Eigen bijdrage van 10 euro voor Dieetadvies

Slecht nieuws voor iedereen die onder begeleiding een dieet wil volgen. Vanaf 2011 geldt er voor dieetadvies een eigen bijdrage van 10 euro per consult. Niet alleen een bezoekje aan de diëtiste gaat geld kosten, ook voor een bezoek aan de logopedist en, ergotherapeut is vanaf 2011 een eigen bijdrage van 10 euro per bezoek van kracht.

Fysiotherapie

Voor fysiotherapie moet je ook in de buidel. Nu zijn bij de meeste basisverzekeringen minimaal 9 behandelingen inbegrepen. Dit aantal zal flink worden teruggeschroefd.

Anticonceptiepiluit het basispakket

De anticonceptiepil voor vrouwen ouder dan 21 jaar verdwijnt zelfs helemaal uit het basispakket. Ook de tandarts voor jeugd tussen de 18 en 21 zal niet meer standaard worden vergoed. Ook ouderen worden getroffen door de bezuinigingen. Hulpmiddelen zoals rollators, krukken en looprekjes zullen zelf betaald moeten worden.

Demissionair minister van volksgezondheid Ab Klink

De bovenstaande bezuinigingen zijn vandaag bekend gemaakt door Demissionair minister van volksgezondheid Ab Klink. De eigen bijdrage voor het dieetadvies bespaart volgens de bewindsman ruim 60 miljoen euro. Door anticonceptie alleen nog te vergoeden voor jonge vrouwen jonger dan 21 jaar bespaart Klink 32 miljoen. De maatregel waar hij de ouderen mee treft levert de schatkist 21 miljoen euro op. Op de beperking van de mondzorg voor jongeren wordt 100 miljoen verdiend. In totaal betalen we in 2011 ruim 300 miljoen extra voor onze zorg.

1 reactie

  1. Klink is hartstikke maf! De anticonceptiepil bijvoorbeeld, die is de afgelopen 10 jaar al verschillende keren in en uit het basispakket gegaan. 10 euro eigen bijdrage voor dieetadvies is ook absurd, wat denk je dat overgewicht de maatschappij kost? Over het bezuinigen op voorzieningen voor ouderen wil ik het helemaal niet hebben. Wat mij betreft mag Ab Klink zijn partijgenoot J.P. Balkenende achterna!

    Stanley

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in