Afvallen met EGA Recepten

Al vele jaren draait de EGA afslank- en begeleidingsclub. Niet gebaseerd op luchtkastelen en loze beloften. EGA Nederland heeft, onder toezicht van een begeleidend arts en diëtistes, tientallen cursus leidsters opgeleid. In een uiterst persoonlijke begeleiding leert u om na de beginfase – waarin u snel afslankt – zo’n 1 tot 2 kilo gemiddeld per week af te vallen.

Werkwijze EGA

Je wordt lid van de EGA afslank- en begeleidingsclub na het voldoen van uw eenmalige inschrijfgeld € 10,- en € 7,00 cursusgeld per week. Vervolgens bezoek je  wekelijks  de cursus bij jouw in de buurt. De eerste stap is om je steefgewicht te bereiken. Je gewicht wordt iedere week nauwkeurig gecontroleerd en bijgehouden. Je volgt de cursus net zolang totdat Je streefgewicht is bereikt. Daarna volgen er nog vier controleweken. Daarna ga je op gratis maandcontrole. Je kunt jezelf op locatie bij de cursusleidsters inschrijven voor deze cursus. Hier kun je een overzicht van de EGA cursuspplaatsen vinden.

Cursusmateriaal EGA

Bij aanvang van de cursus ontvang je de uitgekiende EGA Eetwijzer, Hierin vindt je, naast onze club condities, alle richtlijnen waarmee je op een eenvoudige en goedkope manier kunt afslanken. Uitgangspunt is dat u gewoon mag eten wat je gewend bent. Voorwaarde voor een goed resultaat is natuurlijk wel dat je jezelf goed aan de in de EGA Eetwijzer geformuleerde afspraken houdt en de adviezen van uw cursus leidster in acht neemt. Houdt je strikt aan de regels, dan val je gegarandeerd af.

Het geheim schuilt in de dagelijkse maaltijd samenstelling en hoeveelheden voedsel. Elke maaltijd is zo uitgebalanceerd dat u al vrij snel resultaten zult boeken. De maaltijden zijn zeer afwisselend en je hoeft beslist geen honger te lijden. Groenten, vlees, vis, brood, aardappelen naar eigen keuze!!!! Je omgeving is dus beslist niet de dupe van jouw afslank methode. Je lichaam krijgt voldoende bouwstoffen die energie opleveren. Zodoende is het ook beter vol te houden. Eenmaal op je streefgewicht blijf je dat ook, echter wel met de nodige zelfdiscipline.

Kosten EGA

Je betaalt eenmalig inschrijfgeld € 10,-. Het cursusgeld bedraagt € 7,- per week dat je bij je wekelijkse bezoek aan de EGA-consulent betaalt. Na ontvangst van je inschrijfgeld bent u officieel lid van de EGA afslank- en begeleidingsclub.

Ervaring met EGA

Lees het verhaal van Ellen. Zij verloor 54 kilo in anderhalf jaar met EGA.

Ook Marjan stuurde ons artikeltje over haar ervaring met EGA: Onlangs ben ik met EGA begonnen. EGA is een goedkopere en kleinschaligere variant van WeightWatchers. Het consult is gewoon thuis bij een consulente, lekker kopje koffie erbij. Een vrij persoonlijke begeleiding dus! Het inschrijfgeld is 10 euro. Voor elke keer betaal je 6 euro. Daarvoor krijg je 1 uur advies, wegen, begeleiding en steun tips en recepten. Ook kun je producten kopen (is niet verplicht! ) zoals boullion speciaal voor mensen met een hoog cholesterol, fibrex (voor een goede stooelgang) lekkere honing mosterd, speciale tomatenmix voor de spaghetti en kruiden voor op het vlees. Er mag niet gebakken worden in olie of boter. We gebruiken speciale bakvellen te koop bij de consulente of blokker voor 3,50 doe je heel lang mee) Je gebruikt deze bakvellen in de koekenpan om bijvoorbeeld vlees op te bakken. Het vet krijg je wel binnen door boter op brood te smeren. Jammer genoeg hoorde/las ik dat EGA gaat stoppen met de diepvriesproducten.

Jouw ervaring met EGA

Heb je ervaring met de EGA dieet methode? Vragen of suggesties? Discussieer dan met ons mee of lees de reacties van andere bezoekers.

meer informatie: EGA Nederland

48 Reacties

 1. Als je gewone melk vervangt door sojamelk mag je dan ook een halve liter per dag?Ook heb ik ooit een recept van kruidkoek met melkpoeder,koekkruiden en rozijnen gehad.Ik weet helaas het volledige en complete recept niet meer.Wie kan mij helpen?

  • Hoi Marjan,
   Dit heb je nodig voor de kruidkoek…….

   200 Gr zelfrijzend bakmeel
   200 Gr rozijnen (100gr blanke en 100gr donkere)
   1 zakje bakpoeder
   1/4 liter melk (halfvol)
   2 eetlepels honing
   2 theelepels koek/speculaas kruiden
   2 theelepels kaneel

   Oven: 185 gr voor verwarmen daarna in ongeveer 45 min bakken op 185 gr

   Succes groeten Janny

 2. Ik wil graag aan het ega beginnen. Nu kan ik alleen niet op de tijden bij mij uit de buurt, kunnen jullie mij adviseren wat ik moet aanschaffen?

  Qua boek etc.

  Ik wil graag ongeveer 15 kilo kwijt ik ben 1.87 en weeg 95 kilo. De laatste twee jaar 15 kilo aangekomen en dat gaat er nu maar weer eens af.

  Hopelijk kunnen jullie me helpen! Kunnen jullie me ook meteen de kosten etc sturen?

  Alvast bedankt.

  Groet, Miranda

  • Goedemiddag Miranda,
   Hoe is het er mee, zijn de kilo’s die je er af wilde hebben er nog steeds af?

   Laat dit even weten
   Fijne dag
   Annie

 3. Ben sinds kort lid geworden van de EGA ik zou graag wat recepten willen hebben, kun je die ook bij jullie op de website zien.
  Groetjes coby

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in