Doe mee aan een onderzoek naar Obesitas

Mijn naam is Zerline, ik ben 22 jaar en ik zit in het laatste jaar van de opleiding CIOS/Sport Gezondheid Management.

Deze studie houdt zich onder andere bezig met het beweeg-gedrag van verschillende groepen zoals kinderen, ouderen, mensen met diabetes, mensen met ondergewicht en mensen met overgewicht (obesitas).

Mijn afstudeerproject gaat over mensen met obesitas. Iemand heeft obesitas als hij/zij een Body Mass Index* heeft van 30 of meer.

Wil je deelnemen aan dit onderzoek, dan kun je hier vrijblijvend een aanmeldingsformulier invullen.

cios

Ik onderzoek wat mensen met obesitas vinden van bewegen. Wat is de reden dat iemand wel of niet beweegt? Hoe ziet een ideale sportschool eruit? Waardoor raakt iemand gemotiveerd of juist gedemotiveerd?

Mijn doel is om een overzicht te hebben van gedrag-determinanten van deze doelgroep (waarom ze iets wel of niet doen) en kritische succesfactoren (wat er nodig is om te sporten bij een fitnesscentrum), zodat ik inzicht heb in wat deze doelgroep ‘beweegt’.
Ik heb bekeken wat er in de literatuur hierover wordt beschreven maar ben nu benieuwd hoe het in de praktijk zit!

Ik zoek een stuk of 10 mensen met obesitas die met mij individueel en anoniem zouden willen praten over zichzelf en hun mening t.a.v. bewegen.

Bent u of kent u iemand uit deze doelgroep, zou u mij dan willen helpen? Het interview vindt plaats bij fitnesscentrum Fitland te Oss op een tijdstip welke de geïnterviewde het beste schikt.

Wil je deelnemen aan dit onderzoek, dan kun je hier vrijblijvend een aanmeldingsformulier invullen.

Alvast bedankt!

Met vriendelijke groeten,
Zerline

* Body Mass Index (BMI):

De BMI wordt berekend door het lichaamsgewicht in kilo’s te delen door de lengte in meters en de uitkomst nog een keer te delen door de lengte.

Voorbeeld:
U bent 1.70 en u weegt 80 kilo

80/1.70 = 47.05

47.05/1.70 = 27.68 dus afgerond 28

wil je meer informatie over BMI lees dan dit artikel, en als je online jouw BMI wil testen dan kan dat hier.

2 Reacties

  1. Ik ben lara en zit in vwo6.
    Ook ik wil mijn profielwerkstuk doen over obsesitals. en dan vooral morbide obestias en het afvallen voor deze groep. het is alleen zeer lastig om een begin te maken omdat ik niet zou weten waar ik moet beginnen. mijn vraag is dan ook of u mischien tips heeft?

    gr lara

  2. Wij zijn bezig met ons profielwerkstuk (havo 5). En we zoeken informatie over wat mensen met overgewicht tegenhoud om naar de sportschool te gaan. Heeft u in uw onderzoek hierop antwoord kunnen vinden, zo ja zouden wij dan de uitslag van uw onderzoek mogen hebben.
    Alvast bedankt

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in