Dukan Android en iPhone Applicatie

De methode van Dukan is op dit moment een erg populaire manier om te vermageren. Naast het dr Pierre Dukan Dieetboek waar de basis van de filosofie van de Franse arts wordt uitgelegd en het Dukan Receptenboek gaat Pierre Dukan met zijn tijd mee. Sinds kort is er namelijk een applicatie verkrijgbaar voor zowel de iPhone als Android telefoons. Deze app is gratis te downloaden uit de Apple appstore en Android Market, links volgen verderop in dit artikel. Natuurlijk waren ook wij erg nieuwschierig naar deze app. en hebben hem voor je getest.

Wat kun je met de Dukan App?

Dukan Android en iPhone Applicatie Dukanapp

De iPhone app is gratis en leuk om te gebruiken. De voedings-deskundige Pierre Dukan nodigt je uit om met een paar kliks je ware gewicht te berekenen. Volgens Pierre Dukan is je ware gewicht niet het gewicht dat je wilt zijn op, maar het gewicht dat je permanent kan onderhouden, gebaseerd op je eigen persoonlijke profiel. Het bij deze berekening niet alleen een eenvoudige BMI berekening (Body Mass Index), zoals je overal kunt vinden op het internet. Een BMI test is in de meeste gevallen alleen opgebouwd uit je gewicht en lengte op basis van geslacht zonder rekening te houden met de morfologie. Na een eerste kennismaking krijg je een uitnodig met een meer diepgaande analyse van de redenen voor je problemen met het overgewicht.

Schema

Door middel van een schema  op je iPhone zie je in een oogopslag je behaalde resultaat. Dit motiveert je om door te gaan en laat zien dat je op de goede weg bent!

Recepten

Naast het berekenen van je ideale Dukan gewicht en het bijhouden van een schema kun je met behulp van de recepten die je in deze app kunt vinden heerlijke dukaproof gerechten bereiden. Omdat de app nog niet zo lang op de markt is verwachten we dat er in de toekomst updates en meer recepten zullen komen.

Nadelen

De Android en de iPhone versie zijn niet hetzelfde. iPhone heeft een officiële versie en is door regimedukan in de appstore geplaats. Naast de gratis versie is er een betaalde variant te downloaden voor 2,99 euro. Beide versies zijn uitsluitend Franstalig, het is dus nog even wachten op een Nederlandstalige Dukan App voor iPhone en iPod Touch gebruikers.

De Android variant van NumericMe is een andere versie als de iPhone versie en ziet er minder fraai uit. In de app zijj een aantal banners zichtbaar die je door middel van een update van één euro kunt laten verwijderen. Het receptenboek maakt gebruik van een externe app (Recipes Book Lite) en laat uitsluitend Franstalige recepten zien. Voor het gewichtsontwikkeling schema heb je ook een aparte app nodig (Libra Weight Manager) Tot slot staan er nog een aantal externe links om boeken te bestellen in de Android App.

Conclusie

Met deze app. laat Pierre Dukan zien dan hij met zijn tijd meegaat! Met een blik op je telefoon ben je weer helemaal up-to-date over je gewicht. Helaas zijn het twee totaal verschillende applicaties en heeft de Android app een tweetal externe toevoegingen nodig. De iPhone versie is vooralsnog uitsluitend in het Franstalig te downloaden, het wachten is op een Nederlandse versie.

Meer Gezonde Apps

Dukan is trouwens niet de enige met een app voor Android en iPhone. Klik hier voor een overzicht van meer gezonde apps

Downloaden

Voor Android is de app verkrijgbaar in het Nederlands. de iPhone app is vooralsnog uitsluitend in het Frans te downloaden. De baias versies zijn gratis, hieronder volgen de download links. Je kunt de apps ook met je telefoon downloaden uit de Android Market. Voor je iPhone of iPod Touch kun je terecht in de Apple Appstore of download de app via iTunes.

Ervaringen

Deel hier jouw ervaringen of lees hier de ervaringen van anderen met dit dieet

4 Reacties

    • Hoi Yvonne, ik heb het voor je opgezocht en er bestaat nog geen iPad app van Dukan, je kunt wel de oPhone app installeren en het scherm 2x vergroten.

      x Mas

  1. Goede review, ik denk dat ik maar even wacht op de officiële versie voor mijn htc desire telefoon. Die er nu te downloaden is werkt niet prettig. Alleen de libra weight manager is goed, en ook nog eens in het Nederlands. Maar deze kun je ook los installeren, dus de dukan app heb je hiervoor niet nodig.

    Inge

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in