Home Dieet en Afvallen Dieetboeken Een pleidooi voor echt eten

Een pleidooi voor echt eten

0
Een pleidooi voor echt eten

Gezond eten: de kracht van puur. Een pleidooi voor echte voeding door Amerikaan Pollan. We eten veel te veel bewerkte producten en dat is slecht voor onze gezondheid en gewicht. Dat is de boodschap van de Amerikaanse schrijver Michael Pollan.

Amerika is het land van de onbegrensde mogelijkheden. Maar ook het land van de onbegrensde kledingmaten. Met als gevolg: diabetes, hart- en vaatziekten, knarsende gewrichten en kortademigheid.

Ook in Europa neemt overgewicht steeds meer toe. Het is duidelijk: het westerse eetpatroon is niet optimaal. Volgens Michael Pollan eten we te weinig ‘echt’ voedsel. Onze boodschappenkarretjes zijn volgeladen met industrieel bewerkte producten, zoals ontbijtgranen, snacks, koekjes, margarine en toetjes. Deze industrieel bewerkte producten hebben veel minder voedingswaarde dan bijvoorbeeld groenten,
fruit, volkoren granen, noten en verse vis. Ze geven te weinig verzadiging, zodat je er al snel teveel van eet. Bovendien zijn de producten uit de industrie opvallend vaak gebaseerd op suiker, tarwe, soja en maïs. Op basis van deze goedkope bulkstoffen wordt – met hulp van zout, smaakstoffen, kleurstoffen – een keur aan producten gemaakt. Het lijkt daardoor alsof we veel keuze hebben in de supermarkt, maar eigenlijk wordt ons eetpatroon steeds schraler, aldus Pollan. En daardoor ongezonder, want juist een gevarieerd eetpatroon is gezond.

Pollan heeft in zijn boek geen goed woord over voor producten met voedingsclaims. Kreten als ‘light’, ‘verrijkt met omega-3 vetzuren’ of ‘extra vezels’ vindt hij onzin. Producten zonder etiketten of gezondheidslogo’s zijn vaak veel gezonder. Het gaat om puur, echt eten. “Eet niets wat je overgrootmoeder niet als eten zou hebben herkend”, aldus Pollan Een pleidooi voor echt eten door Michael Pollan.

Michael Pollan won onder andere de James Beard Award for Food Writing. Pollan is journalist en filosoof. Hij geeft les aan Berkeley en schrijft regelmatig voor The New York Times.

Bestel dit boek bij bol·com

Een pleidooi voor echt eten
Een pleidooi voor echt eten
Michael Pollan

Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Uitgeverij Arbeiderspers.
Vertaling: Ronald Vlek
ISBN: 978 90 295 6633 9
Omvang: 196 bladzijden

bron: metro

Heb je dit boek gelezen? Vragen of suggesties? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties. Reageren kan ook anoniem!

Hartelijk dank voor je bijdrage!

Vorig artikel School en Snackbar uit elkaar
Volgend artikel Jeugd kijk minder diep in het glaasje
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van <a href="https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/" rel="noopener"><strong>wetenschappelijk studies en bronnen</strong></a> om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

We zoeken 5000 personen die gratis afslankproducten willen testen. Meld je aan.

Gratis Afslank

Producten Testen

15987