Eiwitdieet Online

Eiwitdiëten zijn onverminderd populair bij mensen die de strijd aan willen gaan met overtollige kilo’s. Maar wat is een eiwitdieet precies? En hoe vind je de beste producten voor je eiwitdieet online?

Wat is een eiwitdieet?

Tijdens een eiwitdieet eet je maaltijdshakes of repen in plaats van een of meerdere hoofdmaaltijden. Welke maaltijden je precies vervangt is afhankelijk van het programma dat je volgt, maar in eigenlijk alle gevallen vervang je in ieder geval je ontbijt en lunch.

Door je maaltijden te vervangen krijg je minder calorieën binnen dan normaal. De meeste maaltijdvervangers bevatten minder calorieën dan een boterham met boter en kaas. Omdat er veel eiwitten in de maaltijdvervangers zitten, krijg je wel een verzadigd gevoel (bron). Dit zorgt ervoor dat een eiwitdieet een stuk makkelijker vol te houden is dan een ander dieet waarbij je gewoon minder eet.

Een ander belangrijk voordeel aan het eiwitdieet is dat de inname van eiwitten de vetverbranding stimuleert. De eiwitten zorgen ervoor dat je spiermassa gelijk blijft als je afvalt. Je lichaam verbrandt vervolgens vet.

Ervaringen met eiwitdieet online

Er zijn op veel plaatsen ervaringen te vinden met afslankmethodes op basis van een eiwitrijk dieet. De meeste reviews over deze diëten zijn positief, voornamelijk vanwege de volgende redenen.

Het eerste belangrijke voordeel is het resultaat. Bij de meeste mensen leidt een eiwitdieet tot een gewichtsverlies. De uiteindelijke resultaten zijn afhankelijk van je startsituatie, maar het is zeker mogelijk om tussen de tien en de vijftien kilo te verliezen binnen drie maanden. Er zijn ook mensen die af en toe een eiwitdieet volgen als ze even iets te ver zijn aangekomen.

afvallen zonder honger

 

Een ander voordeel aan een eiwitdieet op basis van maaltijdvervangers is dat deze diëten makkelijk zijn om vol te houden. Je maaltijden zijn van tevoren geportioneerd en daarom eet je niet snel te veel. Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat maaltijdvervangers beter helpen dan een dieet op basis van aanpassingen in je maaltijden (bron).

Er zijn ook nadelen verbonden aan het volgen van een eiwitdieet. Zo vinden veel mensen de shakes uiteindelijk te weinig afwisselend. Meestal krijg je hier alleen last van als je het dieet erg lang volgt. Vaak stap je na een korte periode weer over op vast voedsel. Een ander probleem is dat het dieet in de eerste paar dagen wat zwaar kan zijn. Dit is echter niet anders dan bij andere diëten.

Na verloop van tijd is je lichaam volledig omgeschakeld naar de verbranding van vet. Vanaf dat moment zorgt het dieet ervoor dat je meer energie hebt. Dit effect is zelfs zo sterk dat sommige sporters laagcalorische diëten volgen om beter te kunnen presteren (bron).

Wil je meer weten over een eiwitdieet? Lees dan bijvoorbeeld eens de ervaringen van Brenda met Timfit.

Eiwitdieet online kopen

Je kunt gelukkig op heel veel plekken je eiwitdieet online kopen. Belangrijk hierbij is wel dat je goed oplet op de samenstelling van het product. Een aantal van de eiwitdieten die online verkrijgbaar zijn is van slechte kwaliteit.

Zo zijn er producten verkrijgbaar die relatief veel koolhydraten bevatten. In sommige gevallen is er zelfs suiker toegevoegd. Je doet er verstandig aan om een eiwitdieet online te kopen dat laag is in koolhydraten en hoog in eiwitten. Verder is het verstandig om een deel van de intake van voedingsvezels, vitaminen en mineralen uit de eiwitshake te halen. Er zijn echter maar een beperkt aantal producten die deze extra’s hebben, waaronder Timfit.

Eiwitdieet online begeleiding

Sommige eiwitdiëten bieden een vorm van online begeleiding. Er zijn echter ook eiwitdiëten die een vorm van persoonlijke begeleiding bieden, zoals het eerdergenoemde Timfit. Voor veel mensen is persoonlijke begeleiding uiteindelijk prettiger en effectiever dan online begeleiding.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in