Donkerbruin brood niet altijd gezonder

Onderzoek van de Consumentenbond heeft uitgewezen dat consumenten vaak ‘gefopt’ worden. De bond onderzocht achttien ‘donkerbruine broden’ uit verschillende supermarkten en ontdekte dat het vaak de kleurstof is die de broden er donkerbruin en gezond uit laat zien.

Twee van de achttien geteste broden bleken slechts een beetje meer vezels te bevatten dan wit brood. Het betrof hier het donker- en meergranenbrood van Plus en Lidl. Het grootste deel van de donkere broden was vergelijkbaar met het lichtere tarwe- en volkorenbrood. Slechts vier broden bevatten daadwerkelijk meer vezels. Namelijk het Kamps Waldbrood en Zonnevolkorenbrood van C1000, het oerbrood van Super de Boer en Klooster dubbel donker pompoen van Lekker & Laag.

De bond raadt consumenten aan goed te kijken of de vereiste ingredienten als eerste op het etiket staan. Anders kunnen zij ook aan de bakker of supermarkt vragen of het brood voornamelijk uit volkoren(tarwe)meel bestaat.

Vezels helpen bij het gezond afslanken omdat vezels bijdragen aan een betere werking van de darmen. Afslanken gaat hierdoor sneller

2 Reacties

  1. En die kleurstof is waarschijnlijk ook nog eens kankerverwekkend volgens de consumentenbond… die kleurstof is zo donker omdat het verbrand materiaal is en dat is bijna altijd kankerverwekkend.

  2. Ik ben op zoek naar een broodrecept voor volkorenbrood of een broodmix waar geen slechte additieven inzitten. Ik heb het boekje “wat zit er in uw eten?” gelezen en probeer nu zoveel mogelijk zonder de “rode additieven” te eten. Dit valt echte nog niet helemaal mee. En m.n. lekker volkorenbrood is moeilijk te vinden of te maken.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in