Eet minder verse vis

0
Eet minder verse vis

Jaren dachten we dat verse vis gezond was voor lijf en leden. Belgisch onderzoek heeft echter uitgewezen dat meer dan drie keer per week vette vis eet, zoals haring of zalm, riskant is. Een mens krijgt dan te veel dioxine-achtige stoffen binnen.

Dat blijkt uit doctoraatsonderzoek van Isabelle Sioenvan de Universiteit van Gent. De onderzoekster stelt wel dat vetzuren in vis goed helpen tegen hart- en vaatziekten.

Twee keer per week is het beste voor de zogeheten langketen omega-3 vetzuren. De inname van deze vetzuren ligt momenteel ver beneden de aanbevelingen.

De onderzoekster merkte dat kwik geen echt probleem is bij het eten van vis. Ze vond geen toxicologische risico’s voor de Belgische bevolking.

Het goede nieuws is dat gekweekte vis soorten zoals Tilapia en Pangafilet minder dioxine binnenkrijgen en daardoor dus gezonder zijn als een “vers” visje uit de zee.

Tip: lees hier een (vertaald) Engels artikel over Panga Filet uit Frankrijk

Vorig artikel Schoonmaken maakt gelukkig
Volgend artikel Gezond gewicht voor jongens
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van <a href="https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/" rel="noopener"><strong>wetenschappelijk studies en bronnen</strong></a> om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

We zoeken 5000 personen die gratis afslankproducten willen testen. Meld je aan.

Gratis Afslank

Producten Testen

15987