Eiwitdieet Ervaringen en Recepten

Het eiwitdieet is razend populair. En dat is niet voor niets. Het is een van de meest effectieve diëten dat er bestaat en je kunt het op meerdere manieren volgen. Sommige mensen kiezen ervoor om eiwitrijke recepten te eten, terwijl anderen kiezen voor maaltijdvervangers. Wat je ook kiest, het is een van de meest succesvolle diëten.

Eiwit Dieet Weekmenu

Als je het eiwit dieet volgt, heb je de keuze uit verschillende soorten weekmenu’s. Cruciaal in deze keuze is of je gebruik gaat maken van eiwitdieet shakes, of dat je liever kiest voor een vorm van het eiwitdieet waarin je de ingrediënten van je maaltijden aanpast.

In het geval je voor een shakedieet kiest is je schema vrij simpel. Dagelijks vervang je twee maaltijden door een shake. Dit zijn je ontbijt en je lunch. In de avond neem je dan een gewone maaltijd met groente en mager vlees of met vis. Hierbij is het van belang om wel te variëren, met name in de soorten groente die je gebruikt.

Kies je voor een eiwitmenu op basis van aanpassingen in het dieet, dan is het weekmenu iets gecompliceerder. Maar ook hier geldt dat je in alle fases van het dieet goed moet variëren, zowel qua eiwitbronnen als qua groente en andere vormen van voedsel.

Eiwitdieet Producten

Om het leven makkelijker te maken voor mensen die een eiwitdieet volgen, zijn er tal van producten die gemaakt zijn voor eiwitdiëten. Als eerste zijn er allerlei shakes op de markt; hierover later meer. Daarnaast zijn er andere producten waar eiwitten aan toegevoegd zijn. Dit kunnen eiwitrijke kant-en-klaarmaaltijden zijn, maar er zijn ook repen en drankjes als smoothies op de markt. Bekende fabrikanten van eiwitdieet producten zijn Timfit (maaltijdvervangers), Modifast en Slimplus.

Eiwitdieet Shakes

Op de markt zijn veel eiwitdieet shakes verkrijgbaar. Deze zijn er verschillende varianten. Als eerste zijn er echte eiwitshakes. Dit zijn shakes op basis van eiwitpoeder die niets meer bevatten dan eiwitten. Deze shakes kun je gebruiken als basis voor een eiwitrijke smoothie. Eiwitshakes, met name die op basis van wei-eiwitten, zijn ook geliefd bij sporters, omdat het een goede manier is om na het sporten eiwitten tot je nemen. Dit helpt bij het kweken van spiermassa (bron).

Eiwit Dieet Maaltijdvervangers

Een andere vorm van een eiwitdieet shake is een maaltijdvervanger. Een maaltijdvervanger bevat als basis eiwitten, maar heeft een groot aantal extra ingrediënten. Een goede maaltijdvervanger, zoals die van Timfit, bevat meerdere verschillende eiwitten. Dit is in verband met de verschillende functies van bepaalde soorten eiwitten. Zo heeft soja-eiwit een andere functie dan wei-eiwit. Tevens bevatten goede maaltijdvervangers (waaronder Timfit) veel vezels en vitaminen en mineralen.

Het voordeel aan het gebruik van een maaltijdvervanger boven een eiwitshake (in combinatie met supplementen) is dat je de voedingsstoffen op een wat meer natuurlijke manier binnen krijgt. De voedingsstoffen worden zo beter verspreid over de dag aangeleverd en kunnen beter door het lichaam worden opgenomen.

Eiwitdieet Recepten Gratis

Naast dat je ervoor kunt kiezen om maaltijdvervangers of eiwitshakes te gebruiken, kun je er ook voor kiezen om een eiwitrijke recepten te eten. Dit moet je dan wel consequent doen, omdat je anders alsnog te veel koolhydraten en vetten binnen krijgt. Dit is een van de redenen dat veel mensen die het eiwitdieet volgen, op zoek zijn naar recepten.

Om je een idee te geven van wat je kunt eten tijdens het eiwitdieet, volgen hieronder twee verschillende eiwitrijke recepten. Een is voor een ontbijt op basis van een eiwitshake. Het andere recept is voor een gezonde avondmaaltijd.

Soja-amandelshake

Mix de volgende ingrediënten met elkaar voor een heerlijke soja-amandel eiwitshake:

 • 1 schep eiwitpoeder (eventueel met vanillesmaak)
 • 1 kopje sojamelk
 • 1 eetlepel geschaafde amandel
 • 1 theelepel suikervrije ahornsiroop – als je geen suikervrije ahornsiroop kunt vinden, kun je iets minder toevoegen
 • 3 drupjes vanille-extract (tenzij je eiwitpoeder met vanillesmaak gebruikt
 • 1 eetlepel griekse yoghurt

Gegrilde kip met spruitjes en quinoa

Garneer de kip met kruiden en leg deze in een voorverwarmde oven (225 graden). Verlaag de temperatuur dan iets en draai de kip van 20 minuten om. Laat af en toe wat vet op de kip vallen om uitdroging te voorkomen. Laat de kip vervolgens tien minuten rusten in aluminiumfolie. Bereid ondertussen de spruitjes en de quinoa.

Eiwitdieet Nadelen

Het goede nieuws aan het eiwitdieet is dat er niet zo veel nadelen aan het eiwitdieet zijn. Zo kunnen eiwitrijke dieten belastend zijn voor mensen die last hebben van een verstoorde nierfunctie (bron).

Een ander nadeel van het eiwitdieet is dat je maar een beperkte hoeveelheid voedingsmiddelen kunt gebruiken. Zo kun je alleen maar mager vlees gebruiken en vis. Ook op het gebied van groente gelden wat restricties in fase 1. Dit kan vervelend zijn, zeker als je een sterke voorkeur hebt op het gebied van eten.

Eiwitdieet Ervaringen

De meeste mensen zijn heel tevreden over een eiwitdieet. Dit komt niet in de laatste plaats omdat de resultaten erg goed zijn. Dit is niet voor niets, want eiwit diëten staan er ook in de wetenschap om bekend dat ze erg effectief zijn (bron).

De beste resultaten worden geboekt door te beginnen met een eiwitdieet op basis van maaltijdvervangers, zoals TimFit. Daarna vervang je langzaam de maaltijdvervangers door maaltijden op basis van eiwitrijke recepten. De meeste mensen blijven ter ondersteuning wel een maaltijd (meestal het ontbijt) vervangen door een maaltijdvervanger. Voordeel aan deze benadering is dat je een soort van ‘reset’ kweekt.

Veel mensen die een eiwitdieet volgen, vinden dit in de eerste dagen zwaar. Dit wordt minder nadat ze het dieet wat langer volgen. Uiteindelijk krijgen deelnemers meer energie.

Eiwitdieet Schema Fase 1

Het eiwitdieet bevat verschillende fasen. In de eerste fase vervang je je lunch en je ontbijt door maaltijdvervangers of kleine eiwitrijke maaltijden. Tussendoor eet je dan bijvoorbeeld eiwitrijke repen. In de avond eet je een maaltijd bestaande uit mager vlees of vis aangevuld met een grote hoeveelheid groenten.

De duur van deze fase is afhankelijk van de hoeveelheid kilo’s die je wilt verliezen. Na verloop van tijd bouw je de hoeveelheid maaltijden die je vervangt door maaltijdvervangers af en ga je meer en meer vast voedsel eten. In de eindfase vervang je vaak nog een maaltijd door een shake.

Eiwitdieet Maaltijdvervangers

Eiwitdiëten op basis van maaltijdvervangers zijn eindeloos populair omdat ze erg makkelijk zijn in het gebruik. Echter is het wel zo dat niet alle maaltijdvervangers van even goede kwaliteit zijn. Sommige maaltijdvervangers bevatten veel toegevoegde koolhydraten of vetten. Deze wil je juist liever vermijden tijdens je eiwitdieet.

Je doet er dan ook verstandig aan om een maaltijdshake te kiezen die voldoet aan de volgende voorwaarden:

 • Veel eiwitten, het liefst van meerdere eiwitbronnen
 • Veel voedingsvezels, het liefst van meerdere bronnen
 • Veel vitaminen en mineralen
 • Weinig toegevoegde koolhydraten
 • Weinig vetten
 • Eventueel als extra stoffen die de vetverbranding stimuleren, zoals groene thee.

Een van de weinige maaltijdvervangers die aan deze eisen voldoet is Timfit.

Afvallen met het Eiwitdieet

Het eiwitdieet is een van de meest succesvolle diëten die er is. Je kunt kiezen om gebruik te maken van recepten met eiwitrijke voeding, maar je kunt ook kiezen voor maaltijdvervangers. Het eerste vereist meer discipline, het tweede vereist een keuze voor een goede maaltijdvervanger. Gelukkig zijn er producten zoals Timfit die veel goede voedingsstoffen bevatten.

Erica Terpstra en Het Eiwitdieet

Het Eiwitdieet heeft door het Prodimed dieet van Erica Terpstra en het dr. Frank eiwitdieet een enorme boost gekregen. En terecht, eiwitten geven je een verzadigd gevoel. Je hebt dus minder honger.

Voorbeeld Eiwit Dieet

Tijdens het eiwitdieet vervang je maaltijden door speciale maaltijdvervangers. Je hebt 4 eetmomenten per dag. Er is een ruime keuze aan eiwitrijke maaltijdvervangers bijvoorbeeld: warme drank, koude drank, omelet, pancake, pizza, kwark, aardappelpuree, soep en verschillende repen. De eiwitrijke producten zorgen ervoor dat je geen koolhydraten nodig hebt om energie te verbranden. Het lichaam haalt normaal gesproken energie uit koolhydraten, doordat je deze niet meer binnenkrijgt, gaat het lichaam automatisch over tot de verbranding van het eigen lichaamsvet. Dit zorgt ervoor dat je geen hongergevoel krijgt en daarnaast geeft het energie. Je voelt je dus fitter. Door het ketose proces ziet het lichaam het gebrek aan calorieën niet als schaarste en voorkom je het jojo-effect. Eiwitten zijn de bouwstoffen voor je spieren. Tot slot maakt je lichaam een soort olie aan tijdens het ketose proces die lijkt op teunisbloemolie. Dit zorgt voor een mooie en gezonde huid.

Eiwitten en Koolhydraten

Door de vooruitgang van de wetenschap is ontdekt dat de combinatie van eiwitrijke en koolhydraatarme voeding een gunstig effect heeft op overgewicht. Wil je hier meer over weten, lees dan het artikel: ‘Eiwitrijk en Koolhydraatarm dieet, de perfecte mix‘.

Je hebt ongetwijfeld al verschillende dingen over een eitwitrijk en koolhydraatarm dieet gehoord. Sommige mensen gebruiken een eiwitrijk en koolhydraatarm dieet om veel af te vallen. Anderen weten met dit dieet verschillende klachten zoals buikpijn, darm- en/of bloedsuikerspiegel problemen te stabiliseren zonder medicijnen of supplementen te slikken.

Maar hoe werkt dit dieet precies? Wat mag je wel en niet eten? En hoe zorgt dit dieet ervoor dat je gemakkelijker het gewicht eraf weet te houden? En waarom is zoveel informatie die je krijgt over het koolhydraatarm dieet tegenstrijdig? Er is een heldere verklaring voor dit alles. Lees er alles over in dit artikel.

Eiwitmoleculen

Eiwitten of proteinen vormen een grote klasse van biologische moleculen, die bestaan uit ketens van aminozuren. De aminozuren in deze ketens zijn verbonden door peptidebindingen. Eiwitten zijn essentieel voor organismen. Eiwitten zitten onder andere in peulvruchten, vleeswaren, gevogelte, eieren, vis, zuivelproducten en noten.

Voor carnivoren vormen proteinen een belangrijk deel van het voedingsdieet. In de spijsvertering van de carnivoor worden eiwitten afgebroken tot aminozuren, die dan verder gebruikt worden als bouwstof en brandstof.

Bestel ‘Afvallen met het Eiwitdieet’ en ‘Help ik val af’ bij bol·com

Afvallen met het eiwitdieet
Afvallen met het eiwitdieet
Jose van Amstel-Reurekas

Help, ik val af!
Help, ik val af!
Erica Terpstra

Het menselijke lichaam maakt gebruik van alle aminozuren die uit voedsel gehaald kunnen worden. Hiermee worden nieuwe lichaamseigen eiwitten gemaakt. Bij een tekort aan bepaalde aminozuren worden deze door het lichaam zelf gesynthetiseerd, behalve voor threonine, valine, tryptofaan, isoleucine, leucine, lysine, fenylalanine, en methionine die essentiële aminozuren genoemd worden. Hoewel alle voedingsmiddelen deze aminozuren bevatten, bevatten ze elk andere hoeveelheden. Daarom kan het gedurende langere tijd eten van één enkel voedingsmiddel, rijk aan één bepaald proteine, toch leiden tot een tekort.

De Vier Fasen van Het Eiwitdieet

Strikte fase Je voeding bevat een minimum aan suikers en vetten.
Opbouwfase Het afslanken gaat nu trager.
Overgangsfase De suikers en vetten worden opnieuw toegelaten.
Stabilisatiefase Een evenwichtig en gezond voedingspatroon.

prodimed-schema

Doordat deze essentiële aminozuren niet door het lichaam gemaakt kunnen worden, leidt een tekort aan eiwitten, proteine deficiëntie, tot symptomen zoals vermoeidheid, haaruitval, verlies van pigmenten die zorgen voor haarkleur (normaal zwart haar kleurt rood), verlies van spiermassa, lage lichaamstemperatuur en verstoring van de hormoonspiegel. Ernstige proteinedeficiëntie, enkel voorkomend bij uitgehongerde mensen, is dodelijk.

Bij een teveel aan opgenomen proteïnen worden deze gebruikt als energiebron voor het menselijk lichaam. Eiwitten worden dan afgebroken waarbij ureum ontstaat. Een echte overdaad aan proteïnen zorgt, net als proteïnen deficiëntie, eveneens voor problemen: overreactie van het immuunsysteem, overbelasting van de nieren, waardoor nierfalen kan ontstaan, een ontregelde lever die voor toxische residuen zorgt en verlies van beenmassa door een verhoogde zuurgraad van het bloed. Verder is een teveel aan proteïne gelinkt aan obesitas.

Eiwitdieet Wetenschappelijk onderzocht

Ook kunnen proteïnen aanleiding geven tot allergische reacties en allergieën. Dit komt omdat de structuur van elk proteïne (lichtjes) verschillend is, zodat sommige proteïnen een reactie kunnen uitlokken, terwijl andere volledig veilig zijn. Zo zijn veel mensen allergisch voor caseïne (een melkproteïne), gluten (eiwitten in graangewassen), bepaalde proteïnen die gevonden worden in pindanoten of weekdieren. Allergieën voor meerdere proteïnen bij dezelfde persoon is zeer zeldzaam. Afvallen met een proteïne dieet kan dus wel degelijk, een proteïnedieet verbrandt alleen vet en geen spieren. Als alles meezit tijdens het eiwitdieet kunt u rond de 9 kilo afvallen.

De 24 proefpersonen waren vrouwen tussen de 45 en 56 jaar oud. Ze kregen een eiwitdieet waardoor ze per kilo lichaamsgewicht dagelijks 1,6 of 0,8 gram eiwit binnen kregen. Zowel het eiwitdieet als het koolhydraatdieet bevatte 50 gram vet per dag en leverde in totaal 7100 kilojoules of 1700 kilo calorieën. Na tien weken maten de onderzoekers hoe de vrouwen op  het dieet hadden gereageerd.

Afbeelding

Het eiwitdieet hield de insulinespiegel laag en de suikerspiegel hoog. Daardoor konden de afslankers in de eiwitgroep het afvallen makkelijker volhouden.

Eiwit Dieet Schema

Afvallen met een  proteïne dieetschema gebeurt zeer snel, omdat alleen opgeslagen vetten gebruikt worden voor de energieverbranding. Na ongeveer 48 uur zijn de koolhydraatreserves op. Door de dekking van de proteïnebehoefte door voeding, blijven de spieren en de proteïnereserves in tact.

Elk mens tussen 18 jaar en 65 jaar die overgewicht danwel obesitas heeft, kan dit dieet zonder probleem volgen. Uitgezonderd degenen met contra-indicatie’s.

Heel geschikt is het dieet voor: -Als men een operatie verwacht en men snel moet afvallen.

Mensen die lijden aan slaapapnoe. Vermindering van slaperigheid en daardoor vermindering van concentratieverlies, verbetering van slaapstoornissen, minder last van snurken. Dat alles door het gewichtsverlies.

Mensen met een (te) hoge bloeddruk (hypertensie). Dit dieet normaliseert snel deze situatie.

Mensen met diabetes type 2 (niet insuline afhankelijk). Met dit dieet beginnen moet eerst in overleg met de huisarts. Het TimFit Proteïnedieet scoort goede resultaten bij diabetes type 2. Gevolg is dat vaak de medicatie kan worden verminderd en soms zelfs volledig worden gestopt.

Mensen die gebruik maken van medicatie met cortison. Door gebruik van cortison gaat afvallen moeilijk. Het proteïnedieet scoort hierbij de beste resultaten.

Mensen met astmatische klachten. Afvallen zorgt voor verbetering van de ademhaling en vermindering van de druk op de borst. Tevens is het verantwoordelijk voor de verlaging van de medicatie.

Mensen met een hoog BMI (28). Met een lager BMI is samenwerking met een diëtiste of voedingsdeskundige zeer van belang. Deze kan de juiste dieet begeleiding geven afgestemd op de persoonlijke situatie. Weet je niet wat jouw BMI is? Dan kun je eenvoudig online jouw BMI berekenen.

De Voordelen van het Proteïnedieet

  • Geen honger gevoel door het grote aantal proteïnen
  • Het ketose proces zorgt dat ons lichaam het dieet niet als schaarste herkend
  • Genoeg energie door de ketonen
  • Onze stofwisseling wordt ondersteund
  • Veilig en medisch onderbouwd
  • Helpt bloeddruk verlagen
  • Helpt cholesterol verlagen
  • Zorgt voor stabiel bloedsuikerspiegel
  • Ziektebeeld van diabetes type 2 wordt verbetert
  • Verminderd gewrichtklachten
  • Zorgt voor behoud van de spiermassa
  • Snel vermindering van gewicht
  • Zeer gemakkelijk

Medische Onderbouwing Eiwitdieet

In onze huidige moderne samenleving zijn de volgende ziektes zoals hemochromatose, hoge cholesterol, zwaarlijvigheid, slaapapnoe, hypertensie, jicht en hartziekten sterk afhankelijk van belangrijke risicofactoren zoals overgewicht en obesitas.

Het proteïnedieet is ontwikkeld om de gezondheid te bevorderen en onze insuline te kunnen beheersen. Voordat men begint aan dit dieet, is een controle wel zeer aan te bevelen. Ons metabolisme is namelijk aan verandering onderhevig. Tevens is tijdens het volgen van het dieet controle belangrijk. Het eventueel dalen van waarden van cholesterol, bloeddruk en bloedsuiker vereist eventuele aanpassing van de medicatie.

De positieve gevolgen van het toe passen van het proteïnedieet kunnen zeer duidelijk tot uiting komen. Van de mensen die een proteïnedieet gebruiken, vermindert of stopt ongeveer 80 % met hun dosis bloeddruk medicamenten. Behalve in erfelijke gevallen, stopt 70% met de cholesterol verlagende medicijnen. De diabetici type 2 zijn hiermee in 90% tot 95% in staat hun diabetes medicatie te verminderen danwel volledig te beëindigen.

Eiwitdieet Gevaarlijk

Het volgen van een eiwitdieet is niet gevaarlijk. Wel is het belangrijk om een aantal richtlijnen te volgen. Uitsluitend eiwitten eten is onvoldoende om je doel te bereiken. Niet bewegen is slecht voor de gezondheid. Regelmatig bewegen is belangrijker dan de duur of de zwaarte ervan. Uiteindelijk gaat het erom de juiste lichamelijke activiteit te combineren met de juiste voedingsprincipes.

Gezond en voedzaam eten maakt niet dik. Eten hoort bij het leven en draagt bij aan vreugde en welzijn. Werken aan een gezond gewicht vraagt om inzicht in eetpatroon en leefwijze en het stellen van haalbare doelen in een persoonlijk leefmodel. Gewichtscontrole vergt doorzettingsvermogen, inzicht, kennis, persoonlijkheid, geloof en vertrouwen. Deze elementen zij helaas niet in een potje te verkrijgen. Stap voor stap naar een gezond gewicht.

Stap 1) Het verkrijgen van inzicht in je eet- en beweegpatroon. Actie: Bijhouden van een eet- en beweegdagboek.

Stap 2) Het maken van afspraken met jezelf. Hoeveel? Hoe vaak? Waarom? (wat voor gevoel). Actie: Neem het gesprek met jezelf serieus. De innerlijke discussie aanvaarden helpt om het vol te houden.

Stap 3) Kies voor regelmaat. Actie: Voorkom het ware hongergevoel door te lange tijden tussen de maaltijden. Neem tijdig een verstandig tussendoortje.

Stap 4) Kies heel bewust voor vitale voeding. Actie: Maak werk van verantwoorde maaltijden. Geniet van eten en maak bewuste keuzes. Alles mag met mate.

Stap 5) Neem de tijd voor de maaltijden. Rustig eten en goed kauwen geeft eerder een voldaan gevoel. Actie: Schep niet te snel voor een tweede keer op maar wacht op het sein “voldaan” uit je hersenen. Dat duurt ongeveer tien minuten.

Stap 6) Vergroot je kennis over voeding. Actie: Lees de etiketten en laat je niet misleiden door schreeuwende teksten op de verpakking. Weet wat je eet! Voorkomen is beter dan kilo’s aankomen.

Stap 7) Controleer regelmatig je gewicht. Actie: Kies voor een vast weegmoment per week. Houd rekening met schommelingen in de vochtbalans. Om 1 kilo in vet aan te komen moet je ongeveer 7000 kcal extra tot je nemen.

Stap 8) Pas je eetgewoonten definitief aan. Probeer niet terug te vallen in oude gewoontes. Actie: Evalueer elke dag met jezelf; zowel de sterke als zwakke momenten en de goede en minder goede keuzes.

Stap 9) Blijf in beweging. Actie: Kies voor activiteiten die passen bij wie je bent. Maak een sportafspraak met jezelf. Beweeg elke dag.

Eiwitdieet Schema

Eiwitrijk Dieetschema Dag 1

Ontbijt: Eiwit Shake
Tussendoortje: Fruitsalade
Middag: Eiwit Shake
Tussendoortje: Cracker met ei en tomaat
Tussendoortje: Groentesoep
Diner: Teriyaki-spiesjes
Avondsnack: Cracker met kipfilet

Eiwitrijk Dieetschema Dag 2

Ontbijt: Eiwit Shake
Tussendoortje: Rauwkostsalade
Lunch: Eiwit: shake
Tussendoortje: Kippensoep
Tussendoortje: Omelet met groente
Diner: Beef cajun
Avondsnack: Cracker met gerookte zalm

Eiwitrijk Dieetschema Dag 3

Ontbijt: Eiwit Shake
Tussendoortje: Fruitsalade
Lunch: Eiwit Shake
Tussendoortje: Groentesoep
Tussendoortje: Rijstwafel met gerookte kip
Diner: Zalm omelet
Avondsnack: 2 gekookte eieren

Eiwitrijk Dieetschema Dag 4

Ontbijt: Eiwit Shake
Tussendoortje: Cracker rosbief
Lunch: Eiwit Shake
Tussendoortje: Romatensoep
Tussendoortje: Fruitsalade
Diner: Kofta in tomatensaus
Avondsnack: Cracker avocado

Eiwitrijk Dieetschema Dag 5
Ontbijt: Eiwit Shake
Tussendoortje: Cracker filet american
Lunch: Eiwit Shake
Tussendoortje: Fruitsalade
Tussendoortje: Cracker carpaccio
Diner: Kabeljauw couscous en courgette
Avondsnack: omelet met groente

Eiwitrijk Dieetschema Dag 6

Ontbijt: Eiwit Shake
Tussendoortje: fruitsalade
Lunch: Eiwit Shake
Tussendoortje: Cracker met tonijn
Tussendoortje: Rauwkostsalade
Diner: biefstuk Ratatouille
Avondsnack: Cracker rookvlees

Eiwitrijk Dieetschema Dag 7
Ontbijt: Eiwit Shake
Tussendoortje: Cracker met gerookte zalm
Lunch: Eiwit Shake
Tussendoortje: Rauwkostsalade
Tussendoortje: Groentesoep
Diner: Scholfilet met worteltjes
Avondsnack: Cracker met kipfilet

Eiwit Dieet App

Alle eiwitdieet recepten en tips zitten in een handige eiwit dieet app. Krijg gratis toegang tot de app via TimFit SX-5

Wil je serieus aan de slag met je gezondheid en hecht je veel waarde aan verantwoord en lekker eten? Het krachtige TimFit Afslankprogramma richt zich op kwalitatief hoogwaardige voedingsproducten die speciaal zijn ontwikkeld om naadloos aan te sluiten om de dagelijkse behoeften. Heb je een voedselintolerantie, wil je verantwoord snacken of is afvallen je doel? Dan zijn de producten van TimFit echt iets voor jou!

Gebruik de kortingscode vetvrij en profiteer van 10% korting op het complete assortiment. (verloopt binnenkort)

52 Reacties

 1. Hallo Sanne,

  Ik volg nu al een week het dieet maar heb niet de indruk dat ik in “ketose” kom..
  Ik gebruik wel veel canderel , zou dat er iets kunnen mee te maken hebben ?
  Ik heb wel geen overgewicht, ik probeer gewoon die 2 kg eraf te krijgen ..
  Dank voor de tips
  Christine

 2. Hoi allemaal.ik volg ook een eiwit dieet.
  ben 52 jaar.Ben nu 2 weken bezig.en 3kilo kwijt.
  maak van magere yoghurt en 1 stuks fruit een smoothie met 1 afgstreken eetlepel soyja eiwit erdoor.hiervan drink ik iedere 2 uur 1 kopje.
  om 12 uur neem ik 4 eetlepels griekse yoghurt met een afgestreken eetlepel eiwit.
  warme maaltijd 1 stukje gebakken kip met groene rorbak groente(diepvries) met nog 4 blokjes spinazie.
  En je hebt de hele dag geen honger. ook geen trek in zoet.
  drink koffie en thee en kefir.
  en ik voel met fit en goed.
  alx ik mijn 20 kilo kwijt ben ga ik over op 1 x per dag nog een lepel eiwit.maar dan wel smorgens.
  greetje.

 3. Onlangs kwam ik langs het artikel over een “eiwit dieet”. Al voor een lange tijd wil ik graag wat onnodig vet kwijt en wil ik mijn abs een beetje naar voren laten komen. Nu vraag ik me af: welke stappen moet ik ondernemen om te starten met zo een dieet en heb ik bepaalde “muscle” shakes nodig (om wat meer buikspieren te kweken). Tuurlijk komen spieren niet zomaar te voorschijn, hier moet hard voor worden gewerkt. Heeft u wellicht enkele tips m.b.t. bepaalde work-outs waarbij je effectief een vorm van “six-pack” kan creëren. Hierbij zal ik wel rekening houden dat dit natuurlijk per persoon verschillend is.

 4. Ik gebruik GP slank en ben erg tevreden. Ik ben aangekomen na hartinfarct en poos weinig bewegen met ontregelde schildklier. in overleg met cardiool kon ik dit gaan doen. Ben nu totaal al 5,2 kilo kwijt en erg tevreden. Totaal met GP slank nu 2,7 kg afgevallen in 2 weken. voel me kiplekker. eet 5 eiwitproducten per dag die smaakvol zijn en daarnaast bij lunch of avond maaltijd groentes en vleesvervanger. natuurlijk straks weer afbouwen, beetje opletten en blijven bewegen.

 5. Ik ben nu 40kg. afgevallen en dit in anderhalf jaar.het eerste half jaar met een gewoon dieet,geen snoep en koek e.d en dat ging langzaam en steeds trek en honger.
  toen begonnen met eiwit en koolhydraat arm dieet en toen ging het supersnel.
  kocht afslankeiwit shake in een grote pot via internet,die heel voordelig is en nam die 2x p.d daarnaast veel joghurt,groente en sla.
  pas geleden helse buikpijnen en bleek galstenen te zijn,vorige week galblaas eruit laten halen.
  ik wil nog meer afvallen maar twijfel of dit dieet niet voor galstenen heeft gezorgd en of ik dit dieet nog kan volgen ivm. vertering.
  mijn huid is wel heel erg slap door het afvallen vooral mijn benen en ik doe heel veel krachttraing om meer spieren te krijgen,heb grote beenspieren maar nog steeds vet op benen overtollig huid op benen.

 6. Hey allemaal,

  Ik ben nu 7dagen bezig met het proteine dieet. Doe dit helemaal alleen. Ik drink 3 drankjes per dag (gerlinea uit Delhaize) en 2 snack repen tussendoor. Ik kom ongeveer aan 800 a 900 calorien per dag. Ik doe GEEN sport. Dit ook omdat ik er niet de energie voor heb. Ik voel me soms wat slap en heb wel vaak zin in normaal eten. Maar als je de kilo’s er ziet afvliegen hou je gemakkelijk vol.

  Ik ben in 7dagen 3.2kg afgevallen.

  Ik ga lekker verder doen! nog 4 kilo te gaan :)

  • Ik heb de vraag ik val niets af? Hoe komt het ben nu al 8dagen bezig, en nog steeds geen resultaat , drink er 2 per dag, en tussendoor magere yoghurt en noten of fruit?? Voel me een beetje mistroost hierdoor :-( grtjes sharry

 7. Blijf weg van dit dieet a.u.b. Ik heb het zelf gedaan , kost handenvol geld . Je valt inderdaad snel af maar ten koste van je gezondheid .
  De enige die er beter van wordt is de verkoper van de producten en de coach . Ze hebben meestal amper een opleiding en is bog centen verdienen . Het resultaat na enkele weken is TOP , na enkele maanden echter niks meer , enkel veel geld weg .

  een gouden tip . eet gezonder en eet meer fruit , steeds eten om de maximaal 3 uur . Koop een spinbike ( heb je al voor een goede € 300 ) en een hartslagmeter . Drink voldoende water en ga op je fietsje elke dag als het kan voor een half uurtje . De resultaten zijn beter en BLIJVEND dan het veeeeel te dure eiwitdieet .

  een gouden raad van nonkel steven

 8. Hallo,

  Ik heb een tijd lang meegedaan aan een eiwit dieet opgesteld door een bodybuilding trainer. Het werkte erg goed je merkte echt dat ik vet aan het verliezen was vooral het onderhuidse vet. na een paar weken werd mijn buik zichtbaar minder, mijn gezicht smaller en mijn armen begonnen atletischer uit te zien. Echter kreeg ik ook last van een vollebuik gevoel waarbij ik constant het gevoel kreeg dat ik naar de wc moest het ontlasten verliep niet goed en had last van veel bloed verlies waarbij er ook vleesachtige stukjes bij zaten. Dit vond ik heel eng en ben daarom gestopt met de dieet. heb gelijk allbrann gekocht samen met activia produkten en yakult en gelukkig voelt mijn buik weer goed aan, helaas ben ik nu weer terug bij af de buikje is weer terug de onderhuidse vet ss weer gestegen en heb weer een beetje wangen op mijn gezicht.

 9. hallo

  ik ben in 3 maanden tijd al 125 kilo afgevallen

  ik doe het volgende ik drink 4 liter water per dag
  begin met de dag met 4 bruine boterhammen met zalf filet
  tussen de middag neem ik fruit en rond 18:00 neem ik me warme maaltijd en voor het slapen eet ik nog brood als je dit zo’n drie maanden kan volhouden dan kom je er wel en ja nog iets van maandag tot zondag elke avond khei harde sex probeer elke standje en je zult zien beste resultaat die je kan behalen je zal wel lachen en denken ja dit is bullshit maar wat dokters en dieet recepten geven dat is pas pure onzin was het maar waar dat je van een pilletje meteen van je hoofdpijn afwas denk logisch na maar goed laat het hierbij
  mvgr

 10. ik ben op het moment ook bezig met een eiwitdieet, van d-fordiet.
  ik ben er ongeveer 8 weken geleden mee begonnen en mijn doel was 15 kilo afvallen.
  ik woog op het moment dat ik begon 86 en nu weeg ik 72. ik wil graag naar de 70 toe maar het gaat echt super snel! maar het is af en toe wel moeilijk om niet iets anders tussendoor te eten..
  dus ik heb in die 8 weken ook echt een paar keer gehad dat ik het niet gedaan heb en gewoon lekker gegeten heb. maar ik val toch meestal wel gemiddeld zo een drie ons per dag af. meestal 2 tot 2.5 kilo in de week!
  als je snel veel wilt afvallen is een eiwitdieet echt perfect!

 11. Ik ben ook zeer te spreken over haar boekje, ik heb het aangeschaft en na mijn eitwitten dieet; zal ik overgaan op haar filosofie. Ik ben benieuwd, want het is misschien niet altijd handig om voor de hele dag vanalles mee te nemen onder werktijd etc.. maargoed, dat zie ik over een paar weken wel. Ben nu 7,5 kwijt in 3 weken en ik wil nog even door gaan want ik houd het prima vol.

 12. Hallo
  Hier even een berichtje van mij,het is heel goed gegaan met Tim Fit het eiwitdieet.
  Ben begonnen met 76,3 kg en 1,5 kuur later 67,9 kg .
  Daarna nog naar 66,3 kg. Dus ben heel tevreden ,en voel mij goed.
  De migraine is zo goed als weg,eindelijk na 20 jaar.
  Heb zelf het idee de suikers,die ik niet meer krijg.
  Dianne heeft mij goed geholpen als ik iets niet begreep,was voor mij wel gemakkelijk.
  Zelf is zij 14 kilo afgevallen met Tim Fit ,dus ook heel blij met haar gewicht.
  Als het ooit weer eens nodig zou zijn ,doen we het zo weer. Ik blijf nu wel op gewicht met het Blijf Slank Ontbijt van TimFit

  Groeten Ellen.

 13. @Marcella

  Ik ben ook erg te spreken over de filosofie van Yvonne Lemmers. Ik heb haar boek ‘grip op koolhydraten 3x van voor naar achteren gelezen en erg veel opgestoken over koolhydraten, eiwitten en voeding.

  Wat me alleen tegenstaat is dat de website waar jij naar verwijst een forum heeft waar je alleen gebruik van kan maken als je geld overmaakt naar Yvonne. Er zijn genoeg gratis alternatieven op internet te vinden waar je over dit onderwerp informatie kunt inwinnen en discussiëren (hier bijvoorbeeld)

  Ik sluit me dus aan bij de denkwijze van Yvonne over koolhydraten en voeding maar vind dat ze haar website vrij toegankelijk moet maken.

  Iris

  • Iris,

   ik ben al 1,5 jaar lid van het forum en je vindt er een schat aan informatie. Heel veel recepten, ervaringsverhalen. Het voordeel van een afgeschermd forum is dat er alleen mensen komen die serieus met Grip op Koolhydraten bezig zijn. Daarnaast zijn er voor en na foto’s en het gaat niemand wat aan die er niets te zoeken heeft. Ik had eerst ook mijn bedenkingen maar het is de 12,50 euro meer dan waard. Je hoeft geen kookboeken te kopen want je hebt genoeg aan het forum. Je krijgt vaak ook reacties als je een vraag post.

   Petra

 14. Waarom kijken jullie niet eens op de website van Yvonne Lemmers: Grip op koolhydraten. Ook dit is een koolhydraatarm en eiwitrijk dieet. Maar dan met gewone gezonde produkten en ook nog de mogelijkheid om eens wat lekkers te nemen. Het gaat dan misschien wat minder hard dan met die shakes, maar je ontwikkelt wel meteen een gezond eetpatroon en hoeft niet steeds over te schakelen van de ene naar de andere fase. Bovendien kun je gewoon met je gezin meeeten. Ze heeft een heel helder boekje geschreven met alle richtlijnen en heerlijke eenvoudige recepten.

  Groetjes

 15. Hoi Nick,

  Ik bestel de spullen bij een Beauty Instituut in Boxmeer. Het is ongeveer het zelfde als prodimed, ken je dat? Ik ben vanmorgen wezen wegen, en morgen ben ik een week bezig met het dieet en ik was vandaag al 4 kilo kwijt; dus dat is een vliegende start!

  Groetjes

 16. Beste Suzan,

  Waar bestel jij dan Sanislim.
  Ik op de site dat het alleen in het zuiden van Nederland is.

  Groet, Nick

 17. Hoi Allemaal,

  Ik ben met Sanislim bezig; een proteine / eiwit dieet. Ik heb voorheen modifast gedaan waar ik ook 15 kilo mee af was gevallen, alleen de shakes kon ik niet meer luchten of zien. Nu ben ik met dit dieet bezig, veel diversiteit, heerlijke smaken en ben vrijdag 1 week bezig en ik ben nu (op woensdag) al 3 kilo kwijt. Ik heb geen honger gevoel, voel me sterk, voel me fijn en dit ga ik zo nog wel even volhouden! Nog 12 kilo en dan is mijn doel bereikt eindelijk weer 75 kilo!

  Iedereen succes met afvallen!

  Groetjes

 18. Hi Sas,

  Ik zie dat je een reaktie hebt geplaatst gefeliciteerd met je behaalde resultaat, als ik mij goed kan herinneren heb jij toch ook het eiwitdieet-timfit gevolgd?

  Koes Dana

 19. Sas, 03-05-2010 15:05
  Nou bij deze nog een positieve recensie van mij…Ik ben met dit dieet begin maart begonnen, was nog redelijk afwachtend voor de resultaten. Ik heb twee weken de 1e fase gedaan en ben samen met de 2e fase (ook 2 weken gedaan) plusminus 5 kilo afgevallen, dat was ook mijn streven van 64,5 naar om en nabij 59 kilo…en ik zit weer heerlijk in mijn vel en kleding! Voel me ook lekkerder en energieker, dat is ook te wijten aan de andere manier van eten en leven die je door dit dieet aanleert, dat moet je wel vasthouden om je streefgewicht te behouden. Ik ben ook van plan om dit vast te blijven houden door ’s ochtends te beginnen met de shake…ik drink het standaard met soyamelk ( met choco- of bananensmaak)dat vind ik persoonijk het lekkerst, daarbij veel fruit, matig met koolhydraten en lekker mager vlees en groenten eten. Je wordt gewoon veel bewuster van wat je allemaal naar binnen werkt. Goed voor mijn gewicht en voor de gezondheid! Love it! Dus een aanrader!

 20. hallo ik ben mvr van der eyk , ik heb een vraag ik heb medicijnen voor hart bvb. bloedverdunners en bloeddrukverlagers en bij tyd en wijlen teveel eiwit in urine. waar ik ook soms medicijne voor krijg is voor mij dan een eiwit dieet goed ik heb namelijk ook overgewicht . of moet ik dat aan een dieetiste vragen of dokter. áfwachtend u antwoord bvb dank

 21. ook mijn man en ik zijn aan het lijnen met het eiwit dieet van dokter frank.
  nu hebben we in een supermarkt “meatless:ondekt
  ingredienten:lupinemeel,zeewierextract,E401,plantenextract,plantaardigaroma.
  het is om mee te roerbaken,maar ik twijfel of het wel past in een eiwit dieet.
  per 100 gr.89kcal.
  1 gr.vet
  6,4 gr koolhdr.
  8.5 gr.eiwitten.
  9 gr.voedvzl.
  het is nieuw en het heet basis voor hollandse roerbak.lekker vetarm ,lekker plantaardig.
  ik hoop dat u mij iets wijzer kan maken.
  mvg.marian kraai

 22. Ik eet net als Dennis erg veel eieren. Ik eet overigens alleen het eiwit, en niet of zelden het eigeel. Dat doe ik op de volgende manier:

  Eieren 6 minuten koken
  Eieren pellen
  Bolletje eigeen eruit halen
  Eiwit opeten

  Op die manier hoef je geen (dure) eiwitproducten te kopen. Een doosje eieren voor 1.50euro is genoeg voor een berg eiwitten. Minder honger, goed voor je spieropbouw.

 23. een vraag voor Denis.

  graag meer uitleg wat betreft die eieren, hoeveel ,hoelang want dat klinkt erg goed en eieren zijn lekker
  alvast bedankt
  antonien

 24. Ik werk mee aan een onderzoek naar de invloed van eiwitten op je gewicht. De resultaten zijn verbluffend. In het oosten van het land is ook een groot ondezoek gestart las ik op deze site. afvallen met een eiwitdieet is de langverwachte oplossing.

 25. Ik ben 1 januari begonnen met eiwitdieet sanaslank om 5 kg af te vallen, ben nu 4 kg spiermassa kwijt en er is 4 kg vet voor in de plaats gekomen… ben met fase 2 begonnen en heb 2 etentjes gehad in de tussen tijd met wijn en alcohol … ik begrijp alleen niet dat ik dus Spiermassa kwijt raak en geen vet !!!! Ben nu 16 dagen bezig… ik geef het nog 2 weken en dan stop ik ermee, want spiermassa wil ik niet kwijt !!!!!
  Met prodimed benijk in 2007 5 kg afgevallen in 2 maanden tijd… Zou ik nog meer geduld moeten hebben en echt alcohol bannen ?

 26. Anja,

  Een eiwitdieet moet beperkt zijn in de tijd. 9 maanden is al zeer lang. Je kan ook op gewicht blijven met koolhydraten (brrod/pasta/rijst). Zeker voor een marathon moet je voldoende koolhydraten eten !

 27. Hoi, ik ben Anja en volg al 3/4 jaar zeer succesvol een eiwitrijk dieet. heb alle fasen doorlopen. om op gewicht te blijven is het voor mij eenvoudig door zo min mogelijk koolydraten te eten, dus geen bood/pasta/rijst en nauwelijks koeken alleen de toegestane vanuit het dieet. ben aan het trainen voor de halve marathon en vraag me af of ik geen tekorten krijg omdat ik nauwelijks koolydraten tot me neem. Moet ik ergens mee compenseren? Overigens gaat het lopen prima en voel ik zelf geen tekorten of iets, heb energie voldoende. Maar alles wat ik lees over hardlopen en voeding gaat over koolydraten.

 28. Ik ben nu sinds maandag bezig en ben al 3 kilo kwijt. Ik vind het een goed dieet. Natuurlijk heb je af en te wel zin in kaas of een kroket of iets anders waar je van houdt, maar je hebt geen honger omdat je de hele dag door mag eten, alleen zijn dit dan bepaalde groenten.

  Ik ben begonnen met eiwitshakes en ’s ochtends en ’s middags salades. Hier kan je in doen waar je van houdt: groene paprika, bloemkool, sellerie, komkommer (lekker geraspt met azijn er door) en ’s avonds bijvoorbeeld broccoli en chamignonnetjes bakken. Hier kan je dan wat mosterd bij doen voor de smaak.

  Ik heb het pro10dieet gekocht, maar dat valt me nog wat tegen. Dit zijn toch vooral shakes. Ik gebruik dit nu meer als toevoeging, dat je wat meer afisseling hebt, maar niet als vervanging.

  Gewoon zelf een plan op stellen met de toegestane groenten en wel zorgen dat je extra vitaminen en eiwitten door bijv een shake binnen krijgt, anders wordt je slap.

  Hoop dat hoe ik het doe wat meer ideeen geeft hoe je dit zelf zou kunnen doen.

 29. @Elly,

  a) dit is afhankelijk welk product je gebruikt
  b) dit wordt duidelijk aangegeven in de fase-schema’s
  c) zie antwoord a.

  Vragen aan ‘Dieet Deskundige’ worden beantwoord door een team van onafhankelijke dietisten en ervaringsdeskundigen.

  Zonder dat je aangeeft voor welk eiwit dieet je kiest is het moeilijk om aan te geven aan welke richtlijnen je jezelf moet houden. Dit is sterk verschillend per eiwit-dieet.

  Voor een ‘eitwit dieetdag’ heb je bijvoorbeeld geen supplementen nodig. Kies je vijvoorbeeld voor Prodimed, Prodiet, Maxifit, Sanaslank krijg je wel te maken met maaltijdvervangers gebaseerd op eiwitten.

  Verdiep je in de informatie die we op de site aanbieden. Alle eiwit-diëten kun je hier vinden: https://vetvrij.com/eiwit-of-proteine-dieten.html

  Deze site levert onafhankelijke informatie over ieder (eiwit) dieet. Wij zijn dus absoluut geen leverancier van dieet-producten.

 30. uit alle bovenstaande berichten ben ik er nog niet achter hoe het nu precies werkt en ik heb heel veel vragen :

  a) hoelang moet je die producten gebruiken
  b) wat moet je dan precies eten
  c) hoelang duren de fases

  en wie is de dieet deskundige ( misschien eigenaar van een van de leveranciers die de producten leverd.)

 31. @Sil, Het eiwitdieet is opgebouwd uit 4 verschillende fase. In het artikel hierboven staan deze fase uitgebreid beschreven inclusief shema’s die je kunt volgen

 32. Lianne,zelf doe ik wel eens een paar weken een eiwit dieet,het heplt heel goed,je valt zo ongeveer 1kg per dag af.
  alleen kwark,yoghurt,vlees,kip,vis,vleeswaren,eieren,en veel drinken.

 33. Ik ben aan het uitzoeken hoe dergelijke eiwit dieten werken. Zoals eerder ook genoemd door de dieet deskundige zijn er heel veel poedertjes en shakes in de markt die een eiwit dieet ondersteunen. Ik kan echter nergens gewoon een voedingsschema vinden zonder shakes en dergelijke. Weet iemand of een dergelijk voedingsschema ook bestaat of dat het werkelijk altijd met shakes en zo is?

  Ik hoor het graag!

 34. Eiwit dieet hoeft niet duur te zijn. Schrap alle snelle koolhydraten (suikers en geraffineerde koolhydraten) uit je voedingslijst en verhoog de inname van vis/vlees/eieren/noten en voila je hebt een eiwit dieet. Wees niet bang voor de inname van gezonde vetten (olijf olie e.d.) En blijf van de commercieele dieet aanbieders vandaan.

 35. hallo allemaal

  Even een reactie over het eiwit dieet

  Ik vind het een prima dieet

  je valt een hoop af zonder er echt enige moeite voor hoeven doen

  het is wellicht een beetje duur maar daar moet je het er maar over

  hebben vind ik dan…

  Van wat ik zo uit me hoofd weet zit er in een pakket 65 maaltijden

  voor € 155.00 euro

  Mvg claudia

 36. Er worden regelmatig vragen gesteld over de financiële kant van het eiwit dieet. Daarom hebben we een aantal eiwit diëten met prijzen op een rij gezet. Je kunt de lijst hier vinden.

  Mis je nog een dieet of heb je suggesties dan horen we het graag.

 37. Ik ben 20 kilo afgevallen met het dieet van Erica Terpstra. Slechte begeleiding gehad en ook weer 20 kilo aangekomen. Mijn lichaam verdraagt het dieet nu niet meer. Veel geld kwijt en uiteindelijk toch geen resultaat. Zou ik het nog een keer doen: NEE.

 38. ikzelf heb het proteïne dieet gedaan onder dokters begeleiding
  resultaat 8 kg eraf op 10 weken tijd
  resultaat nog steeds 8 kg eraf MAAR de helft van mijn hoofdhaar kwijt!!!!
  DUS denk na voor je eraan begint. Moest ik het opnieuw doen???? nooit meer

 39. Hoi Ilham,

  Ik heb wel een link voor je. Als je eiwitdieet of proteïnedieet intikt op google krijg je ook heel veel informatie hoor.

  Ik heb 4 jaar geleden ook al het eiwitdieet gedaan van kineslim om af te vallen voor m’n bruidsjurk en het werkte echt als een speer. Je valt heel snel af en je zit dat het alleen maar vet is, want je bent na twee dagen al zichtbaar slanker. Ik vond het alleen nogal duur, dus ik heb het niet meer gedaan sinds m’n bruiloft, maar ik heb inmiddels een dochter van 1 jaar en was door de zwangerschap weer dikker geworden. Ik ben al 7 kilo afgevallen bij de weight watchers, maar de rest, 11 kilo, wil ik sneller doen via het eiwitdieet. Ik heb een goedkopere aanbieder gezocht en kwam uiteindelijk bij maxifit.be terecht en die is de helft goedkoper! Nu betaal ik 6 euro per dag en dan hoef ik verder alleen groenten erbij te kopen.
  Ik heb het besteld en wacht tot het binnenkomt. Daarna ga ik meteen beginnen.

  groetjes Soraya

 40. Hallo,

  Wat houdt het eiwitdieet nu precies in. Hoe moet je eten en wanneer. Ik ben zeer geïntereseerd, maar kan nergens terugvinden hoe zo’n voedingsschema er dan uitziet.

  Alvast bedankt,

  mvg Ilham

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in