Eiwitdieet als beste getest door UM

Dat een eiwitdieet een succes is wisten we al, maar onlangs is dat nogmaals bevestigd door het onderzoek van de Universiteit van Maastricht.

Onderzoekers hebben onlangs het eindrapport gepubliceerd van ’s werelds grootste voedingsstudie, DiOGenes. Uit deze grootschalige studie blijkt dat een voedingspatroon met veel eiwitten en een lage glycemische index het beste werkt om op gewicht te blijven. Met dit voedingspatroon kun je eten tot je verzadigd bent en hoef je geen calorieën te tellen, waardoor het ook makkelijker vol te houden is.

Body Mass Index

In totaal volgden 938 volwassenen met een gemiddelde BMI van 34 gedurende acht weken een 800 kcal/dag dieet om af te vallen. Het best werkende voedingspatroon bestond uit een hoog eiwitgehalte (veel mager vlees, zuivelproducten met laag vetgehalte en bonen) en koolhydraten met een lage glycemische index, die minder schommelingen veroorzaken in het bloedsuikergehalte. In de groep die dit voedingspatroon volgde was de gewichtstoename èn de uitval het laagst.

De onderzoekers concluderen op basis van deze studie dat de officiële voedingsrichtlijnen niet aansluiten bij deze bevindingen en dus niet optimaal zijn om overgewicht te voorkomen en te bestrijden.

In Nederland werd de studie geleid door prof. dr. Marleen van Baak van de Universiteit Maastricht (onderzoeksschool NUTRIM). De onderzoeksresultaten zijn onlangs gepubliceerd in twee gerenommeerde tijdschriften: de New England Journal of Medicine en Pediatrics.

Sanaslank Eiwitdieet

SanaSlank bracht het eiwitdieet 7 jaar geleden als eerste in Nederland op de markt. We adviseren dus al vele jaren een voedingspatroon gebaseerd op de verhoogde inname van hoogwaardige eiwitten en voedingsmiddelen met een lage glycemische index om overtollige kilo’s kwijt te raken en om op gewicht te blijven.

Bron: Universiteit Maastricht – 25/11/2010 Rubriek: Wetenschap / Sanaslank

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in