Droomsap Review en Ervaringen

Een slechte nachtrust kan erg frustrerend zijn. Je wilt gewoon slapen, maar het lukt niet. Je blijft maar woelen en ondertussen zie je de tijd op je wekkerradio steeds verder opschuiven. Gelukkig zijn er steeds meer middelen die je kunt gebruiken om hier iets aan te doen. Een van deze middelen is Droomsap van het Belgische bedrijf DromenWinkel.

Droomsap Ervaringen

Ben je op zoek naar echte ervaringen met Droomsap? Of wil je meer informatie over dit product? Lees dan verder.

In dit artikel ga ik je het volgende uitleggen:

  1. Werkt het echt, en zo ja hoe dan?
  2. Is Droomsap gevaarlijk?
  3. Wat zijn de ingrediënten?
  4. En nog veel en veel meer…

Wat is Droomsap?

Droomsap is een drankje met daarin verschillende plantenextracten. Deze plantenextracten zouden op verschillende manieren moeten helpen om de slaap te bevorderen. Zo zou hop moeten helpen tegen overgangsklachten (zoals opvliegers), en werkt passiflora ontspannend en kalmerend. Deze kruidenextracten zijn aangevuld met een stof genaamd doxylamine succinaat. Deze stof zou je in slaap moeten laten vallen en wordt door de Amirikaanse FDA duidelijk omschreven. (bron)

De Dosering van Droomsap

Je neemt een klein beetje in ongeveer een half uur tot een uur voordat je gaat slapen. Vervolgens zou je zo’n zeven tot acht uur moeten slapen. De kruidenextracten in Droomsap vormen een goede mix om jezelf te laten ontspannen voor het slapen en om de inslaap tijd te verkorten.

Voor wie is Droomsap geschikt?

Er zijn veel situaties waarin je Droomsap beter niet kunt gebruiken. Je kunt overgevoelig zijn voor een van de ingrediënten, zoals haver (gluten). Ook zijn er tal van andere situaties waarbij je het middel niet mag gebruiken. Zo kun je het niet gebruiken als je last hebt van epilepsie, apneu of als je astmamedicatie gebruikt. Ook zwangere en zogende vrouwen en kinderen onder de 12 jaar mogen het middel niet gebruiken.

Bijwerkingen van Droomsap

Een van de de ingrediënten van droomsap is doxylamine. Mogelijke bijwerkingen van dit middel zijn duizeligheid, coördinatiestoornissen en een duf gevoel. Dit kan gevaarlijk zijn als je bijvoorbeeld ’s nachts naar het toilet moet of als je de volgende ochtend moet autorijden. In bepaalde situaties (bij gebruik van bepaalde medicijnen bijvoorbeeld) kan gebruik tot gevaarlijke situaties leiden. Overleg bij twijfel altijd eerst met je (huis)arts.

Is Droomsap Effectief?

We zijn erg benieuwd naar de manier waarop Droomsap de slaap beïnvloedt. Om deze reden hebben wij een wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de verschillende ingrediënten.

Een van de ingrediënten is doxylamine. Dit is een slaapmiddel. Uit onderzoek is gebleken dat je weliswaar sneller in slaap valt van de stof, maar dat de kwaliteit van de slaap minder wordt (bron).

De plantenextracten in Droomsap doen wel wat ze moeten doen. Haver draagt bij aan een ontspannen gevoel (bron). Hop, een bestanddeel van bier, draagt bij aan de instandhouding van het dag- en nachtritme en zorgt voor een ontspannen gevoel (bron). Ook de extracten van de passiebloem kunnen ervoor zorgen dat je snel inslaapt. Het lijkt er wel op dat je wat minder diep slaapt als je passiebloem hebt ingenomen (bron). Bij dit onderzoek werden wel grote doseringen passiebloem gebruikt.

Droomsap en Alcohol

Al met al lijken de verschillende kruidenextracten in Droomsap een positieve invloed te hebben op de slaap. De producten zorgen ervoor dat je rustiger wordt en dat je beter kunt slapen. Droomsap mag in geen geval samen met alcohol worden gebruikt.

Wat kost Droomsap?

Je kunt de flessen in verschillende grootten kopen. De grootste fles is 500ml. Aangezien je iedere avond voor het slapen gaan 2ml van het drankje neemt, kun je lange tijd vooruit met zo’n fles. Je betaalt €44,95 (exclusief verzendkosten).

Is Droomsap geschikt voor Kinderen?

Het middel bevat de stof doxylamine. Het gebruik van doxylamine wordt afgeraden. Het kan bijwerkingen zoals sufheid en duizeligheid veroorzaken. Hierdoor is het gebruik voor kinderen niet aan te raden.

Is Droomsap Verboden in Nederland?

Droomsap wordt verkocht via een Belgische website en richt zich zowel op de Belgische als Nederlandse markt. Droomsap is nog niet goedgekeurd door de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit. (NVWA)

Alternatieven Droomsap

Als je op zoek bent naar een middel tegen slaapproblemen, dan kun je tegenwoordig kiezen uit een ruim assortiment slaapmiddelen op basis van het natuurlijke ingrediënten. In een ander artikel heb ik 10 populaire slaapmiddelen getest.

Mocht je vragen hebben na het lezen van dit artikel, gebruik dan het reactieformulier onderaan deze pagina.

Vragen over Droomsap

Is Droomsap gevaarlijk?

Eenmaal gewend aan de slaappillen of middellen zoals Droomsap, wordt het steeds moeilijker om er weer mee te stoppen. Er is een verslavende werking, en de kans is groot dat, als je stopt, de slapeloosheid veel sterker weer terug komt. Stoppen met slaapmiddelen is alléén mogelijk als je dit geleidelijk afbouwt, en bij voorkeur in overleg met een arts.

Zijn er goede alternatieven voor Droomsap?

Mardanti Sweet Dreams bewijst zich als het beste alternatief. Het is een drankje dat je kunt gebruiken tegen slaapproblemen. Sweet Dreams komt dan ook in een flesje met een bijgeleverde maatdop. Ook Sweet Dreams is uitgerust met een neurotransmitter. In dit geval is dat 5-HTP. Daarnaast is Sweet Dreams het enige middel dat Withania Radix bevat.

Voor en Nadelen van Droomsap

Voordelen: De plantenextracten in Droomsap doen wat ze moeten doen. Ze zorgen voor een ontspannen gevoel. Nadelen: Doxylamine kan een duf gevoel veroorzaken.

40 Reacties

  1. ik heb het afgelopen nacht gebruikt het was heel rust gevend sliep binnen 10 min terwijl dat voorheen 2 uur duurde ben wel aardig skaffa nu, duf gevoel maar heb heel erg lekker geslapen

  2. Sliep al jaren slecht elke nacht rond half twee wakker naar beneden tot uur of vijf.
    Deze tip gekregen van iemand uit de zorg met onregelmatige diensten.
    Gebruik het nu paar maanden
    En stevige kerel die mij er nog vanaf krijgt.
    Slaap elke nacht super goed.
    En als ik al keer wakker word om te plassen slaap ik daarna gewoon verder. Nooit duf geweest oid
    Top spul ??

  3. Na maanden al rond 4 uur wakker te worden en niet meer in slaap te komen, heb ik, op aanraden van een vriendin, droomsap besteld. Eerst een proefzakje, en dat ging redelijk. Daarna een grote fles besteld. Nu slaap ik heerlijk de nacht door en vanochtend werd ik zelfs pas om 08.15u. wakker. Ikzelf ben er erg mee geholpen, want maanden halve nachten wakker liggen is niet gezond. Ik ben dus heel tevreden en ga het zeker verder gebruiken.

  4. Van collega advies gehad Droomsap te proberen. Ik ben a/h herstellen van een burn-out, met slaapproblemen als gevolg.
    2 dagen terug 100 ml ontvangen en dezelfde nacht geprobeerd..
    Ik viel vrij snel in slaap rond 23:00 (22:30 naar bed gegaan) uur en sliep in 1 stuk door tot 05:00, dus 6 uur lang. In tijden niet zo lang doorgeslapen. Ik werd wakker met een hele fijne roesje, zo 1 waardoor je je bed niet uit wil, maar ik moest wel, want ik moest naar werk. (laatste dag gelukkig, dus Vrijdag).
    Roesje ging vrij snel over.. Ik had die avond een 1/2 lepeltje genomen, wat overeen komt met ongeveer 2 ml.
    Vrijdag nacht had ik een foutje gemaakt en een vol lepeltje genomen. Ik sliep er goed op, maar de hele dag erna had ik een vervelend gevoel van moeheid, slaperigheid en licht angstig.
    Ik denk dat een vol lepeltje gewoon te veel was.
    Vandaag een spuitje gekocht met maatje erop tot 5 ml. Ik ga max. 1.5 ml nemen vanavond en kijken hoe dit gaat, maar het werkt wel degelijk, bij mij tenminste.

  5. Droomsap werkt fantastisch bij mij. Het heeft me door de 3 weken Corona heen geholpen. Elke nacht heerlijk geslapen ondanks de pijn in mn lijf en het vele hoesten. Niet verslavend voor mij. Gebruik het nu af en toe. Meestal voel ik het van tevoren dat ik te onrustig ben om lekker te slapen. Alleen dan gebruik ik het.

  6. Al vele jaren last van periodes van slapeloosheid. Medicatie van de huisarts is voor mij echt enkel een redmiddel wanneer deze periodes van “gevaarlijk” lange duur zijn. Nu 3 nachten droomsap gebruikt op aanraden van bekende die NB(!) werkt in de zorg en het zelf gebruikt bij wisselde diensten. Ik heb fantastisch geslapen, wel veel gedroomd, maar heerlijk lichamelijk en geestelijk kunnen ontspannen en fit en opgewekt gedurende de dag. Ik dacht een goed en veilig hulpmiddel gevonden te hebben, maar schrik wel van de informatie hier. Ook hier maar weer een balans zien te vinden en “met mate” gebruik van maken.
    Dat het in Nederland verboden is zegt mij niet alles, hier zijn immers ook medicijnen toegestaan die in mijn ogen “dodelijk” zijn, terwijl ze door elke huisarts als een “paracetamolletje” voor al uw problemen worden voorgeschreven. Roken is dodelijk, maar in mijn ogen(!) antidepressiva ook!

  7. Ik slaap er super mee. Gebruik het een x of drie vier per week ben Fit wakker. Ik kreeg nu nieuwe zending en het proeft anders hierdoor ging ik lezen wat er in zit mede hierdoor ging ik opzoek naar reviews. Maar schrik best van de verhalen hierboven.
    Maar Wakker liggen vind ik ook geen optie ????

    • Wat artsen voorschrijven temazepam etc. Is vele malen erger. Ik slik het gewoon , nergens last van, ik slaap tenminste lekker. Moet er wel bij zeggen dat ik het alleen slik als ik tevoren weet dat ik niet kan slapen….stress bv. Ik slik het zelfs als ik de volgende dag een drukke dag hen en fit moet zijn ( dus heerlijk geslapen)

  8. had proef besteld; is niet aangekomen…..
    en dan komt de vraag of ik een bestelling wil plaatsen. Beetje vreemd….

  9. Ik gebruik het nu 4 dagen en ik ben enorm dag duf. Nu gaat het slapen gaat wel beter! Ook met mijn anti depressiva geen probleem!

  10. Al 30 jaar slaap ik slecht. Gemiddeld 8 x per nacht wakker. En als ik 4 uur slaap per nacht is het veel. Nu met droomsap slaap ik zoveel beter en wordt uitgerust wakker.
    Zelfs de wallen onder mijn ogen worden minder. Gebruik het niet elke dag.
    Ik ben zeer tevreden.

  11. Bij mij werkt droomsap niet. al heel wat dingen mn hele leven geprobeerd maar met geen effect. Ik had hier weinig geloof in,vond de naam ook te grappig.maar…het helpt meniet!!!nu niet meer moe en niet scherp overdag doordat ik goed slaap.ik slaap ook dieper.voorheen hoorde ik alles en gelijk wakker.

  12. Ik sliep goed.
    Maar ik werd dodelijk vermoeid overdag.
    Had in het begin niet door dat het door de droomsap kwam.
    Ik kreeg ook vreselijke nachtmerries.
    Ze moeten je als je het koopt heel goed voorlichten
    Want iedereen weet dat de bijsluiter niet altijd gelezen wordt.
    Voor mij is het een hele nare tijd geweest

    • Dit werkt maar is niet ongevaarlijk! Het is zelfs verboden in Nederland omdat het doxylamine bevat. Dit is de reden dat het vanuit Belgie wordt verkocht op de Nederlandse markt. In Belgie is de wet nog niet aangescherpt. Blijf ver weg van dit levensgevaarlijke middel!

  13. Bij mij werkt (het kostbare) droomsap absoluut niet. Je kunt beter een echt slaapmiddel bij je huisarts vragen (niet ideaal, ik weet het). Ontspanning en overgave zijn lastige dingen, en een kruidenmengsel is echt niet DE oplossing. Maar zoals met veel: als je het idee hebt dat iets werkt, dan werkt het vaak ook.

  14. Ik heb 3 ml gedaan in het lepeltje en ben een slechte door slaper en heb afgelopen maanden temazepam gebruikt eerst 20 mg en nu 40 mg daar slaap ik op als een blok hele nacht
    Gister avond alleen de droomsap genomen geen andere slaap medicatie
    Maar het werkt voor mij niet merk er niks van ben wel wat ontspannender dat merk ik wel maar niet duf of niks
    Ging rond 23:00 slapen en om 3:45 maar eruit gegaan kon echt niet meer slapen helaas werkt het niet

  15. Probeer nu vanaf heden 2 theelepeltjes appelazijn en 2 theelepeltjes honing door wat water roeren als slaapmiddel. Hopelijk heeft dit een goed effect

  16. Ik lees dat droomsap niet met antidepressiva, ik gebruik ongeveer 20 mg venlafaxine. 1 nacht met droomsap slaap ik erg goed, de volgende nacht met droomsap ben ik heel erg wild en oncontroleerbare gedachten houden me uit de slaap. Dus toch maar geen droomsap gebruiken ??

    • Anti depresiva en doxylamine is een gevaarlijke combinatie. doxylamine zit in droomsap. Pas hier mee op!

    • Anti depresiva en doxylamine is een gevaarlijke combinatie. doxylamine zit in droomsap. Pas hier mee op!

  17. Al jaren gebruik ik droomsap en al jaren slaap ik heel goed. Ik ben niet duf overdag en ik gebruik eigenlijk wel meer dan 2 ml. Mijn hee leven heb ik aan slapeloosheid geleden, zelfs als kind al. Droomsap is i.i.g. beter dan medicijnen z.a. slaapmiddelen. Ik ben nu 77 jaar oud en als het zo goed werkt blijf ik het zeker gebruiken. Uiteindelijk is wakker liggen ook niet gezond en ben je ook de volgende dag en dagen suf.

  18. Droomsap werkt voor mij erg goed. Maar ik merk wel dat de voorgeschreven 2 ml zelfs met mijn 85-90 kg teveel is. Normaal gesproken moet ik andere middelen juist sterk doseren, maar bij Droomsap word ik van de voorgeschreven 2 ml nogal sloom overdag. Ik heb het zover mogelijk teruggevoerd, en 1,3-1,5 ml is voor mij de beste dosering. Ook is doseren met de bijgeleverde lepel niet nauwkeurig genoeg. Ik heb een 3 ml spuit gekocht met 0,1 schaalverdeling en dat werkt voor mij super.

  19. Voor mij heeft en nu nog goed geholpen tijdens mijn ziekte sliep ik heel erg slecht maar na een tip heb ik droomsap geprobeerd en het werkt voor mij heel erg goed.
    Je moet gewoon de richtlijnen volgen en niet te veel nemen.
    En je hoeft het ook niet elke dag te gebruiken.

  20. Hoe kan vermeld worden dat droomsap in geen geval gebruikt mag worden in combinatie met alcohol?
    Er zit alcohol in droomsap, weliswaar een kleine hoeveelheid, maar toch…..

    • kwestie van tijd volgens mij. Voedsel en warenautoriteiten hebben het druk met verboden middelen aanpakken.

    • Bedrijf en product komen uit België, niet uit Nederland. Dus als je dat als Nederlander bestelt, sta je daar geheel vrij in.

  21. Helaas werkt droomsap niet voor mij niet, 5 dagen geprobeerd maar zonder resultaat.
    Mijn dochter heeft het ook ingenomen maar daar werkte het ook niet bij.
    zonde van het geld!

    • Ik , en velen met mij , zijn veel beter gaan slapen door droomsap dus heel jammer voor u maar voor mij werkt het uitstekend !

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in