Een mooie huid met boter


Tijdens het diëten smeren veel mensen geen boter op brood omdat ze willen afvallen. Vaak wordt het gebruik van boter geassocieerd met overgewicht of als dikmaker gezien. Men probeert het aantal calorien te beperken door alleen boter of een ander vet bij de hoofdmaaltijd te gebruiken in plaats van op brood. Maar daardoor mist men de bepaalde voedingsstoffen die margarine of halvarine bevat.

Smeerbare boter bestaat voornamelijk uit water en vet. De water- en vetverhouding verschillen per smeerbare boter. Margarine bevat meer vet dan halvarine. Halvarine bevat meer water. Zowel margarine als halvarine bevatten vitamine A, D en E. De hoeveelheid vitaminen verschilt per botermerk. Iedere smeerbare boter bevat in ieder geval vitamine A en D.

Waarom zijn de vitamines zo belangrijk?

  • Vitamine A is goed voor de opbouw van de huid, het haar, tandvlees, ogen en longweefsel. Tevens is het van essentieel belang voor het immuunsysteem.
  • Vitamine D is goed voor het behoud van sterke botten en tanden.
  • Vitamine E is een antioxidant en beschermt het lichaam tegen bepaalde ziekten en aandoeningen.

Ook al ben je op (extreem) dieet, onthoudt je niet van boter op brood. Denk aan de gemiste vitamines voor je lichaam. Om toch de vitamine A, D en E te smeren op brood is het kiezen voor een halvarine met toevoeging van extra vitamine A, D en E of een light-boter een prima optie. Belangrijk is dat er minder dat 40% onverzadigde vetzuren in zitten. Met het gebruik van boter werk je tijdens het dieet aan een mooie huid.

Het is goed om te zien dan men afvalt,  maar bij een langdurig dieet is het mogelijk dat het uiterlijk hieronder gaat lijden. Men kan dan o.a. een grauwe of doffe huid krijgen. Wees creatief met boter. Smeer boter op een verhitte maïskolf of bak de biefstuk in boter. Hierdoor krijgt men toch vitamine A, D en E binnen.

Het bovenstaande artikel is exclusief geschreven voor vetvrij.com. Wil je meer tips en tricks om er fantastisch uit te zien bezoek dan beautynieuws.nl

4 Reacties

  1. Gebruik wel de ECHTE GRAS ROOMBOTER!
    Margarine en halvarine zijn NEP boters ..ze worden Plastiek boter genoemt met zeer vele E-nummers!de verhitte vetten die er bij zijn gevoegd zijn zeer slecht.ook de (transvetzuren )!

  2. Laatst in de sauna heb ik een ‘botersessie’ gehad, een soort gezichtsmassage met een boterachtig spul. De schoonheidsspecialiste vertelde toen al dit verhaal en hè klopt da ik aan mijn huid voelde dat het zachter en schoner was na deze behandeling. Ik let sindsdien ook beter op mijn voeding.

  3. Ik had al eens gehoord dat vitamines erg belangrijk zijn voor een mooie huid, maar dat boter daarbij kan helpen is nieuw voor me. het proberen waard.

    Sanne

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in