Home Dieet Categorie Afslank Clubs Afvallen met EGA Recepten

Afvallen met EGA Recepten

Al vele jaren draait de EGA afslank- en begeleidingsclub. Niet gebaseerd op luchtkastelen en loze beloften. EGA Nederland heeft, onder toezicht van een begeleidend arts en diëtistes, tientallen cursus leidsters opgeleid. In een uiterst persoonlijke begeleiding leert u om na de beginfase – waarin u snel afslankt – zo’n 1 tot 2 kilo gemiddeld per week af te vallen.

Werkwijze EGA

Je wordt lid van de EGA afslank- en begeleidingsclub na het voldoen van uw eenmalige inschrijfgeld € 10,- en € 7,00 cursusgeld per week. Vervolgens bezoek je  wekelijks  de cursus bij jouw in de buurt. De eerste stap is om je steefgewicht te bereiken. Je gewicht wordt iedere week nauwkeurig gecontroleerd en bijgehouden. Je volgt de cursus net zolang totdat Je streefgewicht is bereikt. Daarna volgen er nog vier controleweken. Daarna ga je op gratis maandcontrole. Je kunt jezelf op locatie bij de cursusleidsters inschrijven voor deze cursus. Hier kun je een overzicht van de EGA cursuspplaatsen vinden.

Cursusmateriaal EGA

Bij aanvang van de cursus ontvang je de uitgekiende EGA Eetwijzer, Hierin vindt je, naast onze club condities, alle richtlijnen waarmee je op een eenvoudige en goedkope manier kunt afslanken. Uitgangspunt is dat u gewoon mag eten wat je gewend bent. Voorwaarde voor een goed resultaat is natuurlijk wel dat je jezelf goed aan de in de EGA Eetwijzer geformuleerde afspraken houdt en de adviezen van uw cursus leidster in acht neemt. Houdt je strikt aan de regels, dan val je gegarandeerd af.

Het geheim schuilt in de dagelijkse maaltijd samenstelling en hoeveelheden voedsel. Elke maaltijd is zo uitgebalanceerd dat u al vrij snel resultaten zult boeken. De maaltijden zijn zeer afwisselend en je hoeft beslist geen honger te lijden. Groenten, vlees, vis, brood, aardappelen naar eigen keuze!!!! Je omgeving is dus beslist niet de dupe van jouw afslank methode. Je lichaam krijgt voldoende bouwstoffen die energie opleveren. Zodoende is het ook beter vol te houden. Eenmaal op je streefgewicht blijf je dat ook, echter wel met de nodige zelfdiscipline.

Kosten EGA

Je betaalt eenmalig inschrijfgeld € 10,-. Het cursusgeld bedraagt € 7,- per week dat je bij je wekelijkse bezoek aan de EGA-consulent betaalt. Na ontvangst van je inschrijfgeld bent u officieel lid van de EGA afslank- en begeleidingsclub.

Ervaring met EGA

Lees het verhaal van Ellen. Zij verloor 54 kilo in anderhalf jaar met EGA.

Ook Marjan stuurde ons artikeltje over haar ervaring met EGA: Onlangs ben ik met EGA begonnen. EGA is een goedkopere en kleinschaligere variant van WeightWatchers. Het consult is gewoon thuis bij een consulente, lekker kopje koffie erbij. Een vrij persoonlijke begeleiding dus! Het inschrijfgeld is 10 euro. Voor elke keer betaal je 6 euro. Daarvoor krijg je 1 uur advies, wegen, begeleiding en steun tips en recepten. Ook kun je producten kopen (is niet verplicht! ) zoals boullion speciaal voor mensen met een hoog cholesterol, fibrex (voor een goede stooelgang) lekkere honing mosterd, speciale tomatenmix voor de spaghetti en kruiden voor op het vlees. Er mag niet gebakken worden in olie of boter. We gebruiken speciale bakvellen te koop bij de consulente of blokker voor 3,50 doe je heel lang mee) Je gebruikt deze bakvellen in de koekenpan om bijvoorbeeld vlees op te bakken. Het vet krijg je wel binnen door boter op brood te smeren. Jammer genoeg hoorde/las ik dat EGA gaat stoppen met de diepvriesproducten.

Jouw ervaring met EGA

Heb je ervaring met de EGA dieet methode? Vragen of suggesties? Discussieer dan met ons mee of lees de reacties van andere bezoekers.

meer informatie: EGA Nederland

48 Reacties

 1. Als je gewone melk vervangt door sojamelk mag je dan ook een halve liter per dag?Ook heb ik ooit een recept van kruidkoek met melkpoeder,koekkruiden en rozijnen gehad.Ik weet helaas het volledige en complete recept niet meer.Wie kan mij helpen?

  • Hoi Marjan,
   Dit heb je nodig voor de kruidkoek…….

   200 Gr zelfrijzend bakmeel
   200 Gr rozijnen (100gr blanke en 100gr donkere)
   1 zakje bakpoeder
   1/4 liter melk (halfvol)
   2 eetlepels honing
   2 theelepels koek/speculaas kruiden
   2 theelepels kaneel

   Oven: 185 gr voor verwarmen daarna in ongeveer 45 min bakken op 185 gr

   Succes groeten Janny

 2. Ik wil graag aan het ega beginnen. Nu kan ik alleen niet op de tijden bij mij uit de buurt, kunnen jullie mij adviseren wat ik moet aanschaffen?

  Qua boek etc.

  Ik wil graag ongeveer 15 kilo kwijt ik ben 1.87 en weeg 95 kilo. De laatste twee jaar 15 kilo aangekomen en dat gaat er nu maar weer eens af.

  Hopelijk kunnen jullie me helpen! Kunnen jullie me ook meteen de kosten etc sturen?

  Alvast bedankt.

  Groet, Miranda

  • Goedemiddag Miranda,
   Hoe is het er mee, zijn de kilo’s die je er af wilde hebben er nog steeds af?

   Laat dit even weten
   Fijne dag
   Annie

 3. Ben sinds kort lid geworden van de EGA ik zou graag wat recepten willen hebben, kun je die ook bij jullie op de website zien.
  Groetjes coby

 4. Beste mensen,
  Ik zou graag zo’n kilo of 5 af willen vallen. Is dat ook geen probleem?
  Ik zou graag naar een locatie gaan in Oosterhout
  Groeten Coby

 5. Ik volg sinds een half jaar het EGA dieet en ben inmiddels 25 kilo afgevallen. Ik zit nu 3 kilo onder mijn streefgewicht. Wat de vetten betreft: tussen de middag eet ik twee boterhammetjes waar ik een beetje roomboter op smeer. En ik bak en wok ik gewoon met olie. Wel olie die bestand is tegen hoge temperatuur.

 6. Bij E.g.a. Eet je drie volwaardige maaltijden en kun je zelf 2 a 3 gezonde tussendoortjes inplannen. E.g.a. Werkt voor iedereen. Als je je goed aan de regels houd, val je 1 tot 1,5 kg per week af. Ook ontvang je leuke recepten en krijg je goede voorlichting. Echte aanrader, ook als je je streefgewicht bereikt heb, krijg je gratis begeleiding

 7. Een goede gezondheid. Heb. Vr.de -3e een knieprotege incl. Knieschijf gekregen. Was daar voor al een maand naar de EGA gegaan, en ga daar mee door. Bevalt me heel goed en al 8 kilo er af. Heb een flinke stok achter de deur, door deze knieprotege, en daar ga ik helemaal voor. Een gelukkig gezond 2014 gewenst voor jou door mij, Heleen

 8. Ik wil graag vanaf morgen meedoen aan EGA en wil mij inschrijven in Den Bosch Engelen (op de Kraanvogellaan 4 te Engelen. Kan ik daar dan gewoon heengaan of moet ik van te voren een afspraak maken?

 9. hallo ega.. ik ben al vanaf 1996 bezig met ega… het is altijd goed gegaan tweeëndertig kilo afgevallen. ik heb de cursus in leuth ( gem ubbergen ) gedaan bij mevr. carla gruwel. nu na mijn baarmoeder operatie ben ik weer een paar kilo bijgekomen en wil heeeeel graag weer beginnen met ega.. nu is mijn altijd belangrijke boekje nl deeetwijzer verdwenen.ik weet nog wel heeeel veel van alles,maar dat was echt mijn bijbel…. is er een mogelijkheid dat ik een nieuwe eetwijzer kan krijgen. u zult mij hier heeel blij mee maken.. groet van mieke

 10. Ben 5 juni 2012 begonnen en in een half jaar tijd 20kg afgevallen geweldig en geen honger gehad ik zou het iedereen aanraden. Gr. Ria

 11. Dag Esther,

  Ik weet natuurlijk niet waar je woont in Drenthe. Bezoek de website van EGA de meest recente cursusadressen

  Je kan het boek bij mij bestellen, maar ook via de site van EGA.

  Hartelijke groet, Joke

  • Heet dat boek appeltje eitje?
   Hier zit de EGA ook maar vind het jammer dat ze al om 18.15 start dan gaan wij namelijk net eten.
   Zou echt heel graag willen starten met gezond eten om zo van mijn shake verslaving af te komen ( ja echt erg ik wil alleen maar shaken om af te vallen maar dat wil ik aan een kant niet meer ).

 12. halo Joke,EE
  Een ik wil graag dat corsus boek bestellen waaris dat mogelijk.
  En zirerin regio drenthe ook een ega punt
  vriendelijke groet esther

 13. Ik heb sinds 2 jaar geen schildklier meer en daarvoor bijna alle dieten uitgeprobeerd……maar resultaat bleef uit. Ik hoopte dat na het verwijderen van de schildklier (grote struma, inactief) het gewicht naar beneden zou gaan. Helaas na twee jaar ben ik pas 5 kg lichter en schiet het gewoon niet op. Dietiste zegt dat het zonder schildklier moeilijker is om af te vallen. Kan EGA voor mij een oplossing zijn? Er moet zeker voor mijn gezondheid nog 25 kg af.

  Groetjes,
  Ilona

  • Dag Anne,

   Dat is geen enkele probleem, EGA is gebaseerd op gezond eten en vooral “weten” wat je eet. Voor jou ivm je suikerziekte van groot belang.
   Het dieet houdt hier absoluut rekening mee.

   Succes!

   gr. Joke

 14. Graag geef ik mijn teactie op het eetgedrag van EGA Nederland

  Er wordt bij ega meer aan de mens gedacht als het cursusgeld
  Annie kwam in het begin bij mij voor deze 6 euro thuis omdat ik niet naar de cursus kon gaan

  Nu na een jaar ben ik 83 kilo afgevallen en ik voel me als herboren.
  Annie is mee geweest naar het ziekenhuis voor correctie van mijn buik.
  Kosten NEE helemaal niks.
  Mijn gezondheid vind ze geweldig en ik ga nu zolang ik zelf wil op gratis maandcontrole.Het eten is gewoon 3 maaltijden per dag met vruchten tussendoor.Nu mag ik weer eens een koekje of snoepje,maat alleen als ik mijn eten gebruikt.
  Annie hartelijk dank en je zal me in lengte van dagen blijven zien komen
  Jannie

  • Dat geeft nu eens moet om te herstarten!
   Ben van de week al wel weer begonnen,maar ik moet even iets meer en beter wegen ik gok te veel.
   Bv brood 60 Gr. 2 sneetjes pakte ik maar blijkt nu bij mij 2 sneetjes bijna 80 gram te zijn ipv 60!!
   Maar we gaan vandaag weer vol goede moet verder wil er toch echt paar kilo af voor de kerst!

   Heb jij soms voor mij het courgette soep recept van de ega?

   Lfs

 15. Ben juist vorige week maandag weer begonnen met EGA.
  Gaat weer goed gelukkig, werkt gewoon goed. Je kunt dus met je gezin mee-eten ;-)
  Wel zo prettig hé…

  Suc6 voor ieder!

  Groet, Sophie

 16. Hallo.

  Ik ben in 2004 begonnen met ega. Ben toen 38 kilo afgevallen in 1 jaar tijd. Van 116 naar 80 kilo. Dit heb ik een paar zo gehouden en ben later verder gezakt naar 74 kilo. Op een gegeven moment ben ik weer wat te veel gaan snoepen…want ja, ik ben een echte lekkerbek. Weer een wijntje nu en dan….langzaam weer naar de 80 kilo gelopen. Vanaf vorig jaar zomer ging het echt mis vanaf de vakantie. We eten nog steeds gezond maar neem er te veel naast. Nu woog tot 2 weken geleden 88kilo. En weer begonnen met ega. Je mag veel eten en is goed vol te houden dankzij de veelzijdige recepten die we ook via onze cursus leidster Winnefred Sierdsema – Tiel krijgen aangeboden. Deze geeft cursus in Tiel, Geldermalsen & Culemborg. Ik hoop weer terug te gaan naar 74 kilo en nog liever 70. Inmiddels weer 4 kilo afgevallen. Ik zie een hoop mensen om me heen weer gelukkig en energiek worden… EGA is echt een aanrader!!!!!!!!!!!!!!!

 17. Jaren geleden heb ik het goudse dieet met veel succes gevolgd. 5 Jaar geleden zijn we naar Nieuw Zeeland verhuisd. Helaas zijn er weer wat kio’s aangekomen en ik zou graag weer het goudse dieet willen volgen. Is het mogelijk om het dieet schema naar Nieuw Zeeland te sturen?

  Ik zie uit naar jullie reactie.

  • Beste Frouwke,

   Ik ben ook weer begonnen met de EGA. Helaas is er niet echt een dieetschema. Ik heb wel een boekje gekregen met wat en niet mag.
   Moht je hier meer van willen nemen, laat ik je dat graag weten. Als je dan je emailadres wil sturen.

   Groetjes

  • Dag Frouwke,

   Even voorstellen: ik ben EGA-cursusleidster in Nederland (Zutphen en Doetinchem). EGA heeft sinds enkele maanden een speciaal 13 weekse cursusboek uit gegeven. Een prachtig en leerzaam handboek, gebaseerd op de Eetwijzer.
   Nu is jouw bericht en vraag al van lang geleden, maar mocht je interesse hebben, mail mij dan even terug.

   Hartelijke groet, Joke

 18. Zeer prettig “dieet”. Hierbij wordt normale voeding gebruikt maar in bepaalde verhoudingen en hoeveelheden. Erg prettig en goed vol te houden! Leuke recepten zijn te vinden, zelfs voor borrelhapjes en tussendoortjes. Cursus is ook schriftelijk te volgen, maar ik vind het in een groep prettiger, je wordt daardoor gestimuleerd en gemotiveerd.

 19. Hier kan je een document openen waar alle cursusplaatsen instaan.
  Doetinchem staat er niet in, maar hier kan je zelf kijken welke plaatsen er dichtbij liggen.
  Succes!

 20. Kan iemand mij vertellen of er een cursus in Doetinchem is het liefst omgeving De Huet, Dichteren?
  Op welke dag is deze cursus dan en op welke tijd?

  • Goed nieuws, vanaf 1 maart a.s. start ik met EGA-cursussen in Doetinchem. Dus heeft u nog steeds interesse: donderdagavond 1 maart van 19.00 uur – 20.00 uur in gebouw ’t Trefpunt, Nieuweweg 143.
   Vooralsnog een avond, maar zodra mogelijk start ik ook een cursus overdag.

   Van harte welkom. Joke

 21. Dag allemaal,

  Fijn om dit allemaal te lezen. EGA lijkt echt te werken !
  Ik woon in België. Als ik de site goed gelezen heb, is er geen cursus in België. Kan ik ergens de principes bekomen ? Wat wel/niet eten, hoeveel, …
  Of weten jullie misschien wel een cursus in België ?
  Alvast bedankt en aan iedereen veel succes gewenst !

  Groetjes,
  Nans

 22. Ik ben 5 januari begonnen met E.G.A en ik ben 10 kilo kwijt.
  Ik ben 42 jaar en al vanaf mijn geboorte hartpatiënt. Ik ben een echte lekkerbek en lust alles.Maar ja té zwaar is niet goed, dus inmiddels heb ik al heel wat dieëten gevolgd, maar uiteindelijk vind ik E.G.A toch het beste resultaat voor mijn gezondheid.Niet té veel maar wel genoeg om geen honger gevoel te hebben, omdat je weinig koohydraten eet.
  Mijn bloeddruk is verlaagd van 144/85 naar 115/70 ,mijn suiker van 6,4 naar 5,3 én cholesterol van 3,8 naar 3,2 .En dat in ruim 3 maanden tijd. Ik voel me veel beter en minder last van hatkloppingen.Ja E.G.A is een echte aanrader voor iedereen die écht gezond én lekker wil eten!

 23. bij deze wil ik graag een boekje van ega bestellen.
  hoe duur is dat om die te bestellen en waar zou ik die op kunnen halen

 24. Beste lezer,

  ik ben chronisch longpatient en gebruik voor de rest van mijn leven onder andere prednison, kan ik toch op de ega manier afvallen of moet dit altijd via een dieetiste.
  Ik sta onder doktersbehandeling.

  Vriendelijke groet Ellie.

 25. Je kunt gewoon de e.g.a. cursus volgen wij houden altijd automatisch je huisarts op de hoorgte vriendelijke groet en veel sucses

 26. hallo mensen,
  Mijn ervaring met E.G.A is geweldig. Als diabetesII spoot ik 12 jaar insuline. doordat ik via E.G.A 35 kg afviel, zo ook mijn suiker normaliseerde. Nu op 2 tabbetjes. Tijdens het afvallen ben ik gaan hardlopen. na 2,5 jaar later liep ik een marathon. een geweldige ervaring. allemaal in 3 jaar tijd. met dank aan Cily Wassing en Karin van Berkel. Deze 2 mensen hebben mij wegwijs gemaakt in het E.G.A-concept.

  groetjes de marathonman

 27. Hallo mensen

  Ik ben ook met ega vele kilo,s kwijt van 89 naar 78 in 2 maanden.
  Dat heb ik in Tiel gedaan bij Winifred sierdsema.
  Bij mij ging het erg hard, tewijl ik in het begin meer gegeten heb als toe
  gestaan. Nu een jaar later zijn die kilo,s er nog af, ga nu weer beginnen en hoop in de zomer van 2009 op mijn streven van 62 te zitten

 28. Hallo mensen,
  hier weer een ervarings deskundige, 46 kilo afgevallen met e.g.a.
  geen probleem al weer lang geleden.
  Toen ik 6 geleden stopte met roken kwam ik zo als zoveel mensen weer aan 13 kilo maar liefst. Toen ben ik e.g.a. gaan doen bij cily wassing in Dongen. !3 kilo weggeten en verslaafd geraakt aan e.g.a.!!!
  Zelf cursuleidster geworden en wat een vak ik geniet er dagelijks van
  ik geef cursus in breda, tilburg, rijen en oisterwijk.
  slanke groetjes Karin van Berkel

  • Beste Karin,

   Ik was al op de site aan het zoeken naar een colsulente in Tilburg.
   Ik zie nu dat jij in tilburg consulten geeft. Mag ik vragen waar dit is? en op welke dagen?
   En is het ook mogelijk om voor 8kilo bij jullie te komen lijnen?

   Groetjes, Veerle

 29. @Nathalie

  Wat een verhaal zeg. In Roosendaal is volgens EGA momenteel geen cursus. Ik denk dat Oudenbosch de beste locatie voor je is. Dit zijn de gegevens:

  OUDENBOSCH
  DE BEUK SPORTS EN EVENTS
  Y. DEN HARDER
  0165 – 316959
  06-18573291

  Voor de complete lijst klik je op de onderstaande link:
  https://vetvrij.com/ega-cursusplaatsen.html

  Sterkte!

 30. Hoi,

  Ik heb jaren geleden samen met mijn moeder bij de EGA gezeten. Ik ben er altijd tevreden over geweest, maar helaas door een eetprobleem alles weer erbij. 3 jaar geleden heb ik een maagbypass gekregen en ik ben daardoor 35 kg kwijt. Nu wil ik weer verder met de EGA, omdat ik weet dat ik dan een gevarieerde voeding binnenkrijg. Ik woon in Roosendaal en heb enkel een fiets, maar kan nergens een cursus hier vinden. Weet iemand of er nog een cursus hier gegeven wordt???

  Nathalie

 31. Beste Athina,

  In Ridderkerk kun je terecht op de volgende locatie:

  Plaats: RIDDERKERK
  Locatie: KERKGEBOUW DE LEVENSBRON
  Contactpersoon: N. van de WAL
  Telefoon: 0180 – 464442
  Tijd: DO. 18.30 – 19.30
  Adres: JAN LUYKENSTRAAT 10

  Succes!

 32. Ik heb dit dieet 11 jaar geleden gevolgd en ben in 8 maanden tijd van 136 naar 84 kilo afgevallen. Nog steeds houdt ik de basis aan en snoep af en toe wat in het weekend. Dat gaat nog steeds goed. Af en toe een weekje wat strenger aanhouden als er weer wat bij is gekomen.

 33. Ik heb het dieet gevolgd en de cursus en het werkt echt goed. Je hebt voldoende te eten door gesuikerde groente met de lunch te eten voorkom je de welbekende dip zo rond een uur of 4.
  Je valt goed af en je voelt je er kiplekker bij…..

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

We zoeken 5000 personen die gratis afslankproducten willen testen. Meld je aan.

Gratis Afslank

Producten Testen

15987