terwijl de moeder elke dag haar kind goed te eten gaf en de situatie lang niet zo erg was als bij tom.
  snap niet dat er niet wordt ingegrepen terwijl er artsen zijn die tom hebben onderzocht omdat bijna alles niet goed aan hem is.???

 12. Wat is Orthorexia Nervosa?

  Een nieuwe eetstoornisontwikkeling passend in onze huidige maatschappij, wel een naam die we serieus mee moeten nemen in de rubriek eetstoornissen.

  De naam Orthorexia Nervosa komt vanuit Amerika en is geïntroduceerd in 2001 door Dr. Steven Bratman. Dr. Steven Bratman, een natuurgeneeskundige arts, acupuncturist en een voormalige ‘orthorexiapatiënt’ schreef onlangs een boek over Health Food Junkies “Een pathologische fixatie op gezond eten”.

  Mensen die lijden aan orthorexia zijn 24 uur bezig met verantwoord en te gezond voedsel. Zij weigeren, in hun ogen, ‘ongezond voedsel’. Het verraderlijke van deze aandoening is dat het er langzaam insluipt. Vaak worden eerst vlees, vis, graan en zuivel uit het dieet verbannen. Zij hebben voornemens om meer groente te eten en veel fruit wordt er ook genuttigd. Koken van groente betekent vitamineverlies dus vanaf die tijd eten de mensen alleen nog maar meer bergen rauwe groente, ook al beginnen hun darmen te protesteren. Vetten zijn slecht, dus eten ze ook geen boter op hen brood, waardoor vitamine A-D tekort ontstaat.
  Het gaat bij orthorexia dan ook niet zozeer om de hoeveelheid eten, maar om de kwaliteit ervan. Aan de kwaliteit van het eten wordt de kwaliteit van het leven afgemeten. Over het algemeen eten mensen dan ook die lijden aan orthorexia veel te eenzijdig.

  De sociale gevolgen

  Orthorexia heeft op sociaal gebied ook veel gevolgen dit doordat zij 24 uur per dag met gezond voedsel bezig zijn. Door alle lichamelijke en geestelijke stress kunnen mensen die aan orthorexia zich onzeker, angstig en depressief gaan voelen. Deze mensen moeten van henzelf zich aan allerlei regels voldoen, en eigenlijk wordt hen hele denken en doen, in beslag genomen door de eetstoornis. Door chronische vermoeidheid worden sociale contacten vermeden, ze hebben ze weinig tijd voor andere dingen zoals hobby’s etc. Hoezeer ze zich ook proberen aan te passen, ze zonderen zich steeds meer van hen omgeving af waardoor ze in een sociaal isolement komt.

  De lichamelijke gevolgen

  Orthorexia-patiënten kunnen door hun eetgedrag erg vermageren. Door de ondervoeding en vermagering kunnen veel lichamelijke klachten optreden. • Vitaminetekort
  • Duizeligheid
  • Langdurige heesheid
  • Ernstige maagklachten
  • Haaruitval
  • Chronische vermoeidheid
  • Gebitsproblemen
  • Menstruatiestoornissen
  • Nier- en leverbeschadigingen
  • Spierkrampen
  • Hartritmestoornissen

  • @joviool ja ik dacht ik plaats gister ook even een gedachte als reactie op maayke het misschien hebben van orthorexia, fijn dat je het hier uitlegt.

 13. laatste bericht,deels een oplossing,jongen zal nog steeds slecht gevoed worden en mee moeten in het anorexia leventje van moeders.geestelijk niet goed voor hem.

  Tom Watkins, de jongen die alleen rauwe groenten, fruit en noten eet, wordt niet uit huis geplaatst. Watkins gaat vanaf 7 januari weer naar school. Dat meldt de Kinderombudsman Marc Dullaert.

  Bureau Jeugdzorg wilde de 15-jarige Watkins uit huis plaatsen omdat zijn moeder Francis hem al twee jaar thuis houdt. Zijn moeder is bang dat hij op school in de verleiding komt om ‘slecht’, niet-rauw voedsel te eten en geeft hem zelf les. Daarvoor heeft ze echter geen toestemming gekregen van de leerplichtambtenaar.

  Na bemiddeling door de Kinderombudsman is nu afgesproken dat Tom thuis blijft wonen en vanaf 7 januari onderwijs gaat volgen bij De Wereldschool en op het Geert Groote College in Amsterdam. Watkins dook een week geleden onder toen hij uit huis dreigde te worden gehaald.

  Kinderombudsman Dullaert zegt in een reactie op de site:

  “Ik juich het toe dat er een oplossing is gekomen, die aansluit bij de wensen en behoeften van Tom. Ieder kind heeft volgens het Internationaal Verdrag voor de Rechten van het Kind het recht om op te groeien bij zijn ouders én recht op onderwijs. Met deze oplossing komen alle partijen hieraan tegemoet.”

 14. Dit is precies het omgekeerde van de patatjunkie(s) en blikvoer-kids. Het is een vorm van kindermishandeling waar een gestoorde moeder met idiote denkbeelden (en anorexia) iets opdringt(kennelijk nog heel veel invloed heeft op haar zoon) aan haar kind. Een kind volgt zijn ouders, wanneer deze asociaal is, een freak is of iets anders. Vanuit haar denkbeelden heeft ze alles uit z’n verband getrokkewn m.b.t. het eten van gezond en ongezond eten. Moeder heeft een lieve zachte stem waar ze haar kind kennelijk goed mee kan manipuleren. Tom blijft zijn moeder trouw. Jammer dat zijn vader(welicht ook een freak) zijn kind niet beschermt. Verder heeft moeder lak aan de ontwikkeling van haar kind door deze van onderwijs te ontrekken. Ik denk dat alles waar “Te” voor staat niet goed is. Eet uit de schijf van 5 en niet te veel vlees. Beweeg en ontspan. Rook en drink niet dan blijf je goed in balans. De moeder zal het goed bedoelen maar Tom moet tegen haar beschermd worden. In dit hardnekkige geval waaruit is gebleken dat Tom ondervoed is en veel te klein is voor zijn leeftijd ben ik voor een uithuis plaatsing en een straf voor deze moeder. Zij heeft therapie nodig met het respect voor haar denkbeelden.

 15. Saskia, bij de artsen is dat belletje al gaan rinkelen, maar bij Francis nog niet. Of dat belletje ooit zal rinkelen bij Francis is de vraag.
  Als Tom nu doelbewust weg wordt gehouden van het ziekenhuis zegt dat genoeg.
  Dat jochie heeft niets in te brengen.
  Rauw eten kan dan wel gezond zijn, maar er zijn grenzen.
  Francis is er in door geslagen en Tom is hier de dupe van, want hij heeft geen keus om ander eten tot zich te nemen, zolang hij ondergedoken blijft en terug naar zijn moeder gaat.

  • nou hij gaat iig weer naar school?! misschien heeft ze orthorexia? Laten we hopen dat alles goed komt…

 16. Heb rauwer net gezien. Apart hoe die Tom ook heel braaf zijn groentes op eet, op zijn leeftijd had je aan mij een moeilijke als ik alleen maar groente kreeg, maar het is hem met de paplepel ingegoten en dus heeft hij er geen probleem mee, maar ik denk niet dat de positieve effecten van dit dieet opwegen tegen de negatieve effecten, snap ook niet dat zijn moeder denkt dat rauw de enige juiste manier is, mensheid weet al sinds de vondst van het vuur van de voordelen van gekookt voedsel.

 17. nou bijzonder, ik denk dat rauwe voeding best ok KAN zijn, dat verschilt per persoon maar als de doktoren zeggen dat je kind ondervoed is gaat er dan niet een belletje rinkelen en als je kind van school houd leert het nooit met ‘verleidingen’ omgaan, je kan hem niet eeuwig beschermt opvoeden. Dit hoort bij opvoeden
  Maar ik heb wel een beetje het gevoel dat Tom wat anders wilt of misschien niet durft maar niet tegen zijn moeder wilt ingaan want het valt me op dat hij weinig zegt als er wat gevraagd word en ook hoor ik hem niet echt een duidelijke mening geven en ja zij is echt een apart mens maar ja ik ben ook niet perfect

 18. ik zou niet rouw kunnen eten omdat je dan bijvoorbeeld geen brood mag en ook geen pasta of lolly’s en ook niet coca cola of kaas. dat lijkt me vreselijk!

 19. Verbijsterend deze vrouw. Geobsedeerd door haar eigen rauw voedsel leefwijze. Ze brainwashed deze jongen. Die jongen heeft een keuze? Haha, wat een grap. De jongen is loyaal aan zijn moeder, gescheiden. Bij broer weg.
  D’r hond – waar je al door heen kon kijken – moest ook op dieet, vanwege een oorontsteking die dan beter genas. School is niet goed, dat kon zij zelf beter. Arme jongen, arme hond.
  Verbijsterende documentaire over een geobsedeerde vrouw.
  Hugo heeft zo ontzettend gelijk..

 20. @Hugo, je zegt: “informeer je zelf en vorm je eigen mening”

  Deze discussie gaat niet over allerlei volwwassenen, die denken dat “hun” voedingswijze de enige juiste is, maar over een jochie van 15, die eruit ziet als een ventje van 12.
  Gehersenspoelt door een moeder, die er zelf uitziet, of ze zo uit de Daniel den Hoed komt wandelen.
  Kom op zeg. Dat mens is zo manipulatief, daar kun je onmogenlijk een eigen mening bij hebben.

  Maar ja, artsen zijn hier niet voor opgeleid, een of andere Amerikaanse mafkees, die dat jochie de toekomstige redder van de wereld noemt, heeft er natuurlijk veel meer kijk op.
  Sorry voor het sarcasme.

  • Dit is precies wat het is.
   Dat de moeder doet wat ze doet, a la, moet zij zelf weten. Dat zij haar zoon en hond mee trekt, is wel bezwaarlijk. Ze speelt voor juf en voor dierenarts. Shocking.

 21. Hugo borst praat hier volledig uit onwetendheid

  misschien heeft hij wat artsen geraadpleegd maar men weet blijkbaar niet dat een gemiddelde arts niet wordt opgeleid in voedingsdeskundigheid ze worden opgeleid door instituten gefinancierd door de farmacie en hun studie is dus voor namelijk gebaseerd op het bestrijden van de ziekte en dan het liefst met winstgevende medicijnen van deze farmacie. (god wat een toeval)

  “Voorkomen is beter dan genezen” dit spreekwoord kent u vast wel, wellicht wordt het tijd dat onze gezondheidszorg met dit idee aant werk gaat,

  het wordt de hoogste tijd dat wij ons recht op een gezond leven terug eisen want we hebben het uit onwetendheid en naïviteit uit handen gegeven, en betalen daar nu de prijs voor met alle ziektes die vandaag de dag exploderen.

  informeer je zelf en vorm je eigen mening

 22. Esther, jij had een reden om rauw te eten, maar dat was, neem ik aan “tijdelijk”, tegen de auto-immuumziekte. Je zult nu toch wel weer gevarieerd eten of een dieet hebben?
  Gezond eten is prima, maar je moet er niet in doorslaan, zoals Francis dat bij haar zelf en haar zoon doet.
  Wat ik me ook heel sterk afvraag bij Tom is: “Hoe is het met zijn gebit gesteld door al die smoothies?” Daar zou ook eens naar gekeken moeten worden door de tandarts.
  Als zijn vocht alleen maar bestaat uit smoothies bestaat, dan zijn zijn botten ook niet meer in orde, lijkt mij.
  Geen wonder, dat hij met zijn arm in het gips zat. Dat viel mij al gelijk op in de documentaire.

  • Hallo Maayke,

   Ja, ik eet nu gevarieerder dan voorheen.
   Met dien verstande dat boterhammen met beleg een stuk minder gevarieerd is dan verschillende soorten fruit! ’t Is genieten bij elke maaltijd.
   Ik heb gekozen om deze levenswijze vol te houden, ik zou niet meer terug willen al vind ik brood ook lekker. Nu bak ik brood, één keer per week (of koop het zonder E-nrs bij de plaatselijke bakker), en eet daarvan mee tot het op is.
   En o ja, rauwe aardappels worden hier wel eerst gestoomd, en boontjes ook enzo. Maar dat deed ik ook tijdens het ziek zijn. Rauw zetmeel verteert niet zo makkelijk namelijk.
   En rauwkost met wat tuinkruiden is ook prima te doen (bovendien ontdekte ik een heleboel extra smaken dankzij de zaden en pitten die er goed bij smaken!). Trouwens ook goed voor het gebit, want dat blijft van dat kauwen wel in conditie!

 23. inderdaad mensen worden nu ouder dan vroeger omdat er juist beter gegeten wordt.
  die jongen is volledig gebrainwached.
  raad aan om deel 1 en 2 te bekijken.
  men zal zien dat ie er toen helemaal niet achter stond en een compleet andere mening had.
  was toen een vrolijke jongen ,is ie nu niet meer.

 24. Ik vond het zo een aparte documenteer vanmiddag weer gekeken, blijft gewoon bijzonder.
  Ik ben in vele optiek met die dame eens. Vele te veel kinderen zijn Te dik en ongezond.
  Vanmiddag weer gekeken ik moet eerlijk zeggen ik vindt het erg knap dat zij het voor elkaar krijgt om die jongen zo ver te krijgen om al dat groen te eten.
  Ik heb al elf jaar voeding strijd met mij kids, die het liefst elke dag een broodje zalm bij bakker bart wensen daarna friet met kroket groot glas met cola een lekker paula toetje liefst afsluiten met een softijsje.
  Elke dag weer DAT LUST IK NIET en als er geen stuk vlees bij is dan doe ik voor dat ze aan tafel komen oorddopje in me oren want ik hoor het liever niet dan dat ik daar op ingang.
  Me dochterts hebben mee gekeken vanmiddag Nou wat vonden ze de jongen moedig wow Mama wij gaan ook iets meer groen eten, er gaat geen half uur voorbij of ik kreeg al een briefje in me hand gedrukt met daar op Of ZE ASJEBLIEFT naar de MC mogen.
  Ik dacht vandaag maar friet bakken hebben ze wel verdient alleen al met de opmerking wij gaan ook iets meer groen eten.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in