Eetpatroon Nederlander kan beter

Het eetpatroon van Nederlanders kan beter. Dat staat in de ‘nota voeding en gezondheid’ die minister Klink onlangs heeft gepresenteerd. Er moet vooral een brede aanpak komen om jonge Nederlanders gezonder te laten eten. Bijvoorbeeld door op school meer aandacht te besteden aan een gezonde leefstijl. Ook het belang van borstvoeding als goede start wordt benadrukt.

Veel Nederlanders halen de aanbevelingen uit de ‘Richtlijnen goede voeding’ niet. Deze aanbevelingen staan ook in de adviezen bij de Schijf van Vijf. Te weinig mensen eten écht twee ons groente, twee keer fruit per dag of twee keer in de week vis? Ook bevat ons eten te weinig vezels en juist te veel zout en verzadigd vet. Bovendien eten en drinken we gewoon te veel en bewegen we te weinig; daardoor neemt het aantal Nederlanders met overgewicht toe.

In de nota staan plannen voor een integrale aanpak om ons eetpatroon te verbeteren. Enerzijds zijn er plannen gericht op consumenten. Bijvoorbeeld voorlichting over groente en fruit of vet. Anderzijds, zo staat in de nota, moet de gezonde keuze gemakkelijker gemaakt worden door het aanbod van industrie, winkels en horeca. Dit geldt ook voor scholen en de werkplek.

bron: webregio.nl

1 reactie

  1. Ik eet heel graag chocolade pasta op mijn brood.
    Is dit erg slecht?
    moet ik hiermee stoppen als ik verder wil afvallen?

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in