Dr. Dukan Fase 1 Aanvalsfase of Strikte Fase

De Aanvalsfase, Strikte of Attack Fase is de eerste fase van het populaire Dr. Dukan Dieet. In totaal maakt Pierre Dukan gebruik van vier opeenvolgende fase waarvan de Aanvalsfase de eerste is. Tijdens de eerste 5 dagen van de Aanvalfase, zul je volgens Dukan gegarandeerd 4 tot 5kg afvallen. De Aanvalfase duurt slechts een week met een maximum van twee weken. Je laat je lichaam tijdens deze fase weten dat er iets gaat veranderen. Met de aanvalsfase kun je snel resultaat boeken op op die manier een motiverende start te maken.

Ervaring met Dr. Dukan Recepten

Heb jij ervaring  met de afslankmethode en de recepten van Dr. Dukan, of ben je benieuwd naar de resultaten van anderen? Bezoek dan het gezellige en informatieve Dr. Dukan Forum of geef  hier meteen jouw ervaring. Reacties van anderen kun je hier en hier vinden.

Eetregels tijdens de Dukan Aanvalsfase

Tijdens de Aanvalsfase eet je voeding die rijk is aan proteinen zoals vis, vlees, eieren en magere zuivel. Het effect hiervan is dat je geen hongergevoel hebt omdat je mag eten zoveel als je wilt. Wel eet je elke dag vezels in de vorm van haverzemelen, bijvoorbeeld door de yoghurt bij het ontbijt. Tijdens de aanvalsfase van het Dukan dieet is het de bedoeling om alleen dierlijke eiwitten eten voor 3 tot 10 dagen. Deze 3 tot 10 dagen lopen uiteen omdat je voor een bepaald gewichtsverlies een bepaald aantal dagen moet volgen. Wil je minder dan 5 kilo kwijt, hoef je de eerste fase maar 3 dagen te volgen. Wil je tussen de 5 en 10 kilo kwijt volg je deze fase 4 dagen. Als je tussen de 10 en 20 kilo volg je deze fase 5 dagen. En als je meer dan 20 kilo kwijt wilt volg je deze fase 7 tot maximaal 10 dagen. Dit betekent dat je alleen vette vis, rauwe of gekookte vis, mager vlees, pluimvee (met uitzondering van eend) en eieren mag eten. En hierbij gebruik je alleen maar magere melkproducten. Tot slot wordt geadviseerd om veel water te drinken, tenminste twee liter per dag! Tijdens deze fase moet je er rekening mee houden dat je je wat slapper zult voelen, omdat je lichaam moet wennen aan de verandering. Het is dan ook niet toegestaan om tijdens deze fase te sporten. Dr. Dukan zegt dat je in deze fase gemiddeld 3 kilo in 5 dagen kunt afvallen. Tijdens deze fase kun je last krijgen van een droge mond en een slechte adem, volgens Dukan zijn dat tekenen dat je gewicht verliest. Zodra je met succes je ideale gewicht hebt bereikt ga je over naar de stabilisatie fase. Tijdens deze fase zul je langzaam terug moeten gaan naar je normale eetpatroon. Je eet tijdens deze fase de bovenstaande producten en dit vul je aan met een extra portie groente, een portie fruit, twee volkoren boterhammen per dag en 2 porties koolhydraten (zoals pasta of rijst) per week. Het is de bedoeling dat je deze fase volgt aan de hand van je afgevallen kilo’s. Je volgt deze fase namelijk 10 dagen per pond die je bent verloren. Dus als je 1 kilo kwijt bent, zul je 20 dagen in de consolidatiefase moeten blijven. Drinken blijft belangrijk!

Informatie over de verschillende Dukan Fasen

Wil je meer weten over de verschillende fasen, maak dan een keuze uit het onderstaande overzicht.

1. De strikte fase of Aanvalsfase
2. De opbouwfase of de Cruisefase
3. Overgangsfase of Stabilisatiefase
4. Stabilisatiefase of Volhardingsfase

Dr. Dukan Receptenboek

De Dukan-dieet recepten
De Dukan-dieet recepten
Dr. Pierre Dukan

Boeken van Dr. Pierre Dukan.

Er zijn tot nu toe vijf boeken over de methode van Dokter Dukan verschenen.

Gratis Dr. Dukan Recepten uitproberen.

Wil je eerst kennismaken met de methode van de Franse arts Dukan? We hebben een aantal heerlijke Dukan recepten voor je zodat je zelf kunt uitproberen of deze manier van afvallen je aanspreekt.

Bestel het Dukan Dieetboek bij bol·com

Het Dukan Dieetboek niet alleen als E-Book leverbaar maar ook als (papieren) boek te bestellen bij bol·com

Dukan,dieet, Het
Dukan,dieet, Het
Dr. Pierre Dukan

19 Reacties

 1. Vraag.. ik ben op de zesde dag van de aanval fase . Ik moet tien dagen bereiken .. maar ik heb gezondigd vandaag ik heb een broodje geeten ????????.. wat moet ik nu doen ?? Ik had kuis a 5 kilo kwijt..

 2. Help,ben nu 10 dagen bezig beweeg minimaal 2 uur per dag eet mijn haverzemelen en heb nog geen ontlasting gehad,zelfs niet met senna thee en laxeermiddelen

 3. Ik ben gisteren begonnen met dit dieet. Alleen snap ik niet dat men haver zemelen moet eten met magere yoghurt, vanwege de stoelgang maar er zitten best veel koolhydraten in.
  graag een reactie. Mvg Monique

 4. Ik moet altijd lachen indien een dieet werkt tot afvallen en mensen daarna stoppen met het dieet , dat ze dan zeggen na het dieet te hebben gestopt ben ik weer aangekomen.
  Het lichaam wil altijd weer reserves opbouwen zoekt naar vet en zoet om gelijk leegte weer op te vullen ,waardoor men weer dikker wordt.
  En men noemt het dat een cirkel van jojo effect en zeggen dat het slecht is .
  Dat is nog maar de vraag .!

  Maar de vraag is het hele leven geen jojo -effect ?
  Als je geld verdiend en opmaakt en weer hard werkt om het te verdienen kan je ook een jojo -effect noemen .
  Het mooie van een jojo effect is ;
  je weet dat je leeft , want alleen iemand die dood is kent geen jojo effect.
  Logisch is dat een lichaam waar iets inkomt en ook weer uitkomt , effecten vertoond aan de hand verschil wat er ingaat en mogelijk niet uitkomt dat het zich ergens verzameld .
  Reductie is verschil tussen wat er minder ingaat , ook minder te zien zal zijn in opslag.
  In feite het zelfde als men een emmer met een gat vult .
  Als de snelheid van het water meer is dan het gat verlaten kan zal het water nivo stijgen.

  waarom een jojo effect niet schadelijk hoef te zijn.
  In de oorlog toen de duitsers mensen in concetratie kampen hadden gezet , kregen mensen weinig te eten en moesten toch soms hard werken.
  Velen mensen die ondanks kou en extreme situaties in zo n jojo effect zitten , en enorm zijn afgevallen , opvallend is dat ze later erg oud zijn geworden en sommige leven nog uit die tijd.
  waarom worden mensen bang gemaakt voor een jojo effect ?
  dat vraag ik me dus ook af , om iedere vorm van dieet te ontmoedigen.?
  Gaat je lichaam daarna slimmer om met voeding , is het lichaam gewaarschuwd voor een aanvallend tekort ?
  schitterend toch dat het lichaam effectief werkt , en dat het zich gaat voorbereiden om volgende keer.
  Want met dit systeem kan men ook spieren opbouwen , het lichaam wapent zich tegen de volgende aanval op de spieren , waardoor het meer verbruikt.
  Sommige proffesionele sporters werken alleen met een jojo effect.
  kijk eens naar bodybuilders als ze spieren gaan opbouwen , dan zijn ze ineens veel dikker.
  Na een wedstrijd na het seizoen beginnen ze enorm te eten zelfs verzadigd vet om sterke
  en meer spieren aan te kweken .
  En als het seizoen weer begint , willen ze definitie en cutten , en gaan ze extreem afvallen om droog te worden . Bodybuilders en krachttrainers blijven jojo effecten juist gebruiken.

  Wil je niet dikker worden na afgevallen te zijn ?
  vindt dan even weer de oude discipline terug , om weer even terug te gaan naar je dieet.
  houdt je dagelijkse gewicht in de gaten.
  meer beweging meer spieren zorgen voor hogere verbranding en een slanker lichaam verbruikt meer energie om thermisch warm te blijven .
  Daarom is wisseling van temperatuur van belang in een dieet , zodat het lichaam harder moet werken . Door kou en warmte te wisselen , gaat men zweten . daarom koude drank in de zomer en koude douche in de zomer zorgen dat je lichaam zich extra gaat verwarmen , en terug in de warmte is er maar 1 oplossing water eruit gooien zweten.
  Meer zweten betekent , meer drinken .
  meer drinken betekent meer doorspoelen.
  een rivier die harder stroomt en breder is neemt meet zand en zelfs enorme stenen onderweg mee.
  Zo ook het lichaam hoe meer water passeert in de darmen en organen hoe meer er aan blijft kleven en mee wordt gesleurd om het lichaam te verlaten.
  daarom als eimand zegt ieder pondje gaat door het mondje …
  dan zegt ik klopt …een liter water is 2 pond maar dat hoeft er niet aan te blijven zitten.
  Het blijft er alleen aan zitten als er verkeerde stoffen bij worden gevoegd in de verkeerde balans.

  daarom geniet van je jojo effect in je lichaam …
  zolang het jojo effect er is …teken van dat u nog steeds leeft.
  En ook dat het lichaam reactie s geeft waar men feitelijk blij mee moet zijn.
  Het wapent zich en tracht zich te herstellen .wonderbaarlijke schepping het lichaam.

 5. Ik wil heel graag afvallen mijn probleem is alleen dat ik geen vis lust en niet gek op kip ben dus ik ben bang dat het dan al snel eentonig gaat worden kan iemand mij iets aanraden???
  Ik wil eigenlijk wel 20 kilo kwijt…

  Groetjes Germien

 6. Hoi Nadine, heel knap van je kan je mij een richtlijn geven wat je zoal de eerste week de hele dag mag eten ontbijt, lunch, avondeten en tusendoor? dat snap ik niet helemaal.

  groetjes Yvonne

  • Hallo Yvonne, Nadine.

   Ik zou ook graag het Dukan dieet proberen. Maar ik versta ook nie goed wat je allemaal op een dag mag eten. Bij een gewoon dieet is het vijf maaltijden bij dit dieet geraak ik er nie aan uit. Zou je me dat ook eens willen uitleggen .Vele groetjes Pascaline

 7. Hai Yasmin,
  en hoe zit het ermee. Ik ben vandaag begonnen maar ik vraag me af wat jij elke morgen eet in de aanvalsfase. Elke dag 0% yoghurt of die pannekoek lijkt mij wel erg eentonig.

 8. Hallo Ik wil beginnen aan dit dieet maar weet niet hoe lang ik de aanvalfase moet doen. Ik wil het liefst 5 dagen doen om snel wat kilo’s kwijt te raken..

  Groetjes

 9. Hallo,

  Wat eten jullie zoal per dag in de aanvalsfase ? Ik wil ermee beginnen. Nemen jullie dan vitaminen bij ?
  Bedankt

 10. Hoi beste mensen, ik ben vorig jaar oktober begonnen met 102 kg. weeg de dag vandaag 83 kg.. dus 19kg kwijt :) raad het zeer aan! dit is na alle dieten de enige die echt doet wat het belooft! gewoon doen!.

 11. na het weekend ga ik ermee aan de slag, heb er zin in en zie er tegelijkertijd tegenop. Ik heb alles gelezen wat los en vast zit en ken behoorlijk wat dukanners die met veel succes (zijn) af(ge)vallen. Het grootste nadeel is dat het een behoorlijk prijzig dieet is. Vlees en vis zijn nou eenmaal niet goedkoop. Maar het is de investering absoluut waard als dit me naar mijn streefgewicht brengt.
  Iemand nog leuke recepten voor een aantrekkelijke maaltijd zonder koolhydraten, of goede ontbijt en lunchtips?? (vooral om mee te nemen naar’t werk)

 12. Na eindelijk de knoop doorgehakt te hebben, besloten om dit dieet te gaan volgen. Het boek is erg duidelijk in het hoe en waarom. Het is erg motiverend en legt je stap voor stap uit hoe het dieet werkt. Met goede recepten erbij en mooie foto’s van de maaltijden.

  Erg overzichtelijk,een boek wat je snel pakt om te zien wat er toegestaan is tijdens dit dieet.

  Na 4 weken dan ook al ruim 7 kg kwijt en het gaat nog steeds goed. Geen honger, fit gevoel en gemakkelijk vol te houden. Een aanrader voor iedereen die toch voldoende wil eten en afvallen tegelijkertijd.

 13. Beste,

  Tijdens de eerste 2 fasen mag er geen vruchten gegeten worden.
  Ik ben een grote theedrinker en voeg er altijd een schelletje citroen bij, kan dat kwaad?

  Alvast bedankt

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in