Dr. Cohen Dieet

Het Dr. Cohen Dieet is het beste te vergelijken met een bezoek aan een diëtist of diëtiste. Nadat het bloed van de patiënt is vastgesteld door ‘1st Personal Diet” Krijgt u een persoonlijk dieetplan voorgeschreven op basis van uw bloedtest resultaten. Het Het Dr. Cohen Dieet is overigens niet te vergelijken met het bloedgroepdieet.

Wat is het Dr. Cohen Dieet?

* Het programma is gebaseerd op Snel Vet- en Gewichtsverlies!
* Het helpt u snel uw over tollig vet kwijt te raken op een veilige en gezonde manier.
* Het is geen caloriedieet en u hoeft zich niet uit te hongeren tijdens dit programma!
* Het is een uitgebalanceerd eetprogramma (geen eiwitrijk dieet).
* U hoeft geen exotische voedingsmiddelen te eten (alleen het eten dat u al in de keuken hebt).
* U kunt allerlei soorten voeding eten tijdens het programma
* Geen ” drankjes ” of “pillen” .

Dr. Cohen Dieet in 4 stappen

1. U laat een bloedtest doen in een laboratorium bij u in de buurt.
2. Uw bloedmonster ondergaat meerdere tests. (Suikerniveau, leverfuncties, en andere).
3. De resultaten worden naar onze artsen van 1st Personal Diet gestuurd.
4. Onze artsen schrijven u een persoonlijk eetprogramma voor gebaseerd op UW bloedtest resultaten.

Over Dr. Cohen

Dr R Cohen, College of Obstetrician and Gynaecologists of South Africa, begon zijn medische carrière op het gebied van cardiologie en specialiseerde zich later in verloskunde en gynaecologie (voornamelijk onvruchtbaarheid). Hij leidde 4 jaar lang aan de internationaal erkende Wits Medical School het eerste reageerbuisprogramma (in vitro bevruchting) en heeft veel onvruchtbare echtparen gelukkig kunnen maken door hen het plezier te geven ouders te worden van gezonde ‘reageerbuisbaby’s’. Tijdens dit werk werd Dr. Cohen geconfronteerd met het “obesitasprobleem”. Naar aanleiding hiervan heeft hij drie jaar internationaal voedingsonderzoek verricht (meer dan 20 jaar geleden) wat geleid heeft tot zijn wereldberoemde “Dr. Cohen Dieet” met duizenden succesvolle klanten uit de gehele wereld, waaronder veel beroemdheden die niet genoemd kunnen worden. Jarenlang was Dr. Cohen betrokken bij de voorbereidingen van internationale kandidaten voor “Miss Universe” shows. Er zijn Dr. Cohen’s klinieken in Zuid-Afrika, Australië, en de Groot-Brittannië.

Onderzoek

Tijdens het onderzoek werden de hormonen die invloed hebben op obesitas en overgewicht geïsoleerd en hierdoor kwam hij tot de conclusie dat obesitas een “ziekte” is (het heeft niets te maken met een gebrek aan zelfdiscipline, maar het is een stofwisselingprobleem dat voortkomt uit een onevenwichtige hormoonhuishouding).

De Oplossing

Herstel de hormoonhuishouding door de “juiste” voeding voor u persoonlijk en het lichaam zorgt voor de vetafbraak en andere gevolgen! Dit kunt u doen via dure, medicijnen (die alleen mensen met veel geld zich kunnen veroorloven), maar volgens Dr. Cohen is de beste manier om de hormonen weer in “balans” te brengen door voeding als “medicijn” te gebruiken (een natuurlijke en veilige manier!). Gedurende een aantal jaren zijn er duizenden tests uitgevoerd op verschillende soorten voeding met als resultaat een duidelijk inzicht van hoe voeding en combinaties van voedingsmiddelen de hormoonhuishouding kunnen herstellen en zo… obesitas en overgewicht genezen (je weer goed en gezond voelen). Dr. Cohen’s programma is gebaseerd op Snel Vet- en Gewichtverlies! Het helpt u snel vet af te breken op een veilige en gezonde manier. Het is geen caloriearm dieet en u hoeft zich niet uit te hongeren met het programma! Het is een uitgebalanceerd eetprogramma (geen eiwitrijk dieet). U hoeft geen exotische produkten te eten (alleen het eten dat u al in de keuken hebt). U kunt alle soorten voeding eten tijdens het programma (verschillende soorten rood/wit vlees, vis, groenten, fruit, zuivelproducten, zoals kaas en yoghurt enz.). Geen “drankjes” of “pillen” …. uw voeding wordt uw “medicijn”, daarom zijn hoeveelheden en combinaties zo belangrijk!

Over het Dr. Cohen gezondheidsprogramma

 • Dr. Cohen stelt het persoonlijk eetprogramma samen en begeleidt de klant er in.
 • Het Programma heet een “Snel vet- en gewichtsverliesprogramma!” Het helpt de klant op een snelle, veilige en gezonde manier vet kwijt te raken.
 • Het is geen caloriearm dieet, en u hoeft zich niet uit te hongeren tijdens het programma!
 • Het is een uitgebalanceerd eetprogramma (geen eiwitrijk dieet).
 • U hoeft geen exotische voedingsmiddelen te eten (alleen het eten dat u al in de keuken hebt). U kunt alle soorten voeding eten in het programma (verschillende soorten rood/wit vlees, vis, groeten, fruit , zuivelproducten, zoals kaas en yoghurt enz.).
 • Geen “injecties” of “drankjes” of “pillen” enz…..uw voeding wordt uw “medicijn”, daarom worden de hoeveelheden en combinaties van voeding erg belangrijk!
 • Het hele programma is gebaseerd op uw unieke bloedprofiel dat geanalyseerd wordt via kleine, specifieke bloedtests. Daarom is het eetprogramma dat voor u wordt samengesteld specifiek voor u bestemd (in tegenstelling tot veel andere diëten en gewichtsverliesprogramma’s die iedereen als een kleine “vetfabriek” behandelen!”…). U bent uniek en daarom is uw “behandeling” ook uniek!

bron en meer informatie: eerstepersoonlijkedieet.nl

26 Reacties

 1. Help! Ik woon in België en wil graag op basis van bloedafname zien welke voedingstoffen voor mij wel of niet goed zijn. Waar kan ik terecht aub? De link hier op dit forum werkt niet meer met alle adressen enzo.

 2. Ik heb het Dr Cohen gedaan (toen zei ze over 4maanden weeg je 65 kilo!!! Ik zei echt, je bent gek!! Kwam nooit lager dan 72 kilo en dat was meestal een week en dan liep het weer op!!! En ja hoor 4 maanden later woog ik 65 kilo ik vond het geweldig (ook het dieet)maar langzamer als de andere kwam het langzaam er toch weer bij ik ging niet over de 80 kilo en dan New figure gedaan met begeleiding (volkoren pasta, volkoren rijst veel crackers viel heel moeizaam af en hij kwam ook niet echt met een oplossing! Dan maar weer cohennen tot de 72 kilo nu 7 jaar later ben ik toch weer over de 80 kilo gegaan en wil nu weer terug heb 1 jan (85 kilo) koolhydraatarm gedaan 3 weken een pond eraf hhmmmmm dan maar weer Dr cohen weeg nu 80 kilo. Ik eet ook sinds een jaar geen tarwe en suiker eet ik allanger niet want daar ga ik de fout mee in. 1x iets van suiker of tarwe en het is mis, ik ben dan de hele dag op zoek naar ETEN!!! En ik blijf dan eten ik zit dan ook niet vol!! ik zei dan wel eens het zit in mijn hoofd, en eer dat ik die knop dan weer om kon draaien, soms 3 maanden of een halfjaar later. Ik ben dat wel kwijt maar ik let ook heel goed op dat er geen tarwe of suiker in zit!!!!Neem vaak mijn eigen eten mee!

 3. Hoi,

  Ik heb het dieet gevolgd in 2008 en ben er op negen weken + 3 weken stabilisatie zo’n 18 kilo mee kwijt gespeeld. Deze zijn er niet volledig afgebleven (eigen schuld door teveel te snoepen en weinig beweging) maar af en toe doe ik het dieet nog eens een weekje (dan hoef je niet te stabiliseren) en zo blijf ik toch al wel een aantal jaren op gewicht.
  Het is zoals hierboven reeds vermeld de eerste drie dagen kei hard en daarna voel je je super en heb je totaal geen honger meer maar wel heel veel energie. Je lichaam geeft trouwens zelf aan wanneer het genoeg geweest is. Ik kreeg op een bepaald moment wel terug honger en toen zei de begeleidster mij dat het een teken was dat dat mijn gewicht was. Maar ik wilde perse nog vijf kilo afvallen. Ze zei dat dat wel zou lukken, maar als ik dan na het dieet en stabilisatieperiode terug normaal zou beginnen eten ik weer terug naar dat gewicht zou gaan. Daar had ze dus wel gelijk op 2 kilo na en dat heb ik ook aanvaard, dus geen 59kg voor mij maar met 63 à 64 kg ben ik allang content.

 4. Ik heb in 2010 na mijn bevalling het dr cohen dieet gevolgd koste me 800 euro.
  Maar het was me het echt waard ik ben in 5 maanden 35 kilo afgevallen en mooi op gewicht gebleven daarna, tot mijn tweede zwangerschap en nu ga ik weer het dieet oppakken maar nu hoeft er maar 15 kilo af dus verwacht in 2,5 maand klaar te zijn.

  Ik vind het echt een aanrader ook al is het behoorlijk prijzig

 5. Ik heb het dieet gevolgd in 2011, ik ben er in 4 maanden tijd 30 kilo mee afgevallen. Ik heb er € 590 voor betaald (was een aanbieding, normaal € 800) Je betaalt voor de begeleiding, het bloedprikken en het dieet. Ik moest om fikse ontstekingen in mijn benen snel afvallen. Na mijn bevalling 2009 kreeg ik al snel ontstekingen, ik kreeg hoge dosering prednison (80mg) en kwam nog meer aan! Door de prednison verdwenen de ontstekingen en ik was klaar met afbouwen…. Maar de ontstekingen kwamen lichtelijk weer opzetten waardoor ik snel MOEST afvallen. Ik wil nooit meer aan die rotzooi! Ik had er alles voor over, dus ook € 590! Het is me het meer dan waard geweest! De eerste dagen waren pittig, ik heb echt gedacht, waar ben ik aan begonnen, maar op dag 4 of 5 voelde ik me super! ik had zoveel energie en de kilo’s vlogen eraf, de eerste week 4 kilo en daarna per week 1,5 kilo. Omdat ik weer zwanger wilde worden heb ik het stabilisatie programma niet geheel gevolgd en ben ik ook wel weer meer gaan eten/ snoepen. Helaas weer aangekomen, mijn eigen schuld natuurlijk! In Dec 2012 opnieuw bevallen van een gezonde zoon en ik ben er weer klaar voor! De knop is om en ik ga er weer voor! Maar nu voor blijvend resultaat! Wat voelde ik mij super goed toen ik klaar was, dat wil ik weer! Ik vind het een goed dieet, de meeste mensen weten wel waardoor ze weer aankomen. Je hoeft niet blijvend te lijnen, maar word bewust van wat je eet, je lichaam heeft geen suikers en vette happen nodig.

  groetjes Meisje

 6. De dr. Cohen manier. Het klinkt allemaal heel mooi. En het lijkt me ook wel wat na heel veel dieeten met het bekende jojo resultaat als gevolg. Maar nu mijn vraag. Wat zijn de kosten en wordt het vergoed door de zorgverzekeraars en door welke eventueel?

 7. hallo allemaal,

  wil even zeggen dat ik er zelf 650 euro voor heb neergeteld(nu inmiddels duurder). natuurlijk ben ik ermee afgevallen zn 10 kilo, na een tijdje reageerde mijn lichaam heel anders op koolhydraten dan voor het dieet, je kan natuurlijk niet je hele leven op dieet maar heb wel op me eten gelet, op een gegeve moment kwam ik al aan na 1 bruinbrood per dag soms 2 maar dat moet kunnen en verder af en toe snacken en daarna weer netjes gezond a la cohen eten, maar ik kwam allen maar aan normaal gezien moet je kunnen snacken en brood eten en als je dan een paar dagen belanst met je voeding kom je niet tot weinig aan, ik werd er verdrietig en depresief van echt verschrikkelijk, en dat met weinig eten(cohen hervoeding richtlijnen) en plus 15 kilo erbij terwijl ik daarvoor het dieet 10 kilo overgewicht had. ik was echt verdrietig en teleur gesteld want had er echt vertrouwen in en sorry maar 650euro is niet goedkoop en nu achteraf denk ik waar zat ik met mn hoofd om zoveel geld neer te tellen voor een dieet dat maar bij iedereen 5, 10 hoogstens 20 gram verschil maak! zn fout zal ik nooit meer maken, en nu met een koolhydraatarm lifestyle voel ik me prima en ben ik 17 kilo afgevallen en al 2 jaar niet meer bijgekomen en ik geniet nog van me eten zonder aan te komen als ik na een snack dag een paar dagen balans het voelt echt goed. mensen wat ik alleen maar wil zeggen is trap er niet in, er zijn zoveel verschillende dieeten zonder iets te betalen en ik vind bijv dr frank of atkins of soutbeach dieet ook wel goed>>> ik heb geleerd hoe minder koolhydraten hoe beter en fitter je je zal voelen, ik ga in ieder geval zonder aankomen door het leven en geniet van me eten zonder zorgen. lekker lang verhaal:D

 8. Ga dit dieet ook eens proberen doe het een beetje op de manier die Mattanja beschrijft, kijken of het bij mij ook wil lukken om wat overtollige kilootjes kwijt te raken.

  Gr. Lijntje

 9. Wat ik nergens lees, is op welke stoffen het bloed gecontroleerd wordt.
  Er staat vaag iets genoemd over suiker, leverfuncties en andere. Dan rijst bij mij de vraag op welke leverfuncties, waarom suiker (mogelijk om vast te stellen of je diabetes bent, neem ik aan) en welke ” andere” zijn dat dan? Kortom, in plaats van antwoorden roept de tekst alleen maar vragen op. Vragen als, waarom is het zo duur, wat zijn de werkelijke kosten en wie verdiend er dan aan? Waarom niet gewoon naar een diëtiste, die kan dit volgens mij ook allemaal. En als laatste lees ik in de reacties, dat de partner van een dame die ook dit dieet volgt, toch ook al 11 kilo is afgevallen, zonder daarvoor bloed af te hebben gestaan!! Mogelijk ben ik te kritisch, maar toch. Eerst maar eens een reactie afwachten en dan zal ik oordelen!!! Consulenten, of hoe het ook mag heten, reageer eerlijk en oprecht!!

 10. Beste mensen,

  dit dieet kost 750,=!!!! Alle dieetlijsten lijken erg veel op elkaar. De verschillen zitten ‘m in 5 of 10 grammetjes.
  Bovendien: de begeleiding die je krijgt in Alphen a/d Rijn is waardeloos. De dietiste aldaar nodigt gerust twee mensen tegelijk uit, laat je wachten en komt afspraken niet na.
  Tip:
  Het werkt hetzelfde als dokter Frank en het South Beach dieet. Da’s stukken goedkoper. Je houdt geld over om nieuwe kleren te kopen als je kilo’s eraf zijn.

  • Inderdaad, Carmen Malmberg in Alphen Ad Rijn is waardeloos. Geen een keer neemt ze contact met je op, laat je gewoon je gang maar gaan, begeleiding en kennis van zaken nul komma nul!!

 11. Een vriendin van mij is pas bij mij op bezoek geweest…ze was 13 kilo afgevallen, met het dieet van DR. Cohen. Zij heeft inderdaad de bloedtest en de bijbehorende adviezen geraadpleegd, resultaat 2 kilo per week. Haar man deed mee zonder bloedtest e.d was ook 11 kilo afgevallen. Mijn man en ik zijn nu 1,5 week bezig en doen het op onze manier…ik ben nu al 3,5 kilo kwijt, het gaat heel goed, ik had de eerste dagen wel trek, maar dat is nu echt niet meer zo. Ik voel me ook veel fitter. Ik hoef nog maar 2,5 kilo en dan ben ik al weer klaar, daarna ga ik kijken wat ik erbij kan eten om op gewicht te blijven.
  Hoe stellen we ons menu samen..
  Ochtend: yoghurt met een stuk fruit, thee
  Middag: twee lekker belegde crackers (kaas, vlees, komkommer, ei, eerst besmeren met Philadelphia kaas, heerlijk), thee, fruit
  ’s avonds groente en fruit.
  Verder dan nog drie crackers verdeeld over de dag, wanneer ik trek heb. Veel water drinken, dat lukt mij niet altijd. Prima vol te houden hoor.

 12. Yvette google eens op dit dieet en je komt op een forum waar heel veel mensen dit dieet doen.
  Die gaan niet naar een kliniek hiervoor omdat het gewoon belachelijk duur is en er niets persoonlijks aan dit dieet is.
  Jij kan het ook, vanuit België mbv dat forum. Succes.

 13. Dag Caro, nee, ik ben er nog niet mee begonnen en zal dat waarschijnlijk ook niet doen. Ik woon in België Oost Vlaanderen.
  Al de adressen zijn zover van mijn bed.
  Nochtans kan ik in hun uitleg geloven.
  Zoiets op maat. Eens iets anders dan punten tellen of je laten uithongeren, of eiwitdieet.
  Eten is altijd de boosdoener, maar zoveel eten doe ik echt niet hoor. Verleden week ging ik naar mijn huisdokter en was terug 5 kilo bijgekomen. Die leuze van ieder pontje gaat door het mondje, is ruwe taal voor dikke mensen. Mijn man snoept, eet gebakjes, ijsjes en drinkt een dikken trappist. Hij is slank. Ik kijk toe als hij eet en ik vecht tegen overgewicht. Toch niet eerlijk. Ik wens jou veel moed in je strijd tegen overgewicht en hoop dat je iets vind dan jou helpt. Veel groetjes Yvette

 14. Beste Yvette,Karin,Petra,
  Ik heb een centrum in Alphen aan den Rijn. Het misverstand is het volgende: Wil je met het programma beginnen dan neem je contact op met een centrum bij jou in de buurt(kijk op de website: eerstepersoonlijkedieet.nl) daar staan alle centra die met Dr.Cohen werken met de telefoonnummers, vervolgens wordt er een afspraak gemaakt voor een intake gesprek, medicatie eventuele ziekte wordt doorgesproken en vervolgens krijg je een labformulier mee om bloed te gaan prikken in het ziekenhuis of bij een lab in de buurt. De kosten worden je ook verteld.
  Neem even de moeite om je goed te laten informeren. er gaan zoveel verhalen de wereld in en een simpel telefoontje of een email geeft je juiste informatie. Succes allen, Groet, Carmen

 15. Ik heb interese voor het Dokter Cohen dieet. Ik wil zeker wat kilo’s kwijt, maar moet zoveel moeite doen om er een kilo af te krijgen.
  Een paar kilo’s aankomen (of terug aankomen) is zo gebeurd.
  Toch ik woon in België en al de adressen die samenwerken met Dr Cohen om bloed te prikken zijn in Holland.
  Ik lees ook nergens iets over de prijs. Zelfs niet bij de veelgestelde vragen. Nogthans moet dat een veelgestelde vraag zijn toch?
  Ik hoop op een antwoord. Hartelijk dank Yvette

  • Mijn vraag staat hier al van 25 augustus, maar ik kreeg nog geen antwoord op mijn vraag. Ik ben ook nog niets wijzer geworden van de een of andere site. Op elke site vertellen ze hetzelfde. Altijd rond de pot draaien. Een klaar antwoord, van hoe het in zijn werk gaat. Wat de stappen zijn, wat het allemaal inhoud en hoeveel zoiets kost kan ik nergens vinden.

  • hey yvette, toevallig las ik vandaag een artikel in het maasland over het Dr. Cohen dieet en dat kan je volgen in maaseik en als prijs staat vermeld 75o euro ik weet natuurlijk niet voor wat die prijs precies staat, ik ben nl ook geinterseerd in dit dieet want heb al zoveel uitgeprobeerd…moets je hier al mee begonnen zijn laat dan aub iets over je ervaringen weten.
   groetjes caro

 16. Zeg Drees, dat bedoeld ze niet.

  Bloed vr het Cohen dieet wordt in een kliniek geprikt die samenwerkt met dr Cohen!!!

  Petra, zie voor meer informatie de website van dr. Cohen.

  Succes!

  • Ik ben het ook van plan maar ben benieuwd naar ervaringen van anderen met het Dr. Cohen Dieet. Ben jij inmiddels al begonnen Laurentine?

   Sandra

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

Ontvang Dagelijks

Gratis Gezonde Afslankrecepten

Gratis Recepten

15987