Resencie ‘Eet Gewoon Gezond’ door Martijn van Raamsdonk & Anneke van den Broek

Eet gewoon gezond, het klinkt zo simpel, zo alledaags, zo vanzelfsprekend. En toch weten heel veel mensen niet goed hoe dat moet, terwijl ze het echt wel graag willen.

In zijn praktijk ontmoet Martijn van Raamsdonk (fysiotherapeut, manueel therapeut, voedingsdeskundige) veel mensen die heel graag beter voor zichzelf willen zorgen, zich ervan bewust zijn dat gezonder eten bijdraagt aan hun gezondheid en er zelfs voor kan zorgen dat in sommige gevallen medicijnen de deur uit kunnen. Met de juiste informatie en begeleiding behalen ze goede resultaten. Gewoon gezond eten, ze weten wat het voor ze doet maar tegelijkertijd weten ze eigenlijk helemaal niet hoe ze het verder zelf in de dagelijkse praktijk van werk en gezin moeten aanpakken. eet-gezond-martijn-van-raamsdonk-anneke-van-den-broek2

Dat besef was onze drijfveer om er een boek over te schrijven met de medische en orthomoleculaire achtergrond van Martijn en de praktijkervaring van Anneke. Zij heeft namelijk aan den lijve ondervonden dat allerlei klachten overgaan door afscheid te nemen van het eten van geraffineerde producten en dat daarmee tevens de eeuwige strijd met de weegschaal in een relaxed vaarwater gekomen is.

Geen Dieetboek

Toch is het geen dieetboek, het gaat niet over calorieën tellen, het is ook geen kookboek hoewel er wel recepten in staan en het is geen boek dat je iets wil voorschrijven waar je niet voor 100% achter kunt staan maar het is een boek met een advies: EET GEWOON GEZOND!
Dit advies geldt niet alleen voor degenen die concrete klachten hebben of te zwaar zijn maar voor iedereen die zich gezonder en fitter wil voelen en hun eigen gezondheid positief willen beïnvloeden. Je hoeft tenslotte niet ziek te zijn om beter te worden. Het behoeft geen betoog dat in de loop van de tijd ons westerse voedingspatroon rigoureus veranderd is, dat we bijna 24/7 snacken en dat ons eten vaker uit een fabriek komt dan van het land of uit de zee. Maar ons genenpakket is praktisch identiek aan dat van onze verre voorouders! Ons lichaam, de meest ingenieuze machine die je kunt bedenken, is gemaakt voor voeding uit de natuur en functioneert daar dus ook het allerbeste op. Als je een gezond lichaam vergelijkt met een oplaadbare batterij dan kun je concluderen dat die door ons westerse voedingspatroon langzaam maar zeker leeggelopen is waardoor allerlei klachten ontstaan zijn. Het is toch vreemd dat iemand denkt dat bijna altijd buikpijn hebben nu eenmaal bij hem hoort, dat eczeem maar het beste weggesmeerd kan worden en dat slecht slapen bij ouder worden hoort.
De leeglopende batterij kan door een andere kijk op voeding en gezondheid opgeladen worden zodat je lichaam langer storingsvrij kan functioneren.

Win het boek en eet gewoon gezond!

Ik mag van Anneke van den Broek een exemplaar van Eet Gewoon Gezond weggeven. Wil je kans maken op het boek? Like dan onze facebook pagina, en vertel waarom jij het boek wil winnen. Heb je geen facebook? Dan mag je ook een reactie plaatsen op deze pagina.

Wholefoodprincipe-2

In Eet gewoon gezond! – je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden, leggen we dat uit. We geven achtergrondinformatie maar we nemen je vooral bij de hand via acht uitgewerkte weekmenu’s met recepten. Niet acht weken lang drie keer per dag iets onbekends of compleet nieuws eten, geen omschakeling naar superfoods en exotische ingrediënten of uren in de keuken staan. Wel koken en eten met bekende producten die overal te krijgen zijn en makkelijk in te passen zijn in het drukke (gezins)leven. Zo ervaar je dat gezonder eten en leven niet moeilijk is, maar wel lekker en ook voor jou weggelegd.

Conclusie

Wil jij je gezond en fit voelen? Ben je op zoek naar de gezondste versie van jezelf en benieuwd hoe voeding je daarbij kan helpen? Dan heb met ‘Eet Gewoon Gezond’ het juiste boek in handen. Het is geen dieetboek, het gaat niet over calorieën tellen, het is ook geen kookboek hoewel er wel recepten in staan. Het is ook geen boek dat je iets wil voorschrijven waar je niet voor 100% achter kunt staan maar het is een boek met een advies: EET GEWOON GEZOND!

 Gezonde Groeten,

sanne

RECENSIES OVERZICHT
Algehele Waardering
Vorig artikelSulfiet Wijn en Hoofdpijn
Volgend artikelDe rol van de Bloedsuikerspiegel tijdens Afvallen
eet-gewoon-gezondMartijn van Raamsdonk en Anneke van den Broek zijn ervan overtuigd dat voeding je kan helpen die gezondste versie van jezelf te vinden. Ze vertellen krachtig en beeldend welke mechanismen in ons lichaam een rol spelen, wat voor- en nadelen zijn van enkele voedingsmiddelen en nemen je mee via acht weekmenu's met bijbehorende recepten om concreet aan de slag te gaan.

11 Reacties

 1. Zou zo graag leren gezonder te eten, mijn probleem is dat ik een echte emotionele eter ben, en zonder begeleiding is het verdomd moeilijk hoor.

 2. Ik zou dit boek graag winnen voor mijn moeder, die lijdt aan fibromyalgie en laatst hoorde dat gezond eten de symptomen kan verminderen. Dit is natuurlijk geen medisch boek maar wel een stap in de goede richting. Ze eet al een stuk bewuster maar dit boek zou een enorme steun in de rug (en misschien wel een schop onder haar kont) zijn, die ze af en toe wel nodig heeft. En aangezien ik haar dochter ben en af en toe ook wel eens moederachtige opmerkingen terug mag maken, lijkt het me super haar deze te kunnen geven! Want ze verdiend hem :).

 3. Ik wilde dit boek heel erg graag winnen om nog beter te leren eten. Gezonder worden voelt zó goed. Ik realiseer me nu dat er slechts 1 exemplaar weggegeven wordt. En ik gun ’t dan eerder aan Wendy de bruid (hierboven) dan aan mezelf…

 4. Graag zou ik het boek willen winnen, omdat ik na jaren van de ene dieet in de andere dieet terecht ben gekomen. Helaas ben ik hierdoor de weg in gezond eten land kwijt geraakt. Ik wil wel, maar weet niet meer hoe……

 5. Ik wil graag dit boek winnen om te leren wat gezond nu eigenlijk wel is. Tegenwoordig met al die hypes weet ik het niet meer. Wat wel
  en niet mag/kan. Gr Jeanet

 6. Ik wil supergraag jullie boek winnen omdat je soms door de bomen het bos niet meer ziet en een boek dat op een duidelijke manier meer duidelijkheid :-) schept in het grote bos van voedingsbomen en doolhoven, is…..meer dan welkom!

 7. Ik zou het boek erg graag willen winnen. Waarom? : twee jaar en acht maanden geleden ben ik gestopt met roken en dankzij dat voel ik me al geweldig. Natuurlijk kwam ik aan maar nu ben ik ook intensief gaan sporten, want ik wil gezond worden, zijn en blijven en zo’n boek zou mij daarbij ook wel kunnen helpen, ik ben namelijk nogal een snoeperd sinds ik niet meer rook, dus nu ben ik zoekende om een positieve draai aan mijn eet gewoonte te geven. Dus ik hooo een gelukkige winares ooweg naar een gezonde toekomst te zijn. Met vriendelijke groet, Jeannette Pijl

 8. Ik zou dit boek graag door lezen en mij zelf letterlijk er in terug willen vinden. Ruim een jaar terug was ik gezet/stevig/mollig ik stond uren voor de spiegel tot de laatste minuut tot we egt moesten gaan en dan nog niet naar mijn zin de deur uit… ik heb toen dr tijd verschillende diëten geprobeerd maar dat was telkens maar 1 of 2 kilo wat er af ging. Ik ben zwanger geworden en na mijn zwangerschap was ik maar liefs 8 kilo kwijt. Ik was de gelukkigste vrouw ter wereld ik had wonder boven wonder een kind gekregen en ik had een slanker lichaam. Ik wilde de deur uit wilde nieuwe kleding gaan kopen etc. Maar nu inmiddels 9 maanden verder ben ik weer terug op mijn oude gewicht ondanks dat ik modifast heb gebruikt. En groente fruit dagen /weken. Ik kan mijn nieuwe gekochte kleding niet meer aan waar ik meer dan van baal. Ik sta weer uren voor.de spiegel of ik misschien nog iets weg kan moffelen. Maar nee. Ik vraag mij af hoe nu verder.. en wat ik het beste kan eten om een gezond gewicht te kunnen bereiken en te houden Door normale voeding. Gr. Wendy

 9. Ik ben net een weekje op vakantie geweest in een all inclusieve hotel en merk dat ik nu mijn gezonde leefstijl weer moet oppakken. Met dit boek zou ik daar weer een stapje verder mee zijn.

 10. Ik zou dit boek erg graag willen winnen! Om er tip top uit te zien en fit te zijn voor mijn bruiloft in augustus kan ik nog wel wat begeleiding gebruiken!

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in