Eierdieet

Breek de dag, tik een eitje! De meeste mensen vinden eieren lekker, maar over of het eten van (veel) eieren gezond verschillen de meningen. Wist je dat je ook kunt afvallen met eieren? Met het Eierdieet kun je in een week tijd vijf kilo afvallen. Honger zul je niet hebben want het is algemeen bekend dat eiwitten een verzadigende werking hebben. We hebben een schema voor je waarin precies staat aangegeven wat je mag eten tijdens het eierdieet.

Algemene Regels

Zoals je eerder kon lezen kun je in een week tijd 5 kilo afvallen. Dit is ook meteen de limiet van het eierdieet, met andere woorden, je mag het schema uiterlijk een week volgen. Vervolgens moet je minimaal 2 weken ‘ normaal’  eten voor je weer een week het schema mag volgen. Het eierdieet bevat zoals ieder eiwitdieet bijna geen vetten en koolhydraten. Veel  waardoor het dieet dus goed werkt. De basis van onder andere dr. Frank en dr. Dukan ligt in de verzadigende werking van eiwitten. Per dag eet je gemiddeld 600 calorieën. Het is dus niet aan te raden om (actief) te sporten tijdens dit dieet.

Bestel deze eiwit dieetboeken bij bol·com

Afvallen met het eiwitdieet
Afvallen met het eiwitdieet
Jose van Amstel-Reurekas

Help, ik val af!
Help, ik val af!
Erica Terpstra

Slank met dokter Frank
Slank met dokter Frank
Berkum, F. van

Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Regels van het eierdieet

 • Drink minimaal 2 liter vocht per dag.
 • Gebruik tijdens het schema geen boter of olie.
 • Alcohol is tijdens het eierdieet verboden.
 • Gebruik voor de salades een light dressing.
 • Koffie en thee zonder melk en suiker zijn toegstaan
 • Zoetstof is toegestaan.
 • De lunch en het diner mag je eventueel verwisselen
 • Het ontbijt is  voor elke dag gelijk.
 • Als er geen hoeveelheden staan aangegeven mag je deze zelf bepalen.
 • De eieren mag je naar eigen smaak bereiden, mits zonder boter.

Eetschema eierdieet

Elke ochtend

Grapefruit, 1 of 2 eieren (de eerste dag neemt u 3 eieren)
Koffie en/of thee

Maandag

Middag: 3 eieren, tomaat koffie en/of thee
Avond: 3 eieren, gemengde salade, 1 knäckebröd, koffie en/of thee

Dinsdag

Middag: 1 of 2 eieren, tomaten, koffie en/of thee
Avond: steak, gemengde salade, selderij, spinazie, komkommer, koffie en/of thee

Woensdag

Middag: 1 of 2 eieren, tomaten, spinazie, koffie en/of thee
Avond: 2 lamsboutjes of 1 steak

Donderdag

Middag: gemengde salade, grapefruit, koffie en/of thee
Avond: eieren, magere kwark, spinazie, knäckebröd, koffie en/of thee

Vrijdag

Middag: eieren, spinazie, koffie en/of thee
Avond: vis, gemengde salade, knäckebröd, koffie en/of thee

Zaterdag

Middag: vruchtensalade
Avond: steak, tomaten, selderij, komkommer, koffie en/of thee

Zondag

Middag: koude kip (gegrild), tomaten, grapfruit
Avond: groentesoep, kip, tomaten, komkommer, gekookte kool, selderij, grapefruit, koffie en/of thee

Waarschuwing

Het eierdieet mag je niet volgen als je last hebt van een hoog cholesterol gehalte.

Jouw Ervaring

Wat is jouw ervaring met het eierdieet? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties. Reageren kan ook anoniem!

bron: de basis van het eierdieet is afkomstig van jannekes.nl

93 Reacties

 1. Ik ben 3 jaar geleden 23 kilo kwijt afgevallen. Ik ben toen gestart met het eierdieet. Was toen 4 kilo kwijt na een week. Daarna ben ik gezond gaan eten, en zo de rest van de kilo’s kwijt geraakt. Alles bij elkaar ongeveer 9 maanden over gedaan. Nu 3 jaar later, 8 kilo aangekomen. Vandaag weer begonnen met t eierdieet om een begin te maken, deze kilo’s er weer af te krijgen Handig dieet voor een feestje, voor een vakantie of om een start te maken met veel kilo’s kwijt te raken. Makkelijk vol te houden als je maar wil!

 2. Ik doe het dieet reeds 8 dagen, ik volgde het heel strikt met 1 uitzondering van een avondmaal door een etentje. Toch ben ik met moeite 1 a 2 kilo kwijt. Hoe kan dit?
  Ik beweeg voldoende, loop 3x per week. Zelfs eens een loop van 19 km.

  Hoe kan dit?

  • Ik doe het dieet iets anders: alleen de eieren én niets anders. Dit doe ik 7 dagen én alle dagen gaan lopen (8-tal km). Zo ben ik 5 kg kwijt op 5 à 7 dagen. Maar anders lukt het ook niet! Ik ben vorig jaar 12 kg afgevallen. Eerst een eierdieet (op mijn manier- 5 kg op 7 dagen) en dan de volgende weken op eten letten en sporten. Op 3 maanden ben ik dan in totaal 12 kg afgevallen. Ik ben er wel ondertussen 5 kg bij, maar heb ook minder gesport. Vanaf vandaag begin ik terug mijn eierdieet en probeer het vol te houden tot hopelijk zondag, dan zouden die extra kg er ook moeten af zijn.

 3. Morgen laatste dag, vandaag was ik wel iets duffer dan anders..meer energieloos. Dosering van de “vruchtensalade” is ook niet echt duidelijk. Ben inmiddels wel 4 kilo kwijt. Vanaf overmorgen 2 weken koolhydraatarm en dan nog een keer dit dieet. Stoelgang is wel moeilijk, maar je eet ook niets ;-)..

  Voor de snelle kilo’s, doen! Maar dit is een goede crashdieet voor mensen die kantoorwerk hebben en weinig actief leven. Voor mij was t zeker af en toe afzien. Maar ik maak ook zo’n 10000 stappen per dag.

  Succes allemaal!

 4. Zondag begonnen, loop veel in me werk, af en toe een licht moment. Nu 3e dag. Wel “als tussendoortje” extra sinaasappel genomen. Trillen lijkt me niet goed. Wel 2 kilo kwijt, zal deels ook vocht zijn. Nog 4 dagen te gaan. We gaan t beleven!

 5. Ik ben nu 2 dagen bezig. Geen hoofdpijn. Geen honger. Niet futloos. Het enigr negatieve is dat je zo ongelooflijk vaak moet plassen. Ben 1 kg kwijt. Wordt vervolgd….

  • Hoi,
   Je kan je eiren bereiden zoals je wilt en als je bevoorbeeld echt heel honger hebt na 2 eieren kun je best nog een eitje erbij eten.
   Ook is het goed als je tussendoor verstandig snoept (zoals een appel, mango etc.)
   Ik wens je veek geluk met je dieet ik ben namelijk deze week begonen en ik voel echt dat het werk.
   Met vriendelijke
   Rumeysa sekin

 6. Ik wel graag ook de eierdieet gaan proberen.
  Ik eet alleen kip en vis , wat kan ik vervangen met beefstuk?
  Ik eet namelijk geen rund en geen varken.

 7. Hallo mensen misschien hebben jullie hier wat aan. Ik heb dit dieet voor 5 jaar terug ook gevolgd en ben toen 25 kilo afgevallen in 4mnd. Om de week volgde ik het dieet en tussendoor viel ik ook af. De grapefruit waar ik veel over lees zat er toen nog niet in! En na 2 dieeten kun je hem best wat aanpassen met wat sladressing erbij als je het anders niet volhoud. Het was pittig maar het werkte wel!! Ik ben toen 2 jaar later met 7 kilo zwaarder mijn zwangerschap ingegaan. Nu na mijn 2de zwangerschap en gestopt met roken pas terug op me gewicht. Dus jojo viel bij mij wel mee. Nu ga ik er weer flink tegenaan zodat ik van de zomer weer bikini’s aankan!! Dus misschien niet heel gezond maar zeker wel effectief!! Succes mensen

 8. Vandaag mijn tweede dag en ik heb nog geen honger gehad ik weet zeker dat ik het vol ga houden ik vind het ook fijn dat ik precies weet wat ik mag eten

 9. Ik heb dit dieet een week gedaan als opstappertje. Daarna verdeeld over elke dag 3 eieren, veel groentes. Geen brood en geen rijst. Wel wit visje. Fruit: banaan en peer.
  Smoothies met komkommer, citroensap, selderei en magere melk.
  Kaneel en ananas: ook vetverbranders.
  Daarnaast 3x pw half uurtje baantjes zwemmen.
  Resultaat was ruim 9 kilo in 8 weken.
  Van 64 naar 55 kilo. Ik ben maar 1.57…
  5 kilo in 1 week vind ik wel heel drastisch tenzij je meer dan 100 kilo weegt.

 10. Ook wel het grote ruftdieet genoemd. Je gaat niet alleen uit je muil meuren maar ruft ook wat af en stinken dat die krengen doen!

 11. Ik heb het ei dieet al eens eerder geprobeerd maar merkte dat ik toen erg moe werd en weinig energie had om iets te doen wat in principe wel te begrijpen is omdat ik dan veel minder binnen krijg dan normaal. Nu het vakantie is wil ik het graag nog een poging laten wagen en het dieet nogmaals volgen aangezien het wel hielp om een paar kilo’s der af te krijgen. Mijn vraag naar jullie toe is: wat doen jullie om het jojo effect te vermijden na de week van het dieet? Ik zou super blij zijn als iemand daar een handige tip voor zou hebben die welicht zou kunnen werken.
  Ik hoor het al te graag.
  Groet

 12. Je kunt zeggen wat je wilt maar ik ben 4 kg afgevallen. Ja het is niet goed maar wel een opstap voor de volgende ronde. Het begint bij jezelf, wil je of wil je niet. Maar dit geldt voor alles. Kom op zou ik zeggen, niet zeuren over ditjes en datjes anders lukt helemaal niks. En voor mij geldt dit ook voor het leven. Pas op wat je eet. De één eet dit en komt niet aan en de bij de ander komen de kilo s eraan. Maak het gerecht een dag ervoor klaar en dan snak je de volgende dag ook niet naar wat anders. Drink voldoende dat is sowieso erg belangrijk.

 13. Ik doe dit eierdieet ieder jaar een paar keer en daarnaast eet ik iedere ochtend sowieso een grapefruit en wat eitjes meestal eet ik alleen het eiwit. Nee erg gezond is het niet maar vaak val je er wel van af. inmiddels probeer ik de gerechtjes wat op te leuken door er iets van te maken (zodat het wat minder vervelend en eentonig is. bijvoorlijk een simpel tomatensoepje (zodat ik toch een soort van gevoel heb dat ik avondeten eet. tomaatjes in plakjes snijden en in de oven met knoflook en basilicum een uitje opbakken (zonder olie) tomaten in de blender met sap en knoflook . wat water koken(klein beetje )met een halve tablet bouilion en daar het mengel en de ui door heen even koken en klaar. of van de sla die je mag slabootjes met de eitjes erin en wat wortel en tomaat. Ook kun je een quiche maken met ei spinazie en tomaat of gevulde eitjes met een gepureerd tomaatje. Op deze pagina staat aangegeven dat je een lightdressing mag gebruiken maar dit mag echter niet geloof ik en je mag het eigeel opeten daar zitten alle vitamientjes(vit b vita foliumzuur choline (goed voor de vetstofwisseling), luteine etc) in alhoewel het eiwit natuurlijk veel minder kcal bevat maar het is natuurlijk niet voor niets een eidieet geen eiwitdieet je kunt eventueel wel wat eigeel laten staan en meer eiwit eten .
  veel succes en als je je niet lekker voelt stoppen!

  • in het eigeel zitten alle vitamientjes die je toch wel nodig hebt! je kiest er zelf voor of je het opeet ja of nee in eiwit zitten wel minder kcal maar het eigeel heb je wel nodig.

 14. Hallo

  Vandaag is de 1ste dag dat ik begin. Tot hiertoe heb ik wel een voldaan gevoel met de eitjes.
  Hopelijk hou ik het vol

 15. Mijn 2e dag nu gehad en ik vind het erg fijn om even zo weinig koolhydraten te eten! Probeer verschillende dingen met de eieren te doen om het gevarieerd te houden.
  Ik denk dat ik na deze week de dagen van dinsdag en woensdag er in te houden (zoals bij de tip van Jannekes staat), en mijn eetpatroon aan te passen. Was al bezig met gezond eten en bewegen (overgestapt naar spelt brood etc. weer begonnen met hardlopen), maar word steeds enthousiaster!

  Ben benieuwd naar het eindresultaat!

 16. Wat kan ik ipv een grapefruit nemen? Ik als sinaasappel maar dat lust ik ook niet. Appel, peer, banaan, kiwi, meloen, aardbeien?

  • er staat een grapefruit in het dieet omdat dit de vetverbranding stimuleerd dus eigenlijk is er geen vervanging voor je zou de grapefruit uit kunnen persen en er misschien wat zoetstof doorheen kunnen doen (geen suiker) of gewoon snel opdrinken!

 17. Hallo allemaal, ook ik begin vandaag met eierdieet. Heb het eerder ook gevolgd, kon het helaas tot mijn 4e dag volhouden en was op deze 4e dag al 3kg. kwijt.
  Mometeel weeg ik 68kg. met een lengte van 1.63cm.
  Mijn streefgewicht is 60kg., ik hoop dat ik na deze dieet minimaal -4kg. ben, vervolgens wil ik weekje fruit dieet volgen.
  Ik hou jullie op de hoogte.
  Veel succes aan allen die deze dieet aan het volgen zijn!

  Groetjes

 18. hoi allemaal, ik ben door een ander dieet 40 kilo afgevallen,natuurlijk kom je wel eens weer wat aan,zo ook bij mij.
  maar als ik zie dat ik 3 of 4 kilo eraan heb,dan gooi ik er een eierdieetje tegenaan,en ben ik weer waar ik zijn wil,want wat is nou 1 week als je de rest van de tijd er toch lekker van geniet.
  ik doe dit dus ongeveer 3 keer per jaar. MAKKIE

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in