In mijn voorgaande columns heb ik je uitgelegd wat de belangrijkste oorzaken zijn van overgewicht en welke factoren er allemaal van invloed zijn is het tijd om dit alles in de praktijk te brengen.

Alle besproken informatie uit de vorige hoofdstukken lijken wellicht moeilijk toe te passen, maar niets is minder waar. Onderstaande punten zijn zelfs heel eenvoudig toe te passen zonder dat je het gevoel hebt een dieet te volgen. Wanneer je onderstaande 10 principes aanhoudt zal je in recordtijd jouw gewenste streefgewicht bereiken en je fitter voelen dan ooit tevoren:

10 Tips: Effectief Afvallen

Afslank Tip 1

Eet verspreid over de dag kleine, eiwitrijke maaltijden. Hierdoor blijft de stofwisseling actief en de bloedsuikerspiegel in balans.

Afslank Tip 2

Verminder de inname van enkelvoudige producten die tot schommelingen in de bloedsuikerspiegel leiden zoals frisdrank, pizza, snoep, koek, gebak, ijs, brood, pasta en alcohol. Kijk voordat je producten koopt op het etiket naar het gehalte suikers.

Afslank Tip 3

Eet in plaats van koolhydraten producten die veel eiwitten bevatten zoals vlees, gevogelte, vis, eieren, magere yoghurt en kwark die de bloedsuikerspiegel in balans houden en de productie van het vet opbouwende hormoon insuline beperken.

Afslank Tip 4

Leg bij het avondeten de nadruk op vlees, vis, gevogelte met groente. Als bijgerecht kun je eventueel wat zilvervliesrijst, quinoa of aardappels nemen.

Afslank Tip 5

Drink per dag minimaal 2 liter water of drink groene thee dat de vetverbranding verhoogt.

Afslank Tip 6

Eet zo veel mogelijk verse producten (geen voorverpakte voedingsmiddelen) om de lever te ontlasten.

Afslank Tip 7

Eet voldoende groente en rauwkost als paprika, tomaat, sla, komkommer, ui en avocado zodat de zuurgraad in het lichaam in balans blijft en je voldoende vitamines, mineralen en vezels binnen krijgt. Neem zo nodig een goede multivitamine.

Afslank Tip 8

Probeer te gaan sporten of te bewegen om het dagelijkse energieverbruik te verhogen. Hierdoor zal het lichaam eerder overgaan op vetreserves als brandstof.

Afslank Tip 9

Probeer de inname van calorieën te beperken door het vervangen van twee maaltijden door shakes op basis van melkeiwitten of ei-albumine. Let hierbij op het gehalte koolhydraten en suiker. Vermijd producten met maltodextrine, dextrose of fructose. Je kunt ook glucomannan capsules gebruiken die op 100% natuurlijke wijze het hongergevoel remmen.

Afslank Tip 10

Probeer voedingsmiddelen die veel vet bevatten zoals chips, pizza, koek en gefrituurde producten te vermijden. 1 gram vet levert meer dan 2x zo veel calorieën als koolhydraten of eiwitten.

De Juiste Combinatie

Ik heb in de praktijk veel mensen geholpen om af te vallen met deze principes. Ik combineer dit vaak met het product Dieet Pro. Dit dieet omvat namelijk vrijwel alle componenten die in deze cursus besproken zijn. Je combineert tijdens dit dieet 2 shakes met gezonde en verse voeding. Je blijft verspreid over de dag eten waardoor het makkelijk is toe te passen zonder dat je het gevoel hebt bezig te zijn met een dieet. De shakes bevatten 18 gram eiwitten, heel weinig calorieën en ze zijn bijna 100% vrij van koolhydraten vetten en suiker. Ook bevat Dieet Pro melkeiwit concentraat en ei-albumine die lange tijd het hongergevoel remmen. Daarnaast bevat het stoffen als L-carnitine en groene thee extract die de vetverbranding verhogen, choline dat helpt om de lever te reinigen en chroom dat de bloedsuikerspiegel in balans houdt.

Gratis Eetschama

Op de website dieetpro staan eiwitrijke recepten en je kunt hier ook een gratis eetschema downloaden dat als leidraad dient voor een dagindeling van wat je kunt eten.

Ik adviseer altijd om te beginnen met dagelijks twee shakes in combinatie met het eetschema. Zodra je je streefgewicht bereikt hebt kun je het gebruik van de shakes langzaam afbouwen of er zelfs mee stoppen. Vanaf dit moment is het de bedoeling om een balans te vinden tussen de inname van calorieën en het dagelijkse verbruik ervan. Als je hier een evenwicht in vindt zal je voor altijd op gewicht blijven. Zodra je merkt dat je weer zwaarder wordt weet je dat de dagelijkse energie-inname hoger is dan de hoeveelheid calorieën die je verbruikt. Je kunt dan het energieverbruik verhogen door meer te gaan bewegen, of de energie-inname beperken door weer één of twee shakes Dieet Pro per dag te nemen of je kunt glucomannan capsules nemen waardoor je automatisch minder gaat eten.

Ik hoop dat je dankzij deze cursus een stuk wijzer bent geworden en dat je meer begrip hebt gekregen over het ontstaan van overgewicht en de factoren die hierin een rol spelen.

Gezonde Groeten,

esther

esther

p.s. Mocht je toch nog vragen hebben naar aanleiding van dit artikel, dan help ik je graag. Stel je vraag dan via het reactieformulier op deze pagina.

1 reactie

  1. Zou graag een programma willen wat ik per dag en tijd stip moet eten koolidraadarm dieet want wil graag 10 kilo kwijt en heb wel een stok achter de deur nodig sporten kan ik niet heb een gedeeltelijke dwarsleasie dus sporten zit er niet in maar wil graag een patroon advies wat ik per dag moet nemen en wanneer en wat mag ik allemaal hoop dat jullie mij kunnen helpen zou fijn zijn bij voorbaat dank Maaike sitenga

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in