Paleo Whey Eiwitpoeder

Al bijna m’n hele leven ben ik vegetariër of pesco vegetariër, zoals dat mooi genoemd wordt. Als meisje van 10 jaar zag ik m’n moeder eens een kip schoon maken en sindsdien kan ik geen stukje vlees meer eten zonder aan het dode dier te denken. Omdat ik denk dat een stukje vlees af en toe wel goed voor je is, heb ik het op latere leeftijd nog vaak genoeg geprobeerd, maar ik krijg het gewoon niet voor elkaar, ik blijf ervan gruwen. Met vis heb ik daar minder last van, al moet ik er dan wel eerlijk bij zeggen, dat ik alleen vis kan eten, als het al helemaal schoon is gemaakt en je niet meer zo ziet dat het een dier is. Dit betekent dat ik voornamelijk vis uit de diepvries eet. Alleen een moot zalm, daar heb ik niet zo’n moeite mee en sinds kort ben ik rivierkreeftjes aan het proberen.

Alternatieven voor Vlees

Als je geen vlees eet, dan valt er een grote bron van eiwitten weg. Eiwitten zijn erg belangrijk in het dagelijkse menu en je moet er toch voor zorgen om deze voldoende binnen te krijgen.Gelukkig blijft er nog genoeg over. Ik eet gelukkig wel vis, eieren en noten, dat zijn ook goede en volwaardige eiwitbronnen . Maar ja ook hier wringt de schoen, want vis is steeds meer bevuild en daarom niet goed om het te vaak op het menu te zetten, van te veel eieren kun je een allergie ontwikkelen en in noten zit veel fytinezuur. Zo is er dus bij elke voedingsmiddel wel wat. Omdat ieder voedingsmiddel z’n voor-, maar ook z’n nadelen heeft, is variatie het sleutelwoord, zodat je niet te veel last van de nadelen krijgt. Tempeh en geitenkaas behoren niet tot de Paleo leefwijze, maar omdat ik dus zoveel mogelijk variatie wil, staan ze wel af en toe bij mij op het menu. Sojabonen zijn niet gezond, maar Tempeh is gefermenteerd en dat maakt het tot een gezond product, dat je met mate kunt eten. Geitenzuivel of -kaas is een betere keuze dan zuivel of kaas van de koe, omdat een andere eiwitstructuur heeft, die beter wordt opgenomen door het lichaam. Meestal eet ik m’n geitenkaas gemaakt van rauwe melk, zodat alle goede voedingsstoffen nog aanwezig zijn.

Om zoveel mogelijk te variëren, eet ik geitenkaas, vis, tempeh en noten ieder 2x per week bij m’n maaltijd en bijna elke dag een ei. Ik wil bij iedere maaltijd iets van eiwitten toevoegen. Bij het eten van teveel eieren kun je een allergie ontwikkelen en daarom heb ik besloten om m’n menu aan te vullen met eiwitpoeder. Dit doe ik ’s morgens in m’n smoothie.

Verschillende Soorten Eiwitpoeder

Er zijn verschillende soorten eiwitpoeder, dierlijke en plantaardige. Omdat ik geen rotzooi wil eten, heb ik er een aantal grondig onderzocht. Veel eiwitpoeders zitten vol met kunstmatige zoetstoffen, soja of andere ongezonde rommel. Juist de dingen die ik probeer te mijden. Uiteindelijk heb ik 2 soorten gevonden, die weinig tot geen ongezonde toevoegingen bevatten. Dit zijn Hennep eiwitpoeder en Paleo eiwitpoeder. Hennep eiwitpoeder is gemaakt van hennepzaad en rijk aan vitamines, enzymen en mineralen. Hennep poeder heeft een optimale verhouding omega 6 en 3 essentiële vetzuren. Hennep eiwitpoeder heeft een eiwitgehalte van max 50%. Paleo eiwitpoeder daarentegen heeft een eiwitopname van 90%. Dierlijke eiwitten schijnen iets beter door het lichaam opgenomen te worden en daarom wissel ik deze 2 af of ik gebruik ze samen in m’n smoothie. Paleo eiwitpoeder is nog erg onbekend en daarom zal ik daar iets dieper op ingaan.

Paleo Eiwitpoeder

Bij de term Paleo eiwitpoeder hoor ik jullie denken. Is eiwitpoeder dan Paleo? Nee, onze voorouders aten geen eiwitpoeders, maar het kan een handig hulpmiddel zijn voor mensen die vegetarisch eten, minder vlees of eieren willen eten of veel sporten. Paleo eiwitpoeder is gemaakt van whey. Whey is een bijproduct tijdens het maken van kaas. Het is een heldere vloeistof die overblijft nadat de melk word gespannen en gestremd. Whey is een natuurlijk product en zit boordevol eiwitten in complete vorm. In whey zitten alle essentiële aminozuren die ons lichaam zelf niet kan aanmaken.Omdat er zoveel verschillende soorten eiwitpoeders zijn, die bijna allemaal ongezonde toevoegingen bevatten is er Paleo eiwitpoeder bedacht, zodat je weet dat je dan eiwitpoeder in en pure vorm hebt. Weg van suikers, zoetstoffen en alle andere kunstmatige rotzooi. De ingrediënten zijn als volgt: instant whey isolaat met als toevoeging Stevia (natuurlijke zoetstof) en een natuurlijk smaakaroma naar keuze.

Nu ben ik nogal kritisch en wil ik ook geen smaakaroma’s in m’n voeding (hoe natuurlijk ze ook mogen zijn), dus kies ik voor de Naturel smaak, deze bevat deze aroma’s niet.

De mensen die een lactose intolerantie hebben, kunnen beter geen whey eiwitpoeder gebruiken, omdat er lactose inzit.

Naturel Whey Eiwitpoeder

Natuurlijk willen jullie ook graag weten hoe deze Naturel whey smaakt. Dat is heel makkelijk, de naam Naturel zegt het al, hij smaakt nergens naar, hahaha. Daarom is hij fijn om in iedere smoothie te kunnen gebruiken. Mocht jij de natuurlijke aroma’s geen probleem vinden en liever een smaakje aan je poeder willen hebben, dan heb je de keuze uit: Vanille, Chocolade en sinaasappel. Ik wil hiermee niet zeggen dat je nu ineens volop eiwitpoeders moet gaan eten, want het is natuurlijk geen vervanging van echte voeding, maar je kunt het zien als een makkelijke aanvulling als je niet aan voldoende eiwitten komt in je dagmenu. Per persoon heb je zo’n 0,8 mg eiwitten per kilo lichaamsgewicht nodig. Probeer eerst te kijken hoe ver je komt met natuurlijke voeding, voordat je meteen overgaat op poeders!!!!

Je kunt Paleo eiwitpoeder (Whey Premium All Natural Neutraal) online bestellen bij eiwitpoeder.nl. Je kunt hier ook terecht voor andere smaakvarianten, eiwitshakes en andere eiwitproducten.

Eiwitpoeder Recept

Voor de snelle ontbijters heb ik een eiwitrijk drinkontbijt bedacht. Ik hoop dat jullie het lekker vinden.

Eiwitpoeder drinkontbijt

Voor 1 persoon heb je nodig:

  • 2 eetlepels Paleo eiwitpoeder (neutraal)
  • 1 banaan
  • 0,5 avocado
  • 1 theelepel vanillepoeder (Madagaskar)
  • 1 eetlepel geraspte kokos (optioneel)
  • water

Bereidingswijze

Alle ingrediënten in de blender totdat het gladde massa is. Als je geen blender hebt dan kun je het ook met de staafmixer doen.

Drink Smakelijk!

 

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in