Eiwitdieet Ervaringen

Je staat op het punt om te beginnen met een eiwitdieet. Maar wellicht wil je eerst weten wat de eiwitdieet ervaringen zijn anderen. Werkt het dieet goed? Is het zwaar? Waar moet je opletten bij het kiezen van een shake? Het antwoord op deze vragen lees je in dit artikel.

Wat is een eiwitdieet?

Een eiwitdieet is een dieet waarbij je dagelijks een of meerdere maaltijden vervangt door een eiwitrijke maaltijdvervanger. Deze maaltijdvervanger komt vaak in de vorm van een shake, maar er zijn ook repen verkrijgbaar.

In de meeste eiwitdiëten vervang je twee maaltijden, vaak het ontbijt en de lunch, door een maaltijdvervanger. Bij de avondmaaltijd eet je wel een ‘normale’ maaltijd. Sommige methoden kennen tussendoortjes. Als je in de buurt komt van je streefgewicht, vervang je de maaltijdvervangers door gezonde maaltijden op basis van ‘normaal voedsel’.

Resultaten eiwitdieet

Als eerste ben je ongetwijfeld benieuwd naar de resultaten van het eiwitdieet. Uit wetenschappelijk is onderzoek is gebleken dat een dieet op basis van maaltijdvervangers een stuk effectiever is dan een dieet gebaseerd op voeding (bron). Dit heeft er waarschijnlijk mee te maken dat het moeilijk is voor mensen om zich te houden aan de juiste portiegroottes en ingrediënten.

Je bent waarschijnlijk naar wat dit in kilo’s betekent. De resultaten zijn natuurlijk afhankelijk van je startsituatie. Als je veel gewicht wilt verliezen, dan kun je ongeveer een kilo per week verliezen. Na een tijdje vlakt het gewichtsverlies iets af. Toch is het gewichtsverlies na drie maanden gemiddeld zo’n tien kilo.

Belangrijk is wel dat je, zodra je in de buurt komt van je streefgewicht, een goede overgang maakt naar een normaal dieet. Dit betekent dat je je voeding aanpast ten opzichte van hoe je nu eet. Doe je dit niet, dan zijn de resultaten niet blijvend (bron).

Is het eiwitdieet zwaar?

eiwitmolecuul eiwitshake

De eerste paar dagen is een eiwitdieet relatief zwaar. Je lichaam is niet gewend aan het eiwitrijke en vooral koolhydraatarme voedsel. Dit kan betekenen dat je de eerste paar dagen wat lichte klachten krijgt. Wellicht ben je wat vermoeider of heb je hoofdpijnklachten.

Na een kleine week verdwijnen deze klachten. Je lichaam raakt gewend aan de nieuwe situatie en je krijgt juist meer energie. Dit komt omdat je lichaam overschakelt op de verbranding van vet. De verbranding van vet is ‘schoner’ dan de verbranding van suikers/ Naarmate je verder komt in het dieet krijg je meer energie omdat je lichaam minder overtollige kilo’s hoeft mee te zeulen.

Ook uit de verschillende onafhankelijke reviews blijkt dat diëten op basis van eiwitdiëten niet zwaar zijn om te volgen. Lees hier bijvoorbeeld het verhaal van Brenda die haar eiwitdieet ervaringen met Timfit deelt. Zij heeft het afvallen met Timfit ervaren als een leuk en succesvol proces.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een eiwitdieet

Uit de eiwitdieet ervaringen van anderen blijkt dat het wel belangrijk is om een goede maaltijdvervanger te kiezen. Sommige maaltijdvervangers bevatten relatief veel koolhydraten. Dit zorgt voor een hongergevoel (bron). Ook de aanwezigheid van vezels, vitaminen en mineralen in een shake helpt om het dieet goed vol te kunnen houden. De eiwitshakes van Timfit bevatten al deze ingrediënten.

Eiwitdieet ervaringen

De eerste paar dagen van een eiwitdieet kunnen zwaar zijn. Je lichaam moet dan overschakelen naar de verbranding van vet. Als deze omschakeling gelukt is, merk je juist dat je meer energie hebt dan voorheen. De resultaten in de vorm van verloren kilo’s komen dan vanzelf.

Uit eiwitdieet ervaringen van anderen weten we dat de keuze voor een product wel belangrijk is. Kies een maaltijdvervanger die laag is in koolhydraten, hoog in eiwitten en die extra’s bevat zoals vezels, vitaminen en mineralen.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in