39 Super Eiwitrijke Producten

Eiwitten komen voor in verschillende levensmiddelen. Het zijn een belangrijke voedingsstoffen die calorieën en aminozuren leveren. Aangezien het lichaam is opgebouwd met behulp van eiwitten is het belangrijk om voldoende eiwit te eten. Eiwitten bouwen spiermassa op, onderhouden die tijdens het afslanken en geven je een verzadigd gevoel zodat je minder snel honger krijgt. Eiwitten zijn daarom ook een belangrijk onderdeel van elk dieet.

Zoals eerder benoemd zitten eiwitten in meerdere voedingsmiddelen, toch heeft men er moeite mee om genoeg eiwitten te eten. Om dit wat makkelijker te maken hebben wij een lijstje samengesteld met 40 voedingsmiddelen met veel eiwitten. Gebruik deze lijst als hulpje om ervoor te zorgen dat je dagelijks voldoende eiwitten naar binnen krijgt.

Het aanbevolen hoeveelheid aan eiwitten

Over de juiste inname van eiwitten bestaat er nogal wat controverse. Waar men het grotendeels  mee eens is is dat dit afhankelijk is van je spiermassa, sekse, gezondheid, leeftijd en de lichamelijke inspanningen.

Toch hebben we een goede leidraad hierin opgenomen. Personen die niet sporten hebben voldoende aan 0,8 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht. Heb je een actieve levensstijl dan zul je wat meer eiwitten moeten consumeren. Voor sporters is gemiddeld 1,2 tot 1,4 gram per kilogram lichaamsgewicht voldoende. Ga je er juist voor om spiermassa op te bouwen? Dan zal je lichaam nog meer eiwitten nodig hebben. 1,5 tot 1,8 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht is dan voldoende.

Producten met veel Eiwitten

Wil je eiwitrijk eten? Kies dan voor de onderstaande producten. Vind je het moeilijk om de juiste keuze te maken en wil je graag iedere week een nieuw weekmenu? Vraag dan een gratis weekmenu inclusief (eiwitrijke) recepten aan bij ProAcademie. Desgewenst kunnen eiwitshakes zoals Dieet Pro worden gebruikt in combinatie met deze producten.

Voedingsmiddel Eiwit (per 100 gram)
Kipfilet 23g
Biefstuk 23g
Kwark 8.5g
Kalkoenfilet 21g
Tonijnsteak 23g
Heilbot 21g
Tilapiafilet 19g
Griekse yoghurt 4.5g
Ansjovis 22g
Sardientjes 23g
Eieren 6g
Garnalen 18g
Melk 3.5g
Yoghurt 4.5g
Hertenbiefstuk 21g
Mozzarella 28g
Kaas 25g
Lamsbiefstuk 19g
Hüttenkäse 12g
Rosbief 23g
Ossenhaas 22g
Rookvlees 22g
Konijn 20g
Eendenborstfilet 19g
Zilvervliesrijst 9g
Amandelen 22g
Walnoten 15g
Achterham 15g
Pindakaas 25g
Havermout 13g
Karnemelk 3.5g
Zalmfilet 21g
Cashewnoten 17g
Makreel 19g
Paling 24g
Pistache noten 20g
Hamlap 22g
Rundergehakt 20g
Eiwitshake 91g

 

Sporten, en Spieren

Hoe intenser je je spieren gebruikt, hoe meer eiwitten je lichaam nodig heeft. Daarom hebben sporters meer eiwitten nodig dan personen met een sedentaire levensstijl.

Let wel dat het lichaam maar een beperkt hoeveelheid aan eiwitten kan opnemen. Dus meer eiwitten eten zal niet meteen betekenen dat je meer spiermassa opbouwt. Wat je niet gebruikt wordt via de nieren afgebroken en daarna afgevoerd via de urine. Daarnaast is het ook niet aan te raden om teveel eiwitten binnen te krijgen. Dit zal je nieren overbelasten en dat kan gevaarlijk zijn. Probeer daarom niet al je calorieën uit eiwitten te halen. Eet ook voldoende koolhydraten en (gezonde) vetten. Die heeft het lichaam ook nodig om goed te functioneren.

Gezonde Groeten,

natascha

1 reactie

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in