Dr. Berg Review en Ervaringen

In Nederland en Belgie is hij nog niet zo bekend, maar in Amerika en Canada is Dr. Berg vrijwel dagelijks in het nieuws. Met een eigen lijn met supplementen en TV show kent vrijwel iedereen Dr. Berg. Maar is het wel echt een dokter? En hoe goed zijn zijn supplementen? In deze Nederlandse review gaan we in op alles wat te maken heeft met Dr. Berg.

Dr. Berg - dr. Berg review en ervaringen - dr berg - dieet reviews en ervaringen
Dr berg dr. Berg review en ervaringen

Dr. Eric Berg zoals zijn volledig naam is, is een een ‘chiropractor’ en heeft een programma voor gewichtsverlies. Dr. Berg runt zijn praktijk online en verkoopt verschillende voedingslidmaatschappen samen met supplementen.

De ‘zogenaamde’ gezondheidsexpert beweert mensen met complexe medische aandoeningen het meest effectief te behandelen. De online reviews vertellen echter een heel ander verhaal. Onder een paar positieve feedback zijn er tal van beschuldigingen tegen het gezondheidsadvies van de arts.

Dit ga je in dit artikel onder andere leren

  • is dr. berg een echte dokter?
  • Het dr. berg keto programma in Nederland en Belgie
  • Dr. Berg youtube kanaal
  • De leeftijd van dr. Berg
  • Waarom krijgt dr. Eric Berg kritiek?
  • Welke supplementen verkoopt dr. Berg?
en nog veel meer….

Wie is Dokter Eric Berg?

Dr. Eric Berg is een 54-jarige chiropractor, expert op het gebied van gezondheid en voeding, voltooide zijn graad in chiropractie in 1988 aan het Palmer College of Chiropractic in Davenport, Iowa. Hij is een expert op het gebied van gezondheid en voeding, gespecialiseerd in Keto™ en intermitterend vasten. Met een ervaring van zo’n 30 jaar heeft de arts duizenden cliënten geholpen om af te vallen door middel van goede wellness training en gezond eten.

Nadat hij zijn baan als fulltime beoefenaar in Alexandrië had opgezegd, beheert dr. Eric nu zijn website en deelt hij YouTube-video’s over gezondheid en welzijn. Hij heeft meer dan 400 miljoen views op YouTube. Bovendien heeft hij ook meer dan 3 miljoen abonnees.

Dr. Eric Berg Supplementen

Dr. Berg - dr. Berg review en ervaringen - review en ervaringen dr berg organic raw wheatgrass juice powder lemon flavor review x - dieet reviews en ervaringen
Review en ervaringen dr berg organic raw wheatgrass juice powder lemon flavor review x dr. Berg review en ervaringen

De basis van het Dr. Berg programma bestaat uit supplementen. We hebben er een aantal voor je uitgelicht

Enkele bekende Dr. Berg supplementen:

Bijnier- en cortisolondersteuning

Dit supplement zou helpen om stress te verminderen en de zenuwen te ontspannen door ondersteuning te bieden aan de bijnieren met behulp van essentiële voedingsstoffen.

Geavanceerde spijsverteringsformule

Dit supplement bevat onder andere pepermunt, gember en andere natuurlijke producten die helpen een gezonde spijsvertering te behouden, dit supplement maakt gebruik van natuurlijke zuurteregelaars die een opgeblazen gevoel en andere problemen met de spijsvertering verminderen.

Back-Cleanse

Dit supplement stimuleert van het immuunsysteem. Bestaande uit zes fytonutriëntenrijke kruidenextracten en andere ingrediënten, bestrijdt het ontstekingen veroorzaakt door schadelijke bacteriën. Het supplement ondersteunt de microbiële balans van het lichaam.

Dr. Berg - dr. Berg review en ervaringen - review en ervaringen dr berg electrolyte powder raspberry lemon review x - dieet reviews en ervaringen
Review en ervaringen dr berg electrolyte powder raspberry lemon review x dr. Berg review en ervaringen

Blood Sugar Support Advanced Formula

Dit supplement zou helpen om het energieniveau van het lichaam te verhogen en vermindert het verlangen naar zoet voedsel. Het supplement verbetert de stofwisseling door de natuurlijke bloedsuikerspiegel naar het optimale niveau te brengen.

Er zijn veel andere supplementen en producten, zoals aromatherapie-slaaplotion, haarformule en meer. Daarnaast zien we op de website van Dr. Eric Berg veel andere producten zoals schoonheidsproducten, poeders, digitale programma’s etc.

Dr. Eric Berg Boeken en Prestaties

Met heel wat volgers op zijn naam, houdt Dr. Eric Berg zich vaak bezig met verschillende seminars en vergaderingen. In 2019 was de arts gastheer van de Keto Health Summit, die jaarlijks wordt georganiseerd in Washington D.C.

Hij heeft ook een aantal boeken over Keto-recepten en wellnessplannen gepubliceerd. Sommige van de boeken zijn “De 7 principes van vetverbranding en het gezonde Keto-plan”, “Gezonde vetverbrandingsrecepten – digitaal e-boek”, “Ketogene desserts – digitaal e-boek” etc.

Ook is Dr. Berg columnist in Amerikaanse tijdschriften zoals Woman’s World en je kunt hem ook vinden in tv-talkshows en radiozenders. Bovendien heeft hij met zijn cursussen ook duizenden gezondheidswerkers opgeleid.

Dr. Berg - dr. Berg review en ervaringen - review en ervaringen dr berg d k - dieet reviews en ervaringen
Review en ervaringen dr berg d k dr. Berg review en ervaringen

Is dr. Berg een Oplichter?

Voor zover wij kunnen zien is Dr. Eric Berg wel degelijk afgestudeerd maar niet als dokter. Hij geeft zelf aan meer dan 30 jaar ervaring te hebben. De beweringen die hij doet, zijn echter vaak ongegrond.

Mensen laten zich graag voor de gek houden door Bergs professionele uitstraling en vertrouwen hem blindelings. Alleen omdat hij zichzelf een dokter noemt. Een witte jas wil nog niet zeggen dat je geloofwaardig bent en is in Nederland zelfs verboden. Het is duidelijk dat de man alleen maar zijn supplementen probeert te verkopen, wat ironisch is aangezien hij in het verleden het gebruik van supplementen heeft afgeraden. Hij heeft ook sterke banden met Scientology en heeft een half miljoen dollar gedoneerd om promotie te maken.

Dr. Berg supplementen onder de loep

Dr. Berg - dr. Berg review en ervaringen - review en ervaringen dr berg estrogen balance with dim review x - dieet reviews en ervaringen
Review en ervaringen dr berg estrogen balance with dim review x dr. Berg review en ervaringen

We vinden een artikel van Chris Kresser dat vol met onzin over vitamine A staat. Het onderzoek naar de omzettingsgraad van 3% heeft niets te maken met de omzetting van beta-caroteen naar retinol. Er staat alleen dat wanneer wortelen rauw en zonder extra vetbron worden geconsumeerd, de biologische beschikbaarheid van bètacaroteen 3% is. Maar wanneer gekookt en gegeten met extra vet neemt deze beschikbaarheid van 3% toe tot bijna 40%. Verder wordt de studie waarin hij beweert dat 45% van de volwassenen geen bètacaroteen kan omzetten, verkeerd geïnterpreteerd. Uit het onderzoek blijkt dat ongeveer 45% van de mensen gewoon een verminderd conversievermogen heeft.

Deze verminderde capaciteit kan variëren van 32% minder conversie tot 69% minder conversie. Dus om te beweren dat 45% helemaal niet kan converteren, is onjuist. Ook vermeldt Eric Berg dat de aanbevolen dagelijkse dosis vitamine A 9000 µg per dag is, wat volkomen onjuist is. De aanbevolen dagelijkse dosis is ongeveer 800 tot 1000 µg retinol per dag. In het artikel van Chris Kresser berekent hij hoeveel retinol je nodig zou hebben met een conversieratio van 3% om dezelfde hoeveelheid retinol te krijgen als uit runderlever. Dus Eric Berg begreep de enige bron die hij gebruikte ook volledig verkeerd.

Laten we eens berekenen of wortelen daadwerkelijk voldoende retinol bevatten.

Dr. Berg - dr. Berg review en ervaringen - review en ervaringen dr berg nutritional yeast tablets review x - dieet reviews en ervaringen
Review en ervaringen dr berg nutritional yeast tablets review x dr. Berg review en ervaringen

Deze studie toont aan dat bij mensen zonder de genetische aanleg de omzetting van beta-caroteen naar retinol in een wortel een verhouding heeft van 15:1. Uit 100 g vetgekookte wortel halen we 7600 µg beta-caroteen. Als we de bovenstaande verhouding toepassen, zouden we 506 µg retinol uit 100 g wortelen halen. Dus om 800 µg binnen te krijgen, zouden we 160 g wortelen per dag moeten consumeren, wat minder is dan een half pond. Veel minder dan de vermelde 4,4 pond. Als je de genetische aanleg hebt om minder om te zetten, dan wordt het moeilijker om aan de dagelijkse waarde te voldoen, maar niet onmogelijk als je dagelijks wortelen, zoete aardappel, boerenkool, honingmeloenen en mango’s eet. Voor het gemak is het natuurlijk het gemakkelijkst om lever- of retinolsupplementen te consumeren.

Conclusie dr. Berg

De marketing van dr. Berg is uitstekend, maar dat zijn we gewend van al dan niet zelfbenoemde ‘dokters’ zoals Dr. Phill, Dr. Oz, Dr. Frank etc. De conclusie is dat het uiteindelijk maar om een ding gaat, en dat is het verkopen van supplementen. Aan jou de keuze.

RECENSIES OVERZICHT
Algehele Waardering
Persoonlijke Dieet ErvaringTimFit Shakes Review en Ervaringen
Eenvoudig AfvallenMardanti Collageen en Serums Review en Ervaringen
dr-bergDe marketing van dr. Berg is uitstekend, maar dat zijn we gewend van al dan niet zelfbenoemde 'dokters' zoals Dr. Phill, Dr. Oz, Dr. Frank etc. De conclusie is dat het uiteindelijk maar om een ding gaat, en dat is het verkopen van supplementen. Aan jou de keuze.

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in