Efedrine of Ephedrine Afslanken Review en Ervaringen

Efedrine of de Engelse benaming Ephedrine is pok wel bekend als efedra, is een afslankmiddel. Kun je met efedrine afvallen? Is het veilig of loop je risico als je het gebruikt? In dit artikel lees je alles over efedrine.

Dit is wat je in dit artikel leert

  • efedrine drugs
  • efedrine pillen
  • efedrine hcl
  • efedrine amfetamine
  • efedrine kopen
  • pseudo-efedrine kruidvat
  • efedrine fk
  • efedrine ervaringen
en nog veel meer…

Efedrine afslanken

Efedrine is een stof die de aanmaak van noradreneline stimuleert. Hierdoor wordt je lichaam actiever. In eerste instantie voel je je alert, helder en klaarwakker, maar na een tijdje heb je ook wat minder prettige gevoelens. Doordat je lichaam geactiveerd wordt, verbrand je ook meer calorieën. Daarnaast treedt er een eetlustremmend effect op.

Er zijn verschillende wetenschappelijke studies die bewijzen dat ephedrine inderdaad helpt bij het afslanken. Gemiddeld komt dit effect neer op een extra gewichtsverlies van ongeveer 1 kilo per maand (bron). Dit gewichtsverlies komt bovenop eventueel gewichtsverlies door aanpassingen in de leefstijl, zoals meer sporten of anders eten.

In geen van de studies werd het middel langer dan zes maanden toegediend.

Ephedrine is een natuurlijke stof die voorkomt in de plant ma huang. Deze groeit van origine in China. Daar wordt al lange tijd een medicinale werking aan het kruid toegeschreven. Daar drinkt men de takjes van de ma huang plant, terwijl de ephedrine in afslankpillen vooral kunstmatig gemaakt wordt.

Efedrine bijwerkingen

efedrine review en ervaringen
efedrine review en ervaringen

Naast de positieve werking op het gebied van gewichtsverlies, zijn er ook negatieve bijwerkingen van ephedrine geconstateerd. Veel mensen krijgen last van een onprettig gevoel. Zij krijgen hartkloppingen en een trillerig gevoel. Ook slapeloosheid komt veel voor bij mensen die ephedrine hebben ingenomen.

Een probleem met ephedrine is wel dat het een verslavende werking kan hebben. Aan de ene kant heb je steeds een hogere dosering nodig om nog effect te voelen. Aan de andere kant krijg je een boost door het middel te gebruiken, je voelt je productiever en kunt langer doorgaan.

Het goede nieuws is dat je relatief makkelijk met ephedrine kunt stoppen. Er zijn geen ontwenningsverschijnselen, dus zodra je met het middel stopt ben je vrij snel weer in je normale doen.

Efedrine gevaarlijk

Ephedrine kent ook een paar gevaarlijkere bijwerkingen. De eerste is een risico op oververhitting. Dit is een bekende bijwerking van bijvoorbeeld XTC en amfetamine, maar kan in bepaalde gevallen ook optreden bij Ephedrine. Dit risico is vooral aanwezig bij warmte, een hoge luchtvochtigheid of bij lichamelijke inspanning.

Er zijn verschillende gevallen geregistreerd waarbij mensen die ephedrine gebruikten, plotseling zijn gestorven (bron). Dit gebeurde ook bij kleine doseringen. Zo zijn er in de Amerikaanse staat Texas in een periode van iets meer dan jaar 8 mensen gestorven door het gebruik van ephedrine (bron).

Het is niet precies duidelijk waarom ephedrine zo gevaarlijk is.

Efedra illegaal

Omdat er verschillende gevallen bekend zijn van mensen die overleden aan ephedrine, is het middel in Nederland illegaal. Het mag niet worden verkocht. Ook artsen schrijven het middel niet voor.

Efedrine kopen

Omdat het gebruik van ephedrine kan leiden tot ernstige bijwerkingen en zelfs de dood, is het middel al lange tijd niet meer in Nederland verkrijgbaar.

Mocht je ergens in de krochten van het internet toch een verkoopkanaal vinden, wees dan erg voorzichtig. De ephedrine die je daar koopt is per definitie niet afkomstig uit fabrieken die volgens de Europese wetten en normen produceren. Dit betekent dat de dosering hoger of lager kan zijn dan gewenst of dat er verontreinigingen zijn.

De douane is de laatste tijd ook actief met het onderscheppen van illegale medicijnen, dus de kans bestaat ook dat je pakketje nooit de plaats van bestemming bereikt.

Afvallen stackers met ephedra

Stackers met ephedra en ephedrine werden in het verleden vaak gebruikt om het afvallen te stimuleren. Hoewel dit in de praktijk effectief is, is het niet zonder gevaren. Om die reden is ephedrine zowel in Nederland als in België verboden.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in