Doodshoofdapen op dieet in Dierenpark Wissel

Met de zomer in aantocht volgen de Peruviaanse zwartkopdoodshoofdapen in Dierenpark Wissel momenteel een dieet. Ze zijn echter niet aan het sonjabakkeren geslagen, maar volgen een speciaal zwangerschapsdieet! De meeste doodshoofdapenvrouwtjes in de groep zijn namelijk drachtig. Om ervoor te zorgen dat de jongen zich goed ontwikkelen worden gezoete vruchten grotendeels uit het menu geschrapt.

Zoete vruchten bevatten veel glucose (suikers). Hierdoor kunnen de ongeboren doodshoofdaapjes zo snel groeien dat dit de bevalling lastig maakt. Om ervoor te zorgen dat de jongen zich rustig en goed kunnen ontwikkelen, hebben dierverzorgers het menu van de doodshoofdapendames hierop aangepast. Zoete vruchten, zoals appels en druiven, worden niet aangeboden aan de dieren. Er blijven gelukkig nog genoeg andere lekker hapjes over; dagelijks geniet de doodshoofdapengroep van speciale brokjes en verschillende groenten, zoals andijvie, wortel en witlof.

Veel jonge dieren te bewonderen!

In de kraamkamers van Dierenpark Wissel is het een drukte van belang; er zijn vele jonge dieren in het park te bewonderen. Onder andere de ringstaartmaki’s, vosmangoesten, Pinché-apen, zilveroeistities, roodbuiklemuren en dwerggeiten hebben gezinsuitbreiding gekregen. Bezoekers kunnen de meeste jonge dieren met eigen ogen bewonderen, maar wie de jonge vosmangoest wil zien moet zijn geduld danig op de proef stellen; het jonge gezinnetje brengt een groot deel van de dag door in holen en uitgebreide gangenstelsels.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in