EK zorgt voor slaapgebrek

Zo’n EK Voetbal is natuurlijk hartstikke leuk en vooral genieten. Maar er zijn altijd mensen die even wat roet in het eten willen gooien. Met een flut onderzoekje bijvoorbeeld dat het vele voetbal kijken kan leiden tot een slaapgebrek en dat levert weer een groter risico op ongelukjes. Ja, zo kennen we er nog wel een!

Vooral bij kinderen kan een slaapgebrek leiden tot problemen als slaperigheid, hyperactiviteit, concentratieverlies of stemmingsproblemen. Zo stelt slaaponderzoekster Marijke Gordijn van de Rijksuniversiteit Groningen.

Volgens de onderzoekster hebben kinderen geen mogelijkheid tot uitslapen, omdat de meesten de volgende dag weer naar school moeten. Volgens mij moeten de meeste volwassenen de volgende ochtend ook weer aan het werk.

Ze heeft wel gelijk als ze zegt dat kinderen van nature geen uitslapers zijn en meestal de volgende ochtend toch weer vroeg uit de veren zijn.

Maar ach, dat trekt wel weer bij. Bovendien zullen de meeste kinderen toch alleen naar de wedstrijden van Oranje kijken en die speelt 1 keer in de 4 dagen. Dus hebben ze tijd zat om bij te slapen.

bron: gezondheid.blog

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in