Een ijsje voor de slanke lijn

Veel mensen zien ijs als een van de grootste dikmakers. Maar het ligt er nogal aan welk soort ijs je neemt. En vergeleken met andere snacks staan ijsjes er nog niet zo slecht voor!

Ola heeft daarom een tussendoortjesvergelijker gemaakt, waarop je kan zien hoeveel calorieen verschillende tussendoortjes bevatten en ook ijsjes staan erbij!

Ola heeft ook onderzoek gedaan naar de kennis van Nederlanders over tussendoortjes. Aan bijna 2.000 Nederlanders werd gevraagd om zestien populaire tussendoortjes op volgorde te zetten van het aantal calorieën dat ze bevatten. Men schatte alle ijsjes te hoog in en andere tussendoortjes zoals pinda’s juist te laag.

Slechts 1 persoon van alle onderzochte Nederlanders plaatste alle tussendoortjes op de juiste plek. Bij ijsjes als solero, raket en een split dacht meer dan de helft dat er meer calorieen in zou zitten. Als u een ijsje wilt eten is een waterijsje ook de beste keus!

Op de website www.tussendoortjesvergelijker.nl kunt u lezen hoe het zit met zowel verantwoorde als minder verantwoorde tussendoortjes.

Bron: Ola

5 Reacties

  1. Jaaaaaaaaa, ikke ook!!!

    Ik heb de slagroom light ijs vanmorgen weggegooid en de raketjes liggen nog in de vriezer: zitten maar 40 calorieën per stuk in en je hebt tóch een ijsje gegeten! Fijn toch???

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in