Een Mooie Huid door Smoothies

Hoor jij bij 80 % van de mensen met een onregelmatige, geïrriteerde en/of gevoelige huid?

Je huid is het grootste orgaan van je lichaam en zorgt voor 25 % van je dagelijkse ontgifting. Je lever, nieren en ademhaling zorgen naast je huid voor de overige 75% van reiniging die nodig is omdat je dagelijks wordt blootgesteld aan toxische stoffen.

Vaak wordt er verteld dat acne een gevolg is van slechte hygiëne maar dat is absoluut niet waar, mensen met acne hebben vaak een hele routine om hun huis te reinigen en doen dit vaak grondiger dan de mensen zonder acne. Belangrijk om te weten is dat je huid van de buitenkant een reflectie is van je gezondheid aan de binnenkant. Zodra je je dit realiseert kan je misschien begrijpen dat de pogingen die je tot nu toe altijd hebt ondernomen geen of slechts een tijdelijk effect hebben gehad. Als je alleen de buitenkant aanpakt met agressieve middeltjes dan zal dit slechts zorgen voor een onderdrukking van de symptomen (acne, onzuiverheden enz) maar niet het echte probleem oplossen. Stop je met de behandeling dan komen de onzuiverheden weer terug, heel frustrerend.

Maak schoon van binnen en straal van buiten

Wanneer je last hebt van acne dan is het heel belangrijk dat je schoner en puurder gaat eten. Stop eens met het eten van zuivelproducten en gluten en drink dagelijks een groene smoothie, je zult versteld staan van het snelle resultaat dat je zult hebben.

Een groene smoothie is een fruitsmoothie, gemaakt van het fruit wat jij lekker vindt, aangevuld met super gezonde bladgroentes. Het geeft je op een hele smakelijke manier je dagelijkse noodzakelijke hoeveelheid groentes en fruit en het reinigt je lichaam van binnen uit, precies wat j nodig hebt. Het enige wat je nodig hebt om ermee te beginnen is een blender of, als je geen blender hebt, eventueel een staafmixer.

Groene smoothies kan je maken met alle bladgroentes die er op de markt zijn zolang ze maar groen zijn en je ze om je vinger kunt wikkelen;-) Een uitzondering op deze regel is bleekselderij, dit kan je niet om je vinger wikkelen maar valt wel onder de bladgroentes.

Ik deel graag een smoothie recept met paksoi met je. Van paksoi kan de hele plant gebruikt worden, dus ook de witte stelen. Deze zijn lekker knapperig maar natuurlijk als je ze in je groene smoothie verwerkt merk je daar niets meer van. Snijd voor het gebruik alleen het “kontje” eraf.

Paksoi zit net als alle andere bladgroentes vol met goodies. Het is 1 van de gezondste bladgroentes om te gebruiken en een echte vitamine- en mineralenbom. Als je bijvoorbeeld 100 gram paksoi eet heb je al meer dan de dagelijkse hoeveelheid van Vitamine A binnen. Ook bevat paksoi veel antioxidanten die je lichaam onder andere helpen celschade te verminderen en je huidje mooi te houden.

Mooi huidje

Benodigdheden voor een dikke liter smoothie

  • 240 gram paksoi
  • 1 appel
  • 1 peer
  • water

Snijd de groente en fruit in stukjes en voeg ze toe aan je blender. Voeg naar behoefte water toe en blend tot je een mooie romige en egale smoothie hebt.

Wil je echt een verschil ervaren in je huid en gaan stralen van de buitenkant drink dan minimaal een liter groene smoothie per dag. Varieer om de paar dagen met de bladgroentes die je gebruikt om op de lange termijn succes te hebben met groene smoothies.

Geniet ervan! Meer smoothies uitproberen? Download dan mijn Groene Smoothie E-Book.

Marjolijn

1 reactie

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in